Eşim çocukla ilgilenmiyor ve evliliğimde mutsuzum, ne yapmalıyım?

+1 oy
387 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,265 puan) tarafından

Çok severek evlendim ama hiç mutlu değilim şiddet yok aldatma yok ama eşim istediğim bir eş bir baba değil kızıma hiç tahammülü yok oturup evde kızımla oyun oynamaz psikolojim okadar bozuk okadar kötü ki aile terepistinede gitmeyi kabul etmiyor çok yoruldum dışarıya okadar iyiki hep bize yorgun sürekli işinden şikayet ediyor maddi sıkıntı da var beni çok bunaltiyor işten çıkar çıkmaz biri cagirsa ailesi kardeşi ağır ağır eşyaları taşır yapar yapsın ailesiylede aram çok iyi ama niye bize aynı değilsin ağlayarak yazıyorum bitirmek için çok büyük sebep yok bu evliliği surrdurmem için de bı neden kavga etsek alttak alır seviyorum diyor ama göremiyorum tükendim artık bana dua edin Allah rızası için 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (1,002 puan) tarafından

Boşanacağın zaman daha mutlu olacakmısın 

önce (2,265 puan) tarafından

İşte onu bilmiyorum bilsem ne yapmak istediğimi kafam bu kadar dolu olmaz 

Herkesin her zamanın kötü yönleri var emin olun şiddet yok aldatma yok maddi geçim derdi yok ama manevi çöküş var seni çok iyi anlıyorum ilgisizlik sevgisizlik diz boyu olunca katlanmak zor ama çocuklar varsa katlanmak zorundasın 

Haklısın maddi çöküş te yaşıyoruz kızımı okula verdim ailem aldı kırtasiye malzemeleri ni sadece eve bakar harici biseyi karislayamiyor şuan 

Ailen arkandamı

Sizde arkamdalar ama anneme fazla güvenemem 

Her şeyi ince ayrıntısına kadar düşün insan sonra o ilgisizliği bile özler düzenin evin 

-Reklam-
0 oy
önce (5,478 puan) tarafından

Terapiste önce siz gidin bir kaç seans sonra bu durumu normalde kolay kolay önermem ama afaki durumlarda uygulanması gerekiyor ailesi ile aranız iyiymiş ailesinden sözünü dinleyeceği kişi ile görüşün o konussun eşiniz ile terapist için sözü geçen kişiyi herkes dinler

Tek gidebiliyorum demi onu bilmiyo dum kaynimin düğünü var bu hafta o gecsinde bı buyulle konuşayım teşekkür ederim 

0 oy
önce (1,075 puan) tarafından

Hiç iyi yönlerine baktınız mı. Mesela şu huyunu çok seviyorum ya bu konuda iyi ki böyle dediğiniz bir nokta yok mu. Bir süre bunlara tutunun. Süreç içerisinde gözlemleyin. Baktınız hala aynı düşünüyorsunuz hiç değilse şans verdim bize dersiniz. Yuva yıkmak kolay kurmak ve tutmak çok zor. Hiç birimiz dört dörtlük değiliz neticede. Üzmemeye çalışın kendinizi. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama bir çok şeyi de zamanla aşıyor insan. Attıkça da daha güzel seviyor çiftler

7 yıldır evliyiz bizim evliligimizde catirdamalar ben hamileyken başladı hamileliğim çok zordu sürekli hastaneye yatıyordum beni hastaneden alırken söyleeniyordu kara kara dusunurdum kimi cagirsam diye kızım doğdu yatağı ayırdı aslında bu evliliği o getirdi bu duruma iyi yönleri evine bakar borcuda olsa birinin yanında asagilamaz beni tutar aklıma başka bişey gelmiyor 

önce (1,075 puan) tarafından

Hamilelik bizim için çok önemli. İnsan o zaman yapılanları asla unutamıyor. Evine bakmak sorumluluk değil mecburiyet benim bakış açıma göre. O yüzden sanırım sorumluluk almayı sevmiyor. Bebek ve eşe vakit ayırmak fazla geliyor gibi. Belki çok yoğun ve stresli çalışıyor. Belki de öyle yetiştirildi. Sen işe git gel ev işini çocuk bakma işini kadın halleder şeklinde. Sizi aşağılamayıp yanınızda olması değer verdiğini gösteriyor fakat 7 sene az bi zaman değil. Uyum içerisine girememişsiniz sanırım. Hakkınızda hayırlısı olsun inşAllah.

Çok teşekkür ederim galiba baba olma sorumluluğunu alamadı evet hiç unutamıyorum o zamanlari

0 oy
önce (7,939 puan) tarafından

Allah yuvana huzur mutluluk versin beklentiler hep farklı oluyor kafa yapısı çok önemli 

Aynen galiba kafalarimiz uymuyor 

0 oy
önce (1,017 puan) tarafından

Kocamı anlatıyorsun 🤣🤣 tek fark var.  Ben kavga etmeyelim diye alttan alan değilim ağzına siciyorm ondan sonra belli bir zaman düzeliyor sonra başa sarıyor böyle böyle 4 seneyi devirdik 🥲

Bende öyle canım neler diyorum hakaret bile ediyorum ama o sesini çıkarmaz sarılmaya çalışır falan benziyor kocalarimiz 

0 oy
önce (142 puan) tarafından

Tamda aradığım soru.ayni seyleri yaşıyoruz ailemin durumu iyi degil bizimde öyle benim de sabrım nereye kadar bilemem ama boyle olmuyor ya değişecek ya da ayrılacağım yeter artik 

Aynen zor canım Allah yardımcınız olsun 

0 oy
önce (66,127 puan) tarafından

el iyisiyle yasamak zor inşallah duzelir

İnşallah canım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşim çocukla ilgilenmiyorsa evliliğimi nasıl kurtarabilirim?
Eşinizin çocukla ilgilenmemesi durumunda öncelikle sakin bir zaman diliminde beklentilerinizi somut örneklerle ifade etmeniz önemlidir. Duygularınızı suçlayıcı olmayan bir dille, 'bana ve kızıma daha fazla vakit ayırman beni çok mutlu eder' şeklinde paylaşmak iletişimi güçlendirebilir. Eğer iletişim kurmakta zorlanıyorsanız, ortak bir dilde buluşmak adına aile danışmanlığı veya terapi desteği almayı teklif edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte tükenmişlik hissiyle başa çıkmak için neler yapılabilir?
Evlilikte tükenmişlik hissettiğinizde kendinize ayırdığınız zamanı artırmak ve kişisel ilgi alanlarınıza yönelmek psikolojik dayanıklılığınızı destekler. Eşinizle olan sorunların ötesinde, kendi ruh sağlığınız için bireysel psikolojik destek almak, yaşadığınız bu zorlu süreci yönetmenize ve kararlarınızı daha sağlıklı bir zemin üzerinde vermenize yardımcı olacaktır.
Eşim aile terapistine gitmeyi kabul etmiyorsa ne yapmalıyım?
Eşiniz terapiye gitmeyi reddediyorsa, bu durumu kişisel bir reddediş olarak görmek yerine önce kendi bireysel terapinizle süreci başlatmanız önerilir. Uzman bir psikolog, eşinizle olan iletişiminizi nasıl yapılandırabileceğiniz ve kendi sınırlarınızı nasıl koruyacağınız konusunda size rehberlik edebilir. Kendi değişiminiz zamanla ilişkinin dinamiği üzerinde de etkili olabilir.
Mutsuz bir evliliği sürdürme kararı nasıl doğru verilir?
Evliliği sürdürme kararını verirken 'kalsam olmuyor gitsem olmuyor' ikileminin nedenlerini tarafsızca listeleyerek analiz etmek faydalıdır. İlişkinin devam etmesi veya bitmesi noktasında, şiddet veya aldatma gibi durumların yokluğu önemli bir temeldir; ancak duygusal tatminsizliğin süresi ve tarafların değişim isteği kararınızdaki belirleyici faktörler olmalıdır.
Eşimin dışarıya karşı ilgili evde ise ilgisiz olmasının sebebi nedir?
Dış dünyaya karşı ilgili, aileye karşı ise yorgun veya ilgisiz görünen eşler genellikle duygusal yorgunluk, rol karmaşası veya sorumluluklardan kaçınma eğilimi sergilerler. Bu davranış biçimi genellikle iş stresi veya sosyal onay ihtiyacı ile tetiklenebilir; ancak ev içindeki sorumlulukları paylaşmak, evlilik bağının sürdürülebilirliği için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 395 göst.
14 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Mevah (2,645 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 568 göst.
25 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Kubrabas (368 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 741 göst.
30 Ekim 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
48 cevap 1,753 göst.