İlk defa bulaşık makinesi alacağım, hangisini önerirsiniz?

0 oy
84 göst.
önce Diğer kategorisinde (38 puan) tarafından

Bulaşık makinesi alacağım arkadaşlar ama daha sönecek hiç kullanmadıgım için hangi marka ve modeli daha iyi olduğunu bilmiyorum sizce hangisini alayım. Çok programlıya gerek yok.

4 Cevaplar

0 oy
önce (16,621 puan) tarafından

çok programa gerek yok, ekstra durulama özelliği olsun yeter. arçelik var bende 4 program, memnunum 

-Reklam-
0 oy
önce (33,230 puan) tarafından

Beko dört programlı var bende yeterli benim için temiz yıkıyor 

0 oy
önce (2,834 puan) tarafından

Çok program kullanılmıyor. Biz geçen sene aldık 2 program bile yeter dedim. 8 programlı indirimde diye aldık öyle denk geldi yani. 1 senedir tek programda kullanıyorum. Vestel fiyatı çok pahalı değil tavsiye ederim.

Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan inşallah 🌸 

0 oy
önce (3,234 puan) tarafından

5 ay önce aldım.

Boykot olmasaydı Bosch alacaktım ya da Beko.

Boykottan Vestel yeni çıkarılmıştı. Vestel aldım.

Çokta memnunum 🥰

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Az programlı en iyi bulaşık makinesi markaları hangileridir?
Az programlı ve temel özelliklere sahip bulaşık makinesi arayanlar için Bosch, Profilo ve Siemens markalarının giriş seviyesi modelleri oldukça dayanıklıdır. Bu makineler genellikle günlük yıkama ihtiyaçlarını karşılayan 3 veya 4 ana programla gelir. Enerji tasarrufu ve yedek parça bulunabilirliği açısından bu markaların alt segment ürünleri, uzun süreli kullanımda kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yeni bulaşık makinesi alırken nelere dikkat etmeliyim?
Bulaşık makinesi alırken ilk dikkat etmeniz gereken özellik enerji sınıfıdır; A veya B sınıfı modeller uzun vadede elektrik faturanızdan tasarruf sağlar. Bunun dışında makinenin iç haznesinin paslanmaz çelik olması hijyen açısından kritiktir. Çok programlı bir makineye ihtiyacınız yoksa, hızlı yıkama veya yarım yük özelliği sunan daha ekonomik modelleri tercih ederek bütçenizi koruyabilirsiniz.
Bulaşık makinesinde çok programlı modeller gerekli mi?
Bulaşık makinesinde çok programlı modeller sadece özel yıkama ihtiyaçlarınız varsa gereklidir. Çoğu kullanıcı günlük kullanımda sadece standart veya ekonomik programları tercih eder. Eğer hassas cam eşyalarınız veya çok yoğun kirli tencereleriniz için özel yıkama modlarına ihtiyacınız yoksa, temel 3-4 programlı modeller beklentinizi fazlasıyla karşılayacak ve kullanım kolaylığı sağlayacaktır.
Bulaşık makinesi seçerken servis ve yedek parça önemi nedir?
Bulaşık makinesi seçiminde servis ağı geniş olan markaları tercih etmek, cihazın ömrü ve arıza durumunda çözüm süreci için en önemli faktördür. Türkiye genelinde yaygın servis ağı olan Bosch, Profilo, Arçelik ve Beko gibi markalar yedek parça erişimi konusunda kullanıcıya büyük avantaj sağlar. Makinenizin uzun yıllar sorunsuz çalışması için marka tercihini yaparken bulunduğunuz bölgedeki yetkili servis yoğunluğunu mutlaka kontrol etmelisiniz.
Az programlı bir bulaşık makinesi almanın avantajları nelerdir?
Az programlı bir bulaşık makinesi almanın en büyük avantajı, gereksiz karmaşadan uzak basit bir kullanım sunması ve fiyatının daha uygun olmasıdır. Daha az elektronik bileşen ve karmaşık program kartı içermesi nedeniyle arıza yapma ihtimali daha düşüktür. Ayrıca, sade arayüzü sayesinde herkes tarafından kolayca yönetilebilir ve günlük bulaşık temizliği için ihtiyaç duyduğunuz tüm temel fonksiyonları verimli bir şekilde yerine getirir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 736 göst.
6 Haziran 2026 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nuraydnn (491 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 240 göst.
18 Ağustos 2026 Alışveriş-Hediye kategorisinde Panik.yokk (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 219 göst.
22 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde 1anne1ogul (2,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 570 göst.

Kategoriler

1,520,124 soru

24,771,017 cevap

373,299 kullanıcı

...