Burun ameliyatı sonrası kırık hissi ve bant kullanımı normal mi?

+1 oy
480 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (28,029 puan) tarafından

Kızlar burun ameliyatı olanlar varmı aranızda. 

Dün alçı alındı üstündeki gipsmiydi Türkçesi bilmiyom o işte.

Doktor masajlar vardı o masajları azcik hiç bastırmadan yapıyorum ama sanki burnum hala kırık hissi veriyor normalmi.

Birde kızlar bant taktı yeniden onu on gün sonra cikart dedi  . Ama normalde her gün değiştirilmesi gerekmiyormu ki sizde böyle uzun süre kaldım tek bant

image

imagekizlar fark varmı birde ahshs ne kadar belli oluyorsa artık stikerlerden

17 Cevaplar

+3 oy
önce (7,930 puan) tarafından

Niye bana ayni gibi geldi 🙄

önce (28,029 puan) tarafından

Aynı olmadığı kesin ama 😂

önce (5,467 puan) tarafından

Bende aynı şeyi düşünüyorum smiley yüzünden olabılır sadece gözlerinize smiley koysaydınız daha belirgin görebilirdik

-Reklam-
+1 oy
önce (6,736 puan) tarafından

Fark olmaz mı hem de nasıl. Bantla bile belli oluyor güzel olduğu. Sağlıkla kullan inşallah.

Çok teşekkür ederim💗 bide burda daha şiş var dedi doktor bir yıla düzelir tam oturur 

+1 oy
önce (16,676 puan) tarafından

baya fark var ama daha baya yeni duruyor. o yüzden böyle hissetmen normal. biraz daha oturmasını bekle

Evet ya inşallah normaldır bu hiss on gün oldu yeni 

+1 oy
önce (1,970 puan) tarafından

Sağlıkla nefes alıp ver 😀

Ahshs teşekkür ederim 

+1 oy
önce (6,265 puan) tarafından

Güzel şekil vermişler. Çabucak iyileş inşallah. Burda Canan olmuştu o anlar ameliyatlardan @McFadden

Sağol canım nerde bu cannnn gel kiz 

önce (3,209 puan) tarafından

onden guzel yandan bi de atsana merak ettkm kavisi nekadar vermis. onden ucunu uzatmamis guzel yapmis ucu. burun kokunu nasi yapmis bakim :) okadar burunla

ilgiliyimki nasil cikacak 10 ay sinra tahmin edebilirim 🤣🤣

+1 oy
önce (4,021 puan) tarafından

Geçmiş olsun şekerim hayırlı olsun 😀 yeni olduğu için gayet normal zamanla oturur daha da güzel olur kuzenim de yeni oldu maşallah çok güzel olmuş onunda😄

Oy sağol hulyosum. İnşallah oturur kuzenime de geçmiş olsunn💗

+1 oy
önce (34,611 puan) tarafından

Daha oturdukça güzelleşir güzel şimdiden

Ya insallah 

+1 oy
önce (3,251 puan) tarafından

Güzel gözüküyor baya fark var ♥️

Zamanla da daha oturur 

+1

Teşekkürler ✨ 

+1 oy
önce (10,813 puan) tarafından

O bant on gün kalacak daha sonra tekrar kontrole gideceksin bandı çıkaracak doktor sonra günlük olarak değiştirebilirsin 

3 ay boyunca bandı takmanı öneririm çok önemli gerçekten hem ödem konusunda hemde burnun şekil alması konusunda 

+1

AA öylemi o zaman istediğim saatde taka bilirim herhalde dimi. 

Birde retainer yazdı doktor aparat burun deliklerine takılan . Onu bu şehirden bulamadım netten sipariş ettim birkaç gün sonra taksbilicem zararlı olurmu acaba takmadigim günler 

önce (10,813 puan) tarafından

Ne kadar erken takarsan o kadar iyi burun delikleri eşit ve şekilli oluyor bide doğru ölçüyü al ölçüleri var onların 

+1 oy
önce (473 puan) tarafından

Estetikmi oldun yoksa kırık filanmı vardı banttan cok anlaşılmıyor ama eski halide güzel duruyor 

Travma almıştı kırılmıştı şekli 

+1 oy
önce (364 puan) tarafından

Çok belli etmiyor canım ilk fotonda burnun çok kalın iyi ki yapmışsın. Eminim zamanla oturacak ve çok güzel görüncek 

İnşallah canım 

0 oy
önce (2,968 puan) tarafından

Geçmiş olsun canim maşallah gayet guzel duruyor.

Sağol canım teşekkür ederim 

0 oy
önce (947 puan) tarafından

Canım burnun çok güzel olmuş Hayırlı olsun çok geçmiş olsun hayırlı uzun ömürler içerisinde kullan inşallah burnun etti miydi Seninki böyle kalın mıydı yani ben de düşünüyorum da benim burnum etli olduğu için korkuyorum Ya güzel olmasa diye Seninki çok güzel olmuş maşallah

Yok benim travma sonucu böyle olmuştu normalde küçücük burnum vardı .  Etli burunlarda da güzel sonuçlar çıkıyor 

0 oy
önce (4,095 puan) tarafından

Baya belli oluyor fark inş yaptırdığına pişman olmazsın aynaya bakınca hep mutlu hissedersin 

İnşallah canım 

0 oy
önce (246 puan) tarafından

Güzel olmuş.

Aklıma görümcem geldi burnunu yaptırdığı hafta grip olmuştu burnu akıyordu eliyle dokunmayordu

Kız resmen ızdırap cekiyordu😂

Ahahs normalde grip olmasa bile akardı gripte tetiklemistir çok zor akıntı 

0 oy
önce (187,796 puan) tarafından

önce (187,796 puan) tarafından

muhtesem olmuş sekerlik kac paraya patladi

Ahshsh teşekkür ederim sevdos . Manatla 5 bin  dolarla hesapliyamadim su an 

0 oy
önce (4 puan) tarafından

Benim 1 buçuk yıl oldu olalı şu an o hissi yaşaman çok normal bende aynısını yaşadım yani yavaş yavaş o his gidiyor benim şu an burnum sanki hiç yapılmamış o hissi veriyor yani ama biraz sabır isteyen bi dönem:)

Ayy o hissi istiyorum bende. Çok  şükür öyle olucaksa beklemeye değer. Ucundaki hissizlik gectimi peki sizde 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Burun ameliyatı sonrası kırık hissi normal mi?
Burun ameliyatından hemen sonra alçı çıktıktan sonra hissedilen kırık veya hassasiyet hissi oldukça normal bir durumdur. Ameliyat sırasında burun kemikleri şekillendirildiği için dokuların iyileşmesi ve ödemin inmesi birkaç hafta sürebilir. Bu his genellikle dokuların iyileşme sürecindeki normal bir adaptasyon evresidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Burun ameliyatı sonrası bantlar kaç gün kalmalı?
Burun ameliyatı sonrası bantların kullanım süresi cerrahın uyguladığı tekniğe ve burnun yapısına göre değişiklik gösterir. Genellikle alçı sonrası destekleyici olarak kullanılan bantlar doktorunuzun belirttiği şekilde 7 ile 10 gün arasında kalabilir. Eğer bantların değişim süresiyle ilgili bir şüpheniz varsa mutlaka kendi doktorunuza danışmalısınız.
Burun ameliyatı sonrası masaj nasıl yapılır?
Burun masajları, doktorunuzun özel olarak öğrettiği teknikle ve önerdiği şiddette yapılmalıdır. Masaj yaparken asla dokuya baskı uygulamamalı, sadece cilt üzerinde hafif kaydırma hareketleri tercih etmelisiniz. Masajın temel amacı ödemin atılmasını hızlandırmak ve cildin kemik yapısına daha iyi oturmasını sağlamaktır.
Burun estetiği sonrası alçı çıktıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
Alçı çıktıktan sonra burnunuzu darbelere karşı korumalı ve güneş ışınlarından kaçınmalısınız. Doktorunuzun verdiği masaj talimatlarına harfiyen uymalı, burnunuzu şiddetli bir şekilde sümkürmekten veya fiziksel baskı uygulamaktan kaçınmalısınız. Ayrıca ödemin daha hızlı geçmesi için uyurken başınızı yastıkla biraz yüksekte tutmanız faydalı olur.
Burun ameliyatı sonrası bantlar her gün değiştirilmeli mi?
Bantların her gün değiştirilmesi zorunlu değildir; aksine, doktorunuz özel bir talimat vermediği sürece bantların belirtilen süre boyunca burnunuzda sabit kalması önerilir. Sürekli bant değişimi hassaslaşan cilt dokusuna zarar verebilir ve burun şeklinin oturma sürecini olumsuz etkileyebilir. Doktorunuzun 10 gün kalması gerektiğini söylediyse, bu sürece uymanız en sağlıklısıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 153 göst.
5 Eylül 2026 Diğer kategorisinde Ryhn5461 (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 587 göst.
12 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Naz 45 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 548 göst.
0 oy
0 cevap 113 göst.

Kategoriler