KPSS çalışma isteğimi nasıl geri kazanabilirim?

0 oy
368 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,247 puan) tarafından

Kpss ye hazırlanıyorum. Bu sınavdan iyş bir not alıp atanmam ben tek şansım. Şuan tek isteğim bile olabilir başlarda çok konsantre çalışıyordum ama son 2 3 gündür ders çalışma azmim kalmadı gibi. Buda beni çok dibe çekiyor kendime saydırıp duruyorum sürekli. 2022 kpss de hiç çalışmadan lise bilgilerimle girip 75 almıştım. 2024 de de aynı hiç çalışmadan 73 almıştım. Bu sene 80 85 bandında almam lazım beni bir tokatlayın kendime geleyim. 

5 Cevaplar

+3 oy
önce (5,374 puan) tarafından

Siz kim kpssye çalışıp yüksek puan alıp atanmak kim oturun evde çocuk bakın kaynana elti görümce dedikodusu yapıp altın günlerinde kısır yiyin lise mezunu bile olmayan bir insan kpssye giremez devlet kurumlarını bilgisiz liyakatsiz kişilerin elinde ziyan olamaz siz gidin börek açıp kocanızın eline bakın 

(Ters psikoloji derler buna yeterli mi 😂😂😂) 

-Reklam-
0 oy
önce (923 puan) tarafından

Bende sözde çalışıyorm🤣konu anlatımı kitap elime gectiginden beri birkez yüzünü açtım 

Bilmiyorum iki bebekle nasıl olacaksa artık

0 oy
önce (6,591 puan) tarafından

Çalışmamama rağmen iyi aldım düşüncesini aklından atmalısın öncelikle. Böyle anlarda kendine birkaç saat dinlenme saati yarat. Başarı videoları da izleyebilirsin belki, insanı heveslendirir😇 

0 oy
önce (140 puan) tarafından

Selamlar öncelikle hiç bir sinavi tek sans ya da son şans gormeyin. Her gün belli bir çalışma disiplinini ilke edinin. Ne olsa da plana uyun. Başarılar dilerim

0 oy
önce (227 puan) tarafından

Ortaöğretim KPSS mi 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

KPSS çalışma isteği nasıl geri kazanılır?
KPSS çalışma isteğini geri kazanmak için öncelikle çalışma masanızı sadeleştirip, çalışma sürenizi 25 dakikalık odaklanma ve 5 dakikalık molalar içeren Pomodoro tekniği ile kısa parçalara bölün. Motivasyon kaybı yaşadığınızda hedefinize ulaşmanın hayatınızdaki etkisini hatırlatan bir görseli çalışma alanınıza asın ve günlük hedeflerinizi küçük, ulaşılabilir görevlere bölerek tamamladıkça kendinizi ödüllendirin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
KPSS netleri 70 bandından 85 seviyesine nasıl çıkarılır?
KPSS netlerini 70 bandından 85 seviyesine çıkarmak için deneme sınavı analizlerini derinleştirerek yanlış yaptığınız konuları tespit edin ve bu konular üzerine yoğunlaşan bir konu çalışma programı oluşturun. Sadece okuyarak çalışmak yerine bol bol çıkmış soru çözerek sınavın soru sorma mantığını kavrayın ve zayıf olduğunuz derslere ağırlık vererek günlük çalışma programınızda esneklik sağlayın.
Sınav stresi ve motivasyon kaybı ile nasıl başa çıkılır?
Sınav stresi ve motivasyon kaybı ile başa çıkmak için atanamama korkusu yerine bugüne odaklanarak küçük başarıları kutlamayı öğrenin. Sürekli kendinizi eleştirmek yerine gün sonunda kaç soru çözdüğünüze ve ne kadar ilerleme kaydettiğinize odaklanın; çünkü zihinsel yorgunluk ve mükemmeliyetçilik çalışma veriminizi düşüren en temel psikolojik engellerdir.
KPSS'de 80-85 puan almak için kaç ay çalışılmalı?
KPSS'de 80-85 puan bandına ulaşmak için altyapınızın durumuna bağlı olarak düzenli bir çalışma temposuyla ortalama 4 ila 6 ay arasında bir süreç gereklidir. Bu süreci konu eksiklerini kapatma, soru çözümü ve son 2 ayda yoğun deneme çözme şeklinde üç aşamaya bölerek ilerlemek, yüksek puan hedefine ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.
KPSS ders çalışma disiplini nasıl sürdürülebilir?
KPSS ders çalışma disiplinini sürdürmek için her gün aynı saatte masaya oturmayı alışkanlık haline getirin ve çalışma ortamınızda dikkatinizi dağıtacak teknolojik cihazları uzak tutun. Haftalık hedefler belirleyip bu hedeflerin gerçekleşme oranını takip ederek, başarısız olduğunuz günleri telafi etmek için önceden planlanmış bir boş gün bırakmanız disiplinin korunmasına yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 3,046 göst.
15 Eylül 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
11 cevap 780 göst.
23 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Annesininmasali (2,254 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 996 göst.
18 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 552 göst.
9 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,311 soru

24,760,845 cevap

372,807 kullanıcı

...