30+2 haftalık hamileyim, bu yaşadıklarım doğum sancısı mı?

0 oy
167 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (205 puan) tarafından

Kızlar merhaba nasılsınız 30+2 haftadayım diğer postlarımada bakarsanız erken doğum riskim var. Bacaklarıma kramp giriyor özellikle bacak iç kısımlarım çok ağrıyor yataktan zor kalkıyorum oturuyorum. 2 gün önce sağlık ocağında magnezyum yazdırdım biraz iyi geldi ama bugün felaket belim ağrıyor ve vajinal baskı çok oluyor. İlk gebeliğim de sancı vs bilmiyordum 36 haftada doğum yaptım o da kontrole gittim sancı çıktı ama ben hissetmedim doğum sancısı nasıl oluyor bilmiyorum şuan korkuyorum da erken doğum olacak diye ama ağrıdan sızıdan duramıyorum 

6 Cevaplar

0 oy
önce (16,171 puan) tarafından

Belden göbek çevresine vuruyor sancı Genelde adet sancısına benzetilir. Kramp şeklinde düzenli bir şekilde giriyorsa eğer bi acile gidip nst çektirebilirsin 

önce (205 puan) tarafından

Canım sabahtan belli bel kısmımi ağrıyor karın çevrem de Ağrı yok. Eşim çalışıyor da akşam gelsin gitmeyi düşünmüyorum 

önce (230 puan) tarafından

Çeken birisi olarak söylüyorum adet sancısıyla yakından uzaktan alakası yok, korkutmak istemem ama gerçekçi olmak gerekirse bu acının tarifi yok ne yazık ki , sadece 8 saat kadar çektim. 

Geliyor bütün bedenim çekiliyor gibiydi , ama bebişi sağlıkla kucağınıza aldığınız an unutuluyor o tarzdan bir acı 

-Reklam-
0 oy
önce (187,794 puan) tarafından

Abla o sanci gelse aninda çark edersin cunku oyle bildin agri sanci gibi degil pislik bisi

Cidden mi ben hiç çekmedim bilmiyorum bilgi için teşekkürler canm 

0 oy
önce (1,000 puan) tarafından

Adet sancısı çektinmi hiç onun katbekatını düşün yada ishal sancısı çektinmi o tür sancıların katbekatını düşün 5 dkda bir gelir öyle krampla fln değil yoğun sancı olur Allah yardımcın olsun inşallah sağsalim kucağına alırsın 

Evet adet sancısı çektim şuan olan bel ağrısı normal o zaman 

önce (1,000 puan) tarafından

Evet bel ağrısı normal ama yinede acile git için rahat etsin 

Teşekkür ederim canm ♥️

0 oy
önce (286 puan) tarafından

İlk doğum sezaryen mi oldu? Sancı olmadan normal doğum olmaz çünkü. Şimdiki durumuna gelince yalancı sancılar olabilir. 

Evet canım sezeryan oldu 

önce (286 puan) tarafından

Gerçek sancılar gitmez zaman geçtikçe fazlalaşır. Kendini iyi hissediyorsan yalancı sancı muhtemel. 

0 oy
önce (2,825 puan) tarafından

Belden kasıklarına vurur aşağı doğru baskı hissedersin anlaşılıyor doğum sancısı olduğu o an dakika tut düzenli olup olmadığına bak 

Düzenliden kastın hiç gitmeyen ağrımı yoksa böyle 5 dk da bir gelip giden mi 

önce (2,825 puan) tarafından

5 dakika da bir zaten ilk başta 5 dakika ile başlamıyor sıklığı açılma oldukça azalıyor ben ilk suni sancıyla doğum yaptım ikinci de kendi sancım oldu nasıl anlayacam diye kara kara düşünüyordum kendini belli ediyor duşa girdiğin zaman geçmez ya da uzandığın zaman geçmez bunlar gercek sancidir benim sabah 6 gibi başladı uykumdan sancıyla uyandım bi takip ettim düzenliydi 9 gibi hastaneye gittim 13.10 da doğdu örnek veriyorum 10 da sancın geldi bir iki dakika sürdü gitti diğer sancı 12 de geldi bu düzensizdir doğum için düzenli olması gerekir 

0 oy
önce (2,194 puan) tarafından

O kadar sancin varsa git mi acile bacim riske atiyosun kendini de bebegini de 

Canım biraz uyumuşum geçti çok şükür şuan iyiyim zaten kontrol için gideceğim haftaya teşekkür ederim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

30 haftalık hamileyim, yaşadığım bel ağrısı doğum sancısı olabilir mi?
30. haftada hissedilen bel ağrısı, sırtın alt kısmından başlayıp öne doğru yayılan ve ritmik olarak artan bir tempoya sahipse doğum sancısı belirtisi olabilir. Ancak sadece bel ağrısı tek başına doğum sancısı demek değildir; ağrıya vajinal baskı, düzenli aralıklarla gelen kasılmalar ve karnın sertleşmesi eşlik ediyorsa mutlaka bir uzman desteği alınmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum sancısı nasıl anlaşılır ve kasılmaların düzeni nasıldır?
Gerçek doğum sancısı, zamanla şiddeti artan, aralıkları kısalan ve pozisyon değiştirmekle geçmeyen düzenli kasılmalardır. Genellikle 10 dakikada bir veya daha sık aralıklarla gelir ve her kasılma 30-60 saniye sürebilir. Yalancı sancılardan farkı, dinlenmekle geçmemesi ve karnın tamamında hissedilen belirgin sertleşme hissidir.
Gebelikte bacak ağrısı ve kramp erken doğum belirtisi midir?
Gebelikte bacak ağrısı ve kramplar genellikle magnezyum eksikliği, kan dolaşımındaki değişimler veya bebeğin baskısı sonucu oluşur ve doğrudan erken doğum belirtisi değildir. Fakat bu ağrılara eşlik eden vajinal baskı, akıntıda değişiklik veya düzenli bel ağrısı varsa, erken doğum riski açısından vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerekir.
Erken doğum riski olan gebeler hangi durumlarda acile gitmelidir?
Erken doğum riski taşıyan gebeler; düzenli kasılmalar hissettiklerinde, vajinal kanama veya su gelişi olduğunda, bebek hareketlerinde belirgin azalma fark ettiklerinde acil servise başvurmalıdır. Özellikle karın bölgesinde taş gibi sertleşme ve ritmik bel ağrısı 15 dakikadan kısa aralıklarla devam ediyorsa bu durum ihmal edilmemelidir.
Vajinal baskı hissi gebeliğin son dönemlerinde neden olur?
Vajinal baskı hissi, bebeğin başının doğum kanalına doğru yerleşmesi veya pelvik taban kaslarındaki gevşemeler nedeniyle gebeliğin son haftalarında sıkça yaşanır. Bebeğin ağırlığının pelvik bölgeye yaptığı bu baskı normal kabul edilse de, eğer bu hissi yoğun bel ağrısı ve ritmik kasılmalar takip ediyorsa erken doğum kontrolü için değerlendirilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,520,312 soru

24,773,823 cevap

373,424 kullanıcı

...