7,5 milyonluk borçla ev alıp eltimle altlı üstlü oturmalı mıyım?

0 oy
674 göst.
önce Diğer kategorisinde (9 puan) tarafından

Size  bir şey danışacağım, kafam acayip karışık ve çok gerginim. Eltimlerin oturduğu binada 7,5 milyonluk bir ev bulduk, eşim ısrarla 'girelim, 1-2 yıl dişinizi sıkın' diyor ama ben çok tedirginim. Arabayı ve tüm altınlarımızı bozdursak bile 4 milyon ediyor, geriye 3,5 milyon açık kalıyor. Borçla harçla, krediyle altından kalkabilir miyiz bilmiyorum.

​Zaten üç çocuk var, üstelik kızımın okulu da uzak, lojistik olarak nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok. En kötüsü de eltimle aynı binada yaşama fikri, şimdiden beni boğuyor. Bütün birikimi verip böyle büyük bir borca girmek, üstüne o huzursuzluğu çekmek mantıklı mı sizce? Çok sıkıştım, bir akıl verin ne yapacağımı bilemiyorum.  Ev çok güzel 3+1 Siz olsanız ne yapardınız

30 Cevaplar

+1 oy
önce (10,065 puan) tarafından

Koca Türkiye de ev mi kalmadı bacım eltinin apartmanından başka

-Reklam-
0 oy
önce (44 puan) tarafından

Hiçte mantıklı değil kabul etme eltiyle altlı üstlü yaşanmaz 

0 oy
önce (992 puan) tarafından

Nerede oturuyorsun canım? 3.5 milyon borca kredi 10 milyon falan faiz uygulanıyor bence değmez o borca

önce (9 puan) tarafından

Beylik düzünde bulduk

önce (992 puan) tarafından
+2

Dümdüz yasal tefecilik işte . Huzur muzur kalmaz 14 milyon TL'yi sokakta bulmuyorsunuz ki 3 çocuk varmış 2 senede nasıl ödenecek o para ? 

önce (2,710 puan) tarafından

vallahi bana da çok mantıksız geldi ne kadar çok tutuyormuş ne gerek var onun yerine olmadı küçük şehirde bir iki tane ev alıp kiraya bağlayıp o şekilde birikim de yapılabilir ondan sonra o evleri satıp nakite çevrilebilir ne bileyim yani hiç mantıklı gelmedi

önce (9 puan) tarafından

İki sene de ödemeyecek iki senede biraz rahatlarız diyo

önce (2,710 puan) tarafından

ama canım şöyle düşün daha sen gitmeden telaşa düşmüşsün zaten eltimle aynı apartmanda kalacağım falan diye boş yere bunun stresine girmişsin girince daha büyük strese gireceksin belli ki bir de üç buçuk milyonun ödemesi 14 milyon ise hiç akıl karı değil bunun karı neresinde elbette sizin vereceğiniz bir karar en hayırlısını Allah nasip etsin ama bu şekilde faize gireceğinizi başka bir yöntem bulsanız yatırım amaçlı başka bir şey alsanız nerdeyse 4 milyon varmış sizin e o zaman memleketiniz istanbul mu bilmiyorum ama küçük şehirdeyse orada ev almanız daha mantıklı 

0 oy
önce (1,842 puan) tarafından

Hiç borca girmesen bile eltinle aynı binada oturmak kötü fikir. 

0 oy
önce (3,495 puan) tarafından

Eltim kendi halinde, etliye sütlüye karışmayan biri ise, çok akraba gel giti olmayan biri ise, ev istediğimiz konumda ve mimari özellikte ise kabul ederdim. Tek sorun elti olması mı? 

0 oy
önce (33,256 puan) tarafından

Elti görümce kaynana yanında bir evi bedava verseler oturmam :) ayrıca biraz daha uygun bir yer bulsanız olmaz mı hayır o kadar borç altına girilmişken bir sorun yaşarsanız da satıp gidemezsiniz 

önce (33,256 puan) tarafından

Bence iyi düşünün 

0 oy
önce (6,211 puan) tarafından

Ayağınızı yorganiniza gore uzatin, resmen yarisi borc olacak evin, ve kolay odenecek bi tutar değil 

Hele eltiyle ayni yerde oturmak aman aman kacccc

0 oy
önce (16,644 puan) tarafından

hiçbir akrabamla dip dibe oturmam, aynı apartmanı bırak aynı sokakta oturmam 

ablam, annem, kuzenim, görümcem dahil. 

hiçbir özeliniz kalmaz. 

önce (9 puan) tarafından

Bunu dediğimde eşim niye neyden korkuyorsun ne yapacaksın ki özelin kalmaz diyo

erkeklere anlatamazsın. hayır diyeceksin istemiyorsan

önce (66,098 puan) tarafından

bende aynisini diyorum isigini kapini gormeyecek kendi ailende

dünyanın en iyi eltisi, annesi, kaynanası bile olsa bir zaman sonra o sınırlar aşılır, zoraki görüşmeler, emri vaki hareketlere döner. istemediğin şeyler için yalan söylerken bulursun kendini ve yakalanma ihtimalin çok fazla olur. pişirdiğin yemekten, eşinin eve girme çıkma saatinden, hangi odanda ışık yanıyor, çamaşır yıkamana bile karışılır. onu öyle serme böyle ser😅 yabancıya sınır koymak kolay, akrabaya sınır koysan bütün aile karışıyor 

önce (66,098 puan) tarafından

ben işte kayinvalidemin ust katinda oturmamak icin on yildir kiradayim evet iyi ama uzakta iyi ben oturmayinca eltm geldi ust kata. annemlerde aile apartmani aman ne çiçek sorunlari ne bahce sorunlari kavga etmiyorlar ama rahatsiz oluyorlar  dedigin gibi mesela kaynanam eltim icin diyor camasir yikadi markete gitti blender la bişey cekti dinlemiyorum desende kulagin orda oluyor  bir iki seyde ozel kalsin derken bunlar iste markete giderkende emir eri gibi herkese bildirmeden alip basini gdebilmeli insan ha eltim sormaz söylemez bakmissin çıkmış girmiş duymazsin bile ama ben oyle yapamazdim ben simdi bile giderken soruyorum bisey lazim mi diye

0 oy
önce (2,523 puan) tarafından

Eltiyle altlı üstlü kısımdan sonrasını okumaya gerek duymadım gerisini sen düşün 

0 oy
önce (2,702 puan) tarafından

Hem eltiye yakın en uzak durak kisiymis tanıştım😂  hemde elinizdekine göre de ev bulursunuz semt şehir değişiyor tabi gelire göre o kdr borç bulmak da mesele  faizsiz bizde bence gerek yok 

0 oy
önce (1 puan) tarafından

Eltiyle altlı üstlü asla oturmazdım  

0 oy
önce (2,101 puan) tarafından

Şahsen ben oturmazdım huzur özel hayat hıcbısey kalmaz iyi veya kötü fark etmez 

önce (9 puan) tarafından

Bunu söylediğim de eşim neden neyden korkuyorsun ki ne yapacaksın özel hayattan bahsediyorsun 

0 oy
önce (34,592 puan) tarafından

O parayi vereceksem en iyi daireyi baska yerde alirim

Kend ayaginiza sıkmayin şimdiden düşüncesi sizi huzursuz ediyorsa tasininca daha kotu olur

Esin cok istiyorsa illa o tur dire arastirip farkli yerde almaniz daha iyi 

0 oy
önce (32 puan) tarafından

Akrabalarla asla bir yerde ikamet etmem guzelim  bir de aynı duvara o para verilmez asla daire oturmam. Zaten  

0 oy
önce (4,389 puan) tarafından

Saçmalama. O parayla deniz kenarında baraka  yaparım da yinede kalmam.elti..zorunlu bir akraba aman yanaşma...

0 oy
önce (3,327 puan) tarafından

O kadar para verip aldıktan sonra gider başka yerden alırım evi eltimle aynı binada olmak istemem . Birde az bir para değil 3.5 milyon kredi faizleri aldı başını gidiyor 

0 oy
önce (4,861 puan) tarafından

beylikduzunde 7.5 milyona baska evlerde bulunur . kavakli bolgesinde dolu ev var

0 oy
önce (1,787 puan) tarafından

abla kardes elti onlar bile anlaşamiyor  2 katli ev ama senin ki daha farkli ustunde olmasin altinda olmasin okula yakin bak illa ki daha guzel evler vardi kismet

0 oy
önce (1,274 puan) tarafından

Çok çok saçma sakin kabul etme ev pahalı paranız yok eltinle aynı bina okula uzak bütçenize uygun daha uygun fiyatlı biraz uzakta bir ev bakın bence 

0 oy
önce (50,778 puan) tarafından

Niye o kadar pahalı daha uyguna da vardır illa ki hem herseyinizi satıp bir eve bağlayıp üstelik yüklü borca giriip eltiyle aynı binada oturacaksin neresinden bakarsan bak oluru yok 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ev alırken hane gelirinin ne kadarı kredi borcuna ayrılmalı?
Finansal uzmanlara göre, aylık toplam hane halkı gelirinin kredi ödemelerine ayrılan kısmı %30 ile %40 seviyesini geçmemelidir. 3,5 milyon TL gibi yüksek bir kredi borcu durumunda, mevcut altın ve araba varlıklarınızın dışında kalan tutarın aylık taksitlerini ödeyebilmek için hane gelirinizin bu borç yükünü karşılayıp karşılamadığını detaylı bir ödeme planıyla hesaplamanız kritiktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eltiyle aynı binada yaşamanın psikolojik ve sosyal zorlukları nelerdir?
Eltiyle aynı binada yaşamak, özel alanın kısıtlanması ve sürekli sosyal etkileşim zorunluluğu nedeniyle ciddi bir huzursuzluk kaynağı olabilir. Özellikle çocuklu ailelerde sınırların net çizilememesi, günlük rutinlerin kesişmesi ve aile içi beklentilerin çatışması, uzun vadede ilişkilerde bozulmalara ve kişisel stres seviyesinin artmasına yol açabilir.
Çocuklu aileler için ev seçerken lokasyon neden en önemli kriterdir?
Çocuklu aileler için evin okula, hastaneye ve sosyal alanlara yakınlığı, hem lojistik verimlilik hem de aile yaşam kalitesi açısından en önemli kriterdir. Okulun uzak olması günlük zaman yönetimini zorlaştırarak ebeveynler üzerinde ciddi bir fiziksel ve zihinsel yorgunluk yaratır; bu nedenle gayrimenkul yatırımında ulaşım kolaylığı yaşam kalitesini doğrudan etkiler.
Büyük bir borçla ev almak uzun vadeli finansal riskler taşır mı?
Büyük bir borçla ev almak, ekonomik dalgalanmalarda veya hane gelirinde yaşanabilecek ani düşüşlerde ciddi bir risk unsuru oluşturur. 3,5 milyon TL gibi yüksek meblağlı borçlar, yaşam standardınızı 1-2 yıl boyunca ciddi oranda düşürmenize neden olabilir; bu süreçte birikimlerinizin tamamen tükenmesi ise acil durumlar için finansal bir koruma kalkanınızın kalmamasına yol açar.
Eşlerin ev satın alma konusunda ortak karar vermesi neden önemlidir?
Gayrimenkul alımı gibi büyük finansal kararlarda eşlerin hem bütçe hem de yaşam kalitesi beklentilerinin örtüşmesi huzurlu bir ev ortamı için zorunludur. Taraflardan birinin kendini zorlanmış veya mutsuz hissettiği bir yatırım, zamanla evliliğe ve aile huzuruna yansıyarak 'diş sıkma' sürecini sürdürülemez bir hale getirebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,576 göst.
0 oy
18 cevap 1,275 göst.
30 Temmuz 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Syma (1,408 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,004 göst.
0 oy
16 cevap 1,219 göst.
16 Ocak 2026 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler