Evde ilk defa kışlık domates sosunu nasıl yapabilirim?

0 oy
109 göst.
önce Diğer kategorisinde (90 puan) tarafından

Kızlar hayırlı geceler Kaynım 1 kasa domates ayırdı bana domates sos yapcem yarın tüp üstünde sarımsak domates ve normal tuzmu kullanıyoruz yoksa Kaya tuzumu sirke de atmamız gerekmi ? İlk defa yapacam normalde annem yapardı ama yapmıyo artık bu senede ben kendim evde yapayım dedim nasıl yapacam bana aydınlatma yapsanız ??

4 Cevaplar

0 oy
önce (4,061 puan) tarafından

Sadece sos olacaksa kalya biberde köy içine yani domates sarımsak kapya biber hepsini pişir en son Kaya tuzu koy sirke bir çay bardağı koysan güzel olur ama şart değil 

önce (90 puan) tarafından

Jelibon acı biber de var onu nasıl yapım onun içine de atsam olur mu ama hepsini değil bı kaç acısı hem acısız yapsam

önce (4,061 puan) tarafından

Olur tabi hepsini iyice pişir ister blendira vur istersen iyice suyunu çektir öyle doldur 

-Reklam-
0 oy
önce (288 puan) tarafından

Menemenlik yapacaksan sarımsak falan konmaz ama kahvatlida falan yemek istersen ona konuyor 

0 oy
önce (1,201 puan) tarafından

Kahvaltılık güzel oluyor

önce (90 puan) tarafından

Ben sos yapacam hem yemeklere katmak için hem Acılı kahvaltıda yicek sekidle yapcem

0 oy
önce (10,385 puan) tarafından

Ben sade yaparim hep yağ miktarını az koy konserve yapacaksan şişe ve kapakları iyi sterilize et kaynat ve tabiki Kaya tuzu kullan daha uzun ömürlü oluyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde kışlık domates sosu yaparken kaya tuzu mu yoksa normal tuz mu kullanmalıyım?
Kışlık domates sosu yapımında sebzelerin daha diri kalması ve bozulmaması için kesinlikle kaya tuzu kullanılmalıdır. Kaya tuzu, normal sofra tuzuna göre daha yoğun bir mineral yapısına sahip olduğu için sosun raf ömrünü uzatır ve fermente olmasını engeller.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Domates sosu yaparken içine sirke eklemek gerekli midir?
Domates sosu yaparken sirke kullanımı tamamen damak tadınıza bağlıdır, zorunlu değildir. Ancak sirke, sosun asitlik oranını dengeleyerek kış boyunca kavanozlarda bakteri oluşumunu önlemeye yardımcı olan doğal bir koruyucudur. Eğer sosunuzun daha uzun ömürlü olmasını isterseniz, 1 kasa domates için yarım çay bardağı elma veya üzüm sirkesi ilave edebilirsiniz.
Tüp üzerinde domates sosu yapmanın püf noktaları nelerdir?
Tüp üzerinde domates sosu yaparken en önemli nokta, domateslerin suyunu tamamen çekip koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte pişirilmesidir. Pişirme sırasında sarımsakları son 10 dakika içinde eklemek, aromanın kaybolmamasını sağlar. Sosunuz koyulaştıktan sonra kaynar haldeyken kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatarak ters çevirmek, vakumlanmasını sağlayarak bozulmasını önler.
Kışlık domates sosu kaç dakika pişirilmelidir?
Domates sosunun pişme süresi, domatesin cinsine ve tencerenin genişliğine bağlı olarak genellikle 1 ile 2 saat arasında değişmektedir. Sosun istenilen kıvama geldiğini anlamak için bir kaşıkla tencereyi ortadan ikiye ayırdığınızda sos hemen birleşmiyorsa, ideal koyuluğa ulaşmış demektir.
Sarımsaklı domates sosu yaparken sarımsaklar nasıl eklenmelidir?
Sarımsaklı domates sosu yaparken sarımsakları rendelemek veya ince ince kıymak lezzetin sosa daha iyi geçmesini sağlar. Sos ocakta kaynamaya başladıktan yaklaşık 45 dakika sonra sarımsakları eklemek ve bir süre daha pişirmeye devam etmek, sarımsağın çiğ kokusunun gitmesine ve domatesle bütünleşmesine yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 377 göst.
3 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 609 göst.
0 oy
4 cevap 272 göst.
24 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Manolyam (3,761 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,639 soru

24,764,734 cevap

373,034 kullanıcı

...