Aynı binada yaşadığım kayınvalidemle sınırları nasıl çizerim?

0 oy
373 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (10,265 puan) tarafından

Bu aralar aile içinde kayinvalidem ile açıkçası konuşmuyor o haklı ben haklı konusunda girmek istemiyorum..

Su varki aynı binada yaşıyoruz kayinvaldem oğlumu eskiden alırdı bakardi ben verirdim isterse nereye goturcekse hayir demezdim ama şu aralar kocam çıkarmadığı sürece ben kesinlik çıkarmıyorum kapıya gelipde isteyemiyorda..

Dun aksam kocama dedim çocuğa bak ben biraz hava alcam bir kahve icmeye gideceğim.

Oda almis parka götürmüş benden 10 15 dakika önce eve gelmiş gelmis ama eve girmeden annesine gitmiss..

Oda çocuğun bezini değiştirmiş ben eve geldim hemen çocuğa yemegini ısıtıyorum kocam geldi çocuk kucağında dediki çocuğun biraz kızarmış krem sürelim..

Dedim sen yukardan talimatı alıp banamı akıl veriyorsun..

Ki ben cocuguna 4 4 bakarim pisigide yoktu bıraktığımda sık sık değişirim.

Ya ben şu aralar zaten ipi çekilmiş bomba gibiyim sende daha üzerine bana emri vakimi yapıyorsunuz dedim kimsenin aklına ihtiyacm yok birdaha dedim alt değiştirmek yemek yedirip göndermek yok bunları ben yapacağım dedim.tabi anaci kocam ben fenaymış demeye başladı bana iyilik yapıyor kadin sanki ben körüm.

Az birsey oksurur annesinin yanından gelir  coxuk öksürüyor şurup verelim qllahim yarabbim kiz ben bu evde bu çocuğun nesiyiim..

Mesafe koydukça normal gelen şeyler artik benim gözümde batmaya başladı biz bu çocuk yüzünden tartışıyoruz bu iş nasıl düzelecek bende bilmiyorum.

Annecilik oynamaya çalışan bir kayinvalidem var bunu görmeyen bir kocam mesafe kıyan despot ben böyle bermuda şeytan üçgeni gibiyiz😁

Oğlumu biryere götürüyorum  çocuğu görünce 

Kayinvalidem oğlum paşam yavrum diyerek seviyor benimde götüm ona dönük bilerekmi yapıyor çocukta bu sefer bababnesi gitmek istiyor..

Egerki bu kadın benim ayağıma gelip özür dilemezse bende ona daha çok yapacaklarimi biliyorum..

Benim kocamdada anaci  allah bana kolaylık versin😊

Bu arada 6 senedir ilk kavgamiz

14 Cevaplar

+3 oy
önce (6,670 puan) tarafından

Bu 6 senedir iyi olan vaktinizin hiç mi hatırı sayılır değeri yok peki.. İlk kavgada bu şekilde tepkiler koymak vs çok değil mi. Aranızdaki sorun tam olarak nedir bilmiyoruz tabi. Fakat çocuğa bir şey dediği zaman he he deyip geçiştir. İleride ona daha neler yapacağını düşünmek zorunda kalmazsın. 

önce (10,265 puan) tarafından

Ben düzeltmek istemiyorum sebebi var haksız yere ilk kavgada değil kavgada olur tartışmada ama ağzımızdan cikanida kulağımız duyacak degilmi duymak geri dönüşün olsun duymazsa gerinde kalır böyle kesinlikle alttan alamıyorum  tam tersi daha hirslaniyorum sırf bu sebebepten ayrılma noktasına gelebilirim ki arkama bakmadan giderim 

önce (6,670 puan) tarafından

Hala öfkelisin belli ki. Haklıysan tabi ki net ol ve sınırlarını çiz. Fakat en iyi çözüm mesafe. En kötü, ayrı bir yere taşınırsınız. 

-Reklam-
0 oy
önce (33,258 puan) tarafından

Hayırlı olsun ilki oldu ise devamı gelir o çatışma olmadan problem çözülmüyor benim eşimde ilk zamanlar annesinden aldığı aklı kendinmiş gibi yapalım derdi sınırımı görünce vazgeçti ama bizim avantajımız uzağız biz. 

Malesef yakınız bizde tabi benimde yasim var şükür bunuda yiyeyim yatayım diyecek karakter bende yok ben kocami sevdiğim için onlarda saygı duydum şimdide sınır koyuyorum sonu nereye giderse artık 

önce (24 puan) tarafından

Allah aşkına suçlusun bacım torunu sonuçta sever bezıni degıstırır vs vs eşinde çocuğu tabiki annesıne götürecek sonuçta torunu kendine gelsen iyi olur herkese laf sokuyordun evlılıgım dört dörtlük diye geldi mı kapak sesi😂😂😂 

önce (998 puan) tarafından

@Sevdaalty torunu diye bezini nasıl değiştirir ? Bir çocuğun bezini annesi ve babasından başka kimse değiştiremez. Mahremiyet çocuğa çocukluktan verilir 

önce (24 puan) tarafından

Bunda siz çıkartınız nolmus altını pisletmıs kadın oğluna kıyamamış kendi temızlemıs abartmayın 

önce (998 puan) tarafından

Çok yanlış bir düşünce, bana göre çocuğun bezini annesi ve babasından başka kimse değiştiremez. Bu mahremiyetin altın kuralıdır 

0 oy
önce (344 puan) tarafından

Nazar degdi sana burda iyiyim falan diyordun seninde başına geldi demekki sen iyiysen herkes iyi biz bi karşı ciktigimizda herkes kotu o yunzden hezaman mesafe iyidir 

Aynen ben asla kavga etmem derdim ama bizdeki kavgalar  çocuk yüzünden birde kocamin çocuğu sürekli yukarı çıkarması ben ona bak diyorum içeri bir giriyorum yok annesine cikmis bir iki 3 derken benim sabrım kalmadı ortalığı ververe vermek zorunda kaldım.. 

He bu tavrima koyamadı onlar üstüne alındı alınsın şimdide gelsin alsın bakalim çocuğu kapıdan veriyormuyum

0 oy
önce (495 puan) tarafından

Az biraz seni tanıdıysam kaynanan da akıl varsa sana zıt gitmez 😂 onun dışında bende asla ve asla sevmem emri vaki yapılmasını hele ki aramın bozuk olduğu birinin aklıyla kocam bana gelirse aklını alırım bu işlerin de maalesef devamı gelir kocanız anneci olduğu sürece Allah yardımcın olsun 

Alıyorum yarın gene aynı ne yardan geçiyor ne serden benimki valla zıt giderse kendi bilir tek başına otursun simdi yukarda o eminim kopek gibi pişman  ama neye yarar

0 oy
önce (10,076 puan) tarafından

Benim kaynana kayınpeder daha beeterdi tabi bana cahil gözüyle bakarlardı 20 yaşında anne olunca . Sanada bi zahmet cahil gözüyle bakmasınlar 

Aynı apartmanda oturmanın sıkıntısı bunlar uzak olsanız ne öksürükten haberi olur ne pişikten 

Kocanda yani biraz anacı olma yaşını geçmedimi 🤦‍♀️

Yok geçmedi sanirim😁 

Dedim ne benden yukarı laf götür ne onlardan bana getir kızarıklık gördüyse sürsün krem kapasın çenesini dedim gelip bana haber getirme görende diyecek cocuk pisikten mahvoldu..

Bıktım yeminle ya annesi benmişim omu belli değil 

0 oy
önce (1,710 puan) tarafından

Ah be ablam hatirlion mu bikere bı postta aile apartmani mevzusu vardı bende aynı apartmanda olmaz dediydim kaynanaya da çocuk gönderilmez dediydim sende yok bence çok iyi yakın oturmak çok memnunum demiştin illa bigün oluyor olacak olan uzak olmak eniyisi sende yüz vermiceksin bu kadar basit onun annesi sensin 

Bak vallahi ben memnundum birakiyordumda ama olay başka yerden onun konuya dahil olması ile farklı yere geldi küçük birsey bizim evde büyüdü..

Ben birde alışıtim yaşardım yani ama şimdi yıllar gecermi diye düşünüyorum belkide suan zamana ihtiyacımız var bilemiyorum ama tek bildiğim ben kayinvalideme bana özür diletmezsem bende birsey bilmiyorum..

😊

0 oy
önce (2,901 puan) tarafından

Nazar oldunuz galiba. Allah gönlünüze ferahlık versin. Şeytan aile meclisinize girmesin. Bosverin öfkeyle kalkan zararla oturur. Babaanne yaşlıydı sanki yarın birgün ölürse esinizde bu duruma çok içerler. Okuyoruz burda ne Kaynanalar var kim tutmayin. Rabbim selamet versin inşallah 

Yaşlı değil ya 58 yasinda falan nazar olabilir gercekten biz hiç kavga etmedik aslında yine kavga ben onunla etmedim o dedi ben suratına baktim sonra içeri girdim bende öyle öfkeyle devam etsem

Yedim o zaman kendime kızardım.

önce (2,901 puan) tarafından

O zaman mesafeli durursan hatasını anlar inşallah. 

İnsanız işte dikkat edelim hanımlar

Bakacağimiz yüze utanacagimiz sözü soylemeyelim

Aynen suan ben mesefaleyim onun pişman olduğuna adım gibi eminim diyormuş zaten ağzımdan o söz nasil cikti diye kapıma gelip özür dileye ek yoksa asla affetmem ben iyi biriyimdir ama  iş haram helale gelince dururum orda çalıştım kazandım kendim yedim bana bunu söylemek hakkını kimseye vermiyorum 

0 oy
önce (5,453 puan) tarafından

Ben ortada çok büyük bir sorun göremedim açıkçası gereksiz bir şekilde dolmuşluk birikmişlik gibi geldi bana

önce (20,835 puan) tarafından

Olayı anlatmamıs canım bu küslük sebepleri değil kustukten sonra olan olay sanırım. O da ne yapsa batıyor bana kızgın olduğum için diyor 

önce (5,453 puan) tarafından

Ben bu sebepten sandım olayı gercek sebebini yazar bilir ama tahminimce ortada büyütülecek birşey yoktur iki tarafın yanliş anlaması gibi birşeydir belkide

@Soslu tavuk yok bu olay ufak birsey ama ben artık taktım ya tahammül edemiyorum.

Ve bende susmam yani korkumdan yok kimseden.

Açıkçası beni üzecek bir laf söyledi bu lafta benim için hayatımda değerli birsey ben hak hukuku Allahı kitabı bilen biriyimdir.

Bana kimse ama kimse babam dahil hak hukuka girerse onada tavrım aynı olurdu.

Affetmiyorum kayinvalidemi kapıma gelip özür dileyecek zaten ben biliyorum ama eskisi gibi olmayacak guvenimi sarstı çünkü..

Suan herkes evinde görmezlikten geliyoruz birbirimizi aslinda ben öyle yapıyorum ogluma laf atıyor hep arkamai dönüyorum.ben onu çok severdim birsey alsam bile anne bak nasıl beğendiniz diye bile sorardım  derdimde varsa anlatırdım ağzından çıkanı bence kulağı duymadı duyunca iş işten gecti

0 oy
önce (50,810 puan) tarafından

Hoşgeldin kaynana mağdurları arasına 😀😀

Benim kaynana Melek gibiydi ne zaman hamile kaldım doğurdum deccal kesildi ilk zamanlarda gözüme bayan şeyler oluyordu ama hep kızım yavrum bu şekildeydi sonra sonra çocukları emzirmeye mi kalkmadi benim çocuklar demeye mi kalkmadi yani bir zaman sonra gerçek yüzleri çıkıyor meydana aslında olan o ya bu şekilde mesafe koyup sınırını cizeceksin ya da kavgaya devam ardı kesilmex artık başlayınca sonu gelmiyor 

Aslinda bizdeki kavga değildi bizim eşimle olan birseydi o araya girdi ve ağzından bir kelime cikti o yüzden pişman olduğuna eminim ama faydası yok kapıma gelip özür dileyecek yoksa sattım sene yüzüne bakmam onun ben.

Ben normalde gercekten çok seviyordum herkes bize hayrandi oda saygısızlık yapmadı bende..

Ama ağzından çıkanı kulağın duyacak simdi eskisi gibi olmaz 

0 oy
önce (6,141 puan) tarafından

Mesafe her zaman iyidir. Biz sık gidip gelmezdik ama soran olursa kaynanam iyidir severim derdim. Bende yakın zamanda çok büyük bir olay yaşadım o kadınla ilgili kaynana bile demek gelmiyor içimden. Öyle duruma düşürdü ki beni çok zor gunler geçirdim. Hala manevi olarak sıkıntı yaşıyorum üzülüyorum ağlıyorum. Rabbim bu dünyada bana yaşattıklarının kat ve katını ona yaşatsın benden, ailemden uzak dursun. Amin

Suan bende sevgi hissetmiyorum acikcasi bazen sözlere dikkat etmek lazım geriye dönüşü zor oluyor bende biraz katılım bu yönden ey allahim yok şimdi dese çık git yeminederimarkama bakarsam kocami seviyorum dua etsin

0 oy
önce (8,512 puan) tarafından

Özür dileyecek hicbir şey anlatmamışsın. Sadece burada anlattığın kadarıylada haksızsın 

Anlatmak istemiyorum aytintilarini  bu zurnanın son delikleri kisaca haksız olarak görünüyor olabilir ama olaylar tamda öyle değil sadece şunu diyeyim ben bu yaşıma kadar kimsenin haram lokması yemedim kendim çalıştım kendim harcadım tartışabiliriz sorun değil barisirsinda oda sorun değil benim kırmızı çizgileri var onları aşan olursa babamda sa aynı tepkiyi veririm.

Dua etsinler bana ben geri cevap vermedim evde 3 erkek vardı o tek olsaydı zor gelir söylerdi o lafı bana 

0 oy
önce (20,835 puan) tarafından

Oy nazar mı oldunuz siz ya çok iyiydi aranız üzüldüm cidden ben takdir ediyordum yalan değil. İnşallah toparlarsiniz olay ne bilmiyorum ama basit bir şeyse çok da uzatmayın derim

Bazıları için basit olabilir ama ben taktım simdi hersye bana batıyor 

0 oy
önce (2,553 puan) tarafından

Çocuğun po,posu kızarmış galiba ne var bunda yahu sen abartmışsın biraz bırakıp gitmişsin adam bakmış icde tek olacağına annesine götürmüş ortada ilgilenmişler pop.osunda kızarılıklık görünce Krem sürün demiştir kocanda gelip söylemiş ne var bunda valla kocanın yerinde ben olsam asıl ben bağırırdım sana kahve peşinde gezecigine bak ozmn çocuğuna annemden ne istiyosun kadın bakmış temislemiş daha ne yapsın anacı ols kocan 6 senedir ilk kavganız olmadı kaynanada evinize karışan biri olsa 6 senede etmediğini bırakmazdı birbirinizi yiyo olurdunuz kaynana gözünden bakınca sen birez nankörlük ediyosun gibi aynısını sen annen dese kızermış krem sürün dese eynı tepkiyi verirmiydin akıl verme bana dermiydin acaba

Yok sen beni tanımıyorsun burda beni bilen bilir benim kadar kayinvalidesine çocuk birakanda yoktur poposu değil kızaran pisliğin yani bez büyük ihtimal sıkmış oynarkende daha çok değmiş kocamda alırdı almamış.ayrica biz modern aileyiz tabikide benimde kahve içme hakkım var önemi soracağım hava almak için benim yaşım bebek yaşını geçti hayir abartmıyorum takıldım ve birdahada müdahale istemiyorum

0 oy
önce (1,423 puan) tarafından

Kayinvaliden senden neden özür diliyor? Orasını anlamadım. Ama zor bir geline benziyorsunuz 

Aslinda zor gelin değilim tam tersi ben bütün hepsine en Güler yüzlü.olqnimdir kayinvalidem kardesleri dahil en çok beni severler saygısızlıktır kimseye yapmadım.

Kayinvalidem yaptı ve pişman biliyorum ama ben affetmiyorum ortam şunda konuşuruz falan diyede beklemesin gelecek benden özür dileyecek dilemezsede umrumda değil ömür boyu konuşmam boşanmaya giderim yinede lafı ona yedirtmeyiz birakmam

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aynı binada oturduğum kayınvalidemle sınırlarımı nasıl koruyabilirim?
Aynı binada yaşarken sınırları korumanın en etkili yolu, eşinizle ortak bir tutum belirleyip bunu net bir dille ifade etmektir. Günlük rutinlerinizde, özellikle çocuk bakımı konusunda kendi kurallarınızı kararlılıkla uygulayın. Kayınvalidenizle aranıza mesafe koyarken, eşinizin de bu sınırlara saygı duymasını sağlamak için yapıcı ama kesin bir iletişim dili kullanmanız uzun vadede huzurunuzu korumanıza yardımcı olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin aile baskısına karşı nasıl bir yol izlemeliyim?
Eşinizle olan ilişkinizde 'anneci' yaklaşımı kırmak için suçlayıcı bir dil yerine, kendi duygularınızı 'ben' diliyle ifade etmek çok önemlidir. Çocuğun bakımı ve eğitimiyle ilgili kararları sadece sizin ve eşinizin alması gerektiğini, başkalarının müdahalesinin ebeveynlik otoritenizi zedelediğini sakin bir ortamda konuşun. Çatışma anlarında değil, tarafların daha soğukkanlı olduğu zamanlarda beklentilerinizi somut örneklerle dile getirin.
Kayınvalidemin çocuk üzerinde kurmaya çalıştığı otoriteyi nasıl durdururum?
Çocuğunuzun bakım ve sağlık kararlarında son sözün anne olarak size ait olduğunu kayınvalidenize net bir şekilde hissettirmelisiniz. Çocuğun bez değişimi, beslenmesi veya sağlık durumu gibi konularda size danışılmadan yapılan müdahalelere karşı, bu sorumlulukların tamamen sizde olduğunu nazik ama kararlı bir şekilde belirtin. Tutarlı bir duruş sergilediğinizde, zamanla çocuğunuzun bakımındaki otorite kaybınızın önüne geçebilirsiniz.
Eşimle ailevi sorunlar yüzünden tartışmamak için neler yapabilirim?
Ailevi sorunların evliliğinize zarar vermesini engellemek için eşinizle sadece ikinize ait olan alanları korumanız gerekir. Tartışmaları ailenin üçüncü kişilerine taşımak yerine, eşinizle aranızdaki iletişim bağını güçlendirmeye odaklanın. Sorunların kaynağı olan üçüncü şahıslar hakkında eşinize eleştiride bulunurken, onun da sizinle aynı tarafta olduğunu hissetmesini sağlayacak bir yaklaşım benimsemek krizlerin büyümesini engelleyebilir.
Kayınvalidem ile aramızdaki gerginliği nasıl azaltabilirim?
Gerginliği azaltmak için öncelikle kendi sınırlarınızı belirleyip bu sınırlara olan saygıyı talep etmeniz gerekir. Kayınvalidenizle olan ilişkinizde, özellikle çocuğunuzla ilgili durumlarda size danışılmadan atılan adımlara karşı tepkinizi net olarak ortaya koyun. Özür veya beklenti içine girmeden, sadece kendi kurallarınızı uygulayarak yaşamak, zamanla karşı tarafın da bu sınırları kabul etmesini veya en azından saygı duymasını sağlayacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 368 göst.
+4 oy
16 cevap 873 göst.
0 oy
3 cevap 353 göst.
6 Eylül 2024 Diğer kategorisinde 3erkek annesi (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,265 göst.
17 Temmuz 2024 Moda kategorisinde Nevbahar21 (634 puan) tarafından soruldu

Kategoriler