Parktaki çocukların gürültüsüyle nasıl başa çıkabilirim?

0 oy
133 göst.
önce Diğer kategorisinde (12 puan) tarafından

mrb hanımlar biliyorum hepiniz belki diyeceksiniz ki evin parkın yanı normaldir ama belki fikri olan çözüm sunan olur diye soruyorum yaklaşık bir haftadır sabah 8 ,9 dan akşam 12 ye kadar 10 kişilik bir gurup yaşları 11,12 ellerinde patpat tabancalara aralıksız sıkıyor ve çok ses oluyor aşırı derecede bir günlük değil bir saatlik değil hergun aynı sekilde pat pat pat sesler gece 12 1 e kadar artık evde çocuk uyutamaz olduk ne yapabiliriz çocukları güzel bir şekilde uyardık yine olmadı yargılamadan empati yaparak çözüm sunar msnz rica etsem

2 Cevaplar

0 oy
önce (16,614 puan) tarafından

bekçi gezmiyor mu artık ya🤦🏼‍♀️

bir polis görürsen ona söyle, iki polis görseler yapmazlar korkudan

aileleri nasıl izin veriyor bunların 🤦🏼‍♀️ 

önce (12 puan) tarafından

ya hani bir iki saat olsa insan der idare edeyim ama bir haftadır sabahtan akşama kadar dışarda bu çocuklar gece 12 1 ve aralıksız bu ses evde bile kalmak istemiyorum bir kaç aile daha rahatsız olduklarını söylediler ama burda kimse kimseyi tanımıyor ve şehir merkezi dışında bir yer olduğu için ses çok yankılanıyor çocuklarımı kaç defa uyutum uykudan sıçrayarak uyaniyorlar bekçi yok keşke olsa 

önce (16,614 puan) tarafından

valla bir iki tanesi dayak yese belki akıllanır 🤦🏼‍♀️ 

-Reklam-
0 oy
önce (3,293 puan) tarafından

eski evim park yanıydı maalesef çözümü yok idare etmek zorunda kalıyorsun

polisi arasan bile iki gün sonra aynı olur bişey değişmez ben gece 2 de uyardığımı biliyorum 

önce (12 puan) tarafından

ama yanlış değil mi ailelerinin bu konularda çocuklarını uyarması gerekmiyor mu?hastası olan işten yorgun gelen bebeği olan insanların olduğunu bu yüzden de oynarken bile cevreye rahatsızlık vermeden oynaması gerektiğini ki yaşları da küçük değil verdiği rahatsızlığı anlayacak yastalar 

önce (3,293 puan) tarafından

sorun şu ki ailelerin de umrunda değil

ben gece 2 de uyardığımda ailecek basket oynuyorlardı

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Parkta gürültü yapan çocukları nereye şikayet edebilirim?
Parktaki gürültü şikayetleri için öncelikle belediyelerin beyaz masa hattını veya Alo 153 üzerinden zabıta ekiplerini arayabilirsiniz. Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesi gereği çevreyi rahatsız edecek düzeyde gürültü yapan kişilere karşı kolluk kuvvetleri idari para cezası uygulama yetkisine sahiptir. Şikayetinizde gürültünün saat aralıklarını ve süresini detaylıca belirtmeniz süreci hızlandıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Apartman çevresindeki gürültü kirliliği için polis çağırılır mı?
Gürültü seviyesi gece geç saatlerde huzuru bozacak düzeye ulaştığında, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak polis veya jandarma ekiplerinden destek isteyebilirsiniz. Ekipler olay yerine gelerek gürültü yapanları uyarabilir veya gerekli tutanakları tutarak işlem başlatabilirler. Sürekli devam eden bir durumsa, kayıt tutulması adına kolluk kuvvetlerine resmi başvuruda bulunmanız en etkili yoldur.
Çocukların çıkardığı gürültü için ailelerle nasıl konuşmalıyım?
Çocukların aileleriyle iletişim kurarken suçlayıcı olmayan, empati odaklı ve çözüm merkezli bir dil kullanmanız faydalı olacaktır. Öncelikle durumu bir anne olarak kendi çocuklarınızın uyku saatlerinin aksadığını belirten nazik bir dille ifade edin. Eğer birebir görüşme sonuç vermezse, apartman yöneticisinden veya mahalle muhtarından arabuluculuk yapmasını talep ederek konuyu resmiyetten uzak bir şekilde çözmeye çalışabilirsiniz.
Parktaki patpat tabanca gürültüsü huzur bozarsa ne yapılmalı?
Eğer kullanılan patpat tabancalar yüksek ses çıkarıyorsa ve aralıksız şekilde gece geç saatlere kadar kullanılıyorsa, bu durum gürültü kirliliği kapsamında değerlendirilir. İlk aşamada durumu belediye veya zabıta birimlerine bildirerek parkın denetimini talep edebilirsiniz. Çocukların yaşları küçükse, ailelerinin uyarılması için yerel yönetimlerin rehberlik hizmetlerinden veya sosyal hizmet uzmanlarından destek alabilirsiniz.
Gece geç saatlere kadar süren park gürültüsü için yasal haklarım nelerdir?
Türk Medeni Kanunu'na göre komşuluk ilişkileri içerisinde herkes diğerini rahatsız etmekten kaçınmakla yükümlüdür. Park gibi kamuya açık alanlarda çevreyi rahatsız edecek düzeyde ses çıkarmak Kabahatler Kanunu kapsamında idari yaptırıma tabidir. Bu durumu sonlandırmak için belediyeye dilekçe verebilir, parkın çalışma saatlerinin veya kullanım kurallarının yeniden düzenlenmesini talep edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 158 göst.
3 Haziran 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde gelbebegim (2,360 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 539 göst.
9 Nisan 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Alisim49 (3,051 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 334 göst.
25 Ekim 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Ecem'in Annesi ☺️♥️ (3,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 279 göst.
25 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,082 soru

24,770,617 cevap

373,288 kullanıcı

...