Çocuğuma itin soyu diyen birine nasıl tepki vermeliyim?

0 oy
181 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,261 puan) tarafından

Benim ortanca görümcemin 7 8 yaşlarında bir oğlu var. Eşiyle problemleri var. Görümcemle ne zaman bir araya gelsek oğluna konuşma şeklinden çık çok rahatsız oluyorum. Çocuk yaramaz hareketli konuşma şekli çok yorucu ama görümcem sürekli çocuğa itin soyu hayvanın çocuğu. Benim oğlum büyük görümcemin kızı ortanca görümcemin oğlu küçük görümcemin oğlu yaşları birbirne yakın 1 2 yaş var aralarında hepsi me zaman bit araya gelse bir tartışma yaşasa görümcem hemen benim eşkıya yapmıştır itin soyu uslu durur mu diye çocuğa vuruyor. Annesi tarafından herkes içinde eleştirilen çocukta illakı daha agresid oluyor. Açıkçası oğlum bazen de korkuyor. Anne itin soyu ne demek diye soruyor bana. En sonunda delirteceksin çocuğu hepsi bir oynuyor tek şımaran o değil dedim. Ben öyle çok kızmıyorum dedi ama görünen köyde klavuz istemiyor. 

Şimdi görümcem ikinciye hamile e dedim madem problemlerin var neden ikinci çocuğu yaptın dedim yaşım geçiyordu diyor. İtin soyu madem çocuğun kocan neden bir tane daha diye sorarlar adama. 

Çocuk çok agrasif ve ne zaman bir araya gelseler benim oğlumda etkileniyor. Abuk subuk şeyler öğreniyor. Bir çocuğu annesi dışlarsa herkes dışlar. Herkes tarafından şuan çocuk mimlenmiş durumda

8 Cevaplar

0 oy
önce (6,699 puan) tarafından

Hamileymiş ama bitane yapıştırasım geldi ağzına. Ne demek itin soyu kendini **,köpek olarak görüyor galiba. Alsınlar o çocuğu o kadının elinden.belli ki bilmiyor çocuk sevmeyi.

önce (2,261 puan) tarafından

Açıkçası kimse de bir şey demiyor çocuk çok yaramaz olduğu için hakediyor çok çektiyor annesine diyorlar ama çocuğu o hale getirenler de kendisi

önce (16,453 puan) tarafından

çocuğu sürekli hayvangibi azarlarsan, bunda dayak da vardır büyük ihtimalle. çocuğa sevgi, saygı, disiplin öğretmezsen çocuk böyle olur tabi. 

-Reklam-
0 oy
önce (345 puan) tarafından

Edepsiz kadın böyleleri çocuk yetiştirmesin çocuğu anne terbiye eder büyüdügunde  de sağlıklı bir birey olmasını  isteyecek 

Evet doğru inşaallah ilerisi güzel olur çocuk için

0 oy
önce (1,093 puan) tarafından

Ondan sonra Suça sürüklenmiş çocuklar diyecekler asıl terbiye saygı disiplin ailede başlar  bence Bi daha görüşme çocuklar böyle şeylerden çok  çabuk etkileniyor 

Bayramdan bayrama görüşüyoruz zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz

0 oy
önce (10,385 puan) tarafından

Maalesef çok haklısın benim küçük oğlum çok çok uyumsuz bir çocuk bazen diyorum bende eşek diye 2 yaşında kızım da  alışmış kardeşi birşey yapsa oda diyor 🤦🏼‍♀️🫣artık hep soyleyecwkken değiştiriyorum hemen

Yani anne nasıl davranırsa toplumda öyle davranıyor maalesef

0 oy
önce (16,453 puan) tarafından

yazık o çocuğa üzüldüm. itin soyunu ne demeye doğurursun be kadın, yazıklar olsun sana 

işte böyle sevgisiz büyüyün çocuklar ileride dert oluyor 🤦🏼‍♀️ 

Alumda geçen sene boşanmak için eline fırsat geçmişti hem görümcem hemde anne babası boşanmaya sıcak bakmadı. Çocuğa da yazık oluyor arada

0 oy
önce (20,794 puan) tarafından

İkinci çocuk evlilik kurtarıcı. Bazısı üremeye yer arıyor. 

Düşünce şeklini çok bilmiyorum ama inşaallah bu çocuk için biraz çeki düzenler kendilerine

0 oy
önce (1,397 puan) tarafından

Keşke bunları görümceniz ile konussaniz. Diğer gorumceleriniz ile görüşün ve hep birlikte konusun bir şeyler yapın. Topluma sorunlu bir bireyin önüne geçmeye çalışın 

Ben çok samimi can ciğer değilim açıkçası diyeceğimi de öyle laf arasında diyorum

önce (1,397 puan) tarafından

O zaman bu duruma üzülmeniz hiç de samimi olmuyor. Üstelik burada dedikodu maksadı ile yazmış olduğunuz sonucunu çıkarıyor. Belki de sadece kendi çocuğunuzu düşünüyorsunuz. Bu bana bencillik olarak geldi kusura bakmayın 

0 oy
önce (1,209 puan) tarafından

Annesi tarafından böyle davranılan, sevilmediğini hisseden bir çocuğun normal olma şansı var mı? Bence çocuğun yaramazlığı da annenin davranışlarından

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğa itin soyu gibi ağır kelimeler kullanmak psikolojisini nasıl etkiler?
Çocuğa yönelik aşağılayıcı ifadeler, çocuğun özgüveninin zedelenmesine, değersizlik hissinin gelişmesine ve kaygı bozukluklarına yol açabilir. Bu tür hakaret içeren söylemler, çocuğun kendini savunmasız hissetmesine neden olurken, ileriki yaşlarda sosyal ilişkilerinde agresif veya çekingen tutumlar sergilemesine zemin hazırlayabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ebeveynin çocuğuna şiddet uyguladığını gördüğümde ne yapmalıyım?
Şiddet içeren davranışlara şahit olduğunuzda, öncelikle çocuğun fiziksel ve duygusal güvenliğini ön planda tutmalısınız. Sakin bir dille ebeveynle özel olarak konuşarak bu davranışların çocuk üzerindeki olumsuz etkilerini ifade edebilir, gerekirse profesyonel bir çocuk psikoloğundan destek almalarını nazikçe önerebilirsiniz.
Agresif davranışlar sergileyen bir çocukla akranları nasıl iletişim kurmalı?
Agresif davranışlar sergileyen bir çocukla vakit geçiren diğer çocuklar, sınırlarını korumayı öğrenmelidir. Ebeveynler, kendi çocuklarına bu tür durumlarda nasıl tepki vereceklerini, çatışmadan nasıl uzaklaşacaklarını ve uygun olmayan söylemleri nasıl ayırt edeceklerini anlatarak çocuğun olumsuz davranışlardan etkilenmesini en aza indirebilirler.
Çocuklarda sürekli eleştiri ve hakarete maruz kalmanın sonuçları nelerdir?
Sürekli eleştiri ve hakarete maruz kalan çocuklarda empati yeteneğinde azalma, öfke kontrol sorunları ve sosyal izolasyon gibi belirtiler görülebilir. Çocuklar duydukları olumsuz ifadeleri içselleştirerek, kendilerini yetersiz veya kötü biri olarak tanımlamaya başlarlar, bu da sağlıklı bir kişilik gelişimi önündeki en büyük engellerden biridir.
Çocuğuna kötü davranan bir ebeveyne nasıl yaklaşılmalı?
Çocuğuna kötü davranan bir ebeveynle iletişim kurarken, suçlayıcı bir dilden kaçınarak empati odaklı bir yaklaşım benimsemek daha yapıcı sonuçlar verir. 'Senin bu davranışın çocuğu kötü etkiliyor' yerine, 'Çocuğun bu kelimeleri duyunca korkuyor gibi görünüyor, bu durumun onda kaygı yarattığını fark ettim' gibi gözlem odaklı cümleler kullanmak savunma mekanizmasını azaltabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 249 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Gunes1997 (5,522 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 515 göst.
9 Aralık 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Nezireeylul (2,445 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 794 göst.
0 oy
7 cevap 430 göst.
18 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nevarrki_152420 (215 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,639 soru

24,764,734 cevap

373,034 kullanıcı

...