Bingo deterjan ellerimde sivilce ve kaşıntı yapar mı?

0 oy
121 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (631 puan) tarafından

Bir hafta önce büyük marketten bingo  renkliler için çamaşır toz deterjanı almıştım bir haftadır el içimizde küçük sivilce gibi şeyler çıkıyor yanma ve kaşıntı yapıyor gebeyim doktora gittim kan aldılar baktılar bişey çıkmadı şimdi kızım ve elimde de oluştu. Alerji mi ki acaba. Ne yapsam daha çok makina bittikten sonra birde durulamamalısınız yapsam faydası olur mu ki 

3 Cevaplar

+1 oy
önce (5,549 puan) tarafından

Makine bittikten sonra tekrar durulama yapın

-Reklam-
0 oy
önce (820 puan) tarafından

Aynısı bim de aldığım ucuz markalarda geldi başıma. O zaman acil ve mecburiyetten almak durumunda kaldım ama maf olduk ailecek. Her tarafımız böcek ısırığı gibi oldu. Sonra sonra fark ettim deterjanın alerji yaptığını. Yıkama bittikten sonra durulama yaptım öyle öyle biraz rahatladık ama tövbe ettim. Bingoyu kullanıyordum normalde tekrar ona döndüm. Sizde de alerji olmuştur

önce (631 puan) tarafından

Normalde de bingo kullanıyorum bu pakette böyle oldu anlamadım 

önce (820 puan) tarafından

Paketin içeriğinde değişiklik olduysa da olabilir. 

0 oy
önce (2,604 puan) tarafından

Allah kahretsin o alerjiyi ilk baştainicik sivilce gibi çıktı gözle görülmez halde kasiyinca patlıyor ve rahatliyordum şimdi nasır halinde avcumun içinde çıkıyor dr biseye alerjin var diyor ama değişik bişey kullandigimda yok kız bingo bulaşık ilacı kullanıyorum aceba o mu yapıyor dur bir süre kullanmayım bakalım ne olacak ölüyorum kasimaktan öyle böyle değil 

önce (1,411 puan) tarafından

U.yuzda olabilir dikkat edin alerji olmasi için dua edersin o kadar fena

önce (2,604 puan) tarafından

Yok canım şükür o değil 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bingo deterjan ellerimde neden sivilce ve kaşıntı yapar?
Deterjan içerisindeki parfüm, koruyucular veya yüzey aktif maddeler ciltte kontakt dermatit denilen alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Özellikle hassas ciltlerde veya gebelik döneminde cilt bariyeri daha duyarlı hale geldiği için kimyasal maddelere karşı bu tür kızarıklık, yanma ve küçük sivilce benzeri döküntüler görülebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çamaşır deterjanı kaynaklı alerji için ekstra durulama faydalı mı?
Evet, makinede ekstra durulama yapmak giysilerde kalan deterjan kalıntılarının tamamen arındırılmasını sağlar ve ciltle temas eden kimyasal oranını ciddi ölçüde düşürür. Deterjan kalıntıları, kumaş liflerine yapışarak cildin sürekli tahriş olmasına neden olabilir; bu nedenle alerjik reaksiyon şüphesinde ikinci bir durulama döngüsü uygulamak oldukça etkilidir.
Deterjan alerjisi evdeki diğer kişilere de bulaşabilir mi?
Deterjan alerjisi bulaşıcı bir hastalık değildir, ancak evdeki aynı deterjanla yıkanan kıyafetleri giyen veya aynı çamaşırla temas eden kişilerde benzer semptomlar görülebilir. Eğer deterjan içeriği cilt bariyerini tahriş edici bir yapıya sahipse, aile bireylerinin hepsinde aynı anda el ve vücut döküntüleri, kaşıntı ve yanma şikayetlerinin ortaya çıkması oldukça beklenen bir durumdur.
Deterjan kaynaklı cilt alerjisi evde nasıl hafifletilir?
Cildi tahriş eden deterjanla temas anında kesilmeli ve eller bol suyla durulanarak kimyasallardan arındırılmalıdır. Tahriş olan bölgeye parfümsüz, hipoalerjenik nemlendiriciler uygulamak ve bir süre eldiven kullanarak doğrudan deterjanlı çamaşırlara dokunmamak cildin iyileşme sürecini hızlandıracaktır; ancak semptomlar devam ederse mutlaka dermatoloji uzmanına başvurulmalıdır.
Gebelik döneminde deterjan alerjisi daha mı sık görülür?
Gebelik döneminde değişen hormonal dengeler cildin hassasiyetini artırabilir ve bağışıklık sisteminin çevresel faktörlere karşı daha tepkisel olmasına neden olabilir. Bu yüzden gebeler, normalde sorun yaşamadıkları temizlik ürünlerine veya deterjanlara karşı hamilelik sürecinde daha önce görülmeyen kaşıntı, sivilcelenme veya egzama gibi alerjik semptomlar geliştirebilirler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 211 göst.
30 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 375 göst.
0 oy
7 cevap 467 göst.
28 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,746 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 457 göst.
6 Ağustos 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu