Çocuğuma at sesini nasıl doğru taklit edebilirim?

0 oy
347 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,605 puan) tarafından

Bu gün de bu kafama takıldı. 😄 Hayatı biraz ayrıntılarda yaşıyorum sanırım 😊

Çocuklarınıza hayvan seslerini taklit ederken klasik çıkardıkları sesleri taklit ediyoruz demi? Peki atın sesini nasıl taklit ediyorsunuz?

Dıgıdık dıgıdık mı, hiiih hi hi hi diye mi? 

Dıgıdık dıgıdık saçma değil mi? Butun hayvanların boğazından çıkan sesleri taklit ederken atın ayağından çıkan sesi taklit ediyoruz. 

10 Cevaplar

0 oy
önce (3,605 puan) tarafından

En İyi Cevap

image

gündüzki konu üzerine 😄 kitap da kolaya kaçmış
-Reklam-
+2 oy
önce (20,875 puan) tarafından

Ben kisniyorum 🥹

+1

İşte realite 👍

+1 oy
önce (16,819 puan) tarafından

aahahah bunun bi de fil versiyonu var😂😂 asla çıkaramıyorum😂😂

ben at dıgıdık gider diyorum sadece😂😂

o sesi çıkarması zor ve komik bence ondan kolaya kaçıyoruz 

Ben de bi defasında dıgıdık dıgıdık derken aydınlanma yaşadım ve atın kendi sesini taklit etmeye başladım oğlumla oynarken. Bizde oyuncak fil yok iyi ki de yokmuş nasıl çıkarılır ki o ses zaten 😄

+1 oy
önce (6,704 puan) tarafından

Ben dıgıdık diyorum kolayıma geliyor çünkü 😅 Fakat benim çocuklar, "anne, öyle değil deyip hihihi gibi", atın asıl sesini çıkarıyorlar. Özellikle kızım aşırı iyi yapıyor 😇 

önce (188,057 puan) tarafından

seninkiler domuzun sesini yapiyomu 🤣🤣

önce (6,704 puan) tarafından

Ahah evet, ben bile yapıyorum 😎 

önce (188,057 puan) tarafından

shdjskssksksm tahmin ettim yaa 🤣🤣 ilk onu ogreniyolar zaten

+1

@Yumurtabitmis aferin onlara 🥳

önce (28,039 puan) tarafından

Ahahshs domuz sesi ogrenenlerden biride benim kızım

+1 oy
önce (6,318 puan) tarafından

Oğlum yaklaşık 2 yaşındayken atın gerçek sesini çıkarıyordu hastasıydı resmen birde Doru diye çizgi film vsrdı açar onu izlerken kendi atı vsrdı evin içinde koştururdu. Sabah saat 4 gibi evin içinde kişnerdi 

Ne guzel 😊

+1 oy
önce (4,114 puan) tarafından

Dıgıdık diyorum yok anne o hihihihi diye ses çıkarıyor diye bana kızıyor benimki 😂😂

Aferin. Çok bilmişler maşallah. Bizimki de bizi düzeltir hep 😅 her konuda 

+1 oy
önce (33,449 puan) tarafından

İkincisi aslında söylerken komik ama doğrusu o 

Gerçek olanla ilerliyoruz 😊

+1 oy
önce (147 puan) tarafından

Benim soruyu altin diye okumam :))

Algıda seçicilik 😅 altın fiyatlarını mı takip ediyorsun 😄

önce (147 puan) tarafından

Yok sanirim gozlerim bozuluyor :))parayi da bulursam altini da bulcam insallah

😅 insallah 

+1 oy
önce (310 puan) tarafından

Büyük oğlum çok güzel yapıyor onu ya hihii diyor ama nasıl komik geliyo😂😂

Biraz komik olabiliyor 😄z

0 oy
önce (5,609 puan) tarafından

Ben dıgıdık diyorum oğlum ona alıştı 😂

Konussa inşallah onuda sorgulayacak 😂😂😂

Olacak annesi hem de ne biçim 🤗

Ben göremeyeceğim artık kabullendim o yüzden saldım gitti

Deme öyle. Bülbül gibi şakırdayacak. Bilinen ve söylenen bir sorun yoksa tabi. Dil terapisine gidiyro sanırım. Bazı yorumlar kafamda öyle kalmış da. Bazı çocuklar geç konuşur bazıları da çok geç konuşur. Bu sadece anne babanın sabır sınavı 😊

Hiçbir sorunu yok terapistede gidiyor artık ne olacak bende bilmiyorum hayırlısı artık

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklara hayvan seslerini öğretirken at sesi nasıl doğru taklit edilir?
Atın çıkardığı gerçek ses, boğazdan gelen 'kişneme' sesidir ve 'hiii-hiii-hiii' şeklinde tiz bir tınıyla taklit edilir. 'Dıgıdık dıgıdık' ifadesi atın ayak sesini temsil eden onomatopoeik bir kelimeyken, hayvanın iletişim kurmak için çıkardığı asıl ses kişnemedir. Çocuklara öğretirken önce atın kişneme sesini taklit edip ardından ayak sesiyle süslemek, hayvanı bütünsel olarak tanımlamalarına yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Atın kişneme sesi ile ayak sesi arasındaki fark nedir?
Atın kişneme sesi, hayvanın burun ve gırtlak bölgesinden çıkardığı bir iletişim sesiyken, ayak sesi atın nallarıyla sert zemine vurduğunda oluşan mekanik bir sestir. Birçok ebeveyn hayvan seslerini öğretirken karıştırılan bu iki sesi birbirinden ayırmalıdır. Kişneme sesi canlıyı temsil ederken, dörtnala koşma sesleri atın hareketini ve eylemini ifade etmek için kullanılır.
At sesi taklit edilirken neden genellikle ayak sesleri kullanılır?
At sesinin taklit edilmesinde ayak seslerinin tercih edilmesinin temel nedeni, bu sesin ritmik olması ve çocuklar tarafından kolayca hafızaya alınabilmesidir. 'Dıgıdık' sesi, atın ritmini ve hızını temsil eden belirgin bir işitsel imge sunduğu için dil gelişiminde daha baskın kullanılır. Ancak biyolojik olarak doğru bir taklit için, hayvanın sesli iletişimini ifade eden kişneme sesinin de öğretilmesi önemlidir.
Çocukların dil gelişimi için hayvan seslerini taklit etmek neden önemlidir?
Hayvan seslerini taklit etmek, çocukların işitsel algılarını geliştiren ve ses birimlerini ayırt etmelerini sağlayan temel bir dil edinme aktivitesidir. 'Miyav', 'hav', 'hiii-hiii' gibi sesler, çocuğun ağız ve dil kaslarını çalıştırarak konuşma becerisini destekler. Bu süreç, çocukların dünyayı kategorize etmelerine ve canlılar ile sesler arasında doğru bağlantılar kurmalarına olanak tanır.
Etkili bir hayvan sesi taklidi yapmak için nelere dikkat edilmelidir?
Etkili bir taklit için hayvanın çıkardığı temel biyolojik sesi, abartılı tonlamalarla ve beden diliyle birleştirmek gerekir. At sesi için 'hiii' derken başı hafifçe öne eğmek veya ayak sesi için ellerle dizlere ritmik vurmak, çocuğun duyusal olarak sesi pekiştirmesini sağlar. Sesin orijinalliğine sadık kalarak duyguyu katmak, çocukların ilgisini artırarak taklit yeteneklerini daha hızlı geliştirmelerine yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 842 göst.
8 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Miniminnak (5,118 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 249 göst.
0 oy
1 cevap 327 göst.
+1 oy
9 cevap 504 göst.

Kategoriler

1,520,978 soru