İlkokul için hangi çanta modelini almalıyım?

0 oy
287 göst.
önce Diğer kategorisinde (14 puan) tarafından

Hangisi güzel

image

image

10 Cevaplar

+1 oy
önce (3,907 puan) tarafından

İkisini de beğendim çok güzeller

-Reklam-
+1 oy
önce (5,004 puan) tarafından

Bize sormak yerine kızınıza seçtirmeniz daha doğru değil mi? Bence direkt çarşıdan görüp alın, daha kolay

0 oy
önce (198 puan) tarafından

Üstteki takım gibi ondan dolayı onu tercih ederdim

önce (14 puan) tarafından

Oda çok kaylon terletir diye kararsız kaldım

önce (198 puan) tarafından

Öyleyse direkt diğerini al, güzel de hissettirmez

0 oy
önce (14,631 puan) tarafından

Kızına seçtir bence bizden çok onun fikri önemli 

önce (14 puan) tarafından

Aynen

0 oy
önce (4,840 puan) tarafından

ben alttakini begendim 

0 oy
önce (1,556 puan) tarafından

1. Güzel bence ama çocuğuna sor o hangisini istiyorsa onu al 

0 oy
önce (5,387 puan) tarafından

İlki çok güzel

0 oy
önce (361 puan) tarafından

Canım ben bugün henüz üç yaşına yeni girecek ogmuma nevresim aldım internetten üç seçenek çıkardım ona gösterdim o direk birini secti zaten 😁😂 onu da aldım. Bence kızına sor kendi seçtiğinin alinmasi daha iyi olur çantaların ikisi de güzel zaten 🥰🌸

0 oy
önce (1,940 puan) tarafından

İkisini de beğenmedim daha uyguna çok güzel modeller var 

0 oy
önce (2,670 puan) tarafından

Bence kızına sor bu yaştaki çocuklar tam seçici dönem ve özenme de oluyor kız çocukları daha çoktur oğlum bu yıl öyle oldu  GS li aldm pahalı biraz ama kullanabildiği kadar kullanır çok sevdi uğraşıp duruyor onunla 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İlkokul çantası seçerken nelere dikkat etmeliyim?
İlkokul çantası seçerken en önemli kriter çocuğunuzun omurga sağlığını koruyan ergonomik tasarımlardır. Çanta ağırlığı boşken 800 gramı geçmemeli, omuz askıları geniş ve destekli olmalı, ayrıca sırt kısmında terletmeyen süngerimsi bir yapı bulunmalıdır. Çocuğunuzun boyuna uygun, yani omuz hizasından başlayıp bel hizasında biten modelleri tercih etmeniz duruş bozukluklarını önlemek adına kritiktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İlkokul birinci sınıf için çekçekli çanta mı yoksa sırt çantası mı daha iyi?
İlkokul birinci sınıf için çanta seçerken günlük taşıma mesafenizi göz önünde bulundurmalısınız. Eğer çocuğunuz okula servisle gidiyorsa sırt çantası daha pratiktir; ancak uzun mesafeler yürüyorsa çekçekli modeller yükü hafifletir. Yine de uzmanlar, çocukların denge kurabilmesi ve okul ortamındaki merdivenlerde zorlanmaması için mümkünse hafif, çift askılı ve anatomik sırt çantalarını önermektedir.
İlkokul çantasının içine neler konulmalı ve toplam ağırlık ne kadar olmalı?
İlkokul çantasının toplam ağırlığı, çocuğun vücut ağırlığının yüzde 10'unu ile 15'ini geçmemelidir. Çanta içerisinde sadece o günkü ders programına uygun araç gereçler bulunmalı, ağır kitaplar ise sırta en yakın bölmeye yerleştirilmelidir. Gereksiz ağırlık yapan oyuncaklar veya fazla kırtasiye malzemeleri çıkarılarak çanta mümkün olduğunca hafif tutulmalı ve yük her iki omuza eşit dağıtılmalıdır.
Hangi özelliklere sahip ilkokul çantası daha uzun ömürlü olur?
Uzun ömürlü bir ilkokul çantası için su geçirmez kumaş yapısı ve sağlam dikişler en temel unsurlardır. Fermuarların kaliteli ve takılmayan tipte olması, taban kısmının ise aşınmaya dayanıklı malzemeyle güçlendirilmiş olması kullanım süresini artırır. Ayrıca, çantanın kolay temizlenebilir bir dokuda olması, günlük kullanımda oluşan kir ve lekelerin hızlıca arındırılmasını sağlayarak ürünün hijyenik kalmasına yardımcı olur.
İlkokul çantasında güvenlik için hangi detaylar bulunmalıdır?
İlkokul çantalarında güvenlik için mutlaka reflektörlü (yansıtıcı) şeritler bulunmalıdır. Bu şeritler, özellikle kış aylarında hava karardığında veya yağışlı günlerde çocuğunuzun trafikte araç sürücüleri tarafından fark edilmesini sağlar. Ek olarak, çantanın üzerinde keskin kenarlı aksesuarların bulunmaması ve fermuar uçlarının çocukların kolayca kavrayabileceği ergonomik yapıda olması güvenlik açısından önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 692 göst.
10 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Gurbett (760 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 274 göst.
29 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Hicrannn (2,413 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 258 göst.
19 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde 1Esin12 (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 391 göst.