2. sınıf için öğlenci okul saatleri doğru bir karar mı?

0 oy
132 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (937 puan) tarafından

Kızımı başka bir okula aldık şuan 2 . Sınıf öğlen 12.3cıkıs 16.55 de geçen yıl sabah 8.40 öğlen 14 . 20 idi ıyımı yaptık kötümü yaptık bilmiyorum geçen yılkı öğretmen geciçi görevlendirmeymıs bu sene gelmiyor dediler şuan okullar açıldı ama öğretmen yok geçen yılkı Hoca'da haftada ıkı gün ızın alıyordu kafamda deli sorular almasaymıudık geçen yıl erken uyanuyordi kıyamıyordum 

1 cevap

0 oy
(2,129 puan) tarafından

Ah şu öğretmen kıtlığı ve MEB umursamazlığı deli oluyorum resmen. Koskocaman Türkiye'de resmen öğretmen kıtlığı yaşanıyor ve binlerce öğretmen atamayı bekliyorken. Neyse sakin olacağımmmm 

(937 puan) tarafından

Evet geçen yılkı geçici gelmiş bu sene ne olacağı belli değil öğretmen yok bizde gaza geldik okul değiştik hem okul ortamı daha iyiydi  dıye ama pişman olur muyız dıye endişe ettım

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ 2. sınıf öğlenci okul saatleri çocukların gelişimini nasıl etkiler?
Öğlenci sisteminde okul saatlerinin 12.30 ile 16.55 arasında olması, çocuğun sabah saatlerini daha verimli değerlendirmesine olanak tanır. Ancak bu saatler geç bitiş süresi nedeniyle çocuğun akşam rutinini ve uyku saatini etkileyebilir. Önemli olan, okul çıkışından sonraki zamanı dengeli bir şekilde planlayarak çocuğun dinlenmesine ve ödevlerine vakit ayırmasını sağlamaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Okul değişikliği sonrası çocuğumun yeni okul saatlerine uyumu nasıl kolaylaşır?
Yeni bir okul düzenine geçişte uyum süreci genellikle 2 ile 4 hafta arasında sürer. Çocuğunuzun 16.55'te okuldan çıkması akşam saatlerinin daraldığı anlamına gelir; bu nedenle okuldan eve dönüş rutini oluşturmak ve akşam yemeği ile ders çalışma saatlerini sabit tutmak belirsizliği azaltır. Çocuğunuzla günün nasıl geçtiği hakkında konuşarak yaşadığı kaygıları paylaşmasına fırsat tanıyın.
▶ Sınıf öğretmeni değişikliği okul sürecini neden önemli oranda etkiler?
Sınıf öğretmeni, ilkokul çağındaki bir çocuk için güven ve eğitim disiplininin temel kaynağıdır. Özellikle öğretmen değişikliği yaşandığında çocuğun yeni bir otoriteye ve öğretim tarzına alışması zaman alabilir. Okulda öğretmenin henüz belirlenmemiş olması geçici bir durumdur; bu süreçte okul yönetimi ile düzenli iletişimde kalarak eğitim planlaması hakkında net bilgi almanız kaygınızı azaltacaktır.
▶ Okulda öğretmen eksikliği durumunda veliler neler yapabilir?
Öğretmen eksikliği yaşandığında öncelikle okul yönetimi ile yazılı bir görüşme yaparak eğitimdeki aksamaların nasıl telafi edileceğini sormalısınız. İlçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılan görevlendirmelerin okulun açılış haftasında tamamlanması beklenir. Bu süreçte çocuğunuzun eğitim materyallerini evde takip ederek okul dışı destek sağlamak, sınıf öğretmeni gelene kadar akademik boşluk oluşmasını engelleyecektir.
▶ İlkokul seviyesinde sabahçı ve öğlenci sistemin avantajları nelerdir?
Sabahçı sistem genellikle çocuğun okuldan erken çıkıp akşam saatlerini oyun ve dinlenme ile geçirmesine imkan tanır. Öğlenci sistem ise sabah uykusunu tam alabilen çocuklar için daha konforludur ve gün içinde daha dinç olmalarını sağlar. Hangi sistemin daha iyi olduğu çocuğun biyolojik ritmine ve ailenin akşam saatlerindeki planına bağlı olarak değişmektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 151 göst.
10 Eylül 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Beuehegeh (937 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 438 göst.
8 Eylül 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Oglumveben (3,586 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 784 göst.
+1 oy
3 cevap 487 göst.
20 Temmuz 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Pamukoglum (1,907 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,521,898 soru

24,797,050 cevap

374,419 kullanıcı

...