Evde spor düzenine nasıl geri dönebilirim?

0 oy
97 göst.
önce Diğer kategorisinde (18 puan) tarafından

14ünden itaberen evde tekrar spor yapacam oğlanı okula gönderdikten kimler benim gibi kızlar:)

1 cevap

0 oy
önce (3,116 puan) tarafından

ben bugunden basladim yatili

kisafirlerim vardi gttiler uc gundur camasir mamisr.  bitek yastiklar kaldi onalrida ara ara atiyorum.  sabah 30 dk suan 20 dk eliptik yaptim. biraz camasir katlamaya oturdum o sira az bi soluklanirim sonra 10 dk da ip atlicam 🤣 aksam da 30 dk yuruyus yapicam

önce (3,116 puan) tarafından

cocuklari okula yollayinca okula birakip

direk sahile gecmek niyetim var. 1 saat yuruyup oyle eve gelicem

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde düzenli spor yapmaya nasıl başlayabilirim?
Evde spor düzeni kurmak için öncelikle kendinize haftalık bir program belirlemeli ve bunu günün sabit bir saatine, örneğin çocuk okula gittikten hemen sonraya yerleştirmelisiniz. İlk aşamada 20-30 dakikalık hafif egzersizlerle başlamak, devamlılığı artırmak için en etkili yöntemdir. Motivasyonunuzu korumak adına spor kıyafetlerinizi önceden hazırlamak ve basit bir spor matı edinmek süreci kolaylaştıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evde yapılan sporlarda motivasyon nasıl korunur?
Evde spor yaparken motivasyonu yüksek tutmanın yolu, ilerlemenizi somut olarak takip etmekten geçer. Her gün aynı saatte spor yapmayı bir rutin haline getirmek, zihnin bu sürece alışmasını sağlar. Ayrıca sevdiğiniz tempolu müzik listeleri oluşturmak veya kısa süreli hedefler belirleyerek kendinizi ödüllendirmek, sporu bir zorunluluktan çıkarıp keyifli bir aktiviteye dönüştürür.
Evde spor yapmak için hangi ekipmanlar gereklidir?
Evde spor yapmak için çok fazla ekipmana gerek yoktur; ancak temel seviyede kaliteli bir yoga matı, sakatlanmaları önlemek ve konfor sağlamak için en önemli ekipmandır. İhtiyaca göre 1-2 kilogramlık dambıllar, direnç bantları veya bir atlama ipi, egzersizlerin yoğunluğunu artırmak için kullanılabilir. Başlangıç aşamasında sadece vücut ağırlığıyla yapılan hareketler bile oldukça etkilidir.
Günde ne kadar süre spor yapmak etkili olur?
Sağlıklı bir yaşam ve düzenli spor alışkanlığı için günde ortalama 30 ile 45 dakika arasında egzersiz yapmak oldukça etkilidir. Önemli olan süreden ziyade, hareketin devamlılığı ve egzersiz sırasında nabzın hedeflenen seviyede tutulmasıdır. Haftada 3-4 gün bu tempoda çalışmak, fiziksel kondisyonu geliştirmek ve zinde kalmak için yeterli bir başlangıç süresidir.
Hangi saatlerde spor yapmak daha verimlidir?
Spor için en verimli zaman dilimi, sizin günlük rutinlerinize ve enerji seviyenize en uygun olan saattir. Birçok kişi için çocukların okulda olduğu sabah saatleri, zihnin odaklandığı ve enerjinin yüksek olduğu en ideal zamandır. Önemli olan, spor yapacağınız saatin gün içindeki diğer sorumluluklarınızla çakışmaması ve bu saati bir alışkanlık haline getirerek tutarlı bir şekilde uygulamanızdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 508 göst.
0 oy
17 cevap 1,035 göst.
6 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Aytencelik (4,680 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,382 göst.
7 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,953 göst.
11 Eylül 2020 Diğer kategorisinde K&S!.1 (651 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,709 soru

24,765,991 cevap

373,081 kullanıcı

...