Doğum kontrol hapları ne kadar, fiyatlar neden yüksek?

0 oy
606 göst.
Diğer kategorisinde (8,906 puan) tarafından

Aylık koruma iğneleri vurdcam dedim sağlık ocağı bizim elimzde yok dedi bende adet oldum haplar çok pahalı ama bune yaa nkadara alyorsunuz

12 Cevaplar

0 oy
(9,352 puan) tarafından

Ellaya (ertesi gün hapı bu zararlı bir hap senede 1 veya 2 defa alın diyorlar ) 900 kusur verdim 1 tanecik hap ama adet düzenim sıfır daha regli olmadım ben bu haftada gelmezse doktora gidicem arkadasım yaz kullanıyor bana doktorum yasmin verdi ama ben daha başlayamadım 500 kusurdu sanırım o da yalan olmasın şimdi bekarkende diane kullanmıştım adetim düzenlensin diye insülin direncim yükselince adet düzenim bozuluyorda benım  ve kilomun stabil kalması lazım 65 den yukarı çıkmamam lazım ama 80 ni gördüm gene 

(8,906 puan) tarafından

Ben kilo almak istiyorum bide benim adet hep geç oluuorim düzensiz spirali çıkardım insulis değerim düştü bide çok kanama ypuordu bay bı hap istyirim da baya pahali

-Reklam-
0 oy
(5,106 puan) tarafından

Sağlık ocağında ücretsiz doğum kontrol hapı veriyorlar diye biliyorum 

(5,106 puan) tarafından

Ben baya geride kalmışım. Eskiden nüfus sorunu bu kadar gündemde değildi tabii 😀

(33,837 puan) tarafından

Benim ablam kullanıyor ordan biliyorum 

(17,165 puan) tarafından

hepsinde yok ama keşke olsa😂 arkadaşıma kutu kutu prezervatif vermişler. ben bizim aile hekimine sordum boşver hapı map yap çocuk zaten bizde de yok demişti 😂😂 

(8,906 puan) tarafından

Bnada dedi doğurganlığı artırmak için daha vermiyormuş sağlık bakanlığı diyede bende şaşırdım vala 

(1,479 puan) tarafından

Aynen öyle @Hira &ikra

0 oy
(4,434 puan) tarafından

Saglık ocagındakiler ayağın kırılsa soğuk kompres yapmaktan aciz.. hayret ediyorum doğrusu..  en iyisi 545 liraya yasmin alın..rahat edin🌺

(8,906 puan) tarafından

Ama Yasmin pahalı canım yaaa sağlık ocağı vermouormus şuan yok dyor peki Yasmin kilo yapiyormu kilo almak isterim 

(4,434 puan) tarafından

En uygunu yasmin...diğerleri 1000 lira bandında... bunye meselesi bemce daha  giderim var :)

0 oy
(2,756 puan) tarafından

Spiral taktır canım ücretsiz oluyor 

(8,906 puan) tarafından

Yeni cikartim bende yan etki yapyor

0 oy
(336 puan) tarafından

Cerezetta 450 TL alıyorum 

(8,906 puan) tarafından

Belki süt koruyor ben 16 ay olmadım doğumdan sonra büyük kızımda da 21 ay sonra oldum hergun aynı saatemi iciiyon bide adet olunca içiliyor mu

(336 puan) tarafından

Evet alarm kurdum unutmamak için adet oluncada içiyorsun kesmiceksik 

(8,906 puan) tarafından

Hep ayni saate akşam he dimi  peki ilişki olursa ondan önce mi içecem ondan sonramı 

(336 puan) tarafından

Valla ben sabahları saat 11 de içiyorum eczaneden sabah almıştım kadın bugün iç demişti  

(8,906 puan) tarafından

Bende dessirent aldım dedi adet ilk günü iciliyoe çıktım ama adeten o akşam içtim bir hfta korun dedi 2. Gün içtim ama eşim korunmadi bişey olurmu acaba

0 oy
(1,280 puan) tarafından

Yazz kullanıyorum 560 liraydı sanırım 

(8,906 puan) tarafından

Yazz mi adı blmiyorum cnmm baya pahalimiysi kilo yapyormu 

0 oy
(8,186 puan) tarafından

Prezervatif veriyor sağlık ocağı ücretsiz hemsireden alabiliyorsun  20 tane almıştım 

(8,906 puan) tarafından

Bizde var ama eşim kullanamiyor ya

0 oy
(31 puan) tarafından

Ellaacnelle kullanıyorum bir yılı geçti memnunum fiyatı da 150 ₺ ben yasmini Bayer markasına ait diye almamıştım araştırıp bunu buldum Türk firması 

(8,906 puan) tarafından

Peki adeti kesiyormu yada kilo yapyormu 

0 oy
(9,685 puan) tarafından

Sgk nın ödediği doğum kontrol hapları var aile hekimine söyle yazar

(8,906 puan) tarafından

Peki yazınca uyguna geliyormu

(9,685 puan) tarafından

Uygun'a gelir mesela  bir kutusu 150 tl olan hapı iki kutu yazdırsın 70 tl ila 80 tl arasında ödeme yaparsın  diğer türlü iki kutu hap 300 tl şu an ilaçların kutu başı fiyatı ne bilmiyorum ama muayene ücreti hariç ilacın % 20 lik kısmını sen ödüyorsun

(9,685 puan) tarafından

Ama bazı aile hekimleri yazmıyor tanıya akne tedavisi falan yazması gerekli benim çalıştığım yerde ki sağlık ocağında beş doktor ilacı yazarken bir tanesi ödenmez diye yazmıyordu aile hekimin insiyatifine kalmış ben üç yıldır çalışmıyorum sürekli ilaç aldığın eczane varsa konuş onlar sana ödeme koşullarını anlatır 

(8,906 puan) tarafından

Aile hekimi yazmadi dedi keşke yardımcı olsam ucrtli hepsi bende desinet aldim

0 oy
(2,228 puan) tarafından

Qlarista var Ramazan ayında almıştım fiyat hatırlamıyorum ama Yasminle hemen hemen aynı gibiydi

(8,906 puan) tarafından

Yasmin pahali ya

0 oy
(2,985 puan) tarafından

Diane var yıllarca kullandım 120 tl falan suan 

(626 puan) tarafından

Bende bilmiyorum doktor yaz markasını kullan dedi eczanede yaz 600 liraydı pahalli geldi yoktu üstümde uygun olarak Diana aldim eczaneci kız yaz ve Yasmin bundan daha iyi ama buda iyi dedi aldım araştırdım kulanan var ama bu ayriyeten horman tedavisinde de kullanıliyormus

(2,985 puan) tarafından

Sorun yok hanımlar  bana bır yan etkısı olmadı aksıne hapı bıraktıgım an hamıle kaldım yanı hotmon ne bozmadı 7 yıldır yıne kullanıyorum  her gebelık sonrası kullandım yanı en buyuk kızım 19 yasında ona gore hesap edın 

(8,906 puan) tarafından

Bende dessirent aldım ama adet günü kullaniliyormus ben çıktım snra kullanmaya başladım dedi ilk hfta korun iki gündür içiyorum eşim korunmadi ama bişey olurmu acaba 

(2,985 puan) tarafından

Ilk defa mı baslıyosun korunsan ıyı olurmus ama 

(8,906 puan) tarafından

Evet ilk defa 

0 oy
(626 puan) tarafından

Bende geçen gün spirali çıkardım hap aldım en uygunu Diana hapiydi 150 liraya aldım ama en iyisi yaz markalı yapmış doktor da onu önerdi oda 600 TL ydi

(626 puan) tarafından

Evet ben geçen hafta aldım 150 liraya canm adet bitiminde kullanıyorsun 21 gün kullanıyorsun sonra adet oluyorsun 7 gün kullanmıyorsun 

(8,906 puan) tarafından

Adet zamanı kullanılmıyor mi ama benim adetim düzensiz geç oliyorim tam ayında olmiyorim ne olacak 

(626 puan) tarafından

Bilmiyorum eczaneci kız adet olsansa olmasanda 21 gün kulan 7 gün kullanma dedi sen alırken sor canm 

(626 puan) tarafından

İlacı içince adetin duzene giriyor zaten 

(8,906 puan) tarafından

Bnda dedi olsanda olmasanda kullan dye dessiret aldım 317 en uygun budur dedi bende blmiyorum vala sanki midem bulandi kullandım ilkez ama insallaj bişey olmaz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Doğum kontrol hapı fiyatları 2024 yılında ortalama ne kadar?
Doğum kontrol hapı fiyatları markaya, içeriğe ve eczanelerin uyguladığı satış politikasına göre 200 TL ile 600 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Fiyatlar her yıl güncellenen ilaç fiyat kararnamesine bağlı olarak belirlenir ve eczanelerde sabit bir fiyat uygulaması bulunmamaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Doğum kontrol hapları sağlık ocağından ücretsiz alınabilir mi?
Sağlık ocaklarında veya aile sağlığı merkezlerinde doğum kontrol hapı temini stok durumuna göre değişiklik gösterir. Eğer kurumun elinde mevcutsa ücretsiz verilebilir ancak çoğu zaman stok yetersizliği nedeniyle eczanelerden ücretli temin edilmesi gerekebilir.
▶ Aylık doğum kontrol iğneleri reçeteli mi alınır?
Evet, aylık doğum kontrol iğnelerinin doktor reçetesi ile temin edilmesi ve uzman kontrolünde uygulanması en güvenli yöntemdir. Bu iğneler eczanelerden ücretli olarak alınabilir veya kurum stoklarında varsa aile hekimliği üzerinden planlanabilir.
▶ Doğum kontrol yöntemlerinde en uygun maliyetli seçenekler nelerdir?
En uygun maliyetli seçenekler genellikle sağlık ocaklarında sunulan ücretsiz aile planlaması hizmetleridir. Hap yerine uzun süreli kullanım sağlayan ve bir kez uygulanan rahim içi araçlar veya iğneler gibi alternatifler, aylık hap masrafını ortadan kaldırarak daha ekonomik bir seçenek olabilir.
▶ Doğum kontrol hapı alırken nelere dikkat etmeliyim?
Doğum kontrol hapı alırken mutlaka doktorunuzun önerdiği markayı tercih etmeli ve ilacın son kullanma tarihini kontrol etmelisiniz. Hormon içerikli oldukları için bilinçsiz kullanım yerine bir kadın hastalıkları uzmanına danışarak vücut yapınıza en uygun ilacı belirlemeniz sağlığınız açısından kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 172 göst.
19 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Syma (1,408 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 814 göst.
0 oy
7 cevap 601 göst.
30 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Canancakmak (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 99 göst.
13 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Asabii (1,525 puan) tarafından soruldu