12+3 haftalık hamileyim, kanamam ve su gelişi var ne yapmalıyım?

0 oy
71 göst.
önce Diğer kategorisinde (10,503 puan) tarafından

Sanırım suyumda geliyor acile gidiyorum dualarınızı istiyorum nolur bebeğime bir şey olmasın 

Kızım 1.sinifa başladı geceden börek satmıştım pişirip beslenmesine koyamadim gideceğim ne ile karsilascagim bilmiyorum kendimi çok aciz hissediyorum 

6 Cevaplar

0 oy
önce (2,543 puan) tarafından

Canım sakın ol önceliğin kendin ve karnındaki bebeğin olsun 

Kızım için üzülme Allah'ın izniyle yarında yapar yediirirsin takma kafana 

Rabbim yardimcin olsun haber et mutlaka  inşallah biseyin yoktur

önce (10,503 puan) tarafından

Allah razı olsun ne güzel yazmışsın . Bebeğim iyiymiş kanama alanı varmış geçene kadar yat dedi ilaç verdi . 

önce (2,543 puan) tarafından

Oh çok şükür dinlen kendini yorma ve üzme hayırlısıyla al kucagina inşallah 

-Reklam-
0 oy
önce (10,118 puan) tarafından

Nasılsın canım durumu nasıl bebeğin 

İyiyim çok şükür bebeğimde sağlıklıyms kalkmadan yat dedi ilaç verdi 

önce (10,118 puan) tarafından

Çok şükür canım dinlen yorma kendini dicem ama nasıl olacak bilmiyorum annen kardeşin eşin felan yardım eder inşallah 

0 oy
önce (1,615 puan) tarafından

Canım inşallah aksi birşey yoktur inşallah 

Çok şükür sağlıklıyms teşekkür ederim 💕 

0 oy
önce (2,564 puan) tarafından

Progesteron diye bu ilaç veriyoler kanamayı durduruyor canım belki enfeksiyon vardır o akıyordu hemen kötüyü düşünüp stres yapma iyi olucak bebeğin inşaallah haber et

Allah razı olsun evet o ilacı verdi . Çok teşekkür ederim bebeğim sağlıklıymis 

önce (2,564 puan) tarafından

Bende kullanmıştım canım oğluşum şimdi 8 aylık kucağımda aksatma kullan ilacını düşük önleyici vücuduna hamilelikte yükselmesi gereken hormonu veriyor kaslarına bebeği tutması için uyarı veriyor bi nevi vücut atmasın dışarı diye benim doktorum bebeğin yarısı senin yarısı eşinin farklı genler olduğu için vücutta eşine ait yabancı madde diye vücut onu dışarı atmaya çalışır bu ilacı düzenli kullanıldığında bebeğinin tutunması için yardımcı olur demişti

0 oy
önce (297 puan) tarafından

Proluton yazdır kendine mutlaka canım. İnşallah sıkıntılı bir durum yoktur. 

Progestan yazdı  sanırım canım fitil olarak kullan dedi . O nasıl bir ilaç ne işe yarıyor 

önce (297 puan) tarafından

Canım ilacın etken maddesini bilmiyorum ama progesteron hormonu sanırsam. Düşük önleyici iğne diye anımsıyorum. Kızımdayken ben de senin gibi şikayetlerle erken haftalar dan itibaren zaman zaman acile başvurup hastanede yatmıştım. Kanamam fazlaydı. Rahim içi ve kesede de kanama vardı. Dönem dönem o iğneyi yazmışlardı. 

Elhamdülillah bebek iyiymiş bu sabahın güzel haberi de bu oldu benim için😊Biraz zor bir hamilelik olacak sanırım. Ama lütfen fazlaca dinlenerek geçir bu gebeliğini. Tam 1.sınıf yılınızmış nasıl olur bilmiyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. 

0 oy
önce (4,053 puan) tarafından

İnşallah kötü bir şey yoktur Rabbım size bağışlasın inşallah sağlıkla sağ salim kucağınıza alırsınız 🤲 

Allah razı olsun kalbi atiyordu çok şükür evde kalkmadan yatış verdi . İlaç verdi . 

Ohhh çok şükür hangi ilaç verdi canım bende hamileliğimde kanama yaşadım diye soruyorum inşallah şifa olur çok çok geçmiş olsun 

Progestan 200 vermiş . Sen ne kullanmistin? Hemen geçirdi mı ? Neden oluyor acaba bu kanama alanı 😐

He benim de progestan vermişti ve bol bol dinlenerek geçirdim o donemi çok şükür ama ben ağızdan alıyordum 

Çok şükür ilaci kullanarak kanama durmuştu bizim kan uyuşmazlığı olduğu için sıkıntı olmuştu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

12 haftalık hamilelikte kanama ve su gelmesi durumunda ne yapılmalı?
12 haftalık hamilelikte kanama ve su gelmesi şüphesi, vakit kaybetmeden en yakın acil servise veya kadın doğum uzmanına başvurulması gereken ciddi bir durumdur. Bu belirtiler düşük tehdidi, erken membran rüptürü veya enfeksiyon gibi komplikasyonların habercisi olabilir. Hastaneye ulaşana kadar fiziksel aktiviteleri durdurun, hijyenik bir ped kullanarak durumu takip edin ve kesinlikle vajinal duş veya tampon kullanmayın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte 12. haftada kanama olması bebeğe zarar verir mi?
Gebelikte 12. haftada görülen kanama, plasenta yerleşimi veya enfeksiyon gibi basit nedenlerden kaynaklanabileceği gibi, gebelik kaybı veya erken doğum riski gibi ciddi durumları da işaret edebilir. Her kanama vakası mutlaka ultrason ve klinik muayene ile değerlendirilmelidir. Doktorunuz bebeğin kalp atışlarını ve amniyotik sıvı miktarını kontrol ederek durumun ciddiyetini belirleyecektir.
Hamilelikte su gelmesi nasıl anlaşılır ve ne tür belirtiler verir?
Hamilelikte su gelmesi, vajinadan istemsiz, durdurulamayan, berrak veya hafif sarımtırak bir sıvının gelmesi şeklinde kendini gösterir. İdrar kaçırma hissinden farklı olarak, su gelişi sürekli olabilir ve öksürdüğünüzde veya hareket ettiğinizde artış gösterebilir. Eğer bu sıvı akışına kanama veya kasık ağrısı eşlik ediyorsa, enfeksiyon riskini önlemek adına en kısa sürede tıbbi müdahale alınmalıdır.
12 haftalık hamilelikte düşük riski belirtileri nelerdir?
12 haftalık hamilelikte düşük riski; şiddetli karın ağrısı, bel ağrısı, yoğun vajinal kanama ve pıhtı gelmesi gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Amniyotik sıvının gelmesi de bu riskler arasında değerlendirilir. Bu tür durumlarda en önemli adım, stresi yöneterek derhal bir sağlık kuruluşuna ulaşmak ve doktorun önerdiği istirahat veya tedavi protokollerine harfiyen uymaktır.
Hamilelikte acile ne zaman gidilmelidir?
Hamilelikte vajinal kanama, su gelmesi, şiddetli baş ağrısı, görme bozukluğu, yüksek ateş veya bebek hareketlerinde azalma fark edildiği an acil servise gidilmelidir. Özellikle ilk trimesterde kanama görülmesi, erken müdahalenin gebelik sağlığı açısından kritik öneme sahip olduğu bir durumdur. Kendi başınıza ilaç kullanmak yerine durumu uzman bir hekime bildirmek, komplikasyonları önlemek için en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 220 göst.
21 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 34. (658 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 448 göst.
17 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Onlygirl (1,234 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 176 göst.
0 oy
5 cevap 596 göst.
11 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,455 soru

24,775,927 cevap

373,506 kullanıcı