Ruhi Çenet videosunu izleyince inancımı sorguladım

+2 oy
299 göst.
Diziler & Filmler kategorisinde (2,634 puan) tarafından

hayırlı sabahlar güzel hanımlar belki birçoğunuz izlemiştir bu videoyu gerçi daha yayınlanalı sanırım 2-3 gün oldu ama bu videoyu görünce en büyük eksikliğimizin başta rabbimize sadakatimizin eksik olduğunu fark ettim onlar asla kendi inançlarından dışarı çıkmayan insanlarmış daha iyi anladım ve biz en ufacık bir boykotu bile kendimize zahmet bilirken kendileri her şeyi boykot ediyor farkında mısınız internet yok hayatlarında kamera yok çocuklarının oyuncaklarını bile kendi inançlarına göre belirlemişler bizim ise tek yapmamız gereken bir şey var Rabbimize sadakatle tamamen temiz bir gönülle inanıp ibadetlerimizi yapabilmek biz bunda bile istikrarlı değiliz ilk başta kendi adıma söylüyorum kimse kendi üzerine alınmasın lütfen 

eğer video açılmıyorsa Ruhi çenet'in en son videosu...

6 Cevaplar

0 oy
(1,655 puan) tarafından

Şunların örgülerine ben ****

(2,634 puan) tarafından

aynen 😅😅😅

-Reklam-
0 oy
(9,934 puan) tarafından

Karşıma çıktı YouTube da vakit bulup izleyemedim.  

Az çok tahmin ediyorum çok izledim bugüne kadar böyle videolar hepsi bir fabrikadan çıkmış gibiler 

(2,634 puan) tarafından

izlerken içim daraldı çok tuhaf milletler boşuna o kadar peygamber gönderilmemiş

0 oy
(6,591 puan) tarafından

YouTube da karşıma çıktı ama henüz izlemedim. 

Bu derece kapalı toplumlar diğer farklı inançlarda da var. Hristiyanlığa bağlı birkaç toplum da aynı bu yahudi toplumu gibi tekdüze, sığ ve her şeyden bi haberler.

İnsanın inancına sahip çıkması, yaşatması tabiki harika bir şey ama bunu baskılayarak, kısıtlayarak yapmak ve yaymak ayrı bir durum. 

(2,634 puan) tarafından

kısıtlama yapmak zorunda hissediyorlar kendilerini çünkü bir tek onlar kutsal başka toplumları inançtakilerine yazık ki hayvandan daha aşağı görüyorlar ve bir tek onların görüşü doğru tek doğru onlar dışarısı onlar için yanlışlarla dolu

0 oy
(5,369 puan) tarafından

Hasidikler grubu bu israilde ve londrada görmüştüm israilde beni aralarına almadılar londrada seve seve kabul ettiler normalde kendilerinden olmayanları kabul etmezler (küçük bir yalan uydurmuştum) gördüklerim karşısında islami topluluklar için çok üzülmüştüm çünkü kendi dinlerine zarar verecek veya topluluklarına leke sürecek hiçbirşey yapmıyorlar sapkınlıkları yok kitapları ve yazılanlar çelişkili değil en önemlisi yazılanlara ve kültürlerine bağlılar oldukça adaletliler adalet kişiye konuma göre işlemiyor herkese eşit çok üzülmüştüm görünce

(2,634 puan) tarafından

ne kadar doğru biz ne kadar zarar vermişiz dinimize hâlâ hurafelere inananlar var ve biz bunlarla savaşırken onlara bak acıdım kendimize

(5,369 puan) tarafından

Ben çok üzülmüştüm onları gördükten sonra aslında islamafobinin neden arttıgını daha iyi anladım

0 oy
(923 puan) tarafından

Daha dün eşim izlerken izledim ve bir Müslüman olarak dinlerini bu kadar disiplinli yasamalarina şaşırdım 

Keske aynı disiplini vijdanlarinda merhametlerindede gorebilseydik de masum çocuklar olmeseydi

(2,634 puan) tarafından

vicdan sıfır insanlık yok sadece kendilerini insan olarak gördükleri için tek kıymet verdikleri kendileri o yüzden başka dişünceleri kendilerinden uzak edip izole olmaları

0 oy
(8,410 puan) tarafından

Şikirleri azmış 

(2,634 puan) tarafından

ne yazık ki...

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ruhi Çenet'in son videosundaki boykot mesajı neyi ifade ediyor?
Ruhi Çenet'in son videosu, bireylerin kendi inançlarına ve değer yargılarına olan sadakatini ve bu doğrultuda yaşam tarzlarını nasıl şekillendirdiklerini konu alıyor. Videoda vurgulanan ana mesaj, kişinin inandığı değerler uğruna dünyevi konforlardan vazgeçebilmesi ve kendi yaşam standartlarını bu inanç esaslarına göre yeniden düzenleyebilme disiplinidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bilinçli bir boykot süreci nasıl yönetilebilir?
Bilinçli bir boykot süreci, günlük yaşamdaki tüketim alışkanlıklarını inanç ve değerler süzgecinden geçirmekle başlar. İnançlara uygun olmayan ürün veya hizmetlerin kullanımı yerine, etik ve ilkesel duruşa uygun alternatiflere yönelmek sürdürülebilir bir boykotun temelidir. Bu süreç, istikrarlı bir şekilde alışkanlıkların değiştirilmesi ve bu konuda irade gösterilmesiyle başarıya ulaşır.
İnanç ve yaşam tarzı arasındaki denge nasıl korunur?
İnanç ve yaşam tarzı arasındaki denge, kişinin önceliklerini netleştirmesiyle korunur. İbadetlerin düzenli yapılması ve inancın gerektirdiği etik değerlerin günlük kararlara yansıtılması, iç huzurun sağlanmasında kritik öneme sahiptir. Kişinin kendi değerleriyle çelişen tutumlardan kaçınması ve bu konuda tutarlı bir duruş sergilemesi, inançla bütünleşmiş bir yaşam tarzı için esastır.
Dijital dünyada inanç odaklı bir yaşam sürmek neden zor?
Dijital dünya, sürekli tüketim odaklı bir kültür sunduğu için inanç odaklı bir yaşam sürdürmeyi zorlaştıran çeşitli unsurlar barındırır. Sosyal medya, kamera ve internet kullanımı gibi araçlar, çoğu zaman bireyin kendi inanç sisteminden uzaklaşmasına veya dikkat dağınıklığı yaşamasına neden olabilir. Bu zorlukları aşmak için dijital araçların kullanımı konusunda bilinçli sınırlar belirlemek ve manevi öncelikleri ön planda tutmak gerekir.
İstikrarlı bir inanç hayatı için neler yapılabilir?
İstikrarlı bir inanç hayatı oluşturmak için öncelikle günlük rutinlerin manevi değerlerle hizalanması gerekir. Küçük görünen adımları bile birer ibadet bilinciyle gerçekleştirmek ve inanç konusunda kararlı bir tutum sergilemek, zamanla kalıcı alışkanlıklara dönüşür. Rabbine olan sadakatini öncelik haline getiren bireyler, çevresel etkenlere rağmen inançlarında daha tutarlı ve istikrarlı bir yol izleyebilirler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 516 göst.
12 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde gulistaN_18 (10,351 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 188 göst.
26 Kasım 2025 Ev & Yaşam kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 832 göst.
22 Ekim 2025 Özel Günler & Hijyen kategorisinde casperiye11 (2,517 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 551 göst.
31 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde veraaa (2,621 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,642 soru

24,764,796 cevap

373,036 kullanıcı

...