Okul listesindeki boyaları eski boyalarımla tamamlamalı mıyım?

0 oy
312 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,272 puan) tarafından

Bugün ihtiyaç listesi verildi. Listede belli bir marka yazmıyor ama okul çıkışı çocukları alırken boyaları eşyaları ucuz diye bilinmeyem marka almayın sonrasında uçları çabuk kırılıyor renk vermiyor çocuklar sıkıntı yaşiyor böyle olumca bende yenisini istemel zorunda kalıyorum dedi öğretmenimiz. Özellikle de Faber castell adı verdi. 

image

Bu fatih boyları geçen sene gittiğimiz okul için almıştık ama hiç kullanmamışlar kutuları bile sapasağlam duruyor bunları okul için göndereyim mi yoksa boya evde de her türlü lazım olur diyerek yeni mi almalıyım. Kuru boyamız yok onu her türlü alacağım ama bunlarda aklım karıştı.

image

Listede bu

6 Cevaplar

0 oy
önce (5,467 puan) tarafından

Bunu okulda kullanabilir

önce (2,272 puan) tarafından

Bir tarafım kullansın diyor diğer tarafım hepsi aynı marka olsun al yenisini buda evde yedek dursun diyor valla

önce (5,467 puan) tarafından

Bu tarz ürünleri yedekte tutmak bozulup kurumasına sebep olur evde kullanacaksa o başka tabi

-Reklam-
0 oy
önce (250 puan) tarafından

Faber castel fatih play doh orjinal vs bunlari alabilirsin

Bu ürünler fatih zaten kuru boyaları faber castell alacağım ürünler farklı farklı marka olmasım diyor bir yanım bir yanımda bunları kullansın diyor

0 oy
önce (14,717 puan) tarafından

Okulda kullanabilir iyi durumda orası ayrı ama eve de ödev için alman gerekiyor illa 

önce (14,717 puan) tarafından

Anaokulu sanırım ilkokulda götür getir yapıyorlar ama anaokulunda giden kalıyor 

önce (2,712 puan) tarafından

Daha öncekini attığı için sordum çünkü bizde kaldı ben eşime alma dedim beş tane prit miydi adını unuttun yapışkan istemiş dedim napacak o kdr  bittikce alırım dedim ama eşim almış ama okulun dan kalmış iki tanesi o bile yeterdi3 tane daha almış eşim orda listeye uyuck öğretmen evdekini ne bilsin bitince alırım dedim ama erkekler işte kalem boya  pastel aldırmadım biz bide önce kalem gibi içinde çevrilen pastel aldk oğlum kirdiriyor diye oda onu hiç kullanmamış herkeste olandan alın dedi ondanda aldk kalem boya Jumbo boy evdeki boya işte oda artik oğlum boya tarzı bile yapmak istemiyor iki yıl bitki evdede çok yapardı resim defteri kesmiyordu A4 kağıdına yapıyordu desteyle aldk kaç kez yalandan aceleyle boyuyor mecbur kalırsa şimdi 

Anasınıfına gidecek bu senegecen sene 4 6 yaş kuran kursuna girmişti ordan istemişlerdi ama hiç kullanmamışlar

Anladım bzm de kaldığı için aklıma  ana okulu geldi k kuran kursunada gtti ordakileri gidip almadık ikinci dönem yarısında memlekete kaldık 

Bence olan yeterli  ana okuluyms belki evde kullanır oda var

0 oy
önce (348 puan) tarafından

Evde kullansin canım hepsini aynı marka alabilirsin evdede lazım olur zaten 

0 oy
önce (3,525 puan) tarafından

Fatih iyi bir markadır. Faber Castell den bir eksiği yok. Tabiki gönder bunu. 

0 oy
önce (66,116 puan) tarafından

kullansin pasteller cabuk kiriliyo zaten

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Okul için yeni boya alırken marka seçimi neden önemlidir?
Öğretmenlerin kaliteli marka önermesinin temel sebebi, düşük kaliteli boyaların uçlarının çabuk kırılması ve yeterli renk vermemesidir. Kaliteli boyalar daha uzun ömürlü kullanım sunarak çocuğun çizim yaparken yaşadığı hayal kırıklığını önler ve eğitim materyallerinden alınan verimi artırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Daha önceden alınmış hiç kullanılmamış boyalar okula gönderilmeli mi?
Daha önce alınmış ancak hiç kullanılmamış boyalar, eğer fiziksel bir bozulmaya uğramadıysa okul ihtiyaç listesi için gönül rahatlığıyla gönderilebilir. Boyaların kutusunun sapasağlam olması, içindeki kalemlerin veya pastel boyaların hala etkili bir şekilde kullanılabileceğini gösterir ve tasarruf etmenizi sağlar.
Okul malzemeleri alırken nelere dikkat edilmelidir?
Okul malzemeleri seçerken öncelikle öğretmenin belirttiği marka kalitesine odaklanmak, sonrasında ise ürünlerin sağlık standartlarına uygun olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Ayrıca, evde yedekli bulundurmak istediğiniz temel kırtasiye ürünlerini okul listesinden bağımsız olarak ayrı bir set halinde temin edebilirsiniz.
Evdeki kırtasiye malzemeleri nasıl değerlendirilmeli?
Evdeki kullanılmamış kırtasiye malzemelerini ev ödevleri, resim çalışmaları veya hobi aktiviteleri için saklamak en mantıklı yöntemdir. Eğer elinizde okul listesindeki ürünlerin aynısı varsa ve ihtiyaç fazlasıysa bunları okul ihtiyaçları için değerlendirerek ek masraftan kaçınabilirsiniz.
Okul boya setleri alırken marka tercihi süreci nasıl yönetilmeli?
Okul boya setleri alırken öğretmenlerin önerdiği kaliteli markaları tercih etmek uzun vadede daha ekonomiktir. Düşük kaliteli ürünler hızlı tükendiği veya performans vermediği için kısa sürede yenisini alma ihtiyacı doğurur, bu da toplamda daha yüksek maliyete neden olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 322 göst.
5 gün önce Ev & Yaşam kategorisinde orangecat (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 381 göst.
27 Ağustos 2026 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ayferodemis (151 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 252 göst.

Kategoriler

1,520,346 soru

24,774,427 cevap

373,442 kullanıcı

...