Rotavirüs aşısını bebeğime kaçıncı ayda yaptırmalıyım?

0 oy
165 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (80 puan) tarafından

Merhaba hanımlar çocuklarınıza rotavirus aşısın kaç ayda yapdırdınız? İnternetde Aşıdan sonra bebeklerde ateş, ishal oluyor yazılmış, sizlerde öyle bişiy oldu mu?

8 Cevaplar

0 oy
önce (1,082 puan) tarafından

3. Ayda yapılıyor ama ücretli eczaneden alıyorsun aşıyı sağlık ocağına götürüyorsun orda veriliyor  özel bi aşıdır ama zorunlu değil 

önce (80 puan) tarafından

Evet canım aşını aldık, bebeğın 4 gündür 2 ayı tama oldu. Peki ateş, ishal yapıyor mu ?

önce (1,082 puan) tarafından

Beli olmaz bazı bebeklerde ateş yapıyor bazılarında yapmıyor ben çok sık sık emzirdim  durup dururken  ateşi çıkıyordu  iniyordu 

Peki canım ben de sık sık emzirmeye özen göstericem. Cevab için teşekkür ederim

-Reklam-
0 oy
önce (7,746 puan) tarafından

2-4 veya 3-5 ayda yapılıyor hicbir yan etkisi olmadi çok basitti zaten

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (4,985 puan) tarafından

Bize bir yan etkisi olmadı. Kızım geçen sene okuldan rota kaptı ve çok rahat atlattık. Ateşi vardı ama sadece 5 kere ishal şeklinde kaka yaptı, bir kere kustu. Şükrettim aşıyı yaptırdığıma. 

Benim ilk çoçuğumda rota olmuşdu 5 gun hastanede kaldık. O yüzden küçuk bebegime yapırıcam 

0 oy
önce (5,000 puan) tarafından

2-4 ya da 3-5 aylarında yapılıyor. Genelde yan etkisi olan bir aşı değil 

İnşallah bizde de yan etkisi olmaz

0 oy
önce (16,400 puan) tarafından

2-4 veya 3-5ye yapılır, daha geç yapılmaz

bazı bebeklerde ishal olabiliyor, benim kızımda olmadı 

İnşallah bizde de olmaz

0 oy
önce (20,774 puan) tarafından

16 20 hafta arası sanki ilki. Hiç de bir şey olmadı bizim aşıyı olmazsa sorun 

İnşallah bizde de olmaz, ishaldan korkuyorum

0 oy
önce (3,880 puan) tarafından

3 ve 5 aylarda yapıldı kızıma cnm

Teşekkür ederim canım 

0 oy
önce (463 puan) tarafından

4.aya kadar yapılmalı diye biliyorum canım geç yapılırsa riskli oluyormus allah korusun bagırsak dügümlenmesine kadar yol acabiliyormus ama doktorlar ona dikkat eder zaten 

Canım ben yaşadığım yerde rota aşısı yok doktorlarda yapmıyor, yapın diye de söylemiyorlar hiç. Benim büyük çocuğum rota olmuşdu 5 gün hastanede kaldık, doktorun deyişdik başka doktora gitdik o zaman böyle bi aşını olduğun bildik. Şimdi küçük bebeğim var zar zor aşını bulduk yarın yaptırıcam 

Anladım canım cok gecmis olsun kac aylık bebişin 2 doz 2 ay arayla yapılcak ozaman 6 .ayı geçmemeli o yüzden en erken 4.ayda olması en iyisi

4 gün oldu 3 aya geçeli

5.ayda yapılır ozaman ikinci dozu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Rotavirüs aşısı bebeklere kaçıncı ayda yapılmaya başlanır?
Rotavirüs aşılarının ilk dozu genellikle bebekler 6 ile 12 haftalıkken uygulanmaya başlanır. Aşının türüne göre iki veya üç doz şeklinde tamamlanması gerekmektedir ve tüm dozların bebek 8. ayını doldurmadan bitirilmesi önerilmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde rotavirüs aşısından sonra ateş ve ishal normal mi?
Evet, rotavirüs aşısı sonrası bebeklerde hafif ateş, huzursuzluk, geçici ishal veya kusma görülebilir. Bu durum bağışıklık sisteminin aşıya verdiği doğal bir tepkidir ve genellikle 1-3 gün içerisinde kendiliğinden düzelir.
Rotavirüs aşısı yaptırmazsam bebeğim ne gibi risklerle karşılaşır?
Aşı yaptırılmadığı takdirde bebekler, şiddetli ishal, kusma ve buna bağlı gelişebilen ciddi sıvı kaybı yani dehidratasyon riski ile karşı karşıya kalabilir. Rotavirüs özellikle bebeklerde hastaneye yatış gerektiren ishal vakalarının en yaygın nedenidir.
Rotavirüs aşısı yan etkilerini azaltmak için ne yapabilirim?
Aşı sonrası yan etkileri hafifletmek için bebeğinizi bol bol emzirmeli veya sıvı alımını desteklemelisiniz. Ateş yükselmesi durumunda doktorunuzun önerdiği dozda ateş düşürücü kullanabilir ve bebeğinizi rahat kıyafetlerle serin tutarak huzursuzluğunu azaltabilirsiniz.
Rotavirüs aşısı yapılırken bebeğimin karnı tok mu olmalı?
Rotavirüs aşısı ağız yoluyla uygulanan bir aşı olduğu için bebeğin karnının çok tok olması şart değildir. Ancak bebeğin aşırı huzursuz olmaması adına aşı öncesi veya sonrası emzirmenizde bir sakınca yoktur, hatta emzirmek bebeği sakinleştirerek süreci kolaylaştırabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 482 göst.
0 oy
3 cevap 329 göst.
0 oy
6 cevap 315 göst.
0 oy
1 cevap 147 göst.

Kategoriler

1,519,520 soru

24,763,514 cevap