32. haftada karnımın taş gibi sertleşmesi normal mi?

0 oy
106 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,664 puan) tarafından

2 gün önce doktora gittim doktor rahim ağzı kapalı ama kasılmaların oluyor mu ultrasonda da gözüküyor dedi haftaya çarşamba gel nst girebilirsin dedi. Ama benim biraz öncede karnım taş gibiydi bebek böyle toplanıyor kasığımda ara, ara ağrı hissediyorum.. normal mi 32. Haftada 

5 Cevaplar

0 oy
önce (2,749 puan) tarafından

herkesinki aynı olmuyor ama ben şikayetlerimi söyledim aynı şekildeydi doktoruma 32 haftalık 5 cm açılmam olduğunu öğrendim o gün 🥲

önce (1,664 puan) tarafından

Ya 2 gün önce rahim ağzı kapalı dedi çarşamba günü yüksek ihtimal ile nstye sokacak öyle sancım yok bakalım 

-Reklam-
0 oy
önce (188,089 puan) tarafından

bebek toplanir kasilma olurda ihmale gelmez bi acile git yinede haftayi bekleme

0 oy
önce (8,047 puan) tarafından

Benim 28 de baslamisti yuruyemez olmustum 5 dk yuruyunce egilince sertlesirdi 36 da doğum oldu 

0 oy
önce (656 puan) tarafından

Stres sıkıntı yapma ılık duş al nefes egzersizleri yap. Yalancı doğum sancıso da olabilir. Kasıklarda ağrı ve gergin lik varsa bebeğin büyüdüğü için rahim büyüdüğ ü için oluyordur ama belden kadıkşara adet sancısk gibi sancın varsa kanama şu gelişi varsa doğum sancısıdır

0 oy
önce (547 puan) tarafından

Bende 32 deyim yeminle ölüyorum sancilardan geçmiyor geçmiyor ama düzensiz olduğu için doktora gitmiyorum seninki azsa sancin olduğunda git Uzan yat iş falan yapma yoksa geçmiyor Allah yardımcımız olsun inşallah az kaldı ama 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

32. haftada karnın taş gibi sertleşmesi ne anlama gelir?
Hamileliğin 32. haftasında karnın aniden taş gibi sertleşmesi genellikle rahim kaslarının kasılmasından kaynaklanan Braxton Hicks kasılmaları veya gerçek erken doğum sancıları olabilir. Rahimde toplanma hissi ve sertlik, vücudun doğuma hazırlık sürecindeki doğal tepkilerinden biri olabileceği gibi, dinlenince geçmeyen düzenli kasılmalar tıbbi değerlendirme gerektirir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
32 haftalık hamilelikte kasık ağrısı ve sertlik neden olur?
32 haftalık gebelikte hissedilen kasık ağrısı ve karın sertliği, bebeğin pozisyon değiştirmesi, büyümesi veya rahim kaslarının gerilmesi nedeniyle oluşabilir. Eğer bu ağrılar dinlenmekle geçmiyor, düzenli aralıklarla tekrarlıyor veya giderek şiddetleniyorsa, rahim ağzı takibi açısından doktorunuzla iletişime geçmeniz oldukça önemlidir.
32. haftada kasılmalarım olduğunu nasıl anlarım?
Kasılmaları anlamak için elinizi karnınıza koyduğunuzda karnınızın bir bütün halinde sertleştiğini ve bu durumun belirli bir süre devam edip sonra gevşediğini fark edersiniz. Eğer bu sertleşmeler saatte 4'ten fazla oluyorsa, şiddetli ağrı eşlik ediyorsa veya bel bölgesine yayılan bir sızı hissediyorsanız, durumu vakit kaybetmeden bir uzmana bildirmeniz gerekir.
32. haftadaki kasılmalar için ne zaman doktora gidilmelidir?
32. haftada sertleşmelerin sıklaşması, düzenli hale gelmesi, lekelenme veya kanama olması, su gelmesi veya bebek hareketlerinde belirgin bir azalma yaşanması durumunda hemen doktora başvurulmalıdır. Ayrıca, dinlenmenize rağmen geçmeyen ve giderek güçlenen kasılmalar erken doğum riski açısından mutlaka NST cihazı ile kontrol edilmelidir.
32. haftada rahim ağzı kapalıyken kasılma olması riskli midir?
Rahim ağzının kapalı olması, erken doğumun başlamadığını gösteren olumlu bir bulgudur ancak kasılmaların varlığı rahim ağzı üzerinde baskı oluşturabilir. Bu dönemde doktorunuzun kasılmalarınızı NST ile izlemesi, rahim ağzı açıklığını belirli aralıklarla takip etmesi ve kasılmaların sıklığını belirleyerek size uygun bir yönetim planı oluşturması hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 217 göst.
13 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Aybala21 (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 144 göst.
+1 oy
2 cevap 177 göst.
+1 oy
1 cevap 162 göst.

Kategoriler

1,520,954 soru