Üç çocukla nasıl başa çıkarım, çok yorgunum ne yapmalıyım?

0 oy
242 göst.
önce Diğer kategorisinde (108 puan) tarafından

3 çocuğum var 2si isteyerek ama 3. Bıze de surprız oldu. Allahın gücüne gıtmesın çok şükür rabbım acılarını yokluklarını gostermesın. Ama hayatımın ilk defa öyle bır donemındeydım kı o rutın nımettır derler ya oyleydı bı rutınım duzenım oluşmuştu çocuklarım artık bana baglı degıllerdı buyumuslerdı ve ben rahatlamıstım artık nefes alabılıyodum. Çok şükür huzurumuz yerındeydı maddı manevı her anlamda ıyıydık. Namazlarımı aksatmadan duzenlı sekılde kılar ve herşeyden önce namazımı oncelık görürdüm ve belkıde hayatımda namaz olduğu ıcın o dönem çok huzurluydum mutluydum bır numara okula baslıcak ıkı numara da anaokuluna verırsem ben kendıme vakıt ayırabılcem dıye sevınıyodum dıyete spora baslayıp tam 17 kg vermıstım hayatım çok guzeldı yanı anlatamam huzurum vardı ya öyle böyle degıl rabbım tekrar o gunlerdekı huzuru nasıp etsın ama dünyada cennetı yasıyo gıbıydım. Sonra adetım gecikti ama konduramadım tabı ıstemıyoruz korunuyoruz ama surprız oldu bıze de ben hala inanamıyorum o ayrı. Çok agladım çok fazla sıkıntı yasadım hamılelıgım stresli gectı bır anda hayatım alt üst olmuş gbı hıssettım çocuklarımla ılgılenemıyodum dıgerlerının aksıne bu hamılelık benı mahvetmıstı. Doğuma kadar sıkıntılar sürdü doğumdan sonra halıyle 3 çocuk tek basıma esım elınden geldıgınde yardımcı oldu ama o işteyken ıllakı tektım ve çok zorlandım hala da zorlanıyorum bana bagımlı memeye bagımlı bır bebek ve dıger çocuklarım kendı hallerınde büyüyüp gıdıyolar resmen. Onlara çok üzülüyorum vakıt ayıramıyorum yemın ederım uyutuyorum memeyı bıraktıgı an yatırınca hemen uyanıyo kesınlıkle bensız uyumuyo sureklı kucagımda bır elımde iş bır elımde bebek tukendım artık. İş güç herşeyi gectım çocuklar dıyokı telefona bakmak ıstemıyoruz sıkılıyoeuz parka gıdelım sıyolar ya goturemıyorum esım geldıgınde geç olmazsa anca o zaman. Haksızlık edıyorum gbı hıssedıyorum dıger çocuklarıma. Streslıyım sureklı ve zorlanıyorum istemeden sınırle çocuklara bagırıyorum tahamülüm kalmıyo ama ıcım parcalanıyo. Bu saat oldu hala uyumadı sureklı emmek ıstıyo ama ben de tükendim. Banyoya gırmek lavaboya gırmek lüks oldu. Yemek yaparken bacaklarıma tırmanıyor çekiştiriyo oyuncak oynamıyo abısı ablası oynatıyo durmuyo uyumuyo yanı hıc bır sıkıntısı yokken bıle hep bende durmak ıstıyo hem huysuz. Cocuklarımım her anlarını bırlıkte gecırmek ıstıyorum çok çabuk büyüyorlar ve çok özlüyorum ama 3 numaradan dıgerlerıne fırsat kalmıyo boşa geçen onlara ayıramadıgım her an bana zulüm gbı gelıyo. Kızım bırlıkte uyumak ıstıyo aglıyo yavrum ama bebegı uyutup kızımım yanına gıdemıyorum anında uyanıyo bebek yanımda yatarken kızım gelıyo bu sefer yıne emerek uyudugı ıcın kızıma sarılıo yatamıyorum kıskanıyo haklı da off hersey çok zor ev ıslerı okul vs tmm ama en çok zoruma gıden üzüldüğüm şey çocuklarımla doya doya her anımızı yasayamıyorum. Ornegın kızım şuan bırlıkte uyumak ıstıyo mesela 2 sene sonra ıstemıcek bu günler aklıma geldıkce ben kahrolucam. Yanı annelık sureklı vıcdan azabı gerçekten. Yetememe duygusu mahvedıyo insanı.  Maddı olarak ta baya sıkıntıdayız yanı hayatımda ilk kez böyle maddı sıkıntı yasadım çocukların ısteklerı ıhtıyacları oluyo alamayınca o dert oluyo insana her halımıze şükürler olsun Allahıma sonsuz şükürler olsun saglıgımız yerınde rabbım evlatlarımın da gözüne yaş ayagına taş degdırmesın yokluklarını acılarını gostermesın. Böyle düşününce isyan etmıs gbı de ıcım huzursuz ama hayatımın o kadar ıyı bı donemınden bu döneme geçmek ve beklenmedık sekılde olması ben hala toparlayamadım ve çok bıtkınım yorgunum herkes çok ıyı idare edıyosun 3 çocukla dıyo ama ben bıttım gören yok çok yoruldum. Ha hıc bır sey yetmez gıbı bır de bu internette dolanan haberler kan donduruyo ben nasıl korıcam o insanlardan dıye paranoyak oldum resmen off herşey çok zor gerçekten daha bugün oğlum anne bagırma dıyerek agladı ıcım parcalanıyo ama tahamülüm asla kalmadı yorgunum fızıksel ruhsal her anlamda  çocuklarıma bagırmak ıstemıyorum kım ister ama o an bı anlık sınırle stresle bagırıyorum sonrası vıcdan azabı ben ne yapıcam böyle 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (4,667 puan) tarafından

Bende istemeden 4. Ye hamile kaldım bende çok ağladım benimde bi düzenim vardı en küçüğü kreşe gidecek bu sene .. büyüklere haksızlık ediyorsun gibiyim diyorsun ya şöyle düşün istersen de istemesen de oda senin evladın senin başka çocuğun olsa da onun için tek Annesisin düşünürsen eğer ona da haksızlık etmiş olursun.. bence  zihninde ufaklığı da hayatına dahil et bak o zaman hayat nasıl güzel gelecek.  Sen onu hiç istemediğin için hep kötü tarafları düşünüyorsun canım. Onu da ailenize kabul et. Yani anlattıklarından yola çıkarak ben öyle hissettim.. hepsi bizim Evladımız ama onların tek anneleri var unutma... güzel düşündükçe hayat daha da güzelleşecek emin ol

-Reklam-
0 oy
önce (71 puan) tarafından

Öncelikle sakin ol canım iki sene önce yaşadıklarının aynını yaşadım. Sürpriz üçüncü Bebek tek başına bakıyorum. Ama rabbim yardım eder. Çocuklara ne kadar anlatsam da anlamıyorlardi. Hep bebekle ilgileniyorsun bizi sevmiyorsun derlerdi. O zaman siz ilgilenin dedim. Banyosuna yemeğine oyununa herseyine dahil ettim büyükleri. Hepimizin oynayacagi oyunlar buldum. Ayağımda bebeğimi sallarken perdeleri ışıkları kapatıp animasyon saati yaptım ev iş güç yemek umrumda olmadı. Bebeği de alıp parka götürdüm çok zor oldu ama geçiyor. İnan bana geçecek iki yaşında şimdi küçüğüm. Beraber oynuyorlar memeden kesmek zulüm gibiydi onu da hallettik ve uykuları düzene girdi. O dönem çok zorlanıyordum ama üçüncüm rahatsızlandı ve yoğun bakıma yattı o gün aslında benim için dönüm noktası oldu. Ailem hiç birşeyi bu kadar ince düşünmüyordu ben niye kafayı yiyecek kadar takıyorum dedim. Biraz oluruna bırak küçük ağlasın beş dk bişey olmaz. Büyüklerle arada anne kız günü anne oğul günü yap bebeği birine babasına falan bırak. Bayılıyorlar böyle özel günlere çocuklar. Allah yardımcın olsun canım. 

0 oy
önce (1,670 puan) tarafından

Hepsini okudum bacım ama ya 4 5 çocuklu olanlar napicak mecbur onuda büyüteceksin madem istemiyordunuz daha iyi önlemler alsaydın keşke bu kadar üzülmezdj  ama oda senin bebeğin oda büyüyecek ve geçecek bunlar Allah Büyük bunalrı okuyunca ileride 2. Düşünemiyorum bile 1 yeter bana galiba 

0 oy
önce (1,902 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun canım sabret geçiyor.

Benimde 3 kızım var. Tam rahata erdim dedim üçüncü bebeğim sürpriz oldu bize. İki buçuk yaşında Suan. Ve emin ol 2 yaşına kadar burnumdan geldi 1. Sınıf vardı. Ana sınıfı vardı bebeğim durmuyordu ay ağlamadım krizler geçirmedim. Çok şükür iki aydır rahatım ama budefa da bedenim ruhum çok yorgun ve ben hep halsizim uyumak istiyorum 😢

0 oy
önce (2,666 puan) tarafından

Bacım bak bendede var birincisi sınıf a gidecek diğeri iki buçuk yaşında biride 11 aylık kışın doğum yaptım o günleri dusununce bugunume şükür diyorum sonra hep özel çocuk annesini düşünüyorum ya onlar napsin bir ömür bebek gibi bakıyorlar üstüne hastane işleri hiç bitmiyor hastanede yattık çocuklarımı bırakıp ben yoğun bakım da da kaldm doğumdan sonra çok zordu pramaturr doğum yaptım riskim vardı ölümden döndüm. Ama hepimiz sağlıklıyiz  elhamdülillah geçecek ilerde bugünleri özlemle anacağız büyümüş kızın yinede iki buçuk yaş benm küçüktü gece sabaha kadar ağlardı uykusunda çok çaresiz kalıp ikisi ağlarken ağladım gurbette tek başıma çok hasta oldu çocuğum dedim iyi olsun yeter  evet diğerlerine yetisemiyoruz ama  biraz toparlansinlar hepsi bir anda coksey yapacaz inşallah ben inanıyorum sende güçlü ol geceye bitik olan ben sabah umutla çocuklarıma daha iyi olacam diye ama tabi olmuyor bende bağırıyorum büyük benm özellikle o bana çok bağlı ona çok kızıyorum ama sonra affetrmeye çalışıyorum kısır döndü ama geçecek inanıyorum 

0 oy
önce (33,062 puan) tarafından

Ben postu okurken çocuğu zaten baştan istemediğiniz için bu kadar zorlandığınızı düşündüm öyle hissettim yani ki posta da direkt bu cümle ile başlamışsınız. Üç çocuklu olmak sizin isteğiniz değil ama Doğan çocuk sizin evladınız. Bir bebeğin büyüme sürecinde bu saydıklarınızın hepsi rutin yaşanıyor zaten. Kilo alma uykusuzluk tuvalete banyoya girememe kendine eve zaman ayiramama... Varsa daha büyük çocukların ihmal edilmesi. İkinci çocuk doğduğunda da ilk çocuğa ayrılan zaman enerji azaldi ama sorun olmadı geçti gitti şimdi bu süreçte geçecek. Yeterki üç tane sağlıklı evladı büyütmeye odaklanın. İleriye yönelik hayaller kurun ve mümkünse eşinizin izinli olduğunda veya bebek uyuduğunda diğer çocuklara özel zamanlar ayırın. Benim ikinci çocuğum doğacak ilk çocukta bebekken eşime bırakıp dışarıya çıkardım. Şimdi eşime de diyorum sen küçüğe bakarsın biz büyükle başbaşa kalırız diye mecburen üç çocuğun varsa üçe bölüneceksin ama bunun geçici olduğunu unutma. Bugün şikayet ettiğine yarın öbür gün şükredeceksin unutma :)

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Üç çocuk annesi olarak kendime nasıl vakit ayırabilirim?
Üç çocuk annesi olarak kendinize vakit ayırmak için öncelikle mükemmeliyetçi beklentilerinizi bir kenara bırakıp, eşinizle net bir görev dağılımı yapmalısınız. Bebek dışındaki çocuklarınızla gün içinde sadece 15-20 dakikalık 'kaliteli zaman' dilimleri oluşturmak, onların ihtiyaçlarını karşılamanıza ve suçluluk duygunuzu azaltmanıza yardımcı olur. Ev işlerini basitleştirip, çocukların bağımsız oyun oynama becerilerini destekleyen kısa aktiviteler belirlemek kendinize nefes alma alanı yaratmanızı sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sürekli emmek isteyen bebekle nasıl uyku düzeni kurabilirim?
Sürekli emmek isteyen bebeklerde uyku düzeni kurmak için bebeği sadece beslenme amaçlı değil, farklı uyku ilişkilendirme yöntemleriyle sakinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bebeği uykuya daldığında yatağına geçişini yumuşatmak için yanına sizin kokunuzun sindiği bir kıyafet bırakmak veya beyaz gürültü kullanmak etkili olabilir. Emerek uyuma alışkanlığını kademeli olarak azaltmak için emzirme süresini yavaş yavaş kısaltıp, kucakta sallama yerine yatakta pışpışlama gibi farklı yöntemlere geçiş yapabilirsiniz.
Çocuklara karşı artan tahammülsüzlük ve öfke nasıl yönetilir?
Çocuklara karşı artan tahammülsüzlüğü yönetmek için öfkenin yükseldiğini hissettiğiniz an 'mola' yöntemini uygulayarak kısa bir süre odadan ayrılıp derin nefes egzersizleri yapmalısınız. Kendinize fiziksel ve zihinsel olarak tükenmiş olduğunuzu kabul edip, bu durumun geçici bir süreç olduğunu hatırlatmak suçluluk duygusunu hafifletir. Eğer öfke kontrolü sağlamakta çok zorlanıyorsanız, bir uzmandan destek almak veya yakın çevrenizden kısa süreli yardım talep ederek ruhsal boşalım sağlamak önemlidir.
Çok çocuklu ailelerde kardeş kıskançlığı nasıl azaltılır?
Çok çocuklu ailelerde kardeş kıskançlığını azaltmak için bebek uyurken veya sakinleştiğinde büyük çocuklarla birebir özel zaman geçirmek en etkili yoldur. Büyük çocuğunuza küçük kardeşin bakımında 'yardımcı' rolü vererek onun da aile içindeki statüsünü koruduğunu hissettirebilirsiniz. Kardeşi emzirirken büyük çocuğunuzla kitap okumak veya sessiz bir oyun oynamak, onun dışlanmışlık hissini azaltacak ve sizinle olan duygusal bağını güçlendirecektir.
Annelikte yetememe duygusu ve vicdan azabı ile nasıl başa çıkılır?
Annelikte yetememe duygusuyla başa çıkmak için her şeyi mükemmel yapmaya çalışmak yerine, çocuklarınızın temel ihtiyaçlarının karşılandığına ve sevildiklerine odaklanmanız gerekir. Gün sonunda kendinizi suçlamak yerine, yaptığınız küçük başarıları not alarak olumluya odaklanmayı deneyin. Unutmayın ki annelik maratonunda bazen sadece hayatta kalmak ve günü huzurla bitirmek, o gün için yeterince çabaladığınızın en büyük kanıtıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 181 göst.
4 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Frezya (702 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 758 göst.
0 oy
26 cevap 1,569 göst.
+1 oy
7 cevap 516 göst.
12 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Hayal53 (392 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,639 soru

24,764,734 cevap

373,034 kullanıcı

...