Ailem beni dışlıyor ve eşim destek olmuyor ne yapmalıyım?

0 oy
369 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (74 puan) tarafından

Güzel Bacılarım 

Kafanızı çok şişirmek istemiyorum eski postlarımdan belirttiğim gibi kaynımn babamın evine gidişine karıştı ve herkese bana zavallsin demiş öyle bişey dememdim de ve büyük görümcem aradı beni çok kırdı abisi için bu gün görümcemin oğlunun düğünü herkes giyindi kuşanıp gitti eşim dahi ve ben çocuklarımla evde kaldık kendimi çok kötü hissediyorum aşağılanmış hissediyorum ne yapayım nasıl edeyim 😥

Bu arada gitmemek kendi kararmdı eşim çok ısrar etti gitmem için ama gitmedim 

Eltilerim o kadar mutlu ki bu durumdan 

6 Cevaplar

0 oy
önce (1,037 puan) tarafından

En İyi Cevap

Azıcık aşım ağrısız başım diye bi laf var 

-Reklam-
0 oy
önce (6,177 puan) tarafından

Kız boşver niye kendini  mutsuz edip hayatını karartıyorsun. Olan olmuş araya mesafe girmiş nspcan öyle insanları iyi olsalardı bşrde senin sğzından dinlerlerdi

önce (74 puan) tarafından

Öyle tabi onlar için bahane olmuş gibi haklısın Allahindan bulsunlar 

0 oy
önce (32,944 puan) tarafından

Seni aşağılayan en başta eşin olmak üzere eş tarafın komple ( eşin susup bütün bunlara rağmen git deyip seni savunamadığı için diğerleri de yok yere sana tepki aldıkları için ) asıl onca davranışı lafı yutup oraya gitsen kendin kendini aşağılamış olurdun iyi yaptın bundan sonrada hiç biri ile görüşme konuşma 

Hepsini engelledim sildim zaten 

0 oy
önce (138 puan) tarafından

Gitmemek daha iyi değil mi hayatından cikarmişsan yoluna bakacaksin

0 oy
önce (2,412 puan) tarafından

Aslında eşin o düğüne giderek sana saygısızlık yapmış biraz orasi ayri konuda 

Evet insansın nekadar da olsa orda bulunmak istersin içinde ukte kalır fakat değmeyen insanlar için de canını hiç sıkma eğer gitseydin kendini çok küçük düşürmüş olacaktin

Eşim sadece takı yapıp dönerim demişti ajanstan izledim ağzı kulağında halay çekiyor deli oldum mesaj attım çok şey yazdım umrunda değil adamın çok canım yanıyor çok 

0 oy
önce (9 puan) tarafından

Eşler niye böyle ya ya karınla gidersin ya karınla evde oturursun Benim eşimde ailesi konusu açıldı mı kaplan kesiliyo Ne bu böyle ya Yabancılara hayranım böyle şeyler yok onlarda herkes kendi yuvasının derdinde İstemiyorum bende hiç kaynana kayınbaba elti bilmem ne ayda yılda bir görüşmek istiyorum ama yok kaynanam her hafta çocuk görmek ister Çocuklara bişey yaptığı da yok Hiç benlik şeyler değilmiş İlk ikizdi şimdi bidaha hamileyim Katlanamıyorum böyle şeylere beni boğuyo Allah gelinlere sabır versin

önce (9 puan) tarafından

Bence düğüne gitseydin kimseye yüz vermeyip kimseyi takmadığını onların senin umrunda olmadığını gösterseydin bi güzel kurtlarını dökseydin gelseydin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi tartışmalar sonrası kendimi dışlanmış hissediyorum ne yapmalıyım?
Aile üyeleri tarafından dışlanmış hissettiğinizde öncelikle sakinleşmek ve duygularınızı net bir şekilde ifade etmek için doğru zamanı beklemek en sağlıklı adımdır. Öfke anında tepki vermek yerine, sınırlarınızı koruyarak kendinize zaman ayırmalı ve eşinizle bu durumu yapıcı bir dille konuşmalısınız. Kendi psikolojik iyi oluşunuza odaklanmak ve bu dönemde çocuklarınızla kaliteli vakit geçirerek odak noktanızı değiştirmek, yaşadığınız değersizlik hissini azaltmaya yardımcı olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Görümce ve kayınvalide ile yaşanan tartışmalar evliliği nasıl etkiler?
Görümce ve kayınvalide gibi geniş aile üyeleriyle yaşanan çatışmalar, çiftler arasındaki iletişimi doğrudan etkileyerek evlilikte güvensizlik ve huzursuzluk yaratabilir. Bu tür durumlarda eşlerin birbirine destek olması ve dış müdahalelere karşı ortak bir sınır belirlemesi evliliğin korunması için hayati öneme sahiptir. Çatışma çözme becerilerini geliştirmek ve eşinizin sizin yanınızda olduğunu hissetmesini sağlamak, aile içi dengeleri yeniden kurmanıza yardımcı olacaktır.
Eşimin ailevi olaylarda beni yalnız bırakmasıyla nasıl başa çıkarım?
Eşinizin ailevi bir etkinlikte veya kriz anında sizi yalnız bırakması, hayal kırıklığı ve dışlanmışlık hissini tetikleyebilir. Bu durumu aşmak için beklentilerinizi ve bu tavrın sizde yarattığı duygusal tahribatı 'ben' diliyle eşinize anlatmanız gerekir. Tartışmanın sıcaklığı geçtikten sonra, bu gibi durumlarda nasıl bir destek beklediğinizi somut örneklerle ifade ederek gelecekteki olası benzer senaryolarda daha güçlü bir dayanışma kurabilirsiniz.
Aile içi iletişimde sınır koymak neden gereklidir?
Aile içi ilişkilerde sınır koymak, bireysel psikolojik sağlığınızı korumak ve aile üyelerinin yaşam tarzınıza veya kararlarınıza müdahalesini engellemek için gereklidir. Sınırlar, nelerin kabul edilebilir olup olmadığını belirleyerek toksik etkileşimleri sınırlar ve size özel bir alan yaratır. Net sınırlar çizmek, başkalarının sizin hakkınızda yanlış yargılarda bulunmasını zorlaştırır ve aile içindeki saygı dengesinin korunmasına katkı sağlar.
Dışlanmışlık hissiyle başa çıkmak için hangi adımlar atılmalıdır?
Dışlanmışlık hissiyle başa çıkmak için ilk adım, yaşadığınız duyguyu kabul etmek ve bu duygunun nedenlerini objektif bir şekilde gözden geçirmektir. İkinci olarak, kendinize olan özsaygınızı güçlendirecek aktivitelerle meşgul olarak özgüveninizi tazeleyebilirsiniz. Eğer bu hisler sürekli hale geliyorsa bir aile danışmanından destek almak, kendinizi ifade etme biçiminizi geliştirmenize ve aile içindeki konumunuzu daha sağlıklı bir zemine oturtmanıza olanak tanır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 1,054 göst.
24 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Nefesimm (405 puan) tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 633 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Yeni bir hayat (8 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 345 göst.
6 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Vedat45& (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 906 göst.