7 haftalık hamileyim, çevremdeki hurafeler bebeğimi etkiler mi?

0 oy
390 göst.
önce Diğer kategorisinde (427 puan) tarafından

Gün geçmiyor ki saçma sapan birşey duyayım birşey göreyim bugün duydum kızlar belki de sizin içinde en saçması bu olucak daha saçması varsa yazın lütfen

Ben 7 haftalık hamileyim eşimle beraber  oğlumu  biraz dışarı çıkardık dönüşte de evimizin altındaki parkın alt yolundan yürüyerek geldik o yolda da görme engelli vatandaşlarımız için yol var sarı tırtıklı yol bilirsiniz bende ordan yürüyodum bizim binada oturan bi teyze var kız ireeemm sen napıyosun diye bi bağırdı ama nolduğunu şaşırdım merdivenlerden hemen yanına çıktık eşimle noldu dedim sen hamile değil misin dedi evet dedim sen o yoldan yürüdün ya hamileyken çocuğun kör doğmazsa şükür namazı kıl yavrum o çocuğun kaderiyle oynadın dedi yani hamileyken o yoldan yürürsek bebeğimiz görme engelli doguyomuş eşimde bana diyo ki sen bi daha bunla oturma insanı deli eder bu kadın 😂 sizce de saçma değil mi ya hiç duydunuz mu yada böyle bişey 

17 Cevaplar

+8 oy
önce (14,489 puan) tarafından

Kendinin anasıda hamileyken deli kovalamış zaar aklı noksan doğmuş baksana 

önce (427 puan) tarafından

Allah seni 😂😂😂

önce (16,200 puan) tarafından

ajdhajaha doğru tespit 😂😂 

-Reklam-
+7 oy
önce (32,881 puan) tarafından

Teyzeye sorsana koşu yolundan yürüsek koşucu olur mu futbol sahasından yürüsek futbolcu olur mu ? Çocuğun geleceği için bir şeyler yapmak istiyorum 😂😂

önce (8,405 puan) tarafından

Değil mi keşke öyle bşr şey olsa

önce (32,881 puan) tarafından

Bazı yaşlılar gerçekten çok değişik kafa yapısına sahip oluyor gece gece iyi güldüm 

önce (27,998 puan) tarafından

Ahahshs çok güldüm buna

+2 oy
önce (4 puan) tarafından

Allahın taktırı o nerden biliyormuş ne saçma ama hamile kadına bunu demekte ne biliyim 

Umursamayacağım kadar saçma geldi inanır mısın Rabbim bilir tabiki ilk defa duydum böyle bişeyi de

+1 oy
önce (4,355 puan) tarafından

Çok saçma boşver hiç takilma ağzı olan konuşuyor 

Aşırı saçma gerçekten takılmadım benden çok eşim takıldı sonradan bana diyo ki sen niye ordan yürüyosun 

+1 oy
önce (316 puan) tarafından

Ay kafayı yemiş bunlar ya banada şey demişlerdi eli ayagi olmayanlara bakma çocuğunun ayağı olmaz eli olmaz tobeestafurallah sırf moral bozmak ben hamileliğim boyunca düşünmekten yaşayamadım acaba engellimi doğacak diye 

Allah korusun ya ben takılmadım canım sen etkilendin demek ki 

+1 oy
önce (10 puan) tarafından

Teyze o kafayla o yaşa iyi yaşamış deseydin

Kesinlikle canım

+1 oy
önce (3,366 puan) tarafından

Kendi mi uydurdu yoksa uydurulmuş ve duyduğu bir şeyi mi söyledi sadece bu kısmı merak ediyorum hurafe olup olmamasını tartışmıyorum bile 🤦 kabak gibi hurafe işte

Bilmiyorum ki keşke sorsaydım 😂

+1 oy
önce (669 puan) tarafından

Bu tarz benimde basima geldi  balığa bakma ördeğin bacağına dokunma birinin oyle oldu deyip durdu kadin bende inanmıyorum dedim ama oyle oluyor toysun sen dedi 

Buda saçmaymış gerçekten ördek bacağı gibi mi olmuş anlamadım

+1 oy
önce (1,046 puan) tarafından

🤣🤣 bişey bulamayınca uydurmuş işte kadın cağız  ayak uydurmak lazım yoksa başka türlü mümkün değil  kurtulmak ne derse He de geç 😅

Allah korusun dedim geçtim de eşim takıldı sen niye ordan yürüyosun diyo😂

önce (1,046 puan) tarafından

😂😂erkekler hep böyle bide baba olacak onunda heyecanı var sağlıkla kucağına alırsın inşallah 

Amin canım Allâh razı olsun ❤

+1 oy
önce (2,127 puan) tarafından

Bana da yolda köpek severken bir yaşlı teyze kızmıştı. Hamileyken hayvanların yüzüne bakılmaz o hayvanın huyunu alır demişti. 

Ağlamak yerine havlıyomuymuş yani bu yaşlılar ölümüne kapışır saçmalamak da😂

+1 oy
önce (2,388 puan) tarafından

Bana da bı abla elini yiyecege değince yıkamadan nerene degersen çocuğun orasinda leke çıkar demişti 🤣🤣🤣

O kurban da sakatatlara değince de olur derler 

+1 oy
önce (65,903 puan) tarafından

oda ******** bir yerden mi gecmis acaba bazi teyzelerde hic cekilmiyor 

Hemde hiç 

+1 oy
önce (2,254 puan) tarafından

Zaten aklı yerinde olsa hamile birine sen bebeğin kaderiyle oynadım demez tövbe estağfurullah 

Doğru diyosun canım ben takılmadım da başkası olabilirdi yani

0 oy
önce (280 puan) tarafından

Hey Allahım  Allah akıl fikir versin

Amin valla

0 oy
önce (5,992 puan) tarafından

Kaba etleri çok büyük bunların ne atacaklarını şaşırıyorlar 😄 gerçekten çok saçma olmuş yani 😀😀 

😂😂

0 oy
önce (5,325 puan) tarafından

Ayy kalbim sıkıştı depresyona girdim yahu bende konusma için saçma sapan batıl inançları uyguluyorum bir umut ama bu kadar saçmalıgınıda hiçbir yerde görmedim hem o teyzenin zamanında görme engelli yolu mu vardı ki öyle batıl inanç olsun neresinden nasıl uydurdu hangi ara uydurdu ayy tansiyon hapı almam lazım sakinleşmem için

Her yeni çıkan bişey için hurafe uyduruyolar heralde bende duymadım bu kadar saçmasını 

önce (5,325 puan) tarafından

Görme engelli yolu yapılalı kaç sene oldu ki böyle batıl inanç çıkarttı dur ben de düşüneyim birşey bulacam heryere herkese yayacam 🤭

0 oy
önce (8,405 puan) tarafından

Benim kaynanamda kızımın çamaşırlarını yıkadım asıyordum o da vardı yanımda kızım doğmuştu bu arada. Kıyafetleri tersinden as düz asınca ölünün üzerini kapatırsın derler demişti kızımdan için. Ben de aman anne ya inanma öyle saçma sapan şeylere öyle şey mi olur demiştim

O nasıl bişeymiş ya tövbe estağfurullah bunuda ilk kez duydum insanın her çamaşır serdiğinde aklına gelir 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte söylenen batıl inançlar bebeğin sağlığını etkiler mi?
Hamilelik sürecinde çevreden duyulan batıl inançların bebeğin fiziksel veya zihinsel sağlığı üzerinde hiçbir bilimsel dayanağı bulunmamaktadır. Tıbbi araştırmalar, bebeğin gelişiminin genetik faktörler, annenin beslenmesi, düzenli doktor kontrolleri ve genel sağlık durumu ile doğrudan bağlantılı olduğunu kanıtlamıştır. Bu tür iddialar bilim dışıdır ve anne adaylarında gereksiz stres yaratmaktan başka bir işe yaramaz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
7 haftalık hamileyim, çevremdeki hurafelere nasıl yaklaşmalıyım?
7 haftalık gebelik döneminde çevrenizden gelen asılsız söylemleri bilimsel gerçeklerle ayırt etmeniz önemlidir. Gebelikle ilgili duyduğunuz her türlü iddiayı mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanınıza danışarak teyit etmelisiniz. Batıl inançlar yerine folik asit kullanımı, sağlıklı beslenme ve doktorunuzun önerdiği tarama testlerine odaklanmak bebeğinizin sağlığı için atılacak en doğru adımlardır.
Hamilelikte yürünen yollar bebeğin görme yetisini etkiler mi?
Hamilelikte yürünen hiçbir yol, park veya zemin türünün bebeğin görme yetisi üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Bebeğin görme engelli doğması, genetik faktörler veya hamilelik döneminde geçirilen bazı spesifik enfeksiyonlar gibi tıbbi nedenlerle ilişkilidir. Yürüdüğünüz yolların veya bastığınız zeminlerin bebek sağlığıyla tıbbi bir bağlantısı bulunmadığı için bu tarz söylemleri dikkate almamanız önerilir.
Bebeğin sağlığını korumak için hamilelikte nelere dikkat edilmelidir?
Bebeğin sağlıklı gelişimi için en önemli unsurlar düzenli doktor kontrolleri, dengeli beslenme, alkol ve sigaradan uzak durma ve doktor tarafından reçete edilen vitaminlerin kullanımıdır. Hurafelere inanmak yerine, gebelik sürecindeki riskleri belirleyen tarama testlerine ve ultrason muayenelerine önem vermelisiniz. Stresten kaçınmak ve sadece uzman hekimlerin tavsiyelerine uymak, bebeğinizin gelişim süreci için en güvenli yoldur.
Hamilelikte batıl inançlar ve stres anne adayı için riskli midir?
Hamilelikte maruz kalınan batıl inançlar, anne adayında gereksiz kaygı ve strese yol açabilir. Yoğun stres, hamilelik sürecinde vücuttaki hormon dengesini etkileyebileceği için bu tür söylemlerden mümkün olduğunca uzak durulması gerekir. Zihinsel sağlığınızı korumak adına çevrenizdeki bu tarz yorumları yok saymalı ve sadece bebeğinizin gelişimine odaklanan profesyonel sağlık bilgilerine güvenmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
25 cevap 1,882 göst.
24 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Mom and boy (1,843 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 697 göst.
1 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 2,005 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde -anne- (15,813 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 272 göst.