Evimde akrep gördüm, tekrar gelmemesi için ne yapabilirim?

0 oy
275 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,818 puan) tarafından

Kızlar müstakil evde oturuyorum bu tür sorunlar yüzünden evimden soğudum ya geçen sene fareyle uğraşmıştık bu sene de pireyle belayı bulduk şimdi de akrep dün misafir odasında gördüm bugün salonda esimi aradım isteydi geldi öldürdü evi bahçeyi ilaçlatacagiz kükürt ile katran yağı dokecegiz başka ne yapabiliriz başına gelen var mı oturdum sinirimden ağladım ya 

7 Cevaplar

0 oy
önce (3,974 puan) tarafından

Nem var mi ? Bizim de geçen sene banyoya gelmişti bir fayans çatlaktı diye orda su birikip nem yapıyordu ne kadar da cam açık kalsa ister istemez nemli kalıyordu baktik olacak gibi değil eşim komple kırdı fayanslari kırdı yenisini yaptı ve çok şükür birdaha görmedik 

önce (2,818 puan) tarafından

Nem yok bi yerde çatlak da yok anlamadım nasıl geldi bahçede oluyordu ama evde hiç olmuyordu iyi bari eve gelmiyor diyordum ev eski ama içini biz aldıktan sonra yaptırdık ne olduysa evi pire yüzünden ilaçladık ondan sonra oldu 

-Reklam-
0 oy
önce (4,080 puan) tarafından

Evin önünde lastik yak teker olur terlik olur yanık lastik kokusu yılan börtü böcek hep kaçar ben öyle yapıyordum bide giderlere Domestos dök akrep giderden geliyo 

Tuvaleti banyoyu her gün Domestos ile yıkarım ama yine de gidere de ayrı dökeyim bide lastik yakma olayını deneyeyim inşaAllah fayda eder 

Dene evin etrafında yak hani köylerde Kara lastik ayakkabılar olur ben onları bide eski kopmuş lastik terlikleri yakardım hep hiç gelmezlerdi

Eşime dedim deneyecek teşekkür ederim 

☺️

0 oy
önce (7,860 puan) tarafından

Bacım eşini bekleyene kadar terlikle 2 vursan ölür zaten geçmiş olsun akrep için ilaclar var onları Dökmen lazım ama kesin çözümü bence yok talaş odun kırıkları hayvan pisliği vs olan bölgelerde çok oluyorlar 

Ya ben çok korkarım o cesareti kendim de bulamadım eşim gelince de sinirden ağladım annesi babası da vardır şimdi diye iki küçük çocuk da olunca daha çok panik yaptim 

0 oy
önce (32 puan) tarafından

Vallahi cnim ilaclayin evinizi bahçenizi evde köşelerde neresi kırık çatlak selik varsa yaptırın ablam da birkaç gün önce akrep gordu apartmanda yaşıyorlar nasıl girmişse eve dedi sofra bezi kaldırdım elime bişey Batı bağırdım gozum karardı dedi belki  aridir yere düştü dedi vallah akreptir parmağı şişmişti morarmisti direk acile giti dedi 3  4 hemşire geldi sarı.serum verdi dedi hemşire bana dedi Allah'tanki geldin yoksa zehri akcigerine karaciğerine bulaşıp ölürdün  bizim de ev bahçeli ama tavuk besliyoruz kaynanam dedi tavuklar ne hayvan varsa yiyorlar 

Alanım müsait aslında tavuk ördek düşündük ama bahçede köpek var ona güvenemedim ilaclanacak bugün de vallahi çok sıkıntılı ya çocuklardan çok korkuyorum oğlum da 8 aylık emekliyor ablanada çok geçmiş olsun 

0 oy
önce (619 puan) tarafından

Canım korkma bizde de üç defa çıktı kükürt dökün gelmezler bi daha

İşe yarıyor mu gerçekten ilaç aldığı yer de aynısını demiş mazot ile kükürt karıştır dök evin etrafına döktü bakalım ay inşaAllah fayda eder ya 

0 oy
önce (280 puan) tarafından

Geçen sene bende evimde gördüm, akşam gördüm süpürge ile çektirip çöp kutusuna attım dışarı, sabah üstümde yürürken bir tane daha görünce hemen ilaçlama çağırdım. 3 gün annemlerde  kaldım  korkudan. 3 gün sonra dip köşe temizlik yapıp öyle girdim eve çok şükür bir daha görmedim. Benim evimde 5. Katta bu arada, ilaçlamacılar çatıdan gelmiş olabilir dediler.

Bizim burda ilaçlama yapan bir yerde yok sorduk bulamadık ilaç satan yere gittik ilaçladık evi dışarıya da kükürt döktük bakalım işe yarar insaAllah benim ev müstakil bahçeli olduğu için bahçeden geldi diye düşünüyorum evin çatısı yok düz beton ev yaptıracağız diye kaldı öyle ama bahçenin ortasından duvar geçiyor taş duvar araları hep açık eşim ordan da gelmiş olabilir diyor komşumuz da o taşları kaldırmaya izin vermiyor 

0 oy
önce (34,543 puan) tarafından

Üzüldüm bilmiyorum ne yapılır ama inşallah başka bişeyle ugrasmasin artık hepsi çok zor

Psikolojim bozuldu artık 5 senedir bu evde oturuyorum lanetli gibi her sene yazın sorun çıkıyor önce evimi komple su bastı sonra bahçeme hırsız girdi ben evde tektim sonra farelerle uğraştık kafayı yiyecektim uykumda kafama düştü sonra pire şimdi de akrep sırada ne var acaba diyorum 

önce (34,543 puan) tarafından

Oyyy canım ya taşınma şansınızz yok mu 😔

Yok canım eşim benimle tanışmadan önce almış bu evi babasıyla kavga etmiş ben o evi alacağım diye babası istememis küs kalmışlar da öyle almış benimle nişanlandıktan sonra da içini benim istediğim gibi yaptırdı pencerelerine kadar değiştirdik satmaz kiracı olsak şimdiye çıkmıştım bi ara tasinalim filan dedik yok ben evimi bırakamam dedi kaldı yani ilaçladık bakalım kükürt filan da döktü insaAllah fayda eder 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde akrep gördüm, tekrar gelmemesi için ne yapabilirim?
Evde akrep gördüyseniz, ilk olarak kapı altlarını ve pencere kenarlarını izolasyon süngerleri ile kapatarak giriş noktalarını yok etmelisiniz. Akrepler nemli ve karanlık alanları sevdiği için ev çevresindeki odun yığınlarını, bahçedeki çöp birikintilerini ve yoğun bitki örtüsünü temizlemek en etkili önlemdir. Evin dış çeperine profesyonel ilaçlama yaptırmak, akreplerin yaşam döngüsünü kırmak için kritik bir adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Müstakil evde akrep ve haşere sorunundan nasıl kurtulurum?
Müstakil evlerde akrep, fare ve pire gibi sorunlarla başa çıkmak için düzenli profesyonel periyodik ilaçlama yaptırılması şarttır. Özellikle yapısal çatlakları doldurmak, evin temel çevresinde akrep barınmasını zorlaştırır. Uzmanlar tarafından onaylanan insektisit uygulamaları, açık alanlardan eve geçişi engellemek için genellikle 3 aylık periyotlarla uygulanır.
Evde akrep ilacı olarak kükürt ve katran yağı işe yarar mı?
Kükürt ve katran yağı geleneksel yöntemler olarak bilinse de, akrepler üzerinde kesin ve uzun süreli bir koruma sağladıklarına dair bilimsel kanıt oldukça sınırlıdır. Bu maddelerden ziyade, Sağlık Bakanlığı onaylı profesyonel haşere kontrol ilaçları çok daha güvenli ve etkili sonuçlar verir. Akrep istilası gibi ciddi durumlarda bireysel kimyasallar yerine mutlaka sertifikalı ilaçlama firmalarından destek almalısınız.
Evde akrep olduğunu nasıl anlarım ve nerelerde saklanır?
Akrepler genellikle gün boyunca loş, serin ve nemli ortamlarda saklanırlar; bu yüzden ayakkabı içleri, dolap arkaları, yatak altları ve evin bodrum katları en sık bulundukları yerlerdir. Evinizde akrep varlığından şüpheleniyorsanız gece saatlerinde el feneri ile karanlık köşeleri kontrol edebilir veya profesyonel bir ekibin yapışkanlı izleme tuzakları yerleştirmesini isteyebilirsiniz.
Müstakil evde akrep istilası durumunda ne yapılmalı?
Evde bir adet akrep görmek, bölgede daha fazlasının olabileceği anlamına gelir; bu yüzden hemen profesyonel bir haşere kontrol şirketine başvurmalısınız. Müstakil evlerde çevre düzenlemesi yaparak ev dışındaki habitatı bozmak, içeri girişleri %80 oranında azaltır. Ayrıca, evin tüm giriş noktalarındaki boşlukları silikon veya uygun yapı malzemeleriyle tamamen kapatmak en güvenli önlemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 347 göst.
3 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Gzm_36 (618 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 742 göst.
0 oy
25 cevap 1,719 göst.
0 oy
6 cevap 637 göst.
13 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Evrim.34 (607 puan) tarafından soruldu

Kategoriler