İlkokula başlayan oğlum için ikinci el okul eşyasını nereden bulurum?

+1 oy
201 göst.
önce Diğer kategorisinde (418 puan) tarafından

.............

2 Cevaplar

0 oy
önce (4,853 puan) tarafından

facebookta atmaver gruplari var . oralara sorabilirsiniz

-Reklam-
0 oy
önce (238 puan) tarafından

Canım bende aynı durumdayip borç yapa yapa hepsini aldım çabayla hal oluyo kimsenin kimseye faydası yok

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İlkokula başlayan çocuğum için ücretsiz okul eşyası nereden bulabilirim?
İlkokul seviyesindeki çocuğunuzun okul ihtiyaçları için bağlı bulunduğunuz ilçe belediyelerinin sosyal yardım birimlerine veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurabilirsiniz. Ayrıca çevrenizdeki mahalle muhtarlıkları, okul aile birlikleri ve yerel yardım dernekleri, kullanılmamış veya temiz ikinci el okul malzemelerinin temin edilmesinde size rehberlik edebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İkinci el okul forması ve çanta bağışı yapan yerler hangileridir?
İkinci el okul forması ve çanta gibi malzemelere ulaşmak için Facebook üzerindeki 'yardımlaşma' grupları, Freecycle platformları veya Letgo gibi ikinci el satış sitelerinde bulunan 'ücretsiz' ilanlarını takip edebilirsiniz. Ayrıca okulunuzun kendi içindeki yardımlaşma ağları, başka velilerin elinde kalan okul kıyafetlerini uygun maliyetle veya bağış yoluyla edinmeniz için en sağlıklı yöntemdir.
Okul masraflarını karşılamakta zorlanan aileler için devlet yardımları nelerdir?
Eğitim masraflarını karşılamakta zorlanan aileler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programına başvurabilirler. Bu program, okul çağındaki çocukların eğitim materyalleri, kıyafet ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olmayı amaçlayan nakdi ve ayni yardımları kapsamaktadır.
Kullanılmış okul eşyası alırken nelere dikkat etmek gerekir?
İkinci el okul eşyası alırken en önemli husus hijyendir; çanta ve kıyafetleri teslim aldıktan sonra yüksek sıcaklıkta yıkamalı veya dezenfekte etmelisiniz. Ayrıca, okul çantasının çocuğun omurgasını destekleyen ergonomik yapıda olduğundan ve kalem, silgi gibi kırtasiye malzemelerinin eksiksiz ve kullanılabilir durumda olduğundan emin olmanız çocuğun okul uyum sürecini kolaylaştıracaktır.
İlkokul öğrencisi için temel okul ihtiyaç listesinde neler bulunur?
İlkokul birinci sınıf öğrencisi için temel ihtiyaç listesi; okul çantası, beslenme çantası, suluk, okul forması, spor kıyafeti ve temel kırtasiye ürünlerinden (kurşun kalem, silgi, defter, boya kalemleri) oluşur. Bu malzemelerin bir kısmını ikinci el olarak temin etmek bütçenizi rahatlatırken, hijyenik olması şartıyla çocuğunuzun eğitimine eksiksiz başlamasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 269 göst.
+2 oy
11 cevap 606 göst.
+1 oy
8 cevap 502 göst.
0 oy
9 cevap 1,886 göst.

Kategoriler

1,520,108 soru

24,770,882 cevap