Okula alışamayan kızımı okuldan almalı mıyım?

0 oy
558 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (14 puan) tarafından

Kızlar ya inanılmaz ağlıyor.  Kreşe gidiyor.  4.5 yaşına girecek.Sınıfta yanında durdum. Beslenmesini yerken yanı başında oturdum. Eşimde benle kavga ediyor. Ben sana gönderme durmaz dedim dinlemedin diyor. Boşuna aldırdn her şeyi diyor. Ama bu sene böyle olan seneye de olmaz mı. Sesten sinirden başım ağrıyor. Alışır diyorlar ama hiç alışacak gibi değil. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bugün yine az durdu.

20 Cevaplar

+3 oy
önce (1,122 puan) tarafından

Alışır alışacak sen beklemeyeceksin dışarda bekle onsinifta ağlayacak ağlayacak biryerden sona  aglamasinin saçma olduğunu anlayacak sen göz önünde olursan çocuk alismaz

önce (14 puan) tarafından

Dışarıda bekleyemiyorum sıkıntı orda. Sürekli ağlıyor. Ama öyle böyle değil. O ağlayınca diğerleride ağlıyor. Öğretmen kısa tuttu bugün de. Zorlamakta istemiyorm dedi.

önce (1,122 puan) tarafından

Ayrilamazsan eğer sezon sonuna kadar bu durumu yaşarsın . Sen bilirsin

önce (3,248 puan) tarafından

evet senin oyle surekli beslenmede bile yani da oturmanla olacak is degil. bahcede bekliyorum herzaman bakarsan camdan girurusun durekli burda sinifta duramam falan bi sekilde anlatman lazim.  pazartesi biri vardi ciglik kiyamet annesini brakmioru ama ogretmen sinifa almadi dort bes kere cikardi annesi gordu bahcede cocuk. en son cikista guler yuzle cikti. hepimiz alkisladik sali isteyerek girfi aglamadan annesini girmek istemis iki kere. bugun hic sorunsuzdu. 

birde eline bir sekil cizin kalp yildiz falan. kendi eline de ciz . ben burdayim ozlersen buraya bak op kalbimizi civegimizi falan. kanacak bir sekilde senin yanindan ayrilman gerek. ogretmeninde biraz vocugu kandirmasi gerek. surekli dio dibe kalirsaniz tabi digerleride ister. hatta seninkide ayrilamaz. bahcede bekliyor anne kapida bekliyor anne birsekilde kandtacaksiniz ogretmenle ikiniz

-Reklam-
+2 oy
önce (16,818 puan) tarafından

alışır. ama senin sınıfta durmaman lazım. sen sınıftan çıkarken ağlayacak ama emin 5 bilemedin 10 dakika sonra susacak alışacak. sen sınıfta durursan olmaz

Yok durmuyor. 10 dk da ağlıyor yarım saatte ama susmuyor. 

+2 oy
önce (33,448 puan) tarafından

Eşin müsait ise eşin götürse bir kaç gün ondan ayrılmak daha kolay olur diye düşünüyorum 

Eşim bir gün evde bir gün işte. Yarı. Sabah o götürecekk

+2 oy
önce (227 puan) tarafından

Alışır ama siz biraz kuralcı olacaksınız ne kadar hızlı yanından ayrıldınız o kadar hızlı alışır 

Ah bi ayrılabilsek

önce (227 puan) tarafından

Canm böyle yaparsan zor olur 

+2 oy
önce (552 puan) tarafından

Göndermezsen yine seneye gidince aglar nasil olsa ben ağlayınca göndermiyorlar der 

+2 oy
önce (66,205 puan) tarafından

hemen pes etmeyin anaokulda bir aya yakin kapida duran veliler vardi gecen sene birlerde sürekli aglayan annesine yapisan çocuk vardi o şekilde de iyi değil ama en azından deneyin. alinanlar ziyan olmaz birde ikide illa kullanacak

+2 oy
önce (650 puan) tarafından

Kızımı ilk gönderdiğinde oda aynısını yaptı öğretmen kucağına alıp götürüuordu. Bir ay sonra ağlamadan gitti

+1 oy
önce (2,008 puan) tarafından

Çocuktan çocuğa değişiyor bu durum. Geçen seneki öğrencim dönem sonuna kadar alışamadı ailesi okuldan aldı mecbur çünkü velileri sürekli alamıyoruz derse bir dönem bugün değil bugün deyip tolere edilir ama sonrası diğer öğrenciler ve bizim için sorun olabiliyor. Siz çocuğunuzu daha iyi biliyor tanıyorsunuz alışacak derseniz gönderin ama yok alismaz derseniz almanizda fayda var çünkü diğer çocuklar bu durumda odaklanamıyor. 

Almak istiyorum ama bir sürü bir şey aldık. Parayı yatırdık.

+1 oy
önce (2,758 puan) tarafından

Olmaz her ay bile çocuklar değişiyor olan da var tabii ama illa biraz küçük malzemeleri istersiniz seneye kullanırsınız birşey olmaz onu düşünüyorsanz yada neyin biraz daha  birinci sınıfta da ağlayan çocuk var illa yaştan değil yanı kimsii ayrılık kaygısı fazla yaşıyor çocuklar 

+1 oy
önce (5,604 puan) tarafından

Daha 3 gün oldu alışacak sizin sınıfta durmamanız lazım hadi bu sene aldınız diyelim seneye nolcak yine aynısı olacak seneyede mi alacaksınız sonra ilkokul var o zamanda mı alacaksınız bırakın ağlasın alışmak zorunda bunu öğrenmesi gerekiyor

+1 oy
önce (3,108 puan) tarafından

Benim oğlum 3.5 yaşındaydı 1senr boyunca alışamadı maalesef. Bu sene benimle evde

Galiba bizim sonumuzda öyle olacak. 

+1 oy
önce (176 puan) tarafından

Belki kizanlar olcak bana bilmiyorum. Bence biz zorluyoruz ya hic gerek yok erken gitmelerine.

Okul yasi bile 7 olmali bence neden dusurduler anlamiyorum ufacik cocuklardan cok sey bekliyoruz. Okula gonderdim agladi durmuyo oluyo sonra. Ben oglumu gecen sene anaokuluna verdim okul baslarken agladi biterken de degisen bisey olmamisti yine agliyodu abartmiyorum. Nisanda 7 yas olcak bu sene zorunlu diye okula verdim cocuk hala agliyo yasadigim stresi anlatamam evi b*k goturuyo oglum okuldan 3te cikiyo o saate kadar da orda bekliyorum eve dondukten sonra hic bi is yapamiyorum zaten psikolojik ve bedensel yorgunluktan.. bence hic aceleye gerek yok ne de olsa okul hayatina bi atildilar mi yillarca surecek kendimize de cocuklara da eziyet.

Yarın öğretmen ve müdürle konuşacağım duruma göre karar vereceğim 

önce (3,108 puan) tarafından

Ben öğretmenim ve aynı sizin gibi düşünüyorum. Çoğu annede çocuğu başından atmak için erkende kreşe/okula yolluyor. Yazık günah ya biraz çocuklar evde anneyle de olsun. Geçen İnstagramda kadının biri 9 aylık bebeğine kreş bakıyordu ya. Neymiş sosyalleşecekmiş…. Tam abartıldı bu okul işi tam 

önce (176 puan) tarafından

Evet ya cocugu parka gotursen sosyallesir. Zamani gelince krese de gider ama 2 3 yas bana cok erken geliyo ya. Ben sistemin kurbaniyim istemeyerek gonderiyorum valla ama alismasi lazim. Okulda bakiyorum ne 1.siniflar 1.sinif gibi ne 8.siniflar 8.sinif gibi. Sanki hepsi 2-3 yas daha kucuk gibiler. Oglulun sinifina bakiyorum cocuklar sanki besikten cikip okula verilmis dunyadan bihaber gibiler uzuluyorum onlar da dersle diger cocuklarin zorbaliklariyla mucadele ediyolar yerim ya :)

+1 oy
önce (3,248 puan) tarafından

esin sacmalamasin duran nasi duruo. alisacak bir sekilde alisacak gerekiosa aglaya zirlaya bi sekilde alisacak. bu sene alirsan okuldan seneyede aynini yapar.  ogretmen izin veriomu oyle yaninda oturmana falan. oyle surekli dip dibe oturursanda yerken icerken yanindan ayrilmassan alismaz ama. biraz aglasada zirlasada hisekilde ogretmenin kadirmasi idare edebilmesi lazim

+1 oy
önce (192 puan) tarafından

Postuma bakarsan aynı dertten yanıyorum napcam bende bilmiyorum çok üzülüyorum

+1 oy
önce (831 puan) tarafından

İlk oğlum bende 4 buçuk yaşında yolladım ilk gün hiç istemedi gitmek sınıfa ağladı sonra benle girdi yanında durdum sonra kapıda oturdum en son dışarıda bekledim ve alıştı pes etme yavaş yavaş ayrıl sınıftan 

+1 oy
önce (17,713 puan) tarafından

Kızım 1. Sınıf hala ağlayan çocuklar var sınıfta 

+1 oy
önce (7,368 puan) tarafından

Ben cocuk istemiyorsa gitmesinden yana değilim acikcasi calismiyorsaniz çocukta istemiyorsa gondermekten yana değilim 

Niye zorla tutuyorum ki çocuğu okulda

+1 oy
önce (4,491 puan) tarafından

Alışır ama siz mesafeli olarak ayrılmalısınız. Sınıfta değil sınıfın kapısında olduğunuzu söyleyin öğretmen orada olmaya izin veriyor diğer anneler de yok arkadaşların hepsi burada biz qnneler kapıda bekliyoruz diyerek. Bi arkadaşın kızı da zor alışmıştı bahçede olduğunu bilsin diye sınıfın camına boş çantasını astı kadın 1 ay sürdü ama alıştı. Eğer siz şimdi geri alırsanız yine aynı şeyi yaşayacaksınız ve bu Sefer daha çok ısrarcı olacak çünkü bilecek o ağladığın da bu okul işi son buluyor diye 

+1 oy
önce (1,335 puan) tarafından

Geçen sene bizde aynı şekil yaşadık bende zorlamadim nede olsa seneye mecbur başlıyacak diye. Aldırdım kayıtı busene 5.5 oldu alistirdim dedim artık mecbur başlıyacaksin ağlamak Yok evde oturup canın sıkılacak yine orada arkadaşlar var oyunlar var dedim yaz boyunca busene alıştı çok şükür zorlanmadık. Servisede verdim hiç benimle işi yok 

+1 oy
önce (1,973 puan) tarafından

Bizim rehber hocamız siz yanında durmayın siİ gördükçe daha zor alışır ve babası ablası abisi getirsin demişti. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Okula alışamayan çocuğun okuldan alınması doğru bir karar mı?
Okula uyum sürecinde yaşanan zorluklar genellikle geçici bir adaptasyon sorunudur ve çocuğu okuldan hemen almak bu kaygıyı pekiştirebilir. Uzmanlar, okul korkusu olan çocuklarda okula devamlılığın kesilmemesini, sürecin sabırla yönetilmesini ve öğretmenle iş birliği yapılarak kademeli vedalaşma yöntemlerinin uygulanmasını önermektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğumun okula alışması için süreci nasıl kolaylaştırabilirim?
Çocuğunuzun okula alışması için okul çıkışlarında ona kaliteli zaman ayırarak duygularını ifade etmesine fırsat tanıyın ve vedalaşma sürelerini kısa tutmaya özen gösterin. Okulda geçirdiği süreyi kademeli olarak artırmak, sevdiği bir oyuncağı yanında bulundurmasına izin vermek ve gün içerisinde onu alacağınız saati net bir şekilde belirtmek güven duygusunu destekleyecektir.
Okula gitmek istemeyen çocuğa karşı anne baba tutumu nasıl olmalı?
Anne ve baba, okula gitmek istemeyen çocuk karşısında kararlı ve tutarlı bir duruş sergilemelidir. Ebeveynlerin kendi aralarındaki fikir ayrılıkları veya çocuğun ağlamasına karşı gösterilen kararsızlık, çocuğun kaygısını artırabilir; bu nedenle her iki ebeveynin de okulun gerekliliği konusunda aynı dili konuşması ve çocuğa güven veren bir sakinlikle yaklaşması hayati önem taşır.
Okul uyum süreci genellikle ne kadar sürer?
Okul uyum süreci çocuktan çocuğa farklılık göstermekle birlikte, genellikle 2 ile 4 hafta arasında süren bir adaptasyon evresini kapsar. Eğer çocuğun ağlama krizleri, iştahsızlık veya uyku bozukluğu gibi semptomları bu sürenin sonunda hala azalmıyorsa bir okul psikolojik danışmanından destek almak en sağlıklı yaklaşım olacaktır.
Çocuğumun okulda ağlaması normal bir durum mu?
Çocuğun okulun ilk günlerinde veya yeni bir sosyal ortama girdiğinde ağlaması, ayrılık kaygısı yaşayan çocuklar için beklenen normal bir tepkidir. Bu durum çocuğun okul sistemini sevmediği anlamına gelmez, aksine ebeveynine olan bağımlılığını veya yeni duruma karşı duyduğu belirsizliği ifade etme biçimidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 352 göst.
+1 oy
29 cevap 2,267 göst.
23 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde -anne- (15,814 puan) tarafından soruldu
+3 oy
19 cevap 2,372 göst.
20 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde 34. (658 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 376 göst.
26 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Hilalyyy (921 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,889 soru

24,782,458 cevap

373,780 kullanıcı

...