Şimdiki zamanda çocuk yaparken kaç sayıda durmalıyım?

+3 oy
739 göst.
önce Diğer kategorisinde (186 puan) tarafından

Geçmiş dönemdeki anneleri düşününce beşten az ondan fazla dogurmamıslar sorduğun zaman iyiki de o kadar doğurmuşum pişman olmadım diyor çoğu. Şimdiki zamanda çocuk sayısı azalmış sebebi ne olabilir oysa şimdi her şey geçmişe göre daha kolay olmasına rağmen. Sizce ilerde pişman olmamak için kaç çocuk yapmak veya yapmamak lazım olumlu olumsuz eleştiri serbest

29 Cevaplar

+6 oy
önce (16,777 puan) tarafından

En İyi Cevap

bir 😂😂

eskiden çok olmasının sebebi, savaş sonrası nüfusun az oluşu, az çocuk yapanlara ceza verilmesi, çok çocuğa teşvik edilmesi ile minimum 6 çocuk her ailede. sonraki nesiller de bir süre devam ettirmiştir. benim annem de babam da 7 kardeş. 1 dayımda 1 amcamda 4 çocuk var diğerleri 2-3 civarı.

kuzen çocuklarında da ise 3 çocuğu olan yok nerdeyse 😂 2-1-2-1

evet şimdi nüfus yine yaşlanıyor. çocuk yapmaya teşvik var. aslında doğru yapıyorlar ama çocuk yapmak için ortam oluşması gerekiyor. 

üniversiteye gidiyorsun, bitiyorsun iş yok. iş yokken nasıl evleneceksin

evlendin nasıl çocuk yapacaksın? 

iş buldun ettin, gezdin yaş 30 u buluyor 😂 sonra da 2.Çocuğa gücün kalmıyor.

ekonomik sebepler de işin içine girebiliyor. çocuğunu makarna ile büyütebilirsin, bu da bir tercih ama benim tercihim değil mesela. her çocuğun büyürken yeterli protein alması gerekir. bunu sağlayacak ekonomik gücü olan 10 tane doğursun. 

benim ekonomik gücüm 2 biledin 3e yeter. 

ama tek çocuk tercihim 😅

işin sosyal boyutu da var. bu da en can sıkıcı noktası. ekonomiyi halledersin ama bu zor. 

dışarısı zorba dolu, suçlu dolu. suçlular 2-3sene yatıp çıkıyor. aramızda geziyorlar. bu çok korkutucu geliyor. 

mühendisim😅

sadece bu nüfus olayını zamanında bir belgeselde izlemiştim. savaş sonrası ülkenin nüfus 10-15 milyon bir şey kalmış. e insan gücü gerekli, olası yeni savaşa asker gerekli ülkenin kalkınması için böyle bir politika uygulamışlar.bunu biliyordum o yüzden yazayım dedim. 

önce (186 puan) tarafından

Aydınlattınız bizi çok güzel bir konuşma olmuş senin hep burdaki yorumlarını okuyorum gerçek hayatta seninle tanışmak isterdim😂😂

teşekkür ederim 🤗🤗 

önce (5,543 puan) tarafından

Yazacaklarım yazılmış 👏👏👏 ilave olarak eskiden köydede şehirde sokak hayatı vardı çocuklar sokakta oynayarak dağa taşa basarak ağaçlara tırmanarak büyürdü sabah çıkar akşam eve girerdik bu yüzden aileler çocukları ile pek ilgilenmezdi birçok çocuk sevgi şefkat görmeden kendi kendine büyüdü şimdi sokak hayatı olmadıgı için ve geçmişte yaşanan aile sevgisiz ilgisizliği yüzünden bir çok kadın maddi manevi yetebileceği sevgi ilgi verebileceği kadar çocuk yapıyor evde dört duvar arasında etkinlik oyun derken annenin gücü genelde 2.çocuga yetmiyor

tabi canım şimdi 4 duvar arasında büyüyor çocuklar. bu şekilde zor. annemler, aöcaları vs bir avluda büyümüşler. kuzenler vs hepsi benzer yaş, herkes tanıdık. hiçbir anne babanın gözü arkada kalmamış. tv yok, telefon yok, bırak bunları elektrik yok. tamam iş yükü ağır, hayvanlar, çamaşır, bulaşık yemek fazla ama çocuklar özgür

bir de eskiden çocuğun psikolojisini düşünen de yok😂😂 bizler aman travma olmasın, aman çocukluğunu kötü hatırlamasın diye sıkışıp kaldık.

diyorlar da anneler sultan olduğu dönemde çocuktuk, çocukların sultan olduğu dönemde anneyiz. 

-Reklam-
+3 oy
önce (4,097 puan) tarafından

Annem 12 tane doğurmuş ölenlerle beraber daha da doğurabilseydi doğururdu yani ve maşallahı vardı tabi rahmetli abimin vefatından önceydi bu hali 

Ben ise 4 gebelik geçirdim 2 tane kaybettim 2 de yaşıyor elhamdülillah Rabbım yavrularima sağlık sıhhat versin canları sağolsun yeter çünkü devir çok değişti ve günden güne de kötüye gidiyor gelecek kaygısı olduğu için daha da istemiyorum yoksa eski devir olsaydı benim çocukluğumun geçtiği zamanlar gibi olsaydı bende 5 6 çocuk isterdim vallahi 

Haklısın şimdi dijital çağdayız

önce (187,827 puan) tarafından

len senin kaporta saglam daha yaparsin sen 🤣🤣🤣

önce (4,097 puan) tarafından

Allah cezanı vermesin sen yapta 3. Ben ikinciyi bir büyüteyim belki peşinden gelirim 😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕 yaparim ben senle t...... gecme pesindeyim 🤣🤣🤣🤣

+3 oy
önce (10,141 puan) tarafından

4 çocuğum var hepside isteyerek oldu . Şu zamana göre 4 çoxuk herkese fazla geliyor.  Sülalede adım çıktı 5.nezamn alışık değiliz senin hamile olmadığına die

Valla zor zamanları oluyor tabiki ama unutulup geçiyor

Ben seviyorum kalabalık aileyi.  Şuan 3 tanesi okulda 1 taneyle kaldım . Seneye oda kreşe gidecek al işte tek başıma kalacam yine 🤣🤣

Al benim gibi biri çıktı🤣

+2 oy
önce (33,378 puan) tarafından

Şimdi her şeyin daha kolay olduğu düşüncesine katılmıyorum. Çocukların istekleri ihtiyaçları aynı değil. İçiçe yaşanan ve çoğu ihtiyacın göz ardı edildiği bir düzende çocuk büyütmek daha kolaydı. 

Şu an her şey bir yana çocukları korumak bile kolay değil. İdeal sayı kişiden kişiye değişir bana göre ikidir başkasına göre üçtür veya tektir. Ama boşanma, eşi kaybetme, maddi kayıp yaşama durumlarını da göz önünde bulundurup kendi başına da bakabileceği kadar çocuk yapmalı bence insan 

Eskiden kimsenin çocuğunda hiç bir şey görmüyorduk şimdi maddi yükü daha fazla çocuk büyütmenin Parklar bile oyuncakçı dükkanı gibi her gördüğüne özenip istenen bir çağda ihtiyaçlara yetişmek çok zor. En basitinden günlerdir burda dönen kırtasiye muhabbeti Anaokulunda başlayacak çocuğa bile 10 bin civarı harcama yapılıyor. Bir kaç tane olsa geliri yüksek olmayan birinin karşılaşması çok zor olacak 

Evet gerçekten öyle çocuk sayısı da artıkça hayat kalitesi düşüyor

Ben çalışan bir anne olarak iki çocuğa karar kıldım Rabbim tamamına erdirirse inşallah. Ne maddi olarak ne manevi olarak ( sabır zaman ) üçüncü çocuğa yetemem 

Allah olanları bagıslasın sana

Amin canım cümlemizin evlatlarını korusun inşallah 

+2 oy
önce (8,564 puan) tarafından

Şimdi zaman eskiye göre 100 misli zor. Kolay olan yönü neresi söyler misin? Bana göre ideal sayı 1

Bebek bezi var eskiden elleri ile yıkıyorlarmıs

Kaynanalarıyla elti görümce bir evde avluda yasıyorlarmıs her geline bir oda düşüyor eşleri ve çocukları ile beraber bir odada yatıyorlar aynı tuvalet aynı banyo ortaklasa kullanılıyor yirmi kişiyle. Tv yok televizyon yok yoksuzluk var ulaşım sıkıntılı evler sobayla ısınıyor doğal gaz yok suyu hamamı ısıtarak çocukları yıkıyorlarmıs o kadar doktor imkanı yok ilaç kısıtlı vs. Vs daha sayabilirim... 

önce (8,564 puan) tarafından

Bunların hepsi fiziki yorgunluk. Dinlenirsin geçer bir şekilde. Çocuğa kaliteli hayat verme gelecek kaygısı yoktu kimsede. Karambole herkes büyürdü. Ölürse de yerine yenisi yapılırdı. Şimdi öyle mi. Artık özellikle annelerin psikolojisi bozulmuş durumda. Acaba çocuğum zorbalanacak mi, okula saldırı olur mu, öğretmeni zarar verir mi, yolda okula götürürken karşımıza sapığın biri çıkar zarar verir mi? Gibi gibi bir sürü sorun. Üniversite mezunuyum yıllarca eğitim hayatım oldu . Bir gün olsun okula annem yada babam götürmedi. Okullar da hiç yakın değildi öyle. Şimdi zamanın zorluğu insanın ömrünü bitiriyor. Daha şimdiden kızımın geleceğini garanti altına alalım, çalışmazsa bile en azından belli bir miktar ek geliri olsun diye çabalıyoruz. Hangimizin ailesi bunları düşünerek kafa yordu. Kızım 4 yaşında yarim gün okula gidiyor. Onda bile aklıma bin türlü şey geliyor. 

+2 oy
önce (4,891 puan) tarafından

cok faktör var , bir tanesi de yaş . ben 29 umda evlendim   ,ilk cocugumu 31 2. cocugumu 36 yasimda dogurdum . daha erken evlenmis olsam kesinlikle 3. cocugu da isterdim . 

Eğitimden dolayı mı geç evlendin

önce (4,891 puan) tarafından

Biraz oyle oldu , biraz da kismet diyelim . gec buldum eşimi :)) 

+2 oy
önce (10,915 puan) tarafından

Aksine bence şu an şartlar daha zor. Devir kötü, ortam kötü, dünya kötü. Ekonomiden bahsetmiyorum bile. Çocuklarımız parkta oynarken bile bir dakika gözümüzü üzerinden çekemiyoruz her an başına bir şey gelir diye. Eskiden öylemiydi, tavuk yavrusu gibi salarlardı sabah dışarı bizi, gece yarısı kendimiz kuzu kuzu evin yolunu bulur giderdik. 

Evden hatim indirerek çıkıyorum eve sağ salim vardık diye şükreder olduk. Böyle korkunç bir çağa çocuk getirmek mantıklı gelmiyor 

+2 oy
önce (459 puan) tarafından

1 kesinlikle ama kardeş duygusunu tatmak istiyorlar ve çok haklılar yoksaa  1 😂😂 onun Hatri için  ikinci de doğurdum daha da bitti bacım 

Peki kıza bacı mı oldu oğlana kardeş mi🤣

Kıza baciii😂😂♥️

Allah bagışlasın canım 

Amin canım Allah razı olsun♥️

+2 oy
önce (434 puan) tarafından

Eskiden canım bilinçli degildiki insanlar ne goruyorsa o herkes çocuk doğuruyor onlarda doguruyorlar ki evlenir evlenmez hemen cocuk bekleniliyor. Evlendin ee napcan çocuk yapcan insanların aklına başka birşey gelmiyor.

Ama şuanda artık toplum bilinclendi daha kimiz çalışıyoruz kimimiz ev hanımı olsak da bazı hayallerimiz var . Bizde şimdi sene aşırı çocuk dogursak şuan başka bişey kalmiyorki zaten napcan ömrün cocuk bakmakla gecicek. 

Benim şuan bi kız bı erkek iki çocuğum var rabbim bana ikisini de nasip etmişken üçte gözüm yok yani yine hayat ne yaşayacağımızı bilemeyiz. Ama ben az olsun kaliteli büyüyen çocuklar olsun kafasindayim. 

Eşim de mesela benim tam tersim onlar dört kardeşler çok çocuk kalabalık aile güzel oluyor diyor . Ama geçen akşam konuşuyorduk hatta kendisi 18 yaşında evden ayrilmis sonra daha hiç dönmedi ayrı evde yaşadı mesela ve kardeşlerinin birisiyle arası limoni. Dedim Allah aşkına ne hava atıyorsun biriyle nerdeyse konuşmuyorsun  hayırsız diye öyle olacagina olmasın yani napcan dedim senin amaç eskilerle yarışmak mi aklinca kendini mi kanitliyorsun ama doğuran sen değilsin benim dedim 😊😂

Valla nüfusun da artmasını istiyorsa devlet şartları iyileştirmesi lazım öyle çocuk basina verdiği bin lira iki bin lira parayla olmuyor o işler 🤔

Ülkenin nüfusu da azalıyor haklısın şimdi böyleyse gelecek nesilde bir çocuğa düşer bence. 

Dediğin gibi kimsenin kimseye hayrı yok kardeşlik de kalmamıs herkes bencil

önce (434 puan) tarafından

Gelecek nesil evlenmeyi bile düşünmez bence çünkü benden küçüklere bakıyorum yani ben 32 yaşındayım 27 28 yaşlarındaki bekar insanlar evlenip napcam o sorumluluğa niye gireyim herşey zaten çok pahalıgecim zor tek başıma istediğimi yaşarım daha mantıklı kafasında olanlar bile var. 

+2 oy
önce (76 puan) tarafından

Komik geldi şuan bu düşünceniz O zaman çocuklara bu şekilde bakım mı vardı Ne bebek bezi ne maması ne giysisi üstü başı Ne bulursan onu yiyodun ne bulursan onu giyiyodun Geçmiş dönemde ekmeğe çay banıp yiyolardı o çocuklar Nerde kıyması nerde eti nerde sütü Şimdi pastorize sütü, meyvesi sebzesi kuruyemişi bunlar sağlıklı şeyler abur cubura da bir sürü para verenler var 10 çocuğu olanların acaba evinde bir tane oyuncak var mıydı Yada marka kıyafetleri ayakkabıları 10 çocuğuktan kaçı üniversite okuyabildi üniyi geç kim liseye gidebilmiştir acaba Şimdi çocuklar kendisi istiyor şurda bi oyuncak görüyor istiyor ikizim var herşeyden iki tane almak zorundasın Biraz büyüyünce herşeyini marka isteyecek şimdiden zaten öyle alıyoruz kaliteli olsun diyoruz Çocuklarıma şimdiden ev bark yapmaya çalışıyorum 3 yaşındaki ikizlerim için ev borcuna girdim İleride yapamam belki şimdi imkanları zorluyoruz Anne baba olarak herşeyin en iyisi için uğraşıyoruz Maddi manevi de zor yani Şuan 3. plansız gelen bir bebişimiz var İkizlerimi cimlastiğe gönderiyodum Ordan almak zorunda kaldık doktor masraflarını karşılayalım diye Şimdiden ikizlerimin hayat standartı düştü diğerinin daha karnımda olmasına rağmen doğunca nolacak hiç bilmiyoruz 

Kayınbabam okumuş mesela ama bi o okumuş 5 kardeş onlarda Diğerleri okumak mı istemedi mi başka imkan mı yoktu bilmiyorum o kadarını Fen bilgisi öğretmeni olmuş şimdi emekli 

İkizlerin erkek mi kübra

Erkek evet 34 aylıklar, şuan plansız şekilde hamileyim 8 haftalık bu kız olursa çok sevinirim Rabbim neyi yazdıysa o tabi sağlıklı olsun da

İnşallah kızın olur kapatırsın bu defteri

Amiiin çok teşekkür ederim

+2 oy
önce (27,622 puan) tarafından

Geçmişe göre kolay olan şeyler var. Ama zor zor olan şeyler daha çok. Mesela çocuk artık az büyüdümü sokağa salınmıyor. Neredeyse evlenene kadar anne baba peşinde. Eğitim hayatı, psikolojik ve biyolojik gelişimi ile aileler yakından ilgili. Haliyle ailelerde fazla çocuğa yetecek enerji kalmıyor. Ayrıyeten gençler olarak hayata bakış açılarımız da bizden önceki nesillerden oldukça farklı. Biz de tüm hayatımızı çocuk doğurup besleyip büyüterek çocukların peşinden koşarak geçirmek istemiyoruz. 

Ayrıca dünya nüfusu yeterince artmış. Fazla insana ne gerek var.. 

Daha sayarım da yeter bu kadar 😄 

Evet şimdi teknoloji çocukları çok kudurtuyor ben de bunu düşünüyorum

+2 oy
önce (14,784 puan) tarafından

1 çocuk candır heyecan aramaya gerek yok 

Kardeş lazım ona 

önce (14,784 puan) tarafından

Bence lazım değil kızımcada değil 😅🙂‍↔️

+2 oy
önce (4,128 puan) tarafından

Kaynanam 11 tane doğurmuş önemli olan çok yada az değil doğru düzgün yetiştirebilmek eşim ailenin küçügu mesela çok höt höt büyümüş bu yüzden bunu doğru sanıyor madem çok çocuğa verecek sevgin yoktu yapsaydı kaynanam benimde 4 evladım var bence 3 çocuk en iyisi bide eskiden salça ekmek sürer yermiş çocuklar simdikiler kırk çeşit olsa bahane buluyor yani evet herşey çok rahat bakım felan ama sevgisiz saygısız evler dolu 

+2 oy
önce (2,201 puan) tarafından

Kiz nesi kolay simdi onceden bahceli gecekondularda oturuluyodu ger sene bi tane doguruyolardi bi avlunun icinde 10 tane cocuk kendi kendine oynuyodu ikinci cocuk dogdugunda ilk cocuga besigini sallarip kalkip is yapiyolardi simdi biz yapabiliyo muyuz bunlari komsularin cocuklariyla sokakta aksam ezanina kadar oynuyolardi cocuklar acikirlarsa salcali ekmekleri kapip geri sokaga kosuyolardi oyle cocuk buyutmekte ne var bi de onceki cocuklar farkliydi simdikiler farkli sobali evlerde 10 tane cocuk bi odada usluca oturup oynuyodu simdi mumkun mu o imkansiz benim 4 bucuk yasinda oglum gecen dedesine essoluessek demis oynatmadi diye biz yapabiliyo muyduk bunlari ben ogluma guc yetiremiyorum guzel sozden anlamiyo kizmaktan anlamiyo bagirmaktan anlamiyo tehditten anlamiyo bi kac kez sikistirmisligim da var yok bizim annemizin bakisi yetiyodu simdikiler bizi dovecek nerde kolaymış simdi valla kendine guvenen 2inciyi yapmali bence guvenmeyen bi tanenin hakkindan gelsin edebiyle terbiyesiyle buyutsun yeter bence 

Bi de bence eskiler korunmuyordu bir yıl hamile bir yıl emziriyor

önce (2,201 puan) tarafından

O zaten Allahin emri ananem 18 tane dogurmus emzikliyken de hamile kalmis cok kez 9u olmus 9 lu kalmis Rahmetli ben kendimi bildim bileli dizlerim agriyo derdi o kadar cocuk dogurmak kolay mi korunma yoktu tabiki o zaman vardi da kim biliyodu saglik ocaklari bu isi ele aldi da oylelikle ogrendiler 

+2 oy
önce (1,031 puan) tarafından

Valla yavrum bence bu öncelikle maddi sonra manevi sonra sağlık durumuna bağlı. Neden maddi en önde. Maddi gücün varsa hem manevi hem sağlıksal sorunlarını çözebilirsin. Ben çocuk başı aylık 100bin tl gelir diyorum. Ordan hesaplarsın sen 😂

sjsjsjajaj gelir simdi asgari ucretle 3,4 cocuk buyutuyorum neyinize yetmiyo diyenler yetmiyo anasini satim yetmiyooo şu uygulamada sen ve @Soslu tavuk  tespitleriniz muhtesem 

önce (1,031 puan) tarafından

Sağol canım benim. Öyle malesef yetmiyor yani. Muhtemelen linçleneceğim ama bir çocuğu bütüymek sadece iyi kötü karnını doyurmak üstünü giydirmek değil ki. Geleceğine de yatırım yapman gerekiyor. Bunun eğitimi var, sağlıklı beslenmesi var, özel sağlık sigortası var, geleceği için fon sağlamak var. Var oğlu var yani

+1 oy
önce (6,749 puan) tarafından

Kesinlikle 1 en çok 2

Çok az değil mi kızzzz😂

Kendine ait arabanız,eviniz varsa. Eve en az 70 bin gelir giriyorsa,anne ev hanımı ve eve de yardımcı çağırabiliyorsa 2 ve üzeri çocuk olur. Diğer türlüsü ebeveyne de zulüm çocuğa da zulüm. Eskisi gibi saldım çayıra mevlam kayıra diye çocuk büyütülecek zaman değil. 1 çocuğun ihmali bütün topluma mal oluyor artık. Çocuğu doğurmak değil mesele,büyütebilmek,eğitebilmek, yetiştirebilmek. 

Ev var inşallah yakın zamanda araba da alacaz, ben üçüncüye hamileyim bir kaç yıl sonra dördüncüyü de isterim olsun

Eşim de 85 bin kazanıyor

Hakkınızda hayırlısı olsun🤲

+1 oy
önce (271 puan) tarafından

Kişiye göre değişir azlığı çokluğu ama nesil çok zorlaşıyor dört duvar arasında büyütmek çocuklara eziyet gibi.

Bir oğlum bir de kızım var elhamdülillah yeterli diyorum.

2 çocuk en ideali.

Allah bagışlasın canım

+1 oy
önce (315 puan) tarafından

Bu sorunun tek bir cevabı yok. Devreye maddi manevi olanaklar giriyor. Eskiden çok çocuk yapılırdı evet ama teknoloji bu kadar ileri değildi. Kadınlar ya korunmayı bilmezdi ya mecburi yani kendi isteği olmasa bile eş kaynana devreye girer çocuk yapardı. Ya da çocuklar her şeye ulaşamazdı yani başkasında olanı görmez elinde olanla yetinmeyi bilirdi. Ama şimdi çocuklar her şeyi biliyor görüyor başkasında olan kendisinde de olsun istiyor burada maddi olanaklar devreye giriyor. Eskiden annelerimiz çok çocuk getirdi ama hayatlarına genel olarak şöyle bakınca hep yalnız bırakılmışlar. Her şeyi çoğu zaman kadın üstlenmiş. Çocuğun bakımı tarlası bağı bahçesi ev işleri kocaya itaat kaynanaya itaat. Bunun sonucunda genel olarak mutsuz ama elden bir şey gelmeyen bir hayat yaşamak zorunda kaldılar. İstisnalar vardır tabii ama genel durum bu şekildeydi. Şimdi kadının iş hayatına atılması eşitlik algısı önce kariyer demesi vs çocuk sayısını azalttı tabii. Zaten hep şunu söylerim; psikolojik olarak bir kadın kendini yeterli hissediyorsa istediği kadar yapsın çocuk ama psikolojisi artık kaldırmıyorsa durması gereken yeri de bilmeli. En önemlisi eş desteği tabii. 

Teşekkürler canım 😇

+1 oy
önce (3,106 puan) tarafından

Bu sizin hayattan ne istediğinize de bağlı. Mesela ben hemen 2.çocuğum büyüse diyorum. Çünkü rahatça gezip tozmak istiyorum. Ailecek piknikler yapalım farlı şehirler gezelim vs 

Bende atanmak isterdim

+1 oy
önce (2,566 puan) tarafından

Bak bakalım iyiki çok çocuk yaptım diyenlerin kaç tanesi çocuğunun gelişimini beslenmesini önemsemiş oyun kurmuş oynamış eskiden çocuk tarlada ırgat olsun diye yapılırmış çocuğuda kaynanası bakmıştır kendisi tarlada çalışmıştır yada yanında götürmüştür şimdi çocuğun gelişimi psikılojisi eğitim seviyesini düşünüyoruz 1 çocuk yeterli geliyor bana, bizim zamanımızda bile herkesin geliri aynıydı bende yoksa komşuda da yoktu özenmiyoduk okulda bi öğretmen memurların çocukları iyi durumdaydı belli oluyor onlar gerisi aynı ama şimdi öylemi adam kıt kanaat geçiniyo çocuğuna son model telefon alıyo bu çocuğu özenmesin gözü kalmasın diye nereye göndercem nasıl sakıncam yada bu ekonomide isteklerini nasıl alıcam okula göndericeksin biri gider tatile anlatır biri marka giyinir hava atar etkinliklere kurslara gider çocuk özgüveni gelişir tabi eve gelince seninkide isticek gönder bakayım 5 tane çocuğu yüzme kursuna 1 saatliğine 3 bin alıyorlar bacım 😄😄 acunla evli olsak 5 te olur 10da😂😂

Bi kişi de demedi ki çok çocuk iyi demekki herkesin fikri aynı

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İdeal çocuk sayısı nasıl belirlenir ve nelere dikkat edilmelidir?
İdeal çocuk sayısı aile ekonomisi, ebeveynlerin psikolojik hazır bulunuşluğu ve yaşam tarzı beklentileri dikkate alınarak belirlenmelidir. Maddi imkanların yanı sıra çocuklara ayrılacak kaliteli zamanın miktarı, sağlıklı bir aile dinamiği için en temel ölçütlerden biridir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Geçmişe göre günümüzde çocuk sayısı neden daha az tercih ediliyor?
Günümüzde çocuk sayısının azalmasının temel nedenleri arasında yaşam maliyetlerinin artması, kadınların iş gücüne katılım oranının yükselmesi ve çocuk yetiştirme standartlarının değişmesi yer almaktadır. Eskiden çocuk bir iş gücü veya sosyal güvenlik aracı olarak görülürken, günümüzde her çocuğun bireysel ihtiyaçlarına ve eğitimine odaklanılan bir yetiştirme anlayışı benimsenmektedir.
Fazla çocuk yapmanın uzun vadede olası avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Fazla çocuk sahibi olmanın en büyük avantajı, geniş bir sosyal destek ağına sahip olmak ve yaşlılık döneminde daha yoğun bir aile bağı kurulmasıdır. Dezavantajları arasında ise her çocuğa sunulacak bireysel kaynakların bölünmesi, anne babanın kişisel zamanlarının kısıtlanması ve uzun süreli yüksek finansal yükümlülükler bulunmaktadır.
Çocuk sayısına karar verirken çiftler hangi kriterleri göz önünde tutmalı?
Çiftler çocuk sayısına karar verirken mevcut finansal birikimlerini, kendi fiziksel ve ruhsal sağlık durumlarını ve kariyer hedefleriyle aile sorumluluklarını nasıl dengeleyeceklerini değerlendirmelidir. Ayrıca, destek alabilecekleri bir aile büyükleri ağı olup olmadığı, çocuk bakım süreçlerini doğrudan etkileyen kritik bir unsurdur.
Çocuk sahibi olurken pişmanlık yaşamamak için nelere dikkat edilmeli?
Gelecekte pişmanlık yaşamamak için çocuk sahibi olma kararının dış baskılarla değil, tamamen eşlerin kendi istekleri ve sorumluluk alma kapasiteleriyle verilmesi gerekir. Her bir çocuğun getireceği sorumlulukların, uykusuz gecelerden eğitim masraflarına kadar hayatın her alanını değiştireceği gerçeğini kabullenmek, uzun vadeli memnuniyetin anahtarıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
25 cevap 1,478 göst.
13 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Perili .. (362 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 996 göst.
17 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cerenkaya (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 185 göst.
0 oy
6 cevap 537 göst.
31 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Prensesimmmm (285 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,894 soru

24,782,585 cevap

373,791 kullanıcı

...