Akşama ne pişirsem diye düşünmekten nasıl kurtulurum?

0 oy
307 göst.
önce Diğer kategorisinde (50,685 puan) tarafından

Püf hergun hergun nefret geldi artık hiç bişey gelmiyor aklıma tikandim resmen menü önerin kızlar dün ki bugünkü neyse ne yaptınız banada fikir olsun uşacuklarim uyurken yapı verem hemen 

13 Cevaplar

+1 oy
önce (10,056 puan) tarafından

En İyi Cevap

Dün mercimek çorbası ve yoğurtlu erişte yaptım

Bugünde kızlarla sarma sarasım var totomu kaldırabilirsem 

-Reklam-
+1 oy
önce (156 puan) tarafından

Tavuk dünyası kekiklim yapmıştım dün sanada fikir olur belki

önce (50,685 puan) tarafından

Bayılırım onada tavuk göğsü yok 

+1 oy
önce (3,974 puan) tarafından

Dün etli biber dolması yapmıştım 

Bugün de ne yapayım diye diye kızım anne tavuk patates at fırına dedi yanına da azcık pilav yaparım bir de salata tamamdır 🤗 bugünün menüsünü kızım belirledi sağolsun 😍💜

2 gün önce köfteli patates yedik ya zaten sonunu sabah kızarttim markete inmem lazım afiyet olsun size 💕

önce (3,974 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🌸 

+1 oy
önce (33,210 puan) tarafından

İslim kebabı yapacgaim doğru düzgün beslenen insanlar değiliz ama kendi canım ne çekerse onu yapıyorum diğerleri de nasipleniyor işte 😂 

Patlıcanim var aslında ama uğraştırıcı o ya üşendim 😀😀

önce (33,210 puan) tarafından

Ben patlıcanı çok seviyorum ama bu yaz hiç yemedim. O yüzden canım çekti 

+1 oy
önce (6,247 puan) tarafından

Patlıcan tava pirinç pilavı salata olsbilir

Taze zeytinyağlı fasulye pilav

Bamya yemeği pilav

Dolma, sarma çorba 

Ben kaç gündür alternatif şeyler yapıyorum kocam geç geliyor işten. Bende çocukların yiyeceği şeyler yapıyorum.

Dün gözleme yaptım. Bugün tavuk köftem var büyük oğlan için küçüğü terbiyeli tavuk çorbası yapmıştım onu içirdim şimdi. Akşam içinde yine kolay şeyler yaparım yine

+1 oy
önce (316 puan) tarafından

Dün içki köfte yaptım bugünde güveç yapcam sebzeleri doğrayıp atacağım ocaga vallahi bende hergun düşünmekten yorluyorjm 

+1 oy
önce (16,604 puan) tarafından

ben balık yapacam, bir de bezelyem var

+1 oy
önce (2,085 puan) tarafından

Alışveriş yapmıştım bugün et sote yanına pilav salata yaptım ben canım 

+1 oy
önce (206 puan) tarafından

Ayran çorbası karışık sebze kızartması yaptım

+1 oy
önce (39,820 puan) tarafından

Dün patlıcan kebabı yapmıştım. 1 tabak arttı. Pilav dün yedik diye yanına makarna yapıyorum. Bir de cacık yapacam 

+1 oy
önce (2,178 puan) tarafından

Dun makrnayla taze fasulye yapmistim bugun biber dolmasi mercimek corbasi yaptim bende ne pisirsem diyene sasiriyorum kiz evindeki malzemeni sen biliyosun ben dolabi acarim curumeye meyilli ne varsa cikariririm ortaya atiyorum patlican patlicanla en son ne yaptim yemegimi yapmaktan sikildiysam musakka yaparim ondan sikildiysam karni yarik yaparim hic olmadi buzlugumda her zaman koftem kavrulmus etim olur icinr bisey katar baska bisey yaparim 

+1 oy
önce (65 puan) tarafından

Dünden pilav var patates sulusu yaptım ayranla yeriz

+1 oy
önce (6,599 puan) tarafından

Oğluma tavuk köftesi ile bulgur yapacağım, öğlen içinde yayla çorbası yaptım. Çok seçici daha çok ona göre gidiyorum. Dün kısır ayran filandı ve tavuk çorbası vardı önce ki gün fırında tavuk patates salataydı. Yarın da et düşünüyorum kavurma tarzı yanına da pilav 😂 yarın ola hayrola 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Akşam yemeği için hızlı ve pratik neler yapabilirim?
Akşam yemeği için hızlı ve pratik tarifler arasında en çok tercih edilenler fırında sebzeli tavuk, mercimek çorbası yanına kıymalı makarna veya pratik bir sebze yemeği olan taze fasulyedir. Vaktiniz kısıtlıysa 20 dakika içinde hazırlayabileceğiniz ton balıklı salata, kaşarlı mantar sote veya kıymalı yumurta gibi besleyici seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evde her gün yemek yaparken menü planı nasıl oluşturulur?
Her gün ne pişireceğim derdinden kurtulmak için haftalık yemek planı yapmak en etkili yöntemdir. Bir gün baklagil, bir gün sebze, bir gün tavuk veya kırmızı et ve bir gün de pratik hamur işi veya zeytinyağlılar olacak şekilde haftalık bir çizelge hazırlayarak hem alışverişinizi kolaylaştırabilir hem de her gün düşünme yükünden kurtulabilirsiniz.
Çocuklar varken hızlıca hazırlanan doyurucu yemek önerileri nelerdir?
Çocuklu evlerde en hızlı ve doyurucu yemekler genellikle tek tencere yemekleri veya fırın tarifleridir. Fırın poşetinde sebzeli tavuk, sebzeli bulgur pilavı, sebze çorbası veya kıymalı patates oturtma gibi yemekler hem çok pratik hazırlanır hem de çocukların besin ihtiyacını karşılayacak dengeli seçenekler sunar.
Bunalmadan akşam yemeği hazırlamanın en pratik yolları nelerdir?
Yemek yaparken bunalmamak için uygulayabileceğiniz en iyi yöntem ön hazırlık yapmaktır. Hafta sonundan bakliyatları haşlayıp dondurucuya atmak, sebzeleri yıkayıp doğranmış şekilde saklamak veya haftalık menüye sadık kalmak mutfaktaki iş yükünüzü %50 oranında azaltarak size daha fazla boş zaman kazandıracaktır.
Düşük bütçeli ve doyurucu akşam yemeği menüleri hangileridir?
Düşük bütçeli ve doyurucu menüler genellikle mevsime uygun sebzeler ile baklagillerden oluşur. Nohut yemeği ve pirinç pilavı, mercimek köftesi, patates yemeği, mücver veya sebzeli makarna gibi yemekler hem ekonomik hem de oldukça doyurucudur. Mevsim sebzelerini tüketmek hem bütçenizi korur hem de yemeklerinizin lezzetini artırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,424 göst.
26 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Fatma.nurr. (195 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 544 göst.
5 Mayıs 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde NuReLLa -_- (50,633 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 205 göst.
0 oy
3 cevap 232 göst.
28 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Esra2121 (495 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,047 soru

24,770,127 cevap

373,275 kullanıcı

...