Predictor erken gebelik testinde silik çizgi var, hamile miyim?

0 oy
60 göst.
önce Diğer kategorisinde (8 puan) tarafından

Bu ay yumurtlamadan 1-2 gün önce gün değerlen

image

dirdim gebelik bekliyorum bugün yada yarın Regl olmam gerek her ay düzenli oluyorum ama hala reglim başlamadı ilişkimin üstünden de 18 gün geçti ama yumurtlama yüksek ihtimalle 2-3 gün sonra oldu o zaman geç döllenme olmuş olabilir 15 gün geçmiş gibi saysak erken olur sabah idrarıyla yapmadım akşam üstü predictor erken gebelik testi aldım eczaneden yani çok çok az hafif silik çizgi var gibi yoksa aparat arkasındaki birşeyin yansımasımı falan mı anlamadım 

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Erken gebelik testinde silik çizgi çıkması ne anlama gelir?
Erken gebelik testinde görülen silik çizgi, vücudunuzda düşük seviyede de olsa gebelik hormonu olan beta-hCG'nin üretilmeye başlandığını gösterir. Testin hassasiyeti yüksek olduğu için idrardaki çok küçük miktardaki hormon bile bu şekilde silik bir renk değişimine neden olabilir. Ancak testin hatalı sonuç verme veya buharlaşma çizgisi olma ihtimali de bulunduğundan, kesin sonuç için birkaç gün bekleyip tekrarlamak en doğrusudur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelik testi ne zaman yapılmalıdır?
En doğru ve net sonuç için gebelik testinin beklenen adet tarihinin geçmesini takiben yapılması önerilir. İlişki üzerinden 18 gün geçmiş olsa bile, yumurtlama zamanındaki kaymalar geç döllenmeye neden olabilir. Eğer erken dönemde test yapılıyorsa, hormon yoğunluğunun en yüksek olduğu sabah ilk idrarı tercih edilmelidir. Akşam saatlerinde yapılan testlerde idrar seyreltik olabileceği için silik çizgi görülme olasılığı artar.
Geç döllenme nedir ve test sonucunu nasıl etkiler?
Geç döllenme, beklenen yumurtlama tarihinin gecikmesi sonucu spermin yumurtayı daha geç bir aşamada döllemesidir. Bu durum, adet döngüsünün uzamasına ve kanda veya idrarda gebelik hormonu artışının daha geç başlamasına yol açar. Eğer yumurtlama normalden birkaç gün sonra gerçekleştiyse, erken gebelik testleri henüz yeterli hormonu saptayamayabilir ve sonuç silik veya negatif çıkabilir.
Gebelik testindeki silik çizgi ile buharlaşma çizgisi nasıl ayırt edilir?
Buharlaşma çizgisi genellikle test kuruduktan sonra, yani belirtilen sürenin (genellikle 5-10 dakika) çok üzerinde bir süre geçince ortaya çıkan renksiz veya gri bir çizgidir. Gerçek bir gebelik belirtisi olan silik çizgi ise genellikle test süresi içerisinde belirir ve çok hafif de olsa renkli bir yapıdadır. Testinizi talimatlarda belirtilen süre dışına çıkmadan kontrol etmeniz, bu yanılgıdan kaçınmanıza yardımcı olur.
Evde yapılan gebelik testinden sonra ne yapmalıyım?
Evde yaptığınız erken gebelik testinde şüpheli veya silik bir sonuç aldıysanız, en sağlıklı yol 2-3 gün daha bekleyerek testi sabah ilk idrarla tekrar etmektir. Eğer ikinci testte de silik veya belirgin bir çizgi görürseniz, gebelik durumunuzu kesin olarak netleştirmek için bir sağlık kuruluşuna giderek kanda beta-hCG testi yaptırmanız gerekir. Kan testi, idrar testlerine göre çok daha erken dönemde ve kesin sonuç verir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

Kategoriler

1,520,315 soru

24,773,853 cevap

373,424 kullanıcı

...