Aşırı sıcaklarda evde nasıl serinleyebilirim?

+2 oy
247 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (5,833 puan) tarafından

🤭☺️🧋

image

Bu ne sıcak böyle kızlar 🫠

5 Cevaplar

+1 oy
önce (1,101 puan) tarafından

Eylul masallah eylullugunu unuttu temmuz gıbı yasıyor

önce (5,833 puan) tarafından

Evet gündüz çok sıcak ama akşamları, sabaha karşı serinliyor Yalova..

önce (1,101 puan) tarafından

Burasıda oyle 

Bir yere gidilmiyor öyle sıcak ki gündüz.  Ama gece kapatıyorum artık camları 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,154 puan) tarafından

Afiyet olsun bacım

Geçen bir posta yorum yapmıştın üstüne bizde yazdık da cevap vermedin 😀 cinsiyetle ilgili

Canciğer arkadaş deriz ya veya dert ortağı dost yani kısaca 

Anladım canm güzelmiş maanası😍

Evet canım hiç değiştirmedim nickimi bi ara değiştirmek serbestti ya hani😊

Evet, bende hiç değiştirmedim düşünmüyorum da sonra kimse tanıyamıyor 😀

Evet bence de en güzeli 😊

+1 oy
önce (9,583 puan) tarafından

Yine güzel bir manzara eşiliğinde lezzetli kahveler afiyet olsun evet çok sıcak bir hava var ama son sıcaklar artık sonbahar geldi 

Teşekkür ederim canım 🪷 ben pek yaz insanı değilim galiba ama bu yaz bayağı hızlı geçti gibi geliyor bana 

Evet yaz çok hızlı geçti bende anlamadım hiçbir şey yazı seviyorum soğuk insanı değilim bende ilkbahar yaz en güzel mevsim bana göre 

Evet bence de ☺️ benim oğlan evde saptolmuyor zaten kışı da ondan pek sevmiyorum🤭

Yazın bahçemiz var oraya gidiyoruz bizim burada çok güzel çocuk parkları var akşam yemekten sonra akülü arabasını alıp parka gidiyoruz kışın AVM ler var oralarıda ben sevmiyorum

Evet yazın bizde hep dışarıdayız ama kışın olmuyor malesef çocuklar da haklı tabi ki ama sık sık çıkamıyoruz.  Bahçe çok güzel oluyor gerçekten 

+1 oy
önce (2,979 puan) tarafından

Afiyet olsun inşallah 🌸 

Ağustosta donduk Eylül sıcak giderse ne güzel 

+1

Teşekkür ederim 💗 Gündüzleri sıcak gidiyo ama geceleri soğudu 

0 oy
önce (187,800 puan) tarafından

kiz oynama şu fotolarin rengiyleeee 😛😛😛😛 

Snapchat ondan öyle ☺️

Fotoğrafın rengi sıcak olduğunu değiştirmiyor 🫠

rengi sicakligi degistirmez ama gorunce gozumu kamastiriyo

Senin için kameradan çekerim bi dahaki sefere ☺️

🌹🌹🌹❤️🥰🥰🥰🌹

🪷💗🌻

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aşırı sıcaklarda evde hızlıca serinlemek için neler yapabilirim?
Evde hızlıca serinlemek için öncelikle güneşin en dik geldiği saatlerde perdeleri kapalı tutarak güneş ışığını engelleyin ve çapraz havalandırma sağlayın. Vantilatörün önüne buz dolu bir kap koymak, hava akışını soğutarak ortamın ısısını birkaç derece düşürmenize yardımcı olur. Ayrıca vücudunuzu serin tutmak için bileklerinizi ve ensenizi soğuk suyla ıslatmak veya nemli havlu kullanmak etkili yöntemlerdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sıcak havalarda vücut ısısını düşürmek için nasıl beslenmeliyim?
Sıcak havalarda vücut ısısını dengede tutmak için su içeriği yüksek olan karpuz, salatalık, kavun ve kabak gibi gıdaları tüketmeye özen gösterin. Ağır, yağlı ve sindirimi zor olan yemeklerden kaçınarak, vücudu yormayacak hafif öğünler tercih etmek metabolizma ısınızı düşürür. Günlük en az 2-2.5 litre su içmek ve vücudun kaybettiği elektrolitleri geri kazanmak için ayran veya maden suyu tüketmek oldukça önemlidir.
Yatarken çok sıcak oluyorsa rahat uyumak için ne yapmalıyım?
Sıcak gecelerde rahat uyumak için pamuklu veya keten gibi terletmeyen, nefes alabilen kumaşlardan yapılmış nevresim takımları tercih etmelisiniz. Uykuya geçmeden önce yastık kılıfınızı kısa bir süre buzdolabında bekletmek veya duş alırken vücudunuzu ılık suyla hafifçe serinletmek uyku kalitenizi artırır. Odanızdaki hava sirkülasyonunu artırmak için yatak seviyesinde hafif bir vantilatör kullanımı da uyku sırasında ferahlamanızı sağlar.
Gündüz dışarı çıkmak zorunda kaldığımda nasıl serin kalabilirim?
Dışarı çıkmanız gerektiğinde mutlaka açık renkli, ince ve bol kesimli kıyafetleri tercih edin çünkü koyu renkler güneş ışığını hapseder. Yanınızda mutlaka güneş koruyucu, şapka ve sürekli içebileceğiniz soğuk bir su bulundurun, ayrıca gölge alanları takip ederek doğrudan güneş ışığından kaçının. Vücut ısınızın çok yükseldiğini hissettiğiniz anlarda klimalı bir mağazaya veya gölge bir alana girerek 5-10 dakika dinlenmek ciddi ısı çarpması riskini azaltır.
Sıcak havada klima kullanırken nelere dikkat etmeliyim?
Klima kullanırken iç ve dış ortam arasındaki sıcaklık farkının 7 dereceden fazla olmamasına dikkat etmelisiniz, aksi takdirde şok etkisiyle hastalanabilirsiniz. Klimanın hava akışını doğrudan vücudunuza yönlendirmek yerine odanın üst kısımlarına vermek, soğuk havanın daha dengeli dağılmasını sağlayarak daha sağlıklı bir serinleme ortamı yaratır. Ayrıca klima filtrelerini düzenli temizlemek, hava kalitesini korumak ve verimli çalışması için oldukça önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 299 göst.
0 oy
0 cevap 101 göst.
+1 oy
4 cevap 440 göst.
1 Ağustos 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Heidi nin koylusu (5,251 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 296 göst.
20 Temmuz 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Haticekubra (468 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,411 soru

24,775,345 cevap

373,487 kullanıcı

...