Balkona erzak dolabı koyarsam eşyalarım bozulur mu?

0 oy
205 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,415 puan) tarafından

Kızlar balkonuna dolap koyan var mı ya benim mutfak erzak dolabı üstünde de fırın var şimdilik cam yok balkonda ama yapılacak inş koyanalr bozuluyor mu erzaklar veya fırına bir şey olur mu

4 Cevaplar

0 oy
önce (2,763 puan) tarafından

Benim kiler dolabim balkonda ama balkonum kapalı. Balkonun çok Güneş oluyorsa bozulabilir 

-Reklam-
0 oy
önce (10,027 puan) tarafından

Balkon perdesi takıp koyabilirsin kalın olanlar varya güneşide engelliyor . 

0 oy
önce (66,078 puan) tarafından

ben yaz kış erzagimi buzdolabinin icine koyuyorum serinse bisey olmaz

Buzdolabına nasıl sığıyor bacı benim Buzdolabı şuan bile dıka basa dolu erzak hiç almaz 

Büyük boyduur bide 

ssnin cocuk sayisi cok 🤣 ben o altta cekmeceler varya erzak icin ona koyuyorum kavanozlarla cok almıyorum bittikce ilave yapiyorum 

Bulgur fasulye nohut pirinç şehriye mercimek kara mercimek irmik köftelik bulgur mısır bunları hepsinimi koyuyorsun dolaba

önce (2,415 puan) tarafından

Evet pirinç falan da bir de puding vs 

evet canim hepsini koyuyorum . bunun bir ustude paketliler icin makarna gibi uc rafta bize yetiyor normal pazarlık zaten cok almiyorum yiyecegimiz kadar aliyorum

image

0 oy
önce (305 puan) tarafından

Çizgili kalın perdeden takabilirsin Güneş gelmez 

önce (2,415 puan) tarafından

Cam takılınca engellemez mi güneşi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Balkondaki erzak dolabında yiyecekler neden bozulur?
Balkondaki erzaklar doğrudan güneş ışığına, aşırı neme ve mevsimsel sıcaklık değişimlerine maruz kaldığı için hızlıca bozulur. Dış ortamdaki yüksek ısı, gıdalardaki yağların acılaşmasına ve bakterilerin üremesine neden olurken, nem ise kuru gıdaların küflenmesine yol açar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Balkona konulan fırın dış hava koşullarından etkilenir mi?
Fırının balkona konulması, cihazın iç aksamındaki elektronik parçaların nem ve korozyondan zarar görmesine yol açar. Özellikle kapalı olmayan bir balkonda yağmur, toz ve aşırı nem doğrudan fırın paneline zarar vererek cihazın kısa devre yapmasına veya tamamen bozulmasına neden olabilir.
Balkon erzak dolabı nasıl yalıtılmalı?
Balkon dolabını yalıtmak için öncelikle dolabın güneş almayan bir duvara sabitlenmesi ve arkasının ısı yalıtım levhaları ile desteklenmesi gerekir. Dolap kapaklarının hava sızdırmaz olduğundan emin olunmalı ve içerideki nemi azaltmak için silika jel paketleri gibi nem alıcı ürünler tercih edilmelidir.
Hangi gıdalar balkondaki dolapta saklanmamalı?
Un, şeker, bakliyat gibi kuru gıdalar, yağlar, baharatlar ve konserve ürünler balkonda saklanmamalıdır. Bu gıdalar sıcaklık değişimlerine karşı son derece hassastır; özellikle yağlar güneş ışığıyla hızla okside olurken, kuru bakliyatlar nem nedeniyle böceklenme ve küflenme riski taşır.
Balkona dolap koyarken nelere dikkat edilmeli?
Balkona dolap yerleştirirken mutlaka cam balkon ile kapatılmış bir alan seçilmeli ve dolabın yerden yüksek olması sağlanmalıdır. Doğrudan güneş almayan bir köşe tercih edilmeli, dolabın gövdesinin paslanmaz veya neme dayanıklı malzemeden yapılmış olduğundan emin olunmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 1,819 göst.
29 Mart 2020 Diğer kategorisinde Banuş (1 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 351 göst.
24 Ağustos 2025 Kültür-Sanat kategorisinde Adbulamadm (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 3,927 göst.
25 Aralık 2023 Diğer kategorisinde ALMIR_AYSA (284 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,038 göst.
11 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Pembevisnee (3,453 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,900 soru

24,768,679 cevap

373,196 kullanıcı

...