E-devlet doğum yardımı onaylandı, parayı nereden alırım?

0 oy
73 göst.
önce Diğer kategorisinde (13 puan) tarafından

Sabah başvuru yaptım e devletten şimdi baktım başvurunuz onaylandı yazıyor ödemeyi nasıl alacam ne yapmam gerekiyor 

2 Cevaplar

0 oy
önce (3,857 puan) tarafından

Halkbanktan kart alacaksın ilk çocuk mu ?

önce (13 puan) tarafından

Yok ikinci çocuk 

halkbanka gidip kart mı istiyeceğim

önce (3,857 puan) tarafından

Aile karti dersin yeni doğum yaptığını söylersin onlar kart veriyorlar 

-Reklam-
0 oy
önce (4,663 puan) tarafından

Nerden baktınız acaba bende başvuru yaptım ama sonucu bi türlü bulamadım

önce (87 puan) tarafından

Başvuru yaptığınız sayfaya gelince solda üstte üstte 3 çizgi var. Ona tıklayın taleplerim kısmından son duruma bakabilirsiniz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

E-devlet üzerinden onaylanan doğum yardımı parası nasıl çekilir?
E-devlet üzerinden onaylanan doğum yardımı ödemeleri, başvurunun sonuçlandığı ayı takip eden ayın 25'ine kadar PTT şubelerine gönderilmektedir. Onay bildirimini aldıktan sonra, T.C. kimlik kartınızla birlikte size en yakın PTT şubesine giderek adınıza yatan ödemeyi tahsil edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum yardımı ödemesinin PTT'ye yatıp yatmadığını nasıl anlarım?
Ödemenizin PTT'ye aktarılıp aktarılmadığını e-Devlet kapısı üzerindeki 'Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama' ekranından takip edebilirsiniz. Eğer başvuru durumunuz 'Ödeme Hazır' veya 'PTT'ye Gönderildi' şeklinde güncellendiyse, paranızı herhangi bir PTT şubesinden çekebilirsiniz.
Doğum yardımı parası çekmek için yanımda ne götürmeliyim?
Doğum yardımı ödemesini alabilmek için sadece T.C. kimlik kartınızın yanınızda olması yeterlidir. PTT şubesindeki görevliye doğum yardımı ödemesi için geldiğinizi belirttiğinizde, kimlik doğrulamanız yapılarak tutar tarafınıza nakit olarak ödenir.
E-devlet doğum yardımı başvurusu onaylandıktan sonra para ne zaman yatar?
Doğum yardımı ödemeleri genellikle başvurunun onaylandığı ayı takip eden ayın 25'i ile 30'u arasında PTT hesaplarına aktarılmaktadır. Başvurunuz yeni onaylandıysa, sistemin ödemeyi PTT'ye iletmesi için bir sonraki ayın ödeme dönemini beklemeniz gerekecektir.
Doğum yardımı ödemesi PTT'den çekilmezse ne olur?
PTT şubelerine yatırılan doğum yardımı ödemeleri, çekilmediği takdirde belirli bir süre (genellikle 1 yıl) PTT sisteminde bekletilir. Bu süre zarfında çekilmeyen ödemeler iade edilerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili hesaplarına geri aktarılır, bu nedenle ödemeyi zamanında almak önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 246 göst.
0 oy
1 cevap 260 göst.
0 oy
1 cevap 306 göst.
0 oy
0 cevap 179 göst.

Kategoriler

1,519,421 soru

24,762,238 cevap