KPSS'ye az kaldı, tarih konularını hızlı nasıl bitiririm?

0 oy
206 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,263 puan) tarafından

Kpss ye çok az kaldı. Benim tarihte çok fazla konu eksiğim var. Daha osmanlı duraklama dönemindeyim şimdi videolara bakarken 5 saatlik tüm tarih konularını tekrar ettikleri bir video çekmiş mehmet celal hoca ben ramazan yetkin hocayı takip ediyorum onun bir videosu 1buçuk 2 saat onunla devam etsem test çözüp deneme çözmeye vaktim kalmayacak şümdi ben  o 5 saatlik videoyu izleyip test ve denemelerle devam mı edeyim yoksa ramazan hocayla devam mı edeyim

Diğer derslerde de eksiklerim var ama onları 1 hafta 10 güne hallederim

3 Cevaplar

0 oy
önce (16,593 puan) tarafından

osmanlıda en fazla en teferruatlı soru kültür medeniyetten geliyor. o yüzden kalan kısmı hızlandırılmış olarak izleyebilirsin

ben olsam böyle yapardım

önce (2,263 puan) tarafından

Banada 5 saatlik videoyu izlemek mantıklı geliyor ama birden de hıca değiştirmek farklı anlatım tarzı üslüpa geçmek kafamı hepten mi karıştırır bilmiyorum

-Reklam-
0 oy
önce (33,206 puan) tarafından

Şu an hala aynı mı bilmiyorum ama duraklama dönemi çok fazla soru getiren bir konu değil özetle de önemli konulara değinir bence soru görmekte önemli o yüzden Mehmet Celâl hocayı izle bir de tarzı üslubu değişik bence onun anlattığı şekil akılda kalıcı oluyor 

önce (2,263 puan) tarafından

İnkilaptan çok soru geliyor ramazan hıcayla inkilapa geçmeme daha çok var gibi duruyor

önce (33,206 puan) tarafından

Tarih kpssde özellikle inkılap önemli zaten 

0 oy
önce (6,722 puan) tarafından

Ben olsam işimi riske atmam ,ramazan hocadan devam ederim. Yaaa kendi kpss sürecimi hatırladım ben de ramazan hocanın videoları ile çalışmıştım tarihe.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

KPSS tarih konuları yetişmezse hızlı genel tekrar videoları mı izlemeliyim?
Sınava kısa süre kaldığında konu eksiklerini kapatmak için 5 saatlik genel tekrar videoları çok etkilidir. Konu anlatım videoları yerine genel tekrar videolarını izleyip ardından bolca deneme çözmek ve yanlışlarını analiz etmek, kalan sürede netlerini artırman için çok daha stratejik bir yaklaşımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
KPSS tarih konularını bitirmek için konu anlatımı mı yoksa tekrar videoları mı etkili?
KPSS tarihte konu eksiğin fazlaysa ve zaman kısıtlıysa 5 saatlik genel tekrar videoları ana hatları hızlıca hatırlamanı sağlar. Konu anlatım videoları detay içerdiği için zaman kaybettirebilir; genel tekrar videolarıyla hızlıca ilerleyip vakit kazanan adaylar, çıkmış sorulara ve branş denemelerine daha fazla zaman ayırabilmektedir.
KPSS'ye az zaman kala deneme çözmeye nasıl vakit ayırabilirim?
Deneme çözmeye vakit ayırmak için uzun konu anlatım videoları yerine 5 saatlik genel tekrar videolarını tercih etmelisin. Günde en az bir adet branş denemesi çözmek, eksiklerini görmen ve sınav formatına alışman açısından konu çalışmaktan çok daha önemlidir; bu yüzden teorik çalışmayı hızlandırıp pratiğe odaklanmalısın.
KPSS tarih konuları nasıl daha hızlı bitirilir?
Tarih konularını hızlı bitirmek için 5 saatlik yoğunlaştırılmış genel tekrar videolarını tercih et ve videoları 1.5x hızında izle. İzlediğin her video bloğunun ardından mutlaka soru çözümü yaparak bilgiyi kalıcı hale getir, böylece 1 hafta 10 gün içinde tüm müfredatı tekrar ederek deneme aşamasına geçebilirsin.
KPSS tarih çalışırken test çözmek neden önemlidir?
KPSS tarih çalışırken test çözmek, öğrendiğin bilgilerin sınavda nasıl sorulduğunu görmeni sağlayan en kritik aşamadır. Sadece video izlemek pasif öğrenmedir; test çözdüğünde hata yaptığın konuları tespit ederek gerçek eksiklerini öğrenebilir ve zaman yönetimini geliştirerek sınav günü yaşayacağın stresi azaltabilirsin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 227 göst.
+2 oy
4 cevap 451 göst.
22 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 325 göst.
6 Ocak 2025 Diğer kategorisinde UykusuzBirAnne (1,798 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 651 göst.
27 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevo_sevo (360 puan) tarafından soruldu