Eşim denetimli serbestlikte darptan cezaevine girer mi?

0 oy
902 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (288 puan) tarafından

Kis gunu yani mart ayinda esimle kavga ettik kendisi koluma yumruk atip sacimi cekti, ustune evden gitmek isterken supurgenin ucuyla sirtima vurmaya calisti. oncedende bana 2-3kere siddet gostermisti. Olduresiye dovmesede bikere vurmasi yeterli. Kafama vurup ustume su bidonu firlatmisti oncedende. Tabi ben sikayetci filan olmamistim ama artik yetti diyerek annemi aradim oda polisi aramis polis geldi. Karakola gittik ve esimin o zaman denetimli serbestlik karari vardi sirf ona acidigim icin sikayetci olmadim ama darp raporu filan aldilar. Bi sekilde baristik nasil sineye cektin diye sormayin lutfen. Simdide acik ceza evine gitme karari gelmis 5ay yaticakmis denetimli serbestlikde bana vurdugu icin. Sabahtandir agliyo uzuluyor . Cok merhametliyim bende uzuluyorum keske boyle olmasaydi ama yapicak biseyimde yok. Ne yapicam bilmiyorum🤷‍♀️

23 Cevaplar

+6 oy
önce (1,055 puan) tarafından

Kız boşver anlasın nasıl bişi mis öyle kolaymismis ne üzülüyorsun sen ona vursan babanın evine yollardi emin ol

önce (288 puan) tarafından

Basima ne geldiyse su yufka yurekliligimden geldi zaten cok fazla merhametliyim buda canimi skiyo

-Reklam-
+6 oy
önce (14,660 puan) tarafından

Haketmiş niye üzülüyorsunki seni döverken o üzüldümü aklı başına gelir kıymet bilir belki 

+4 oy
önce (10,055 puan) tarafından

Şikayetçi olmamışın ama nasıl hapis cezası oluyor

Ben sikayetci olmadim hatta mahkemeyede ciktik. Ordada soyledm. Ama esimin onceki mahkemeleri felan vardi benle alakali degil onlardan ceza almisti 2gun hapis yatip cikmisti normalde 1yil ceza vermislerdi ama sonra 6ay denetimli serbestlige cevirdiler o denetimli serbestlikte suc isledigi icin . Bide kadina sidddt olunca darp izide var ben ne kadar sikayetci degilim desemde kamu birakmiyo.

Ozamn haketmiş uslu dursun . Tek sıkıntı siz napıcajsınız 6 ay çocuklar küçükmü

1Tane oglum var oda 5yasinda bir sekilde idare ederiz calismiyorum ama kiralar faturalar vs nasil olcak bilmiyorum

Büyükmüş artık okula giderken sende bir işe gir canım tedbirli ol başka bebek düşünme derim tabi bu nacizane abla tavsiyesi 

Kendi hayatını ve çocuğun hayatını kurtarmaya bak

+2 oy
önce (33,206 puan) tarafından

İnşallah akıllanır diye dua et. Bence bu ders ona çoktan gerekliymiş Ayrıca merhametten de maraz doğar 

+2 oy
önce (16,593 puan) tarafından

sen ne üzülüyorsun kız, eden bulur. 5 ay kafa dinleyeceksin ona sevin

kendi düşen ağlamaz 

Iste biyanim oyle diyor bi yanim uzuluyor kendimi suclu hissettirmeme neden oluyor aglamasi filan 

önce (16,593 puan) tarafından

dayak yiyen sensin vicdan yaşan sensin. o sana vururken acıdı mı hiç? 

+2 oy
önce (3,155 puan) tarafından

niye agliosunki. oh iyi olmus yatsin akli basina gelsin. valla cokda iyi olmus keske az daha fazla yatsa caydirici olsa. maddi olarak bir birikiminiz varmi nasil gecineceksin o surecte bilmiyorum ama kocanin akli basina gelsin oh iyi olmus diye sevin

+2 oy
önce (839 puan) tarafından

Kız boşver ağlasın aklı başına gelsin ben senin neler çektiğini biliyorum en azından cesaret edemez bir daha iyi olmuş valla hiç merhamet etme sen neden sana merhamet etmeyene ediyorsunki 

+1 oy
önce (7,853 puan) tarafından

Denetimli serbestligi varsa başka vukuatlari da var demektir bırak yatsin yada paraya dönüyorsa paraya dönsün acıma 

+1 oy
önce (3,232 puan) tarafından

Siz üzülüyorsunuz ama kusura bakmayın ben çok sevindim. Sizi döverken aklı nerde idi

O zaman da dövdüğü için ağlasaydı

Belki biraz aklı başına gelir 

Sizin için de çok güzel olur.

+1 oy
önce (10,259 puan) tarafından

Kamu davası olacakta geçiyor birde zaten denetimliymis suç istememesi gerekliydi sende davacı olunca böyle son kaçınılmaz olmuş allah yardimcin olsun

+2

Annem polis cagirmis mecbur ifade verdim ifadede vuedugunu soyledim ama sikayetci olmadin onlar mahkeme fln acmislar benim adima ne kadar sikayetci degilim desemde malesef olmuyo

+1 oy
önce (502 puan) tarafından

Keşke her dövene 5 ay da olsa direk cezaevine atsalar. En azından yaptırımı var korkar yapamazlar

önce (219 puan) tarafından

O kadar doğru ki

+1 oy
önce (9,561 puan) tarafından

Eşine imkan tanısalar deselerki 5 ay boyunca 5 öğün dayak yiyeceksin yada 5 ay açık ceza evinde kalacaksın inanki  ceza evini seçer şiddet eğilimi gösteren hiç bir insan kendide aynı duruma düşmek istemez timsah gözyaşı döküyor  inanma zaten açık da kalacak kapalı değil ki gerçekten üzgünse orada akıllanır bir daha ne sana dokunur ne bir başkasina ertenen suçu ne ise onlarıda tekrar etmez ne demişler kendi düşen ağlamaz

+1 oy
önce (1,040 puan) tarafından

Zerre kadar üzülme   an azindan bundan sonra yapmaz 

+1 oy
önce (6,712 puan) tarafından

Allah'ım bide benimkini atsalar içeri 4 5 ay sadece ama 😄 benim kiymetimi bilsin istiyorum sadece. Küçük bir amin. 🫥

+1 oy
önce (2,544 puan) tarafından

İyi olmuş akıllansın karısına vurmak neymiş görsün ne üzülüyosun sende az çok farketmez dövdü seni ozmn acıdım banaki şimdi sen acıyosun kafa dinlersin 5 ay ben olsam şu durumda üzüleceğim tek şey ele güne karşı rezil olmuş olmak olurdu yoksa bu sebepten yataçaksa yatsın bırak

+1 oy
önce (2,544 puan) tarafından

İyi olmuş akıllansın karısına vurmak neymiş görsün ne üzülüyosun sende az çok farketmez dövdü seni ozmn acıdım sanaki şimdi sen acıyosun kafa dinlersin 5 ay ben olsam şu durumda üzüleceğim tek şey ele güne karşı rezil olmuş olmak olurdu yoksa bu sebepten yataçaksa yatsın bırak

+1 oy
önce (601 puan) tarafından

Ay aynı durumu teyzem yaşamış. Eniştem saçından tutup koluna vurmuş nasıl ne yaptıysa annemgili aradı darp raporu aldı. Mahkemeye verdi sonra barıştılar şikayetçi olmadı. Ama kamuya dönmüş hapisti paraya çevirdiler. Para ödedi ve cümle aleme rezil oldu teyzem ilk defa yaptı sonucunu gördü son kez oldu dedi. Yaptığı şeyin sonucunu görmezse bir daha bir daha yapar. Bence çok iyi olmuş bir daha el kaldıramaz

+1 oy
önce (11,510 puan) tarafından

Benim eşim bana o şekilde şiddet iygulasa gerçekten uzulmezdim merhamet ile alakası yok bunun eğer ki merhamet diyeceksen buna kendine merhamet et 

Boşver bence üzülsün pişman olsun yaptigina belki bir daha yapmaz kadına şiddeti bu kadar görmezden gelmeyin siz eşinizden daha değerlisiniz bunu bilin bedeninizi siz kiyamayinca onlar eziyet etmesin

+1 oy
önce (2,588 puan) tarafından

Kız üzülme.  Bu 5 ay belki senin bütün ömrünü kurtaracak. Yüz buluyorlar ömür boyu devam ederdi . Korksun bı daha yapmasın.  

0 oy
önce (1,017 puan) tarafından

Gamze valla bacım allah devletimize zeval vermesin cidden. Belki senin adam edemediğini onlar eder. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Denetimli serbestlik kararı varken darp olayı nasıl cezaevine dönüşür?
Denetimli serbestlik süresi devam ederken sanığın yeni bir suç işlemesi, mevcut denetim kararının ihlal edilmesi anlamına gelir. Mahkeme, denetimli serbestliği bozarak kişinin kalan cezasının veya yeni suçtan aldığı cezanın infazı için kapalı veya açık cezaevine gönderilmesine karar verir. Bu süreçte savcılık infaz işlemlerini başlatır ve hükümlünün ceza infaz kurumuna teslim olması beklenir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Darp raporu olmasına rağmen şikayeti geri çekmek ceza davasını etkiler mi?
Darp olayı gibi yaralama suçları Türk Ceza Kanunu kapsamında çoğu zaman kamu davası niteliğindedir ve şikayetin geri çekilmesi davanın düşmesini sağlamayabilir. Savcılık, darp raporu gibi somut deliller mevcutsa kamu adına süreci devam ettirebilir. Şikayetten vazgeçme, sadece davanın seyri üzerinde mahkemenin takdir yetkisini etkileyebilecek bir husustur ancak suçun işlendiğine dair kuvvetli şüphe varsa dava sonuçlanabilir.
Eşim cezaevine girdiğinde infaz süresi neye göre belirlenir?
Hükümlünün cezaevinde geçireceği süre, mahkemece verilen ceza miktarına, suçun niteliğine ve infaz yasasındaki güncel düzenlemelere göre belirlenir. Denetimli serbestliğin bozulması durumunda, kalan ceza süresi infaz savcılığı tarafından hesaplanır. İlgili dönemdeki infaz yasası hükümleri, ceza indirimi veya şartlı tahliye sürelerini doğrudan etkiler.
Açık cezaevine geçiş süreci nasıl işler?
Açık cezaevine geçiş, hükümlünün suç türüne ve ceza infaz kurumundaki davranışlarına göre idare ve gözlem kurulu tarafından değerlendirilir. Belirli bir süre kapalı cezaevinde kaldıktan sonra, iyi halli olduğu tespit edilen hükümlüler açık ceza infaz kurumlarına sevk edilebilir. İnfaz savcılığı, hükümlünün açık cezaevine gitmesine dair tebligatı yaparak süreci resmiyete döker.
Eşim denetimli serbestliği ihlal ettiği için nelerle karşılaşabilir?
Denetimli serbestlik yükümlülüklerinin ihlali veya denetim süresinde yeni bir suç işlenmesi, infazın yanmasına ve cezanın aynen infaz edilmesine yol açar. Bu durumda hükümlü, dışarıda geçirdiği denetim süresinin ardından kalan cezasını çekmek üzere cezaevine alınır. Ayrıca, yeni işlenen suç için de ayrı bir yargılama süreci başlar ve bu süreç yeni cezalarla sonuçlanabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 779 göst.
22 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Kizannesiyim (796 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 1,293 göst.
24 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (375 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 347 göst.
5 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Annelerrr (664 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,004 soru

24,769,762 cevap

373,268 kullanıcı

...