Adet döngüm 35 günden 25 güne düştü, ne yapmalıyım?

0 oy
130 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (16,697 puan) tarafından

adet döngüm gitgide kısalıyor. bunu dert etmeli miyim bilmiyorum. 

evlenmeden önce nerdeyse 33-35 gündü döngü. evlendikten sonra doğum kontrol hapı kullandım,hep 28 günde 1 adet oldum, bıraktım hamile kaldım.

doğumdan 4.ay sonra adet görmeye başladım. o zamandan beri çok nadir 30 gün sürdü 2 adet arası genelde 25 gün olmaya başladı. kanama süresi de azaldı 5-6 gündü önceden şimdi 3 gün 

bir de adet öncesi sendromu çok fazla yaşamaya başladım. daha önceleri adete 1-2 gün kala sinir stres yaşarken, şimdi 1 hafta kala vücudum gerim gerim geriliyor. göğüslerime dokunamıyorum, aşırı sinirli ve tahammülsüz olmaya başladım. 

gecikmesinden ziyade erken gelmesi, iyi diyordum başta ama daha da azalır mı bu döngü? beni en çok rahatsız eden adet öncesi sendrom bu arada🤦🏼‍♀️

bunun için kadın doğuma gitmem gerekir mi?

bu arada ben korunmuyorum. hap, spiral iğne falan yok, eşim korunuyor 

4 Cevaplar

0 oy
önce (4,101 puan) tarafından

Gitmelisin dklar 35 yaşından sonra tetkitleri testleri ihmal etmeyin diyor bende dün aldim sonuclarimi iki aydır ara kanama var bendede spirale bağladı önceden olmuyordu yani ne biliyim yaş gittikçe vücutta degisimler oluyo işte 

önce (16,697 puan) tarafından

niye yaşlanıyoruz ya🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

çocuk yapasım yok bu saatten sonra ama gerginlik beni mahvediyor 🤦🏼‍♀️ adet 2-3 günü test yapılıyor diye randevu baktım da 4-5 gün sonrasına var randevu gelecek ayı bekleyim mi sence

önce (33,305 puan) tarafından

Bence bir git canım adetli iken gel dese de kağıt veriyor bir dahakine hormon testi vermeye sabah randevusuz gidebiliyorsun. Yoksa randevuyu ikinci üçüncü güne denk getirmek ciddi mesele 

böyleyse o zaman iyi bir doktor araştırayım öyle gideyim 

önce (4,101 puan) tarafından

Git canım bekleme gelecek ayı için rahat eder 

-Reklam-
0 oy
önce (1,080 puan) tarafından

32 yaşındayım hem Aralık kısalıyor hem adet günü azalıyor bazen gecikiyor çok oluyor bazen üç ped ancak bitiyor

önce (187,803 puan) tarafından

anaaa koz ana babasi panik oldu iyice herseyi ates hastalik falan saniyolar demekki 

Kız çok korkuyolar inşallah bu çocuk hastane hastane gezmez

o korku fena ya🤦🏼‍♀️ onlar da tecrübesiz tabi haliyle panik hali vardır. 

Evet onlarda hak veriyorum ama biraz sakin olmalari lazim

önce (187,803 puan) tarafından

o korku varya insani bitirir melto zor bee allah yardimcisi olsun

0 oy
önce (1,301 puan) tarafından

Kaç yaşındasın canım? 35 e geldiysen bu kısaltmalar menopoz hazırlığı. Benim 33-34ten sonra önce 25 sonra 23 güne düştü ve ben 42 yaşında menopoza girdim 

Menopozda yıllar önce başlıyor süreç, önce süreler kısalıyor, menopoza aylar kala da tekrar uzayıp 35-49 ya da daha uzun oluyor

yaşla alakalı o zaman 36 yaşındayım bende

Normal o zaman, menopoza doğru giden yolun başındasın. Ama korkma bu süreç yıllar sürüyor, bende kısalmalar başladıktan 8-9 yıl sonra oldu menopoz 

0 oy
önce (8,534 puan) tarafından

Bende de 4-5 aydır var bu durum. Kasım da 41 oluyorum ama doktora gitmek hiç istemiyorum. Hele ki kadın doğum. Tüp bebek tedavisi sırasında o kadar çok alttan muayene oldum ki tiksindim artık . Gene olucak diye hiç gidesim gelmiyor.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adet döngüsünün 35 günden 25 güne düşmesi normal bir durum mudur?
Adet döngüsünün 35 günden 25 güne kısalması, hormonal değişimler, stres veya doğum sonrası vücudun yeni düzeniyle ilişkili olabilir. Tıbbi literatürde 21 ile 35 gün arasındaki adet döngüleri normal kabul edilir, ancak ani kısalmalar ve şiddetli adet öncesi sendromu yaşıyorsanız bir uzmana danışmanız en sağlıklı yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum sonrası adet kanamasının 6 günden 3 güne düşmesi neyi gösterir?
Adet kanama süresinin doğum sonrası 6 günden 3 güne kısalması genellikle hormonal dengelenme süreciyle ilgilidir ancak rahim içi doku kalınlığı ve yumurtlama kalitesindeki değişimlerden de kaynaklanabilir. Kanamanın azalması genellikle endişe verici bir durum değildir, ancak eşlik eden yoğun ağrı veya psikolojik semptomlar varsa doktor kontrolü gereklidir.
Adet öncesi sendromu (PMS) neden doğumdan sonra daha şiddetli yaşanır?
Adet öncesi sendromunun doğumdan sonra şiddetlenmesi, östrojen ve progesteron hormonlarının dengesindeki dalgalanmaların vücut tarafından daha hassas algılanmasından kaynaklanır. Özellikle gebelik sonrası değişen hormonal profil, sinirlilik, gerginlik ve göğüs hassasiyeti gibi semptomların daha erken başlamasına veya daha yoğun hissedilmesine yol açabilir.
Adet döngüsü kısalması ve şiddetli PMS için ne zaman doktora gidilmeli?
Günlük yaşam kalitenizi etkileyen, tahammülsüzlük yaratan şiddetli PMS semptomları yaşıyorsanız ve döngünüz 21 günün altına inmeye başladıysa bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına görünmelisiniz. Doktorunuz, hormon seviyelerinizi değerlendirmek adına kan tahlili veya ultrasonik muayene yaparak döngünüzün kısalma nedenini netleştirecektir.
Doğum kontrol hapı sonrası adet düzeni ne kadar sürede normale döner?
Doğum kontrol hapı bırakıldıktan sonra yumurtlama düzeninin tamamen normale dönmesi kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle 3 ila 6 ay sürer. Eğer bu süreci geçtiyseniz ve döngünüz hala düzensiz seyrediyorsa, vücudunuzun doğum sonrası süreçle birleşen hormonal tepkilerini anlamak için bir uzmana danışmanız önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 152 göst.
+1 oy
2 cevap 249 göst.
0 oy
5 cevap 1,306 göst.

Kategoriler

1,520,411 soru

24,775,345 cevap

373,487 kullanıcı

...