Çocuklarımı salgın hastalıklardan nasıl koruyabilirim?

0 oy
339 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (349 puan) tarafından

Yine başliyorlar nasıl ne yapacağız bilmiyorum Allah'ım evlatlarım korusun 

image

4 Cevaplar

0 oy
önce (187,802 puan) tarafından

Yaa bugun benim yasadigkm yerde bi saldiri olmus mahvoldum stresten

önce (1,583 puan) tarafından

Türkiye değil mi

önce (4,154 puan) tarafından

Rabbim sen evlatlarımızı koru 

hayirt turkiye degil

önce (1,583 puan) tarafından

Allahim seni koru bütün yavruları i benim yavrularım da

amin cok korkunc

-Reklam-
0 oy
önce (8,336 puan) tarafından

Allah belalarını versin 

önce (349 puan) tarafından

Amin inşallah 

0 oy
önce (195 puan) tarafından

Vallahi gerekirse okula yollamam ,canlarindan önemli degil ya

Canlarından önemli değil ama nezmana kadar böyle olacak çocuklarımız eğitimsiz nasıl yapacak 

önce (195 puan) tarafından

Bilmiyorum ki insallah bu senede polis bekci alirlar okullara

0 oy
önce (5,471 puan) tarafından

Hay Allah belalarını versin zorla saçımdan sürükleyerek götürtecekler ille beni mevlam bu sefer dualarımı duysun yalvarıyorum eşim bu sefer görmesin görse bile yalan olduğu ortaya çıksın dış güçlerin oyunu olsun böyle birşey yalan haber olsun nolur

İnşallah yalan haberdir ama heryerde var bilmiyorum 

Sen neden Türkiye'de kalmak istiyorsun canım 

önce (5,471 puan) tarafından

Oğlum dil terapisi alıyor burda 40 aylık oldu konuşmuyor anne dede dışında kelimesi yok

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklarımı salgın hastalıklardan korumak için evde nasıl bir hijyen rutini kurmalıyım?
Çocuklarınızı salgınlardan korumak için öncelikle eve gelir gelmez ellerini en az 20 saniye sabunla yıkama alışkanlığı kazandırmalısınız. Kapı kolları, oyuncaklar ve uzaktan kumanda gibi sık dokunulan yüzeyleri günlük olarak dezenfekte etmek, virüslerin yayılımını %80 oranında azaltabilir. Ayrıca evinizi gün içinde düzenli aralıklarla en az 15 dakika havalandırmak, havada asılı kalan mikrop yükünü temizlemek için kritik öneme sahiptir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için çocuklara hangi besinleri yedirmeliyim?
Çocukların bağışıklığını güçlendirmek için beslenmelerinde C vitamini zengini turunçgiller, çinko içeren baklagiller ve probiyotik kaynağı yoğurt veya kefir gibi gıdalara mutlaka yer vermelisiniz. Haftada en az iki kez balık tüketimi ve mevsim sebzeleri ile hazırlanan taze öğünler, vücut direncinin yükselmesine yardımcı olur. İşlenmiş gıdalardan ve aşırı şekerli atıştırmalıklardan kaçınmak, çocuğunuzun savunma mekanizmasını daha etkili çalıştıracaktır.
Okul döneminde çocuklarda salgın hastalık bulaşmasını önlemek için ne yapmalıyım?
Okul çağındaki çocuklarda bulaşı önlemenin en etkili yolu, onlara kişisel eşyalarını (matara, kalem, silgi) başkalarıyla paylaşmamayı öğretmektir. Ayrıca hapşırırken veya öksürürken dirsek içini kullanmaları gerektiğini pratikle göstermek, damlacık yoluyla bulaşan hastalık riskini önemli ölçüde düşürür. Çocuğunuza düzenli el yıkama alışkanlığını bir oyun gibi aşılamak, okul ortamındaki mikrop transferini minimize etmenize yardımcı olur.
Çocuğumun genel vücut direncini artırmak için uyku düzeni nasıl olmalı?
Çocukların güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması için yaşlarına uygun sürelerde kesintisiz uyumaları büyük önem taşır. Okul öncesi dönemdeki çocukların günde ortalama 10-12 saat, okul çağındakilerin ise 9-11 saat uyuması, vücudun kendini yenilemesi ve enfeksiyonlara karşı antikor üretmesi için gereklidir. Karanlık ve serin bir odada uyumak, melatonin salgısını destekleyerek genel sağlık kalitesini doğrudan artırır.
Salgın dönemlerinde okul dışında çocuklarla vakit geçirmek güvenli midir?
Salgın dönemlerinde kalabalık kapalı alanlar yerine açık hava parklarını veya geniş bahçeleri tercih etmek, hastalık bulaşma riskini azaltmak adına çok daha güvenlidir. Dışarı çıkarken sosyal mesafeye dikkat etmek ve el hijyenine özen göstermek, sosyal hayatın sürdürülebilirliğini sağlar. Eğer kapalı bir mekanda bulunmanız gerekiyorsa, havalandırması iyi olan ve kalabalık olmayan saatleri seçmek en güvenli yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 3,636 göst.
19 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Fkolgun (8,235 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 937 göst.
17 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Melek06 (867 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 564 göst.
6 Mart 2021 Diğer kategorisinde Hilaltmz (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,083 göst.