Sezaryenden 14 ay sonra hamile kaldım, riskli mi?

0 oy
308 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,444 puan) tarafından

14 aylık oğlum var ve 6 haftalık hamileyim . Oğlum sezaryenle doğdu. Benim gibi sezaryenden kısa süre sonra gebe kalan var mı ? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız ? 

18 Cevaplar

0 oy
önce (3,254 puan) tarafından

9 ay sonra hamile kalan var🙄

önce (2,444 puan) tarafından

Doktorlar pek önermiyor biliyorum . Bir de bunu yaşayanlardan deneyimlerini duymak istedim :) 

Evet biraz zor oldu ama şükür bir sıkıntı olmadı 

Ben sadece sezeryan sonrası normal doğum istiyordum olmadı ona üzülmüştüm.

Sizin de hayırlı olsun sağ salim kucağına alırsın inş

önce (2,589 puan) tarafından

Ben sezeryandan 4 sene sonra oğlumu dogurmama rağmen kimse normal doğum için ugrasmadi o riski almak istemiyor kimse. 

Gaziantepte özelde bir doktor var, o bu fikre çok karşı.Hatta 3 sezaryenden sonra bile normal doğum yaptırıyor, kaç defa yaptığını da biliyorum.

Çokta başarılı 

Benim aram iki yıl olsaydı yine yapardı. Üçüncüde de deneriz yaparız demişti. Ama benim üçüncü hamileliğim ikiz olunca zaten hiç ona gitmedim bile. 

Ben de sonradan çok istedim ama kısmet değilmiş deyip bıraktım. 🤷🏻‍♀️

-Reklam-
0 oy
önce (4,039 puan) tarafından

Seni hatırlıyorum sağlıkla sağ salim kucağına alırsın inşallah 🤲sorun hakkında bilgim yok 🤗

Geri geldim :)) amin inşallah 

0 oy
önce (67 puan) tarafından

Tam 12 aylıktı 

Ben bunu da sezaryen istiyorum planlı olur herhalde . İlkinde çatın dar demişti zaten 

Araları az olduğu için sezaryen olur herhangi bir sorun olmaz ya kolaylıkla atlatırsın inşallah tek sorun b belimize vurdukları o iğne mahvetti beni ikinci çocuktan sonra hepten bel ağrısı çeker oldum

İlkinde bende epidural oldum ama bir sıkıntı yaşamadım inşallah kolaylıkla atlatırım yine 

AA kız nicke dikkat etmemiştim s.polat ben  uzun zamandır bende yoktum sende yoktun hoşgeldin 

Hoşbuldum canım sende hoşgeldinnn

0 oy
önce (603 puan) tarafından

Benim gelinim canım sezeryandan sonra hemen biradaha doğum yaptı evet biraz problem yasadi dikislerde ama sorunsuz dogum yaptı şükür 

Ne kadar süre vardı arada

önce (603 puan) tarafından

Canım net bilmiyorum ama sanki bir yıl gibi bir süre vardi

Anladım teşekkür ederim 

0 oy
önce (16,697 puan) tarafından

arkadaşım 13 aylık bebeği varken hamile kaldı. bildiğim kadarıyla aman aman sorun yaşamadı, 2.bebeği de vaktinde geldi

Maşallah . Teşekkürler

0 oy
önce (980 puan) tarafından

Sezeryan da en az 2 yıl diyor doktor lar ama bence en az 5-6 yıl olmalı ki ameliyat yeri iyileşsn dye 

Normal doğumda sıkıntı olmuyor , ama Sezeryan da bebeğin eşi dikişlere yapşabiliyo vs karnın büyüdükçe dikişlerle Ağrı fln da oluyor 

0 oy
önce (338 puan) tarafından

Sezeryandan bir hafta sonra hamile kalan komşum var :)

önce (1,080 puan) tarafından

Kız nasıl bir hafta sona

önce (6,275 puan) tarafından

Yok artık 1aydamı beklemedi.senede 2mahsül kaldıran tarla gibi maşallah

Lohusayken miiiiiii

önce (338 puan) tarafından

Evet evet lohusayken yapmış hanımefendi şu an büyük bebeği 11 aylık küçüğü 1.5 aylık

0 oy
önce (8,138 puan) tarafından

Kızım  9 aylıktı geve kaldım şimdi kizim 5 yaşında oğlum 3.5 ve şuan Elhamdülillah 5 haftalık gebeyim galiba;)

önce (1,955 puan) tarafından

Maşallah cnm hayırlı olsun.ayni benim çocuklarım gibi yaş aralıkları 

önce (8,138 puan) tarafından

Amin saol cnm Rabbim evlatlarımızı korusun inşallah. Biraz zor ama yine de güzel bir yol 🤭

0 oy
önce (242 puan) tarafından

Ben . Benim sikintiliydi ama daha kısa süre sonra gebe kalıp benden daha iyi olan tanıdığım var. Ve sonrası sıkıntı iki bebeyle 

0 oy
önce (6,275 puan) tarafından

Ben kaldım. Kimisi sezeryan yerinin kaşınıp ağrıdığını söylüyor ama bende hiç ağrıı sızı olmadı.karnım büyük değildi çok ondan ksynsklıda olabilir.

0 oy
önce (1,955 puan) tarafından

Hayırlı olsun canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah 

Aminnnnn teşekkür ederim 

0 oy
önce (1,017 puan) tarafından

Eveet birşey anlatcamm. ben hamileyken acile gitmiştim , kadının biri 9 aylık hamileydi 8 aylıkta çocuğu varmış . Kadın normal doğum yapmak için hastaneye gitmemiş en son sancıları sıklaşınca acile gelmiş . O kadını nasıl sezaryene yetiştirdiler bir görseydiniz 🙄 kadının eski sezaryen dikişleri incecik hale gelmiş .

Erken hamile kalan sezaryenliler 15 günde bir kontrole gitmesi gerekiyor aklında bulunsun canım en fazla 38 haftaya kadar bekletiyorlar 

Kız o nasıl oluyor doğru yazdığına emin misin ?? 9 aylık hamile ve 8 aylık bebeği mi vardı 

önce (1,017 puan) tarafından

7 aylık aşkım **  doğum yapmış 1 ay sonra da hamile kalmış 

0 oy
önce (1,443 puan) tarafından

Bebegımı kaybetmıstım, 8 ay sonra hamile kaldım. Hıc sorun yasamadım hatta 2. Sezatyen daha kolay gectı

Çok teşekkür ederim. Ne gibi farkı ve kolaylığı oldu 2. Bebişin

0 oy
önce (25 puan) tarafından

7ay sonra kalmıştım

0 oy
önce (174 puan) tarafından

Sezeryandan sonra bebeğim 4 aylıkken felan hamile kaldım bebeklerin arasında tam 13 ay var 

0 oy
önce (948 puan) tarafından

5 ay sonra kaldım 😁

0 oy
önce (492 puan) tarafından

Ben şuan 30 haftalık oldum oğlum 21 aylık 

0 oy
önce (99 puan) tarafından

Tam 14 aylıkken hamile kaldım ne bir eksik ne bir fazla. Ama ben ikinci de çok daha çabuk toparladım. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sezaryenden 14 ay sonra hamile kalmak riskli midir?
Sezaryen sonrası gebeliklerde en ideal aralık genellikle 18-24 ay olarak kabul edilse de, 14 ay sonra oluşan gebelikler doktor takibiyle sağlıklı bir şekilde ilerleyebilir. Bu süreçte rahim dikişlerinin durumu ve yara iyileşmesi doktor tarafından ultrasonla yakından gözlemlenmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sezaryen sonrası 14 ayda hamilelikte nelere dikkat edilmeli?
Sezaryen sonrası kısa aralıkla hamile kalan kadınların özellikle karın bölgesindeki ağrıları, dikiş yerlerinde hassasiyeti ve genel fiziksel belirtileri mutlaka doktorlarına bildirmeleri gerekir. Gebelik takibi süresince rahim rüptürü riskine karşı doktorunuzun belirlediği düzenli kontrol takvimine uymanız hayati önem taşır.
Sezaryen sonrası kısa sürede hamile kalmanın zorlukları nelerdir?
Sezaryen ameliyatından sonra rahim dokusunun tamamen iyileşmesi zaman aldığı için, 14 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşen gebeliklerde dikiş hattı üzerinde baskı oluşabilir. Bu durum erken dönemde doktorunuzun risk analizi yapmasını gerektirir, ancak her hamilelik kişiye özeldir ve düzenli takip ile süreç yönetilebilir.
Sezaryen doğumdan kaç ay sonra hamile kalınması önerilir?
Tıp dünyasında genel kabul gören görüş, sezaryen sonrası bir sonraki hamilelik için rahim dokusunun iyileşmesi adına en az 18 ila 24 ay beklenmesi yönündedir. Ancak bu süre kişisel sağlık durumuna, yara iyileşme hızına ve doktorun muayene sonuçlarına göre değişkenlik gösterebilir.
Sezaryen sonrası erken hamilelikte rahim ağrısı normal mi?
Sezaryen sonrası erken dönemde oluşan hamileliklerde karın veya dikiş bölgesinde hissedilen ağrıların mutlaka uzman bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerekir. Hafif sızılar normal kabul edilebilse de, keskin ve şiddetli ağrılar ihmal edilmemeli ve vakit kaybetmeden muayene olunmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 191 göst.
5 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde BetusMoms (6,238 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 215 göst.
19 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde BESelif (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 302 göst.
3 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Ebrar bebek (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 125 göst.
3 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Ebrar bebek (20 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,411 soru

24,775,345 cevap

373,487 kullanıcı

...