Koltuk altında susam gibi böcekler var, ne yapmalıyım?

0 oy
818 göst.
Diğer kategorisinde (625 puan) tarafından

Hayırlı geceler kızlar evimde küçük odamda bı kaç gündür susam tanesi kadar küçük bir böcek görüyordum parkede ve duvarda pencereden geliyor dedim çünkü başka hiç bir odada yok odada da sadece L koltuk takımı ve halım var bu akşam tekrar görünce koltuğun aralarını makine yaptım koltuğu kaldırdım altını görünce kafayı yedim resmen bı sürü vardı astarı biraz yırtılmışti içinde de bunlar ve toz kırıntılarına benzer kırıntılar vardı bunların ne olduğunu bilen var mı başına gelen var mı tahta kurusu mu yada farklı bişey mi bide hep o odada çocuklarım uyuyordu bugün başka odaya yatak kurdum sürekli de temizlik yapan biriyim evim de temizdir ama çocuklar bazen koltuk aralarına kırıntılar falan koyuyor 3 küçük çocuğum var gözümden kaçmış olabilir ondan mı oldu kafayı yiyecem 

image

image

image

image

9 Cevaplar

0 oy
(625 puan) tarafından

Kızlar yok mu bilgisi olan ya

-Reklam-
0 oy
(94 puan) tarafından

Chat cpt foto atsana bi tahta kurusu olmasın 

(625 puan) tarafından

Attım canm sigara böceği tütün böceği susam böceği diyor 

0 oy
(301 puan) tarafından

Böcek mi dışkı mı? Hareket ediyor mu? Tahtakurusu olma ihtimali var

(625 puan) tarafından

Kırıntı gibi hareket ediyor geçen gün gördüm uçuyor gibiydi ama iki gündür ucmuyorlar sadece hızlı bir şekilde hareket ediyorlar kavrulmuş susama benziyorlar

(301 puan) tarafından

Tahtakurusu larvasına benziyor 

(625 puan) tarafından

Bilmiyorum ki hiçbir bilgim yok tahta kurusu böyle küçük mü olur kavrulmuş susam gibi bide çocuklarla o odada uyuyorduk şimdiye kadar bizi ısırmaz miydi tahtakurusu olsaydı 

(301 puan) tarafından

Şimdi googledan baktım da tahtakurusu larvaları şeffaf olurmuş. Kan emdikçe de koyu renge dönermiş. O siyahların dışkı olma ihtimali de var sanırım ama sen hareket ettiğini söyledin 

(625 puan) tarafından

Evet tahtakurusu değil galiba onların larvaları da farklı oluyormus o siyah şeyler işte bahsettigim gördüğüm böcekler yürüyorlar susam böceği diyorlarmış tahta kurusu siyah küçük mürekkep lekesi gibi diski bırakiyormus bende kaç saattir Arastirip duruyorum 

0 oy
(844 puan) tarafından

Böyle böcekler yüzünden evinden taşınmak zorunda kalan insanlar var maalesef . Hangi eşyada gördüyseniz direk çöp ve evi mutlaka ama mutlaka ilaçlattırın ve tabi o evde siz kalmayın bir süre ilaçlama dönemi yani . Teyzemlerinde başına geldi ordan biliyorum …

(625 puan) tarafından

Teşekkür ederim bence de tahta kurusu degil ins geçer ilaclamayla firma mi ilaçlaması lazım yada eczaneden falan alabilir miyim 

(243 puan) tarafından

İlacalama yaparsanız lütfen komşularıniza da haber verin 

(625 puan) tarafından

Büyük bı ilaçlama yapmayı düşünmüyorum su bazli ilaçlar varmış insanlara zararsız onu yapmayi düşünüyorum benimde üç küçük çocuğum var 

(243 puan) tarafından

Anladım canım.gecen haberlerde gördüm de bı kişi ölmüştü ondan söylemek istedim.

(20,850 puan) tarafından

İlaçtan ölen çok kişi var canım bu ara dikkat edin

0 oy
(2,167 puan) tarafından

Susam böceğine benziyor ama bilemedim

(625 puan) tarafından

Evet canım internetten de baya baktım susam böceği diyorlarmış robota bile sordum oda öyle dedi bilgin var mı bu böceklerle ilgili 

0 oy
(6,239 puan) tarafından

Canım en mantıklısı Bi ilaçlama şirketi çağır evine gelip yerinde keşif yapsınlar. Benim evde de değişik cins bir böcek vardı ilaçlama yaptırdım onun dışında başka böcekler de gelmedi birdaha 

(625 puan) tarafından

Ne zaman yaptırdınız süreç nasıl oldu canm bide fiyatı 

(6,239 puan) tarafından

Geçen yıl yaptırdık hamileydim 3,5 yaşında da kızım vardı evde kalmakta sıkıntı olmadı bizim. Evde bütün priz arkaları Mobilya menteşeleri görünmeyen her yere krem gibi bir şey Sürdüler evin Tavanları ve tabanları komple ilaçlandı bir hafta on gün boyunca evin içinden böcek temizledim ölmüşlerdi hepsi. O zamandan sonra evde herhangi bir böcek görmedim şimdi yeni yeni Karıncalar gelmeye başladı o da herhalde ilacın etkisi gitti O yüzden 

(625 puan) tarafından

En korktuğum şey bu böcekler dün mutfağımi komple temizledim indirdim buğday unum vardı 5 kiloluk turşu bidonunda o böceklenmisti hemde yüzlerce böcek vardı kısa siyah kurtçuk gibi hareket ediyordu hepsi sabaha kadar kasintidan uyuyamadım bir karınca bile görünce kaşıntı başlıyor bende hepsini yok ettim acaba ondan mı öyle oldu bilmiyorum küçük odama gitmiyorum bile arada bakıyorum bişey yok ama koltuğun altı için ilaç alıp sikacam orda da yuva yapmışlar 

(6,239 puan) tarafından

Sen onları ne kadar temizlesen de illaki Onların bir yerde bir lavrası oluyor günde kaç tane ürüyor onlar. Bizim ev ilaçlayan adam bile bir ay boyunca yavaş yavaş lavralar çıkacak onlar da çıktığı gibi zaten ilacın etkisiyle ölür dedi ben sürekli ölü böcek temizledim. Yani bence tek çözüm evindeki bakliyatları atıp ilaçlama yaptık zaten gelen kişi O böcekleri görüp nereden geldiğini söyler 

0 oy
(4,115 puan) tarafından

Odayı komple bosatlip ilaçla o koltuğu atman lazım yuva yapmış içine gitmez o daha boşalt ilaçla odayı çamaşır suyuyla komple sil heryeri biter ama koltuğu atman lazım 

(625 puan) tarafından

Unum baya bı boceklenmis dün gördüm ondan olabilir mi acaba 

(4,115 puan) tarafından

Olur tabi at gitsin evi iyice elden geçir

(625 puan) tarafından

Öyle yaptım bugün de ilaç sikacam genel haşere öldürücü ilaç su bazlı olan 

(4,115 puan) tarafından

Eger imkanın varsa komple ilaçla camları kapat evden bir gun git sonra tek gel herşeyi aç temizli anca öyle olur  bakliyatlarin hepsine bak 

0 oy
(266 puan) tarafından

Birsey boceklenince icinde gordugum boceklere benziyor .istersen porinc bugdag bunlar bak bi

(625 puan) tarafından

Baktım canm dün kullanmadığım bı buğday unu vardı 5 kiloluk turşu bidonunds hepsi böceklenmisti ama bu böcekle aynı degildi 

0 oy
(6,139 puan) tarafından

Canım bu böcekler çoğunlukla gıdalarda oluyor. Evde birşey böceklenmiş dikkatli bak. Bazen poşette kalan ekmek kırıntısı bile böceklenebiliyor. 

(625 puan) tarafından

Mutfağı dün temizledim kontrol ettim bugdan unum vardı 5 kiloluk turşu bidonunda o böceklenmisti hemde yüzlerce böcek vardı kısa siyah kurtçuk gibi ama onun kapağı kapalıydı içinden nasıl çıkar bide bu böceklerle o böcekler aynı değil 

(6,139 puan) tarafından

O zaman başka birşeyden benim kuru patlıcanlarım böyle böceklenmişti onlardan tüm bakliyatlarımı sarmış. Bulgura makarnaya varana kadar. Bulguru tencereye attım suyu Bir döktüm suyun üstüne çıktı Bir sürü böcek. Bir kere de papatya çayını bu böcekler sarmıştı. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Mobilya altında susam tanesi kadar küçük böcekler neden olur?
Mobilya altlarında veya yırtık astarlarda görülen susam tanesi büyüklüğündeki küçük böcekler, genellikle toz böceği veya tahta kurusu belirtisi olabilir. Bu böcekler nemli ve tozlu ortamları severler; özellikle koltuk döşemelerinin arasındaki kumaş lifleri ve toz kırıntılarıyla beslenerek hızla çoğalırlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evdeki küçük böceklerin tahta kurusu olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Tahta kuruları genellikle yassı, oval yapılı ve kırmızımsı kahverengi renkte olup gece hareket ederler. Eğer koltuk astarı altında yoğun bir şekilde toz kırıntısı benzeri dışkılar veya yumurta kalıntıları görüyorsanız, bu durum istilaya işaret edebilir; kesin teşhis için bir uzmandan destek almanız en sağlıklısıdır.
Koltuk altında böcek yuvası bulunursa ne yapmalı?
Koltuk altında böcek yuvası tespit ettiğinizde, ilk olarak mobilyayı izole etmeli ve çocukların o odaya girişini tamamen yasaklamalısınız. Tüm odayı yüksek vakumlu bir süpürge ile derinlemesine temizleyip, süpürge torbasını derhal dışarıdaki çöpe boşaltın; sonrasında mutlaka profesyonel bir ilaçlama hizmeti alarak istilayı kontrol altına alın.
Böcek istilası olan odada çocuklar uyumalı mı?
Böcek istilası olan bir odada çocukların uyuması kesinlikle önerilmez çünkü bu haşereler ısırık yoluyla alerjik reaksiyonlara veya enfeksiyon riskine neden olabilir. Böcekler tamamen temizlenene ve ortam dezenfekte edilene kadar çocukların o odayı kullanmasını engellemek, sağlıkları açısından en güvenli yaklaşımdır.
Evdeki küçük siyah böceklerden kurtulmak için ne yapmalı?
Evdeki küçük böceklerden kurtulmak için mekanik temizliğin yanı sıra mutlaka profesyonel ilaçlama yöntemlerine başvurulmalıdır. Böceklerin yuvalandığı astar, halı ve benzeri kumaş yüzeyler ya iyice temizlenmeli ya da istila yoğunsa imha edilmelidir; ardından profesyonel bir ilaçlama ile ortamın kalıcı olarak arındırılması sağlanmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 344 göst.
8 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Poyraz_Mira (1,839 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 1,336 göst.
2 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mizgn_01 (129 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 713 göst.
21 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 2,167 göst.
11 Temmuz 2022 Tatil-Seyehat kategorisinde Eyvallah (527 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,605 soru

24,778,067 cevap

373,590 kullanıcı

...