4. sezaryenimde tüp bağlatmak sağlığıma zarar verir mi?

0 oy
460 göst.
önce Diğer kategorisinde (25 puan) tarafından

4.sezryanı olacam  doktor istıyorsan yaparım dedı  2 cocugm var 3 ye hamileyim saglıkla doğarsa 3 cocuk olacak ama gebelıklerım riskli geçiyor serklaj oluyorm   kararsz kaldım bu gebelıgıde ıstemeden kaldım sizce baglatmk saglıga zararlı mı

13 Cevaplar

+3 oy
önce (20,846 puan) tarafından

24 yaş 3 çocuk mu ne yaptın yavrum bu ne hiz,bağlamaz muhtemelen 

önce (25 puan) tarafından

Devlet bağlarım dedı bu arada erken yaşta evlndım  ve 3.hamılelıgmde ıstemeden oldu

önce (20,846 puan) tarafından

Sağlığa zarari yok dini hassasiyetin varsa o kısım sıkıntı.

-Reklam-
0 oy
önce (1,189 puan) tarafından

Doktor bana önermedi 

Yaşın çok genç ilerleyen zamanlarda komplikasyon yaşayabilirsin dedi

Takıplı doktorum özelde devlet bana baglatırım dedi

Benim amcam doktordu önermiyorum dedi bide dünya hali başına ne gelecek biliyor musun daha 25 yaşındasın 30 u geçince kararlıysan gidip bağlatırsın dedi 

0 oy
önce (286 puan) tarafından

Yaşın henüz çok genç. Sonrasında pişmanlık yaşayan çok kişi oluyor. 

Kararsz kaldım bnde

0 oy
önce (7,939 puan) tarafından

Baci 24 yasinda 3 çocuk nasıl oluyor 🙄  hiç mi canin tatlı değil ben 30 da 1 tane zor yaptım oda yeter bağlatma ya gelirse de yaş faktörü var galiba 

önce (66,127 puan) tarafından
+1

bende 31 yasimda bir taneyi anca cikardim oda sezeryan olmasa cikmiyordu 🙂

önce (7,939 puan) tarafından

Yani bilmiyorum benim aklim beynim almiyor şuan 2 yaşında tahammül edemiyorum Allah yardimcisi olsun genç yaşta istemezdim bu sorumluluğu 

önce (169 puan) tarafından

😂😂😂

Her ınsan aynı degıl dıyelm ıkı çocuğm var yanı risklerden olmasa 4 focuk daha bakarım ama  gebe olnca erkn dogm rıskım var

önce (66,127 puan) tarafından

Allah bağışlasın evlatlarini. yunurtaliklarin hizli çalışıyor demek ki hemen hamile kaliyosun 

bağlatma icin yasin çok genç bir doktora daha danış. korunma icin de birde  fazla yöntem uygulayin

0 oy
önce (6,275 puan) tarafından

Bağlamazlar bende 23 de doğurdum doktorum yaşın küçğk bağlamazlar dedi.

Devlet baglıyacm dedı

0 oy
önce tarafından

Normalde yaşın çok genç yapma derdim de

24 yaşına rağmen 3 çocuk olunca durum değişir 

0 oy
önce (3,213 puan) tarafından

tabikide degil ben bagliyim bira zarari olmadi . habire digurana kadar su genc yasinda bahlat hayatini yasa bundan sonrasi icin. 34 de baglattim ben

0 oy
önce (11,538 puan) tarafından

Şuan bende sizin gibi 25 yaşındayım 4. Bebeğim yolda hayırlısıyla

Biliyorum çok zor geçiyordur sizinki ama bence asla o şekilde korunmayin gerçekten istemeyen kadın bikaç yöntemi pürdikkat şekilde kullanırsa hamile kalmaz ben öyle düşünüyorum yani bu korunma yöntemini 9-10 çocuğu olanlar bile asla yapmıyor bence sizde yapmayın genç olsanız olmasanız pek önerilmiyor ve önermem de

Aklmda yoktu doktor öyle dıynce karatsz kaldım

0 oy
önce (63 puan) tarafından

Benim İlk ikizdi Bu tek şuan ama tabi plansız oldu 3. bebeğim olacak benimde Bundan sonra korunma yöntemini daha sıkı ele almak gerekiyor 28 yaşındayım bende, bizde bidaha istemiyoruz Spiral falan taktırabilirsiniz ben öyle yapıcam sanırım doğumdan sonra Bağlatmayı hiç düşünmedim ben açıkcası 

Spırale güvenmiyorum ya

önce (63 puan) tarafından

Kol altı implant mıydı öyle şeyler de varmış galiba En güvenilir ve sağlıklısı neyse onu yaptırmak lazım Ben araştırmadım daha tabi

0 oy
önce (243 puan) tarafından

Bnde 4 sezeryan olacağım iki kızım var üçüncü kızımı erken doğum yaptm kaybetim bu dört doğumum olacak 24 yaşındayım bnde baglarlarsa bağlatmak istiyorum çünkü 4 sezeryan olacak bidaha çok riskli olr ztn bnde düşünmek üç tane yeter iki kızım var oğlum olacak inşalah bn rica edecem bağlamaları için pişman olacagimi sanmıyorum 

Devlet baglarım dedi

önce (243 puan) tarafından

İnşalah benimkide öyle der 

0 oy

Yaşınız çok genç bunun yerine farklı korunma yöntemleri mi denesiniz acaba

Ya yani hamile kalırsam

Beyefendi düşünsün lütfen, o baglatsin tüplerini, tüm fedakarlığı kadından beklemek, tüm yükü onun omuzları üzerine bırakmayı kabul etmiyorum. Çok gencsiniz ve bu bir korunma yöntemi degil

Bnm ilkini kaybetm ılmcıde  2 seneden sonra oldu üçüncü de gec olur hatasıyla erken  hamile kaldım  şuankı hamileligm de hbersız oldu ztn istemiyordum eşim korunuyordu

0 oy
önce (705 puan) tarafından

Bende üçüncüyü 25 yaşında doğurdum baglamadilar smd 29 yaşındayım gidip bağlatmak istiyorum ama korkuyorum

NNormlde özele gidiyorum doktorum önermiyor ve 30 yaş altıda baglatmıyor devlete tahlil için gitim gel baglatacm seni dedı kararsz kaldım

önce (705 puan) tarafından

Banada Devlet bağlarız dedi ameliyat sırasında doktorlar hem fikir olup vazgectiler yaşım küçük diye

0 oy
önce (70 puan) tarafından

Bende 24 yaşındayım bağlattım 3 tane yeter artık Allah olmayana versin 

Sonrasında sorun yaşadınz mı hiç baglatanlar saglıklı degıl dıyor

önce (70 puan) tarafından

Doğum da bağlattım ben bir sene oldu hiçbir sorun olmadı

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sezaryen sırasında tüp bağlatmak sağlığa uzun vadede zarar verir mi?
Tüp bağlatma işlemi (tubal ligasyon) genel sağlık üzerinde hormonal bir bozukluğa veya uzun vadeli olumsuz bir etkiye neden olmaz. İşlem sadece yumurta ve spermin buluşmasını engelleyen mekanik bir yöntemdir; dolayısıyla yumurtalık fonksiyonları ve adet döngüsü bu ameliyattan etkilenmez.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
4. sezaryen sırasında tüp bağlatma işlemi nasıl uygulanır?
4. sezaryen ameliyatı esnasında doktorunuz, bebek doğduktan sonra rahim kapatılmadan hemen önce tüplerin uçlarını bağlayarak veya keserek işlemi gerçekleştirir. Bu yöntem ek bir ameliyat gerektirmediği için sezaryen sırasında yapılması oldukça pratik ve cerrahi olarak güvenli bir tercihtir.
Riskli gebelik geçirenlerde tüp bağlatmak neden bir seçenek olabilir?
Serklaj gibi cerrahi müdahaleler gerektiren veya riskli seyreden gebeliklerde, anne sağlığını korumak adına gebeliği sonlandırmak veya doğum kontrolünü kesinleştirmek tıbbi bir öncelik olabilir. Tüp bağlatmak, yüksek riskli gebeliklerin tekrarlamasının getirebileceği hayati komplikasyonları engellemek için değerlendirilebilecek kalıcı bir korunma yöntemidir.
Tüp bağlatma ameliyatı geri dönüşü mümkün olan bir işlem midir?
Tüp bağlatma, kalıcı ve geri dönüşü çok zor olan bir cerrahi sterilizasyon yöntemidir. İşlemden sonra tekrar çocuk sahibi olmak isterseniz tüp bebek tedavisi gibi ileri yardımcı üreme tekniklerine ihtiyaç duyulur, bu nedenle ameliyat öncesi kararın kesin olması çok önemlidir.
Sezaryen sonrası iyileşme sürecinde tüp bağlatmanın ek bir etkisi var mıdır?
Sezaryen ameliyatına eklenen tüp bağlatma işleminin, sezaryen sonrası iyileşme süreci üzerinde belirgin bir ek yükü veya ağrı artışı yoktur. Standart bir sezaryen iyileşme süreci ile benzer şekilde hasta 24 ile 48 saat içerisinde günlük aktivitelerine dönebilir ve işlem yara iyileşmesini geciktirmez.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 789 göst.
0 oy
12 cevap 1,172 göst.
3 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 205 göst.
18 Haziran 2026 Cinsel Yaşam kategorisinde Meryem.5252 (114 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 488 göst.
21 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Aylaa45 (1 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,411 soru

24,775,345 cevap

373,487 kullanıcı

...