Kargo içine para koyup gönderebilir miyim?

0 oy
168 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,629 puan) tarafından

Kardesime para göndermem gerekiyor ATM den ve ibandan anlamıyorum çevremde de söyleyeceğim kimse yok bir kıyafetin içine parayı yapıştırıp saklasam kargoya verebilir miyiz birşey olur mu?

8 Cevaplar

0 oy
önce (11,611 puan) tarafından

O şekilde gider ama yüklü bir miktar ise bence riske atmayın ibandan göndermek çok basit aslında youtubede izleyip deneybilirsiniz

-Reklam-
0 oy
önce (310 puan) tarafından

Olur ama  iban daha güvenli youtubeden öğrenebilirsiniz nasıl gönderileceği riske atmayın  yapay  zekaya sor yada

0 oy
önce (2,749 puan) tarafından

insan ilk başta ıban'dan çekinebiliyor ama şöyle düşün kardeşinin ıbanını kendi banka hesap para gönder tarafına yazacaksın zaten kardeşin adı soyadı çıkıyor ardından onaylatıyorsun sonra göndereceğin miktarı yazıyorsun ardından gönderiyorsun onaylayıp YouTube'dan da video izleyebilirsin vardır mutlaka ya da yapay zekayı da sorabilirsin riske atmaya gerek yok eğer yüklü miktarda paraysa

0 oy
önce (162 puan) tarafından

Bi kaç sene önce şok markette görmüştüm ordanda tc ile atılıyor hala varsa bence bi markete sor 

0 oy
önce (188,087 puan) tarafından

kiz you tube bak ibana atmayi detayli videoyla ogren cok basit aslinda

0 oy
önce (14,808 puan) tarafından

Telefonunda banka uygulaması varsa müşteri hizmetlerini arayıp onların tarifi ile yapabilirsin 

Yada bankaya gidip vezneden yatırabilirsin kargo sıkıntılı 

0 oy
önce (212 puan) tarafından

Olur olur. Arkadaşım da bana ben kabul etmiyorum diye onda ki paramı kargo ile yollamıştı ama güzel sarın

0 oy
önce (4,157 puan) tarafından

Bişey olmaz gönderebilirsin annem kolya göndermişti bana baya oluyo o şekilde ama ibon en kolayı hemen eline geçiyor o şekilde dene bak yazdilar nasıl dugunuda

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kargo ile para göndermek yasak mı?
Kargo firmaları aracılığıyla nakit para veya kıymetli evrak göndermek kesinlikle yasaktır ve kargo sözleşmelerinde belirtilen yasaklı gönderiler kapsamına girer. Taşınması yasak olan bu tür maddelerin tespiti halinde kargo şirketi sorumluluk kabul etmez ve gönderiniz yasal prosedürler gereği iade edilebilir veya imha edilebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kargo paketinde para gönderirsem ne olur?
Kargo paketinde para gönderilmesi durumunda gönderiniz kaybolursa veya çalınırsa hiçbir şekilde hak iddia edemezsiniz, çünkü kargo firmaları değerli eşya veya nakit taşımacılığı yapmamaktadır. Gönderi içeriğinde nakit para olduğu tespit edilirse kargo işlemi doğrudan reddedilir ve paket yasal kurallar gereği işleme alınmaz.
ATM ve IBAN kullanmadan nasıl para gönderilir?
ATM ve IBAN kullanmadan para göndermek için dijital cüzdan uygulamalarını veya bankaların kartsız işlem özelliklerini kullanabilirsiniz. Yakınınızın telefon numarası üzerinden Papara, Paycell veya Tosla gibi uygulamalarla anında para transferi yapabilir ya da banka şubesine giderek gişeden kimliğinizle nakit yatırma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Kargoya yasaklı ürünler nelerdir?
Kargo firmaları tarafından taşınması yasak olan ürünler arasında nakit para, altın, mücevher, yanıcı ve patlayıcı maddeler, canlı hayvan ve yasal olmayan ilaçlar bulunmaktadır. Güvenlik ve taşıma prosedürleri gereği bu maddelerin kargolanması yasaktır; bu nedenle gönderi yapmadan önce mutlaka kargo şirketinin güncel hizmet şartlarını kontrol etmelisiniz.
Kartsız para transferi için hangi yöntemleri kullanabilirim?
Kartsız para transferi için bankaların mobil uygulamaları üzerinden kartsız işlem menüsünü kullanabilir veya banka şubesine giderek şahsen gişe işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca PTT şubelerine giderek isim soyisim ve T.C. kimlik numarası bilgileriyle bir başkasına anında para havalesi gerçekleştirebilirsiniz; bu yöntem güvenli ve yasal bir transfer yoludur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,520,954 soru

24,783,610 cevap

373,819 kullanıcı

...