Diş doktoru sonrası çocuklarım neden huysuzlaştı?

0 oy
269 göst.
önce Diğer kategorisinde (612 puan) tarafından

İki tane kızım var çok şükür. Dün diş doktoruna götürdüm büyüğü öyle çok şey ü eleyip püslenedim.D ü nden beri büyüğü kardeşini istemiyor onunla yatmıyacağım onunla oynamıyacağım gitsin gelmesin deyip dövüyor. Normalde mız mız değiller dünden beri mız mızlanıp duruyorlar artık sabrım kalmadı. Anlatıyorum yavrum kızım siz birbirinizin en güzel arkadaşısınız  güzel oynayın. Sabah akşam gece her dk mız mızlanıyorlar mızıldamamadan isteyin istediklerinizi diye anlatmaya çalışıyorum.Bir okuyabilir mısınız?ne oldu çocuklarıma böyle anlamadım. Normalde böyle değiller. Küçükler ikiside yaş aralıkları fazla yok 

2 Cevaplar

0 oy
önce (10,106 puan) tarafından

Normal canım her dönem bir olmuyor ki . Kızın büyüdükçe kendi sınırlarını çizmeye çalışıyor. 

önce (612 puan) tarafından

Perşembe günü böyle değillerdi cuma günü böyle oldular dünden beri öyle oldular yani bir anda mı büyüdü bu çocuk anlamadım 

-Reklam-
0 oy
önce (1,080 puan) tarafından

Hasta belki yada senin daha çok desteğini istiyor olabilir

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Diş doktoru ziyareti sonrası çocuklarda görülen ani hırçınlık normal mi?
Diş hekimi ziyareti gibi stresli deneyimler çocuklarda kısa süreli davranış değişikliğine neden olabilir. Çocuklar korku veya kaygılarını ifade edemedikleri için bu duyguları kardeşlerine karşı hırçınlık veya mızmızlanma şeklinde yansıtabilirler. Genellikle bu durum 24-48 saat içerisinde azalan geçici bir uyum sürecidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kardeşler arasında diş doktoru sonrası başlayan kavgalar nasıl yönetilir?
Kardeşler arası çatışmalarda tarafsız kalmak ve her iki çocuğun duygusunu da onaylamak en etkili yöntemdir. Çocukların yaşadığı stresi anladığınızı belirten cümleler kurun ve birbirlerine fiziksel müdahale etmelerini engelleyerek güvenli bir alan oluşturun. Tartışma anında onları sakinleştirmek için kısa süreliğine farklı odalarda vakit geçirmelerini sağlamak gerginliği azaltabilir.
Çocukların sürekli mızmızlanması ve kardeşini reddetmesi neyin habercisi?
Sürekli mızmızlanma ve kardeş reddi, çocukların yoğun bir stres veya güvensizlik hissettiğinin göstergesi olabilir. Tıbbi bir işlem sonrası oluşan bu tepki genellikle dikkat çekme veya yaşanan korkuyu dışa vurma isteğinden kaynaklanır. Bu dönemde çocuklara ekstra şefkat göstermek ve rutinlerini mümkün olduğunca korumak çocuğun kendini güvende hissetmesine yardımcı olur.
Diş doktoru sonrası çocukların kardeşine vurması nasıl engellenir?
Vurma davranışı gözlemlendiğinde net bir sınır çizerek 'Kardeşine vurmana izin veremem, bu onu incitiyor' diyerek kesin bir duruş sergilenmelidir. Duygularını fiziksel olarak değil, kelimelerle ifade etmeleri için onları teşvik edin. Eğer vurma davranışı sürekli hale gelirse, profesyonel bir çocuk gelişim uzmanından destek alarak bu kaygı dönemini daha sağlıklı yönetebilirsiniz.
Kardeş kıskançlığı ve ani davranış değişimleri ne kadar sürer?
Çocukların yaşadığı bu geçici davranış değişiklikleri genellikle tetikleyici olaydan sonraki birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir. Yaşanan korku veya stresin üzerinden zaman geçtikçe ve günlük rutinler normale döndükçe çocuklar eski uyumlu hallerine geri dönerler. Eğer bu hırçınlık 1 haftadan uzun sürerse altında yatan farklı bir psikolojik neden olup olmadığı değerlendirilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 467 göst.
6 Eylül 2026 Diğer kategorisinde Mevah (2,645 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 538 göst.
0 oy
6 cevap 444 göst.
31 Mayıs 2026 Aile & Aşk kategorisinde Minikanne (3,860 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,411 soru

24,775,345 cevap

373,487 kullanıcı

...