Eşimle aramda 14 yaş fark var, anlaşamıyor muyuz?

+4 oy
881 göst.
önce Diğer kategorisinde (342 puan) tarafından

Hatunlar eşimle uyuşmuyoruz  yok seneler geçti anlaşamıyoruz. Karakterlerimiz mi çok farklı yoksa aramızdaki yaş farkı cok fazla diye dünyaya baktığımız pencereler mi çok farklı 

Bu arada 14 yaş var aramızda 

62 Cevaplar

+6 oy
önce (7,846 puan) tarafından

En İyi Cevap

Ya okuyunca ilk aklima ne geldi biz cocuklarimza parkta yolda arabada her neyse kendinden 2_3 yaş büyük bir erkek çocuk bile görünce bak abi  o senin abin diyoruz ama evliliğe sıra gelince 3-5-10-15  yaş büyük yada küçük kisiler ile evlenebiliyoruz çok tuhaf dimi sen 18 yasinda iken o 32 idi  büyük ve Kart gelmedi mi gözüne 18 yaşında neşe dolu citipiti bir kız icin

önce (342 puan) tarafından

Ah canım oyle ınankı cok doğru soylefın de ben bıle hala saskınım  guzdl yorumdu 😀

🤷🤷🤷

önce (10,027 puan) tarafından

Çok güzel demişin yasemin 

Bu konuyu eşimle konuştuk hatta ben liseye giderken eşimde yan sokağında bekar evinde yaşıyormuş hem okuyup hem çalıyormuş.  Dedim ozamnnlar beni görsen bakmazdın bile çocuk bu die dedim . Doğru dedi çok liseli kızlar çıkıyordu hepsi gözünde çocuktu dedi 😅 6 yaş var bizimde 

@Mys-2boys2girls evet direkt aklıma geldi bugun parkta oynadığı abi dediği kişiler ile ilerde hayat kurabiliyor peki biz kime abi dedirtmeliyiz bende bunu düşünüyorum hani şu abi deme lazım olur diye çirkin ama aslında doğru bir söz varya  😀senin gene çok afaki bir fark yokmus 

-Reklam-
+3 oy
önce (16,546 puan) tarafından

aranızda yaş farkı değil nesil farkı var sizin 

Demi demiiii 😀 😃 🙂 

önce (16,546 puan) tarafından

yani baya zor olur böyle. onun hoşlandığı şey senin ilgini çekmez, senin hoşuna giden şey ona belki çocukça gelir. +- 5yaşa okeyim ben ama üstünde böyle nesil farkı sorunlar çıkabiliyor. 

Kesinlikle öyle her şey bi yana yaşı da buyuk bi yana

+2 oy
önce (3,461 puan) tarafından

14 yaş fazla bence 10 yaşa kadar normal karşılarım 

Evet fazla canm  hatta eşimin davranışlarına bakılırsa buyuk olan da benm

+2 oy
önce (943 puan) tarafından

Kız çok varmış ama bence en iyisi Keşke benim böyle olsaydı birinin eşim arasında 4-5 yaş var

Yok bacım iyi değil hiç degıl hemde

+2 oy
önce (205 puan) tarafından

Bizim de 12 yaş var ama onunla alakası yoktur diye düşünüyorum kişinin karakteri önemli ha illa anlaşamadığımız noktalar oluyor ama yaşla alakası yok 

Ay buna sevınecegımi hiç dusunmezdm benm gıbıler de varmış tek tek olsa da 

Aslında ben çok seviniyorum kendimden yaşca büyük biri ile evli olduğum için çünkü ben biraz fevri bir insanım o ise aksine çok olgun başkası olsaydı belki çoktan boşanmıştık. ama o beni o kadar iyi tamamlıyor ki ben hiç yaşa takılmıyorum

önce (3,105 puan) tarafından

Evet canım karakter meselesi bizde 6 sene olcak seda sayan olayı bizde tersdeyiz onlar seda yaşlı mesala oğlu yaşında diyorlar bizimde eşimde var yani burda en çok yaş farkı benimdir ama iyiki evlenmişim benim her iki ailem onlar Allahım bozmasın Şükür 🤲🤲🤲

Amin amin inşeAllah 

+1 oy
önce (5,323 puan) tarafından

Sizin çok fazla yaa fark, illa ki anlaşmazlık olur yani  kusura bakma kendi adıma diyeyim bende olsa bırak anlasamamayı anlaştığım konu olmaz herhalde:)

Ben hep 1 yaş olsun istemiştim öyle de oldu 

Öyle zaten anlaştığımız tek konu yok 

önce (5,323 puan) tarafından

Yani kuşak farkı gibi resmen canım hele de kendini geliştirmemisse ne diyim Allah yardımcın olsun, 

Sen kaç yaşındasın kaç yıllık evlisiniz 

Kendini gelıştırme derken kültür olarak geliştırmıs medeni 

Ama çok pasif uzun süre  kök aile  ile yasadıgı ıcın benımsemıyo sahıplenmıyo olsa da olur olmasa da olur gibi  karakter de  zayıf kalmış malesef 

7 yıllık evlıyız 

+1 oy
önce (3,231 puan) tarafından

Benim de eşimle size yakın yaş farkımız var.

Bence tek yaş farkı değil. O da etkiliyor ama Düşünce tarzlarınjz da bir olmayınca anlaşılmıyor.

Benim ailem ve akrabalar eşimin işi ve kariyeri için çok baskı yaptılar. Yaşım 19 idi. O zaman da çok istemedim ama o tam hayır baskısı yapamadım.

Şuan olsaydı kesinlikle kabul etmezdim ama  kısmet ya. 

Şuan 9 yıllık evlilik bitiyor. Çevremden  olduğum durumda konumda çok memnunum. Özellikle eşimin aileme yaptıkları kattıkları asla küçümsenemez.

Eşim ile yaş farkının daha az olmasını ve bir tık daha anlayışlı olmasını isterdim. Ama  yinede gün sonunda artıları bana daha çok☺️

+1 oy
önce (3,105 puan) tarafından

Kader canım bizimde 23 yaş var Ama  iyiki de olmuş çok şükrediyorum Ailemden görmedim pek halada aynılar ne desem üzülcem yazsam buraya bende evlenirken 18 yaşındaydım 🙏🤗 

0 oy
önce (44 puan) tarafından

10 yaş var Ben 28 o 38, ben 24 o 34 ken evlendik. Benim aklım nereye kaybolmuş da ben kendimden bu kadar büyükle evlenmişim bilmiyorum 

Aynı benim gibisin 

İnsan aşkından ölse

Ve yahut adam milyarder olsa bile bu kadar yaş farkı çok fszla

Her hafta anam babam ikizleri özlediler gidelim Haftası geldimi adam benim başıma geçiyor Bugün gitmek istemiyorum dedi mi vay efendim hep böyle yapıyosun bilmem ne ısrar kıyamet 39 yaşına üç beş gün kaldı Be adam bu yaşta kim anasına gitmek için karısının başına geçer her hafta aynı şey Ailesi yüzünden çok da kavga ettik her konuda ailesi haklı İkiz erkek çocukları var benim eşimde bi anne benim çocuklarımı doğurdu ben eşime haksızlık yapıyor muyum diye mantığı yok Ben neden evlendim o zaman bunla Bu olaylar hiç benlik değil Mühendis eşim ev araba var ama bide şimdi hamileyim yani öyle önümde dünyalar serili de değil kendi halimizde maaşı anca yeten insanız Hiçbir lüksümüzde yok 

Özeline bak

Daha bir saat önce kayınvalimlerle eltimler geziye gitmiş bana haber vermediler fotograftan gördüm Kayınvalidemle atıştım telefonda Neyse eşim annemlere gidelim dedi anlattım üstün körü tartıştığımızı Ya insan gelemiyeceğimi bilse de beni de yalandan bi davet eder Her hafta kocama çocuk getir diye emir veriyolar aynı günde bu beni götürüyo İnsan olup da beni de aramıyolar Neyse bu konuda da tabi annesini haklı buldu sen annemi aramıyon sormuyon E her hafta görüşüyoruz ya daha napayım Benimki öyle olmaz annemle aranıza soğukluk girmesin Senin annen 4 aylık gelini 4 yıllığa tercih ediyo ayırıyo onu tutuyo belli ama yok ben yanlış anlıyorum bi s*****benim çünkü Az önce tartışırken boşanıcam senden bile dedi Ben hamileyim ikiz 34 aylık çocuklarım var ve tek kabahatim annesiyle dün tartıştım bugün gitmek istemiyorum diye Tek suç bu 

0 oy
önce (146 puan) tarafından

Yani özel değilse neden bu kadar büyük biriyle evlendin ki aşk evliliği değildir diye düşündüm

Yok canm ne aşk nr mantık 18 yaşında ailem istedi görücü usulü 

0 oy
önce (2,468 puan) tarafından

Ufff cokmus bacim ya bizim 1 yas var

En iyisi canm

0 oy
önce (618 puan) tarafından

Eşimle aramda 6 yaş  var hatta aynı köylü olduğumuz için aynı   okulda okuduk eşim bana çok güzel bi kızdın diyo bazen ben onu hatırlamıyorum ama o hatırlıyorum diyo bana ilk dayım şehit olduğunda cenazede ağladığımı gördüğü. Zaman aşık olmuş 6 yaş var ama bazen anlaşamıyoruz kafalarımız uyuşmuyo 

Bizim de 2.5 katı 

Baya varmış sizin özel değilse neden bu kadar büyük biriyle evlendin aşk evliliği değildir heralde

Yok değil canm görücü olarak geldiler namaz kıldı bilmem ne yaptı ailemin gözunu boyamış onlar istediler önce istemedim o kadar ustume geldiler ki kabul ettim 

Nasip canım Her kes anlında yazılanı yaşıyo sonuçta 

Öyle canım da ne bıleyım ya

0 oy
önce (33,189 puan) tarafından

8 ay ben büyüğüm tek sebep o değildir ama ben yaşıt olmayı veya çok yakın olmayı seviyorum biz eşimle sanki ayrı ayrı yerlerde aynı çocukluğu geçirmiş gibiyiz. İyi de anlaşıyoruz yani o uyum var çok şükür 

Hep mutlu olun inşallah elbette tek sorun o degıl ama o da cok etkılı

önce (33,189 puan) tarafından

Mutlu muyuz tartışılır ama uyumluyuz en azından 🤭

Yani tabiki 

Bizde ikisinden kırıntı da yok sukur et bence 😀 

0 oy
önce (934 puan) tarafından

3 yaş var ben asırı yas farkına sıcak bakmıyorum 

Benımkı bıraz olağan üstü malesef 

Davul bile dengi dengine denmıs eskiden iyi bişey degıl

Allah ferahlık huzur versin inşallah canım dilim kimseye ayrıl demeye varmaz Rabbım huzur versın🌸

Çocuk olmasa ayrılırdım da şimdilik beklıyorum mecbur ömrümden gidiyo bosu bosuna

Cocuklar ıcın kac yuva ayakta kalıyor haddi hesabı yok ama suda var anne mutlu değilse bir evde o evde huzur olmaz, benım annem babam ben evlendikten sonra ayrıldılar senın ıcın ayrılmadım dedı annem. Benim tek sozum keske benım ıcın zamanında ayrılsaydında ben hergun kavganın ıcınde buyumeseydım

Orası öyle elbet ama ben çocukları  için kendinden vazgeçen bi anneyim onlar babalarıyla ıyıler 

Ben cocuklarımı asla bırakamam ama yanıma kırsam da babaları kadar ımkan saglayamam

0 oy
önce (218 puan) tarafından

Biz yaşitiz zaten aynı sınıfta tanıştık 😀

+1

En güzeli canm hep mutlu olun 

önce (218 puan) tarafından

Sağol 

0 oy
önce (836 puan) tarafından

Benim annemle babamın arasında da 14 yaş var ama bence o yaştan çok karakter meselesi 

Benim eşimle aramda 1 yaş var 

0 oy
önce (939 puan) tarafından

Ben eşimden dokuz ay büyüğüm lisede tanıştık 17 yaslarindayken🤣

Kız yine seninki iyi 

Kaynanam kayinbabamdan 20 yas küçük.16 yasindayken evlendi ve hiç kafaları uymuyor kaynanam genç kayinbb yaşlı fikirler çok farklı yenilik yok hep eski kafa insani yoruo Allah yardim etsin diyorum çok yaş farkı kötü yaa iyi anlasana rastlamadim daha 

0 oy
önce (1,017 puan) tarafından

8 yaş var yavrum. Ben dalga geçiyordum kendimle ünzileyim ben diye de seninki fenaymış 

Kaç yasındasın yaş ilerleyince daha cok sorun oluyo bu

önce (1,017 puan) tarafından

36 bitmek üzere. 😂 bizde tam tersine aslında yaş ilerledikçe daha az sorun oldu gibi ama bizdeki yaşla sizdeki yaş arasında biraz fark var 😂

0 oy
önce (10,027 puan) tarafından

14 yaş baya baya fazla 

bizim 6 yaş var bazen normal gelirken bazen benim enerjime yetişemiyor 

0 oy
önce (2,478 puan) tarafından

Eşim 81 li ben 91

O da cok en fazla 5 olmalı bunu gec oldu ama anladm

önce (2,478 puan) tarafından

Yok ya biz anlaşıyoruz 18 yıl oldu evleneli yaşla mi alakalı yoksa kişilikle mi oda önemli insanın yaşı değil ruhu genç olmalı bence 

Elbette tek faktör yaş degıl oyle kesinlikle 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimle aramda 14 yaş fark var, evlilikte uyum nasıl sağlanır?
Eşler arasındaki 14 yaş gibi büyük farklar kuşak çatışmasına neden olabilir, ancak ortak ilgi alanları ve açık iletişim bu durumu dengeleyebilir. Öncelikle aranızdaki yaş farkından kaynaklı farklı bakış açılarını bir engel olarak değil, birbirini tamamlayan zenginlikler olarak görmeye çalışmalısınız. Ortak hobiler geliştirerek veya birlikte kaliteli zaman geçirerek duygusal bağınızı güçlendirebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yaş farkı olan evliliklerde karakter çatışması nasıl çözülür?
Karakter farklılıklarını çözmek için yargılayıcı dilden uzak durup, empatiye dayalı bir iletişim dili benimsemek en etkili yoldur. Partnerinizle aranızdaki yaş farkı dünyaya bakış açınızı etkilese bile, birbirinizin değerlerine saygı duymak çatışmaları azaltır. Sorunlarınızı konuşurken 'sen' dili yerine 'ben' dilini kullanarak hislerinizi ifade etmek, karşı tarafın savunmaya geçmesini engeller ve çözüm odaklı bir kapı aralar.
Evlilikte yaş farkı nedeniyle yaşanan kuşak çatışması normal mi?
10 yaş ve üzeri farkın olduğu evliliklerde dünyaya bakış açısı farklılıkları yaşanması oldukça normal bir süreçtir ve birçok çift bu durumla karşılaşır. Önemli olan bu farkın ilişkinin temelini sarsmasına izin vermemek için birbirinizin beklentilerini anlamaya çalışmaktır. Sosyal çevrenizdeki diğer çiftlerle kıyaslama yapmak yerine, kendi ilişkinizin dinamiklerine odaklanmak huzurunuzu artırabilir.
Büyük yaş farkı olan evliliklerde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Büyük yaş farkına sahip çiftler için en önemli kural, hayat tarzı beklentilerini net bir şekilde konuşmaktır. Yaşanan anlaşmazlıkların yaş farkından mı yoksa kişisel karakter özelliklerinden mi kaynaklandığını ayırt etmek için profesyonel bir destek almayı düşünebilirsiniz. Birbirinizin yaşam evrelerine (kariyer, sosyalleşme, çocuk beklentisi gibi) saygı duymak ve ortak bir orta yol bulmak evliliğin uzun ömürlü olmasını sağlar.
14 yaş fark olan evliliklerde iletişim nasıl geliştirilir?
14 yaş fark olan evliliklerde iletişimi geliştirmek için her gün en az 20 dakika telefon ve ekranlardan uzak, kesintisiz sohbet etmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Yaş farkınızdan dolayı farklı kuşaklara ait olduğunuzu kabul ederek, birbirinizin dünyaya baktığı pencereleri merak etmeniz aranızdaki bağı derinleştirir. Sabırlı olmak, önyargıları bir kenara bırakmak ve ortak hedefler belirlemek, yaşanan anlaşmazlıkları aşmanızda size yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
64 cevap 2,923 göst.
3 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Ayparcasi-68! (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
56 cevap 2,752 göst.
26 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Ezgibbb (531 puan) tarafından soruldu
0 oy
61 cevap 4,852 göst.
29 Ekim 2019 Aile & Aşk kategorisinde ♥️Leylaaa♥️ (341 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 1,227 göst.