Evde 25 kilo domates konservesi yaparken nelere dikkat ettim?

+1 oy
449 göst.
önce Diğer kategorisinde (16,508 puan) tarafından

iyi geceler hanımlar neler yapıyorsunuz 

benim konserve işi bu saate kaldı. 7 gibi oturdum başına, neyseki 1 tencerem kaldı😂

daha bu ilk posta 25 kilo yaptım, bir 25 daha yaparım.

pazarcıya da helal olsun 1 tane çürük çıkmadı içinden. 

kilosu 17 tl

image

sizler de konservelerinizi pastörize etmeyi unutmayın hanımlar 🤗

not:akşam 7 sularında başladım 00.30sularında yeni bitti😝😝 

image

18 Cevaplar

0 oy
önce (5,394 puan) tarafından

Annem benim yerime yapmış ben hazıra konmayı tercih ederim 🤭🤭

önce (16,508 puan) tarafından

bugün eşim de aldı kızı, götürdü dışarı evde ses yok. bir yandan domates doğruyorum bir yandan kendimle hesaplaşıyprum😝 

En büyük nimet işte çocuksuz ev keyfini çıkarmak lâzım

pazartesi okul serüveni başlıyor. içim bir tuhaf 🥲 şimdi 2 dk yalnız kalayım istiyorum ama o zaman da çok özleyecem kesin

Rahatlıga alıştıktan sonra hiç zor gelmiyor ilk günler duygusal geçiyor sadece sonrası ohh be keyfi 🤭

bakalım inşallah 😂😂 

-Reklam-
0 oy
önce (1,566 puan) tarafından

Afiyetle yiyin canım eline sağlık 

sağol canım 🤗🤗 

0 oy
önce (2,254 puan) tarafından

Eline sağlık, şöyle üşenmeden kışlık hazırlığı yapan hanımları takdir ediyorum ya maşallah. Ben çok eriniyorum, yapan var belkide ondan 

kışın yemesi de kolay oluyor ama😂😂😂

yapan da avrat yapmayan da derler ya boşver 😂😂 

önce (2,254 puan) tarafından

Çoğundan tembel isek çoğundan çalışkanız 🤣🤣

Kendimi avutma şeklim 😄 kayınvalidem ve annem bolca yapınca onlardan alıyorum haliyle ihtiyaç hissetmiyorum yapmaya ama bir gün mecbur kalabilirim , afiyetle yemeyi nasip etsin Allah ☺️

yapanlar varken boşver 😂😂😂 sağol canım 

0 oy
önce (2,474 puan) tarafından

Afiyet bal olsun şimdiden rabbim bereketini arttırsın maşallah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin 

Ben turşu dışında hiç bişey yapmayanlardanim🤣

amiin canım, turşu da ben yapmıyorum. daha doğrusu severim ama eşim yemez, kendim için de yapmıyorum 😂 

0 oy
önce (362 puan) tarafından

Valla eline koluna sağlık maşallah güzel günlerde afiyetle yiyin inşallah 🌸🤲🏼🥰 ben bekarken anneme yardım ederdim yaklaşık 20 kavanoz falan yapardık evlendikten sonra da sağolsun annem halletti çoğunluk 🥰 bu senede ben yeni eşimin memleketinden geldik annem o sırada yine yapmış geçen görüntülü aradığında gösteriyordu şu kadar kavanoz yaptım alırsın diye Allah razı olsun 🤲🏼❤️

Şimdi oğlumu uyuttum bende sıra kızımda sonra bı kafamı dinleme moduna gecicem inşallah 😁

annenin de eline sağlık 🤗 benim annem yaşlı artık kıyamıyorum hiç

Amin canım 🤲🏼 🌸 benimki de ben iki küçük çocukla yapamam diye sağolsun yaptı ama bende bundan sonra aslında bayrağı teslim almak istiyorum açıkçası bakalım seneye inşallah 😊🥰

çocukla zor oluyor. eşim kızı dışarı götürdü o zaman rahat rahat soydum kabuklarını. sonra geldiler kız uyudu pişirme işi de bu saate kaldı o yüzden. 

Tabi canim ben şimdi oğlumu uyuttum odadaydim kapim kapalı kızım da 10 aylık emekliyor eşime bıraktım güya o da maça bakarken bakmamış çocuk kapıya gelmiş vuruyor Allah'tan oğlum uyanmadı 😂 

0 oy
önce (6,224 puan) tarafından

Bekarken Allahım kaç kavanoz yapsrdık Allah bilir.şimdi evlenince yapmadım hiç

Bende domates biber alıp salça yapacam daha.bu sene yarınlar yokmuşçasına dünyanın turşusunu kurdum.karışık turşuyuda sona bıraktım.sana da kolay gelsin insan tek olunca zaman da geçmiyor. Yakın olsaydık terliğimi giyer şıpıdık şıpıdık yardıma gelirdim😅

severim birlikte yapmayı el elden daha güzel oluyor. 

0 oy
önce (143 puan) tarafından

Sadece kaya tuzu ve birazk yağ koydunuz dimi

hiçbir şey koymadım sade domates 

önce (143 puan) tarafından

Tuz atmayınca bozulmuyo mu? 

yok bozulmuyor. bugüne kadar hiç tuz atarak yapmadım ben. 

0 oy
önce (14,636 puan) tarafından

Hastanedeyim canım kolay gelsin ağız tadıyla yemek nasip olsun 🌺 

geçmiş olsun hayırdır 

Markete gittik salağın biri motorla önümüze kırdı çarpmayım diye aniden fren yapınca savruldum az galiba kaburga kemiğimde sıkıntı var acayip batıyor röntgen çekecek bakalım 

ay çok geçmiş olsun 🤦🏼‍♀️ o da fena

motorlular, trafiğin anasını ağlatıyor 🤦🏼‍♀️ inşallah bir şeyin yoktur 

15 yaşında ya var ya yok Ergen birde ya Allah'tan çarpmadım al başına belayı olurdu kask falanda hak getire inşallah yoktur ama canımdan can gidiyor resmen 

eşim bu tipler için araç kamerası aldı. nerden çıktıkları belli olmuyor çünkü. trafikte manyak çok o yüzden herkese tavsiye ediyorum. 

birinde bize çarpmıştı ara sokaktan fırladı bir, ön kaputun üstünde bir iki tur dönmüştü. gel hastaneye gidelim diyoruz ona da yok diyor, hata kendinde ya. gitsek tutananak tutulacak🤦🏼‍♀️ aynayı kırmıştı da neyse sonra ödedi bizim masrafı 😂😂 hamileymişim o zamna bir de bilmiyordum, ödüm kopmuştu 

0 oy
önce (10,390 puan) tarafından

Ben kapakları ayrı kavanozları ayrı kaynatıp kurutup öyle doldurdum böyle dolu kaynatmayi ilk defa görüyorum zor olmuyor mu sıcak sudan çıkarıp ters çevirmek

Güle güle yiyin bu arada🌸

şimdi normal pişiriyorsun domatesi kavanozlara koyuyorsun, sonra boş tencereye diziyorsun. ılık sıcak arası suyla dolduruyorsun tencereyi. kaynadıktan sonra 15 dakika bekletiyorsun ve çıkarıyorsun. ters çevirmiyorsun. ters çevirmemek için böyle yapılıyor. ters çevirmeyi önermezler, kapak içindeki plastik kısım domatese karışıyor.

bu işleme de pastörize etmek deniyormuş. o vakumlanmayı sağlıyor. 

ha bir kısım büyün kavanozları çiğden doldurur. tencereye dizer, soğuk su koyar ve öyle pişirim yapar. yeterince piştikten sonra onu da çevirmeye gerek kalmaz

0 oy
önce (161 puan) tarafından

Eline saglik canim benim,afiyetle yemek nasip olsun🪻

amin canım sağol🤗🤗 

önce (161 puan) tarafından

Sende sagol canim

0 oy
önce (4,783 puan) tarafından

Kolay gelsin. Henüz daha siftah yapmadım,ailemden herkes evlerine dönüyor ben gurbete kalıyorum diye dertlenmekten hasta ettim kendimi 😑 kendime gelirsem en az 60 gözüküyor 😩

Allah başka türlü ayrılık vermesin, yollar aşılır.

şimdiden kolay gelsin sana da 🤗 

önce (4,783 puan) tarafından

Öyle gerçekten. Tşkler ☺️

0 oy
önce (10,000 puan) tarafından

Ellerine sağlık canım bizde yarın alıcas inşallah

Bahçeden gelen domatesle azar azar bişeyler yaptım ama salçaluk domatesi başka oluyor tabi

Bende menemenlik çok yaparım kışın çok yeriz 

Gecen yıl kapakların çoğu attı benim çok üzüldüm iyisi çıkmadı kapaklar siyah renkti hepsi ondan almıcam bidaha 😒

böyle pastörize et bozulma riski azalıyor. 

bir de kapak ya sarkap ya da Paşabahçe al en iyisi onlar

image

pişirip kapakları kapattıktan sonra böyle de 15 dk kaynatıyorum 
önce (10,000 puan) tarafından

Kapanıpı kapatıp ters ceviriyordum ben vakumlansın die

Bide böyle yapayım 

ters çevirmeyin diyorlar, o kapak içindeki plastik eriyormuş. 

0 oy
önce (3,592 puan) tarafından

Rabbim ağız tadıyla afiyetle yemeyi nasip etsin inşallah 🌻🤗

0 oy
önce (6,575 puan) tarafından

Afiyet olsun bacım şimdiden ❤️

0 oy
önce (1,917 puan) tarafından

Ellerine sağlık canım sağlıkla yiyin. Konserveleri ters koymadan kaynatıyorsun. 

Ben kaynatmiyorum direk buzdolabına atıyorum evim çok sıcak ondan 

0 oy
önce (3,929 puan) tarafından

Ellerine kollarına sağlık canım ağız tadıyla yemek nasip olsun inşallah 🌸 

Bir şey soracam bende ilk defa yapmayı düşünüyorum da evde kavanozlarim var acaba onlara olur mu ya da yeni mi almam lazım kapak yeni var çok onlardan ama kavanozda kararsız kaldım canım bir de sana zahmet tarif verirsen çok sevinirim 🤗 kabuklarini soyuyorsun demi ?

0 oy
önce (208 puan) tarafından

Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah canım 

0 oy
önce (784 puan) tarafından

Ellerinize emeginize saglık saglıkla yemek yedirmek nasip olsun

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Domates konservesini uzun süre bozulmadan saklamak için nasıl pastörize ederim?
Domates konservesini pastörize etmek için doldurduğunuz kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp bir tencerede kaynayan suyun içinde 15 ile 20 dakika kadar bekletmeniz gerekir. Bu işlem kavanozdaki havayı vakumlayarak konservenin uzun süre taze kalmasını sağlar. Kaynatma süresi tamamlandıktan sonra kavanozları dikkatlice çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakmalı ve kapakların hava alıp almadığını kontrol etmelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
25 kilo domatesten kaç kavanoz konserve çıkar?
Domateslerin etli yapısına ve pişirme oranınıza bağlı olarak 25 kilo domatesten genellikle 15 ile 20 adet 500 ml'lik kavanoz konserve elde edebilirsiniz. Domatesleri ne kadar çok kaynatıp suyunu çektirirseniz kavanoz veriminiz o kadar azalır ancak konserve yoğunluğunuz artar. Ortalama bir hesapla 1 kilo domatesten yaklaşık 600-700 ml kadar yoğun sos elde etmek mümkündür.
Kışlık domates konservesi yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Kışlık domates konservesi yaparken en önemli nokta kavanoz kapaklarının mutlaka yeni ve kaliteli olmasıdır. Eski veya deforme olmuş kapaklar vakum işlemini tam yapmaz ve konservenizin bozulmasına neden olur. Ayrıca domatesleri seçerken çürük veya ezik olanları ayıklamak, kavanozları önceden sterilize etmek ve konserveleri serin, güneş görmeyen bir yerde saklamak raf ömrünü doğrudan artırır.
Domates konservesi yaparken domatesin kabukları nasıl kolay soyulur?
Domates kabuklarını kolayca soymak için domateslerin alt kısmına bıçakla hafif bir çarpı işareti atıp kaynar suyun içinde yaklaşık 30 ile 60 saniye bekletmeniz yeterlidir. Ardından domatesleri hemen soğuk suya alırsanız kabukların kendiliğinden ayrıldığını göreceksiniz. Bu yöntem hem zaman kazandırır hem de domatesin etli kısmını ziyan etmeden hızlıca hazırlık yapmanıza yardımcı olur.
Ev yapımı domates konservesi ne kadar süre bozulmadan saklanabilir?
Doğru şekilde pastörize edilmiş ve hava almayacak şekilde vakumlanmış ev yapımı domates konserveleri serin ve karanlık bir ortamda 1 ile 2 yıl boyunca bozulmadan saklanabilir. Konserve açıldıktan sonra ise buzdolabında tutulmalı ve en geç bir hafta içerisinde tüketilmelidir. Kapak kısmında herhangi bir bombeleşme veya sızıntı fark ederseniz o kavanozu kesinlikle kullanmamalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 199 göst.
24 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 1,168 göst.
13 Ocak 2023 Diğer kategorisinde ryaaygt (701 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 316 göst.
16 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Bsmllah (236 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 590 göst.