1. sınıf velisi olarak okulda temizlikçi tutmalı mıyız?

0 oy
280 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,517 puan) tarafından

Kızlar 1.sinifiz.okulun tadilatı vardı. Bizim sınıf ilk giriş olduğu için kirli haliyle.veliler ilk temizleyecek fakat sonrasında temizlikci tutalım diyor. 

3.siniftan bi tanıdık varmış onlar tutmuş. Ben hiç bilmediğim için ilk çocuğum. 

Sizlerdede böyle bir durum var mı, temizlikciyi sizleri tutuyosunuz yoksa okulun normal temizlik cisi yokmu

7 Cevaplar

+1 oy
önce (8,398 puan) tarafından

tamizlikcisi guvenliklicisi cartu curtu ne olsa veliler yapsin siz ne yapacaksiniz acaba 

iste boyle oldugu icin bu dusunceye girdiğimiz icin temizlik gorevlisinide biz tutuyoruz guvenlikcisinide biz tutuyoruz yeri gelincede biz yapiyoruz 

önce (19 puan) tarafından

Yapılmıyorsa bunun hesabını öğretmene mi sormamız gerekiyor sizce öğretmen mi devlet memuru değil mi yani o hizmetli verilse sizce bize minnet edip bizden ister mi şikayet edilebuleceğini bilerek 

hayir ogretmene degil burda öğretmen suclu demiyorum devletimiz neden bunlari dusunmuyor konu para olunca en ince ayrintisina kadar istiyorlar ben oglu devlet kresine verecem bana diyor nakit 30bin getir nasil devlet bu o yuzden cok doluyum 

Bunu bizde sorguluyoruz ama sonuçta değişen birşey yok o yüzden çözüm uretilincede katılıyoruz çünkü çocuklarımı bir daha kuculup aynı eğitimi alma aynı ortamlarda bulunma sanslari yok.sinif ortamı çok önemli.Ben şahsım adına çocuğumu geleceğini o niye yok bu niye yok diye söylenerek gecirecegime elimden ne geliyorsa maddi manevi yaparak oluşturmaya çalışıyorum Allah razı olsun cocuklarimda Anne iyiki sen bizim annemizsin diye hep soylelerler bizler onlar için varız.

Vallahi şimdi zannetmeyin elimde fazla fazla var da veriyor da değilim gerekiyorsa kendime kıyafeti anlıyorum gerekiyorsan mutfak masrafından kısıyorum gerekiyorsa gezmemden kısıyorum ve veriyorum yapacak hiçbir şey yok vermeyen okullar da var inanın onlara da gittim gördüm bazı okullar tertemiz pırıl pırılken bazıları berbat durumda sebebini sorduğumda da temiz olan okulların bağışçısının çok olduğunu bundan dolayı çok fazla şey yapılabildiğini ama maalesef ki bazı okullarda destek görmediği için daha kötü durumda olduğu açık

-Reklam-
0 oy
önce (1,713 puan) tarafından

O nasıl oluyor ya benim bildiğim okulun temizlikçisi vardır zaten velilerin tuttuğunu ilk defa duydum oldu olacak öğretmenlerin maaşını da biz verelim

önce (1,517 puan) tarafından

Valla anlamadım ki biz neden tutuyoruz

önce (3,209 puan) tarafından

okulda genel temizlik oluyor temizlikciler gelio donem basi bizim dun gelip yapti temizlikciler/ ama bizim ogretmenimiz pimpirikli. begenmedigi icin bugun ogretmenimiz ve gonullu 3 veli daha dort kisi sinifa girdiler en ince detaya kadar duvarlar siralar dolaplar ciflenip camasir susyula trmizlediler . ogretmenimiz kendisi yapiyor yani hziim yardimci iki uc veli gelio. ama okulun temizlikcilerinden sonra detay olarak temizliyorlar sinifi . hatta kadin yardimci tutalim dendi grupda ogretmenimiz masraf olmasin diye gerek yok femis

bu arada veliler ilk temizlemesin. okulun genel temizlikcisi gidip temizlesin sirket tutuluo sonucta. begenmeyen veliler yada ogretmen tam temizlenmez diyenler hakli ustun koru yapiolar . sirket kabasini alir siz birkac veli toplanip gidersiniz detaya . yani ilk pisligi veli temizleyip sonra ne diye temizlikci tutasiniz. temizlikci kabasini alsin siz detaya girin madem oyle. temizlikcinin isini kolaylastircaginiza kendi isinizi kolaylastirin mantiken

0 oy
önce (1,602 puan) tarafından

Okulun genel temizlikçisi yokmu personeli?

Olması lazım veliler diyor ki tam temizlemez

temizlik sirketi gelio temizlio sene basi ama ustun koru. bizim ogretmenimiz begenmedigi icin kendisi ve yanina iki yardimci veli istio gonullu temizliyorlar bugun temizlikteler yani. sirket kabasini alio ogretmen ve iki veli sonrasinda dip bucak yapiyorlar

0 oy
önce (348 puan) tarafından

İskurdan temizlikçi gelmesi gerek siz tutmaniza gerek yok 

Onlar sınıfları çok dip köşe yapmıyorlar mis. Herkes öyle ama ilkokulda temizlikci tutulduğunu ilk defa görüyorum

0 oy
önce (10,268 puan) tarafından

Genel temizlikçi o işi yapmaz dusardan adam çağırırlar 

0 oy
önce (2,533 puan) tarafından

Daha sabah wp gurubunda bu konu yüzünden fırtınalar estirdim 

Kızım 3. Sınıf daha önce de aynı okuldan 2 öğrencim mezun oldu yani yaklasik 13 yıldır bu okulla haşır neşirim 

Sabah öğretmen mesaj atmış sınıfı temizlemeye gönüllü anne lazım diye bana geldi bir sınır açtım agzimi yumdum gözümü 

Tamam çocuklarımız için Okey temizleriz ama her sene her sene bu ne ya kızdım bayağı bir dedim asla gelmem okulda temizlik yapan bayan çay kahve keyfinden başka bişey yapmıyor biz gidip sınıf temizlicez oldu 

Her sene neyse de, bunlar tutacak her ay gelip temizleyecekmiş temizlikçi

0 oy
önce (6,214 puan) tarafından

Gecen yil bizim.sinif icinde aynisi istenildi gruptan, birkac veli ben dahil, okulun sorumlulugunda olan seyi biz ustlenmek istemiyoruz dedik. Herkesten para toplayip temizlikci tutulacakmis vs haftada 1 temizliyormus okulun görevlisi. Sonuc olarak oyle kaldi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İlkokul sınıflarının temizliği için velilerin temizlikçi tutması yasal mı?
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında temizlik hizmetleri okul yönetiminin sorumluluğundadır ve okul aile birlikleri aracılığıyla kadrolu ya da İŞKUR üzerinden görevlendirilen personel tarafından yürütülür. Velilerin kendi imkanlarıyla dışarıdan temizlikçi tutması yasal bir zorunluluk değil, tamamen sınıf velilerinin kendi aralarında aldıkları gönüllü bir karardır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okulun temizlik personeli yoksa sınıf temizliğini kim yapmalı?
Okullarda temizlik personeli eksikliği durumunda, okul yönetimi okul aile birliği bütçesiyle veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle personel temini sağlar. Velilerin sınıfı temizlemesi veya temizlikçi tutması resmi bir prosedür değildir; ancak hijyen beklentisiyle bazı sınıflarda veliler ortak bir bütçe oluşturarak temizlik desteği almayı tercih edebilmektedir.
Devlet okullarında temizlik giderleri için velilerden para istenebilir mi?
Devlet okullarında eğitim tamamen ücretsizdir ve zorunlu bir bağış veya temizlik ücreti adı altında velilerden para talep edilmesi yasal değildir. Ancak okulun ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla okul aile birliği bünyesinde velilerin kendi istekleri ve kararlarıyla oluşturulan bütçeler, okul yönetiminin bilgisi dahilinde ortak ihtiyaçlar için kullanılabilmektedir.
Sınıf temizliği için veliler nasıl bir yol izlemeli?
Sınıf temizliği konusunda bir karar almadan önce mutlaka sınıf öğretmeniyle ve okul idaresiyle görüşülmelidir. Eğer okulun kadrolu temizlik personeli yetersiz kalıyorsa, veliler kendi aralarında bir dayanışma kararı alabilir ancak bu süreç tamamen gönüllülük esasına dayanmalı ve kimse maddi yükümlülük altına girmeye zorlanmamalıdır.
Okul tadilatı sonrası temizlikten kim sorumludur?
Okulda yapılan tadilatlar sonrası temizlik ve okulun eğitime hazır hale getirilmesi doğrudan okul yönetiminin sorumluluğundadır. İdare, tadilat sürecini yürüten firma ile koordineli olarak sınıfın temizlenmesini sağlamalıdır; velilerin tadilat sonrası temizlik yapması veya temizlikçi tutması beklenmemelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 215 göst.
17 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 625 göst.
17 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Berfin 2134 (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 375 göst.
25 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Miss.namaless (1,989 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 363 göst.

Kategoriler

1,520,380 soru

24,774,891 cevap

373,469 kullanıcı

...