3. çocuğuma hamileyim, iki çocukla nasıl yetişeceğim?

0 oy
373 göst.
önce Diğer kategorisinde (31 puan) tarafından

3. Yavruma hamileyim 2 kızım var biri 8 diğeri 4 yaşında çok zorlanırmıyım acaba şubatta doğumum olucak kızım okula gidiyor nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok bnim gibi olm var mı acaba :) 

11 Cevaplar

0 oy
önce (10,489 puan) tarafından

İki kızım var biri Kasım'da 7 yaş olacak 1.sinifa başlayacak diğeri 2.5 yaşında . Mart ayında nasipse doğumum var Allah yardımcımiz olsun 😂

Daha belli değil canım 11 hafta yeni bitti . Seninki belli mi ? 

önce (31 puan) tarafından

Hesabimda sorduğum soruya bakıp hem kendi sorunun cevabını almış olursun hem de bana fikir vermiş. :)) 💕

önce (314 puan) tarafından

Konudan bağımsız 7 yaşına giricek kızını erteleme mi yaptın canım okul konusunda

Sadece imza attım canım Kasım doğumlu olduğu için mecbur degildi gitmesi isteğe bağlı idi bende istemedim 

önce (314 puan) tarafından

Benim oğlum da Kasım doğumlu çok arada kaldım büyük ihtimalle ben de ertelerim siz nasıl geçti okul dönemi iyi miydi pişman oldunuz mu gec yolladığınıza

-Reklam-
0 oy
önce (2,674 puan) tarafından

6 yaş bire başlıcak iki buçuk yaş sendromlarla boğuşuyoruz 11 aylık 😁😂 gerisini sen düşün üçü de erkek 😅

0 oy
önce (1,917 puan) tarafından

Ben çok zorlandım. Küçük kızım 3.5 yaşındaydı. İnşallah sen zorlanmazsin.

önce (39 puan) tarafından

Benim de ikizlerim 3,5 yaşında olucak bebek doğduğunda İki küçük bir bebek nasıl olucak bilmiyorum

0 oy
önce (16 puan) tarafından

O zmn ben sana teseli olayımda şükret benim büyük 4 yaşında küçük 2 yaşında  ve 

Bnmde Mart'a doğum var

Oowww seninki epey zormuş rabbim yardım etsin :)

Sağol cnm bide sezryan

önce (945 puan) tarafından

Bende aynı canım biri 1. Sınıf a gidecek diğeri 2 yaş 4 aylık ve bezden kesmem zor olacak gibi 11+3  haftalık hamileyim bezden kesmeyi nasıl düşünüyorsun canım 3. Bize sürpriz kaza yumurta

AAralıkta  3 biteck ztn şuan aşamadayım  bazen söylüyor baznde altına yapıyor   havalar sogıyana kdr cabalıyacm baklm inşalh alışır  

önce (945 puan) tarafından

Benimde çocuk doğduktan sonra Haziran'da 3 olacak sizinki yine büyükmüş alışır doğuma kadar inşallah benimki kalacak gibi

0 oy
önce (1,566 puan) tarafından

Biri 12 yaşında diğeri 5 yaşında 2 oğlum var 3. Oğlum kasımda doğacak bende düşünüyordum zorlanır mıyım diye ama düşününce kafa yoruluyor saldım büyütürüm bir şekilde 😂🩷

0 oy
önce (2,645 puan) tarafından

3 çocukla daha yoğun olunuyor ama Allah güç veriyor hız veriyor yeterli hastalık olmasın.İlk 1 ay düzenin oturana kadar ugrasirsin sonrası kolay oluyor 

Çocuğun okula servisle gidiyorsa da zor olmaz. Kendi iner biner 

Okul çok yakın bana götürüp getirme nasıl olur hiçç bilmiyorum

0 oy
önce (3,147 puan) tarafından

Dert etme canım sağlıkları yerinde olsun halledersin biz kadınlar güçlü ve sabırlı insanlarız. İkisinin de oyun kurma kendi başlarına bi şeyler yapma yaşları artık illaki ilgi alaka kesilmeyecek hem bebek gelince onlar da ilgilenip uğraşırlar sağlıkla kucağına alırsın inşallah 

Benim de oğlum yedi yaşında kızım 5 yaşına girecek eşim ve ben çok istekliyiz üçüncü için ama cesaretim yok benim en azından kız anaokuluna gitsin dedim bu sene göndermiyorum ve ikisi de sürekli kardeşimiz olsun diyip duruyorlar bu beni daha da heveslendiriyor 🤗😊

0 oy
önce (234 puan) tarafından

Bende iki kızım var uce hamileyim 34 haftalık kızım okula baslicak büyük kızım 6 küçük 4 yaşında herşeye tek başıma kosturuyorum okul hastane sağlık ocağı otobüsle gidiyorum hastaneye bende senin gibi nasıl yapacağım diye sürekli düşünüp kendimi perişan ediyordum ama Allah bı şekilde yardım ediyor Eylül sonuna geliyo doğumum annem bende kalacak kızımı eşim izinli olr o okula goturur getirir küçük kızım bacimda kalacak bı hafta bir haftada annem yanımda kalir sonra başımın caresine bakacağım Allah yardım ediyor şimdiden stres yapmayın hamileliğinizin tadını çıkarın herşey olacagina variyo 

0 oy
önce (336 puan) tarafından

Benim kızım 5 yaşında. Martta doğumum olacak nasipse. Kızım bu yıl anaokuluna başlıyor 

0 oy
önce (10,390 puan) tarafından

Benim  de iki kızım  vardı sonra oğlum oldu ve 🫣😅 korkutmak istemiyorum ama çok zorlandım hakkında hayırlısı olsun canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah 

0 oy
önce (2,465 puan) tarafından

Ben ben beeen 😂😂 kizim 8 oglum 4 33 haftalik da hamileyim ekimde dogumum 😂😂

Ay aynıyız desene nasıl yapacağız peki 😂🥲

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

8 ve 4 yaşındaki çocuklarla 3. bebeğe bakmak çok zor olur mu?
3. çocukla birlikte günlük rutinlerde ilk dönemlerde yoğun bir tempo olsa da 8 ve 4 yaşındaki çocukların öz bakımları konusunda bağımsızlaşmaya başlaması size büyük destek sağlar. Okul çağındaki çocuğunuzun okul düzeni, evdeki iş bölümünü organize etmek için size sabit bir zaman dilimi kazandırır. Bu süreçte çocukları küçük görevlerle sisteme dahil etmek ve 4 yaşındaki çocuğunuzun sorumluluk almasını teşvik etmek adaptasyonu ciddi oranda kolaylaştıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okul çağındaki çocukla 3. bebek bakımı nasıl dengelenir?
Okul çağındaki çocuğun ödev ve okul servisi gibi düzenli saatleri, yeni doğan bebeğin bakım rutinini planlamak için bir temel oluşturur. Bebeği emzirirken veya uyuturken okul çağındaki çocuğunuzla kaliteli vakit geçirmek için kitap okuma veya sohbet etme gibi sakin aktiviteler planlayın. Sabah hazırlıklarını bir gece önceden tamamlamak ve okul çantasını kontrol etmek, sabah saatlerindeki stresinizi azaltarak bebeğe odaklanmanıza yardımcı olur.
3. çocuğa hamileyken iki çocukla nasıl vakit geçirilir?
Hamileliğin son aylarında fiziksel enerjiniz azaldığı için çocuklarla daha çok oturarak oynanabilen kutu oyunları, boyama veya hikaye anlatma gibi aktiviteleri tercih edin. 4 yaşındaki çocuğunuzu bebek hazırlıklarına dahil ederek hem onun kıskançlık duygusunu yönetebilir hem de onunla birebir bağ kurabilirsiniz. Önemli olan mükemmel düzeni sağlamak değil, çocukların kendilerini ihmal edilmiş hissetmeyecekleri kısa ama nitelikli paylaşım anları yaratmaktır.
İki çocuktan sonra üçüncü bebekle hayat nasıl değişir?
Üçüncü bebekle birlikte evdeki hiyerarşi ve sorumluluk dağılımı yeniden şekillenir; 8 ve 4 yaşındaki kardeşler birer küçük yardımcı rolüne bürünür. İlk iki çocuğun sosyal ve duygusal ihtiyaçlarının farklı olması, sizin de esnek planlama yapmanızı gerektirir. Üçüncü çocuk, evin rutinlerine daha hızlı uyum sağlar çünkü zaten hareketli ve gürültülü bir ev ortamına doğacaktır, bu durum bebeğin daha sosyal ve uyumlu olmasını da destekleyebilir.
Yeni doğan bebekle 4 ve 8 yaşındaki çocukların kıskançlığı nasıl aşılır?
Kıskançlığı azaltmanın en etkili yolu, büyük çocuklara bebek bakımı sırasında küçük ve güvenli görevler vererek onlara 'abi/abla' olma sorumluluğunu hissettirmektir. Bebeği emzirirken veya uyuturken büyük çocuklarla özel 'anne-çocuk' saatleri belirlemek, onların ilgisiz kalmadıklarını anlamalarını sağlar. Ayrıca, 4 yaşındaki çocuğun henüz çok küçük olduğunu unutmadan, ona bebeğin bir rakip değil, evin yeni bir oyun arkadaşı olduğunu sevgiyle açıklamak adaptasyon sürecini hızlandırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 480 göst.
23 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Bal bebek 2 (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,700 göst.
21 Aralık 2025 Diğer kategorisinde ...Hilal... (439 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 354 göst.
23 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Citipiti (7,001 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 198 göst.