Nasıl kilo alıp göbek bölgemi eritebilirim?

0 oy
286 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,363 puan) tarafından

Kızlar ben ki Eskiden 43 kilo olan kilo almak için  dua eden bir insanım şu an çok fazla kilom yok ama Göbek ve bel çevresi aşırı yağlandı aşırı göbeğim oldu benim en son 58 kiloydum bugün tüm kotlarıma Baktım olmuyor üstüme dışarıda almak istiyorum Üstüme giyiyorum ama Bel bölgesi kapanmıyor Allah aşkına bu göbeği nasıl verebilirim ve nasıl orantılı kilo alabilirim bana birazcık tuyo verin  eski zayıf halimi özledim kilo almaktan yana pişman olacağımi hayatta düşünmezdim

9 Cevaplar

+1 oy
önce (141 puan) tarafından

Tamda aradığım soru göbek gitmiyor sarkmış durumda

önce (2,363 puan) tarafından

He ya ben de anlamadım ki ne yedim ne içtim ne ara bu hale geldi hiç bilmiyorum sanki biz araç aldıktan sonra oldu artık yürümeyi mi bıraktım gerçi yine yürüyüş yapmaya çalışıyorum arada Market turları falan yürüyerek gitmeye çalışıyorum ama 30 oldum Herhalde metabolizma yavaşladı bilmiyorum ki

-Reklam-
+1 oy
önce (3,461 puan) tarafından

Ben de aynı durumdan mızdaribim birkaç göbek eritme hareketleri var onları yapmayı düşünüyorum müsait bir zamanda başlarım inşallah 😄

Darısı başıma inşallah 😄

+1 oy
önce (342 puan) tarafından

Sarkmış doğum göbeği ise onu bilemem fakat böyle sert hamile gibi bir göbek varsa o tamamen yağdan oluşan bir göbek hamur işini çıkarıp normal sağlıklı beslenerek kilo koruyabilir ve oradaki yağları yakabilirsiniz Bir de bel çevresini inceltmeye en çok yarayan şey aralıklı beslenmek sürekli bir şeyler atıştırmamak

Evet canım Benimki bildiğin yagdan oluşan bir göbek doğum sonrası zaten göbeğim yoktu 2 ayda gitmişti hafif sArkan zaten o Birazcık oluyor göbeğin şişmesinden ve tekrardan geri sönmesinden kaynaklı ama Bildiğin bel çevresi full etli butlu yağdan oluşuyor

+1 oy
önce (1,741 puan) tarafından

Karin egzersizleri yaparak ettirebilirsiniz ben oyle formda klaoyodum.suan hamileyim bıraktım ama hamile yogası baslicam.simdide

+1 oy
önce (10,027 puan) tarafından

58 kilo olan birindede göbek varsa ben umudumu kaybettim ozamn demekki hep kalacak bu soytarı 🤦‍♀️

Negatif düşünmene sebep olduysam affola canım ama benim zaten fazla boyum yok yani boyuma göre fazla kilo 1.60 boyunda varım ya da yokum Bir de kemiklerim çok ince Kimisi vardır kemik yapısı iridir kilosu ona göre normaldir Benimki herhalde tüm kilomu göbek çevresinde toplamışım en az bir 10 kilo eder🥲

+1 oy
önce (2,544 puan) tarafından

Ben daha önce bunun için doktora gitmiştim sadece bel bölgesi yağlı seninle aynı kilodaydım bana diyet listesi senin için uygun değil demişti sadece hamur işi ve tatlıyı bırak bu karbonhidrat göbeği  bel çevresi hareketleri yap bunları bırak canım eriyor 

Haklısın canım benimde şekeri, hamuru bırakmam gerekiyor 

0 oy
önce (577 puan) tarafından

Bende az önce 2 sene önceki fotoğrafıma bakıp iç çektim benimde doğumdan sonra göbeğim baya kaldı bende birkaç video indirdim onları uygulamayı düşünüyorum

Bende yapicam inşallah faydası olur

önce (577 puan) tarafından

İnşallah canım 😊

0 oy
önce (266 puan) tarafından

Göbek çevresi en son giden bölgedir. Diyete girdiğinde yüz eller üst kısım incelir yavaş yavaş. En son göbek gider

0 oy
önce (94 puan) tarafından

Benim de aynı durum başıma doğum sonrası geldi kiloyu verdim karnım gitmiyordu bel ve göbek için ebru şallı hareketleri var 1 ay yaptım baktım göbek eridi yanlar kaldı mekik çeke çeke bitirdim şimdi yine hamileyim sanırım doğum sonrası yine başa saracak tekrar yapacağım sizede öneririm ebru şallının çok hareketi var işe de yarıyor

Ayy teşekkür ederim bacım,  yarın hemen baslayayim umutlandırdın beni 🌸🙏

önce (94 puan) tarafından

Ne demek canım kadın dayanışması olmalı zaten 🤩

Güzel haberlerini bekliyorum💕

Teşekkür ederim canım, geri bildirimde bulunacağım 🥰Bu arada sağlık sıhhatle al kucağına inşallah 🌸

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kilo alırken göbek ve bel çevresinde yağlanma neden olur?
Kilo alırken bölgesel yağlanmanın en temel nedeni insülin direnci, hareketsiz yaşam tarzı ve yüksek glisemik indeksli karbonhidrat tüketimidir. Vücut, ihtiyaç fazlası kaloriyi özellikle karın bölgesindeki visseral yağ dokusunda depolama eğilimindedir. Bu durum, genetik faktörlerin yanı sıra özellikle stres hormonu olan kortizol seviyesinin yüksek olmasıyla da doğrudan ilişkilidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sadece bel çevresindeki göbek yağları nasıl eritilir?
Bölgesel zayıflama tek başına mümkün değildir; ancak beslenme düzeninde protein ağırlıklı beslenerek ve şekerli gıdaları hayatınızdan çıkararak yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Özellikle rafine karbonhidratları azaltıp günlük 10 bin adım gibi düzenli fiziksel aktiviteye geçmek, vücudun genel yağ oranını düşürerek bel bölgesindeki incelmeyi destekleyecektir.
Orantılı kilo almak ve göbek yapmamak için ne yapmalıyım?
Orantılı bir vücut yapısı için kontrollü kilo alımı sürecinde haftalık 0.5 kilo artışını geçmemek gerekir. Bu süreçte boş kalori yerine sağlıklı yağlar, kaliteli proteinler ve lifli gıdalar tüketerek kas kütlesini artırmaya odaklanmalısınız. Ağırlık antrenmanları ile vücudu şekillendirmek, alınan kilonun sadece yağ olarak değil, kas olarak depolanmasına yardımcı olur.
Göbek bölgesindeki yağlanma için hangi besinler tüketilmelidir?
Göbek yağlarını eritmek ve genel vücut kompozisyonunu dengelemek için lif oranı yüksek sebzeler, çiğ kuruyemişler ve omega-3 kaynakları tercih edilmelidir. Özellikle probiyotik içeriği zengin besinler sindirimi düzenleyerek şişkinliği azaltır. Günlük yeterli su tüketimi, metabolizmanın yağ yakma hızını artırarak bel bölgesindeki ödemin atılmasında kritik bir rol oynar.
Zayıfken kilo alınca neden sadece göbeğim büyüdü?
Genellikle zayıf bir birey hızlı bir şekilde kilo aldığında, vücut bu enerjiyi en kolay depolayabildiği yer olan karın bölgesinde toplar. Bu durum genellikle 'skinny fat' olarak adlandırılan, kas kütlesinin düşük ancak yağ oranının yüksek olduğu bir kompozisyondur. Eğer vücudunuzda sadece bel bölgeniz kalınlaşıyorsa, bu durum metabolik hızınızın düştüğüne ve egzersiz ihtiyacınızın arttığına işaret eder.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 200 göst.
18 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sekerbaby (999 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 679 göst.
0 oy
2 cevap 261 göst.
30 Nisan 2026 Yemek-Tarifler kategorisinde Uyan ey gozlerim (5,430 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 353 göst.

Kategoriler

1,519,900 soru

24,768,679 cevap

373,196 kullanıcı

...