Neden eskisi gibi sabırlı değilim, sürekli sinirli miyim?

+2 oy
526 göst.
önce Diğer kategorisinde (51,218 puan) tarafından

Kızımı büyütürken nasıl sabırlı sakin biriydim şimdi kendimi tanıyamiyorum insanlara aşırı tahammülsüz ve huysuz biri oldum çıktım sizde oyle misiniz kızlar tek deliren benmiyim yoksa 🤯

image

📊 Tek Seçim
82.9% (29 oy)
17.1% (6 oy)

14 Cevaplar

+2 oy
önce (14,800 puan) tarafından

En İyi Cevap

Hâla sakinim mümkün mertebe 😅

önce (51,218 puan) tarafından

Banada gönder biraz 🤣🤣

önce (10,215 puan) tarafından
+1

Senin zaten 1 çoxuk ya hani😂 

önce (14,800 puan) tarafından

O yüzden sakinim ya zaten 😅😅😅😅

Sabah komşum geldi oğlu 9 aylık falan durmuyor diye mehlika'nın yürütecine koyduk çocuğu aldığımız gibi meloş yürütece binmeye çalıştı ayağını sıkıştırdı söyleyeceklerim bu kadar doğursam ne olurum bilmiyorum 😜😜😜

önce (10,215 puan) tarafından

O normal ya . Her çocuk merak ediyor o yürüteci . Evde sürekli olunca alışıyorlar sonra halıyı kaldırıp birbirlerine atmaya başlıyorlar yürüteci 😂

-Reklam-
+2 oy
önce (2,005 puan) tarafından

Öyle demeeesek ikinci çocuğuma hamileyim deeeee sabırsızlıkla bekliyorummmm kızım 7 yaşında ve o kadar Bebek özledim kiiiii sıfırdan insan yetiştirmek evet zordur muhakkak 😀

Desteksiz zor ama küçükte olsa destek olan insanlar varsa etrafında bir parça daha kolay 🌼🫠

+2 oy
önce (33,424 puan) tarafından

Daha doğurmadım ama inşallah değilimdir ilkinde çok sabırlı değildim sadece tuvalet eğitiminde sabırlı davranabildim. Ama çok kötü şeyler yaşadım çocuklarımın kıymetini daha bir biliyorum ona güveniyorum 

Aşkım hepimiz biliyoruz ama sabır bir noktadan sonra devreden çıkıyor ben kimseye karşı sabırlı değilim tahammül seviyem sıfır kimseye tahammülüm yok 

önce (33,424 puan) tarafından

Şu an bir olgunluk geldi üzerime onu kast etmiştim. Yoksa tabiki bildiğimiz ile yaptığımız bir olmuyor hamilelikte çok gerginim ben doğumdan sonra daha iyi olacağımı düşünüyorum 

+2 oy
önce (936 puan) tarafından

3 erkek çocukla sabrıma ben bile hayranım 😂

Allah kolaylık versin üstat 🤣🤣

önce (936 puan) tarafından
+1

Eyvallah başkan😂

+2 oy
önce (1,061 puan) tarafından

Daha tek çocukta sakin sabırlı değilim 2. Çocukta beni net tımarhaneye kapatırlar 

Bende 3 te kesin Bakırköydeyim eminim 🤣🤣🤣

önce (1,061 puan) tarafından

Yaparsak eğer haberleşelim en azından koğuş arkadaşı falan oluruz sjsh 🤣🤣🤣

Benim adam istiyor da hayır diyorum bu aralar da etrafımda herkes hamile o kadar korkuyorum ki

+2 oy
önce (6,169 puan) tarafından

Hiç sabrım yok gerçekten önümde yavaş yürüyenin ensesine patlatasım geliyor o derece 

önce (3,118 puan) tarafından

Güldürdün beni canım kusuruma bakma kötü anlamda değil asla 😁🤗🤗 

+1

Ay geçen markette önümde biri yavaş yavaş poşet yapıyor benimde çocuklar çıldırıyor uf acele eder misiniz ya da çekilin dedim bir hışım ağır hareketlere bile tahammül edemiyorum 🤣🤣

önce (6,169 puan) tarafından
+1

Yaaa sinir oluyorum gerçekten yavaş insanlara 😄

+2 oy
önce (3,118 puan) tarafından

Ben daha bilemiyorum şuan 1 tane tecrübe oluyorum sabırda 90 95 arası var 😁😁 

+1

Tel çocuk hiç çocuk bacı 😀 

+2 oy
önce (2,748 puan) tarafından

peki ya benim ikinci çocuğu düşünmem 😂😂😂 cahillikten mi acaba sjndlfllf 

bazen diyorum amaaaaaaaaaaaan zaten elin b.kta iyice sıva diyorum kendime bakalım nasip 🐸

Ben çocukların arasının çok olmaması taraftarıyım evet zor ama arkadaş gibi büyüyorlar araları çok olunca anlaşma biraz daha zor oluyor 

+2 oy
önce (8,582 puan) tarafından

Benim zaten çocuğum bir tane. Ona karşı çok çok sabirliyim ama benim de eşime karşı sabrım tahammülüm kalmıyor. Hepsine kızıma kullandığım için acisini ondan çıkarıyorum genelde 

Bende aynı böyleyim işte çocuklara karşı kullandığım için dışardaki insanlara ve eşime o kadar tahammülüm yokki bogasim geliyor 🤣🤣

+2 oy
önce (1,313 puan) tarafından

İlkim sabrimin sinirlarini sinadigi icin ikinci yavrum sakin oldugu halde azmanim sayesinde sinir hastasi oldum tahammülüm yok bicbir seye 😄

Benimde tam tersi ilk çocuk 2 yaşına kadar çok çok iyiydi ama şimdi 2 çocuk birden anam ağlıyor oğlum doğdu doğalı aglak zirlak uyumaz kızımda 2 yaşından sonra çok değişti 

+2 oy
önce (1,745 puan) tarafından

Benim bi oglan tek var o kadar delirdim ki artık çok kızarım bağırırım elimde olan bişey yok istemeden yapıyorum bunu nasıl aşacağım bilmiyorum ama oğlum yüzünden değil kaynanam delirtti beni bekarken çok neşeli biriydim evlendim eşim de çok iyiydi ama kaynanam hareketleriyle beni delirtti o zamandan beri yüzüm pek gülmez hep içimde bı öfke sinir evliliğinden zevk alamaz oldum o yüzden çocuğuma da hep kızarım çok seviyorum dünyayı yıkarım o benim evladım o ayrı ama sakinlik konusu için diyorum bence Kaynanalar yüzünden böyleyiz gerçekten mesela ben direkt aynı eve gelseydim kaynanam görümcelerim hiç bana karışmasaydı anlayışlı insanlar olsaydı çok güzel geçecekti her şey ama aynı eve geldim her şeyden soğudum zehir ettiler kaynana ve görümce kumadan başka hiçbir şey değil tabii bütün Kaynanalar için geçerli değil 

+1

Aile konusunda evet çok fazla baskın olmaya çalışıyorlar hayatımıza mudahele etmek istiyorlar belki de çocuk es ailesi vs derken sabrımız tahammülumuz tükendi hali hazırda çocuk bakmak büyütmek zaten zorken birde aile faktörü devreye giriyor keçiler kaçmaması mümkün değil 

+2 oy
önce (6,667 puan) tarafından

Daha ilk çocuğumda sabrım bitti ikiye Allah Kerim 

+1

Deme öyle deme ikide anlıyorsun tek çocuk hiç cocukmus 

önce (6,667 puan) tarafından
+1

Orası zaten öyle. Yani demek istediğim bunda bile sabırsızım ikide naparım bilmiyorum 😂

+2 oy
önce (5,583 puan) tarafından

Hangisiyim bende bilmiyorum

Çocuklara sabırlı dışarıya deccal ben 😀😀

önce (5,583 puan) tarafından

Ben şu aralar tam tersiyim öğle uykusunu bıraktıgından beri çocuguma tahammülüm kalmadı

+1 oy
önce (1,971 puan) tarafından

Üçüncü olanlar ne yapsın. Sıfır sabır . Her şey gözüne batıyor bide iki sene üst üste anasınıfı 

Allah yardımcısı olsun 🤣🤣

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Annelik döneminde neden sürekli tahammülsüz ve gergin hissediyorum?
Annelik döneminde hissedilen tahammülsüzlük ve gerginlik genellikle kronik yorgunluk, uykusuzluk ve sosyal izolasyondan kaynaklanır. Vücudun sürekli alarm durumunda kalması, kortizol seviyelerini artırarak sabır sınırlarının kısalmasına ve en küçük olaylara karşı aşırı tepkiler verilmesine neden olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eskiden daha sabırlı biriyken neden huysuz birine dönüştüm?
Eski sabırlı halinizden uzaklaşmanızın temel sebebi, uzun süreli duygusal ve fiziksel yük birikimidir. Kişisel ihtiyaçların sürekli ertelenmesi, 'anne tükenmişliği' olarak adlandırılan ve duygusal kaynakların tükenmesiyle sonuçlanan bir duruma yol açarak karakterinizde değişim gibi algılanan bir tahammülsüzlük yaratır.
Çocuk büyütürken yaşadığım sinirlilik hali ne zaman geçer?
Sinirlilik hali genellikle çocuğun gelişim evreleri, kendi uyku düzeniniz ve destek sisteminizle doğrudan bağlantılıdır. Çocuk büyüdükçe öz bakımınıza ayırdığınız vakti artırmak, düzenli dinlenmek ve duygusal boşaltım yöntemlerini (spor, hobi veya terapi) devreye almak, tahammül seviyenizi yeniden yükseltecektir.
Annelerde tahammülsüzlük ve öfke patlamaları nasıl yönetilir?
Tahammülsüzlüğü yönetmek için ilk adım, kendinize olan beklentileri düşürmek ve mükemmeliyetçi yaklaşımdan uzaklaşmaktır. Gün içinde kendinize 15 dakikalık bile olsa kısa molalar vermek, nefes egzersizleri uygulamak ve zor anlarda durumu bir süreliğine başkasına devretmek, öfke patlamalarının kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
Çocuğuma karşı gösterdiğim huysuzluk duygusal bir sorun belirtisi midir?
Çocuğunuza karşı hissettiğiniz aşırı huysuzluk, çoğu zaman bir kişilik bozukluğu değil, yoğun stres altındaki bir zihnin yorgunluk sinyalidir. Ancak bu durum günlük işlevselliğinizi kısıtlıyor, çevrenizle olan iletişiminizi tamamen bozuyor ve sürekli bir mutsuzluk haline dönüşüyorsa, bir uzmandan destek almak süreci kolaylaştırabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
42 cevap 1,796 göst.
+1 oy
46 cevap 3,816 göst.
+1 oy
16 cevap 1,034 göst.
0 oy
29 cevap 1,958 göst.
1 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Selda41 (445 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,744 soru