Eşim daha önce şiddet uygulamıştı, tekrar boşanmalı mıyım?

+3 oy
455 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (22 puan) tarafından

Eşim daha önce bana şiddet uygulamıştı. Boşanmak istedim o zaman ama herkes yalvardı, eşimde dahil. Bir daha olmayacak dedi, çocukları göstermem dedi. Bende bir şans daha vereyim dedim çünkü isterse alır çocukları. Birde o zamanlar işim de yoktu, şimdi geri döndüm işe. Bu aralar yine bi sinirlenmeye başladı, eskisi gibi olmak istemiyorum. Boşanmak istiyorum bu sefer 

5 Cevaplar

+2 oy
önce (70 puan) tarafından

Kimse size boşan demez buna sen karar vermelisin biz boşan diyip gaz veremeyiz idare edilebilecek gibiyse boşanma yuva yıkmak çok zor rabbim sana hayırlı kapılar açsın 

önce (22 puan) tarafından

Ne yapacağımı bilmiyorum çok kafam karıştı

önce (70 puan) tarafından

Çok iyi anlıyorum aynı durumu bende yaşıyorum çocuk var diye katlanıyoruz ne yapalım Allah büyüktür ailen arkandaysa yanlız kalmayacaksan dayanamıyorsan boşanmak doğrusu ama çovuk küçükse ailen ailen arkanda yoksa yuvanı adla bozma derim 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,397 puan) tarafından

Bacım burda kimse şiddeti onaylamaz ama eşinle de bosan diyemem ben şahsen çünkü sinirlenmeye başladı diye herşey aynı olacak gibi. Bir kanun yokki

+1 oy
önce (7,675 puan) tarafından

Ucunu çok açık bırakmışsin sinirlenmeye başladı mı yoksa dövmeye mi başladı yine ama boşan vs diyemem en iyi bunu sen blrsin

+1 oy
önce (16,227 puan) tarafından

boşan demek doğru değil ama madem böyle olayları var, her ihtimali düşünüp her şartta hazır olman lazım. kendine yatırım yap. öfkeyle kalkıp zararla oturma. çocukları anneden almak da o kadar kolay değil. 

+1 oy
önce (32,914 puan) tarafından

Tekrarlarsa sessiz kalma tabiki ayrıca isterse alır diye bir şey yok hiç bir mahkeme şiddet gösteren bir ebeveyne çocuk vermez 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Şiddet uygulayan eşten boşanma kararı nasıl alınır?
Şiddet içeren bir evlilikte boşanma kararı almak için öncelikle kendi güvenliğinizi ve çocuklarınızın psikolojik sağlığını önceliklendirmelisiniz. Şiddet döngüsünün tekrarlaması durumunda, yaşadığınız olayları belgelemek, darp raporu almak ve bir aile mahkemesi avukatı ile hukuki süreçleri başlatmak en etkili adımdır. Destek alabileceğiniz kadın sığınma evleri veya sosyal hizmet birimlerine başvurarak, ekonomik özgürlüğünüzü kazandığınız bu dönemde güvenli bir çıkış planı oluşturabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin şiddet sonrası değişeceğine dair sözlerine güvenilmeli mi?
Şiddet eğilimi gösteren kişilerin değişim vaatleri genellikle manipülatif bir döngünün parçasıdır ve uzmanlar bu tür davranışların genellikle kalıcı bir değişim göstermediğini belirtmektedir. Pişmanlık gösterilmesi veya çocukların kullanılması, sorunu çözmek yerine şiddet döngüsünü uzatan unsurlardır. Eğer partneriniz tekrar sinirlenme belirtileri gösteriyorsa, bu durum şiddetin yeniden başlayacağına dair önemli bir uyarı işaretidir; bu aşamada kendi güvenliğinizi merkeze alarak kararlarınızı gözden geçirmeniz kritik öneme sahiptir.
Boşanma sürecinde çocukların velayeti nasıl belirlenir?
Boşanma davasında çocukların velayeti belirlenirken mahkemeler 'çocuğun üstün yararı' ilkesini temel alarak karar verir. Eşinizin çocukları göstermemekle tehdit etmesi hukuki bir dayanağı olmayan bir sindirme yöntemidir; velayet kararı, çocuğun fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını en iyi karşılayabilecek tarafa verilir. Şiddet geçmişi, velayet davasında sizin için önemli bir hukuki kanıttır ve çocuğun güvenliğinin risk altında olduğu durumlarda hakim, velayeti şiddet uygulamayan tarafa verme eğilimindedir.
Boşanmak isteyen şiddet mağduru kadınlar nereden destek alabilir?
Şiddet mağduru kadınlar, Türkiye genelinde 7/24 hizmet veren ALO 183 Sosyal Destek Hattı üzerinden profesyonel rehberlik alabilirler. Ayrıca KADES uygulaması üzerinden acil durumlarda emniyet güçlerine ulaşabilir, baroların adli yardım bürolarına başvurarak ücretsiz avukat desteği talep edebilirsiniz. Ekonomik bağımsızlığınızı kazanmış olmanız bu süreçte sizin için büyük bir avantajdır; sosyal hizmet kurumları güvenli konaklama ve psikolojik destek süreçlerinde size yol gösterecektir.
Şiddet içeren bir evliliği bitirmek için hangi adımlar atılmalıdır?
Evliliği sonlandırmak için ilk adım, yaşadığınız fiziksel veya sözlü şiddeti kanıtlayacak raporlar, mesaj kayıtları veya tanıklarla belgelendirmektir. Ardından bir boşanma dilekçesi hazırlayarak Aile Mahkemesine başvurmalı ve gerekirse uzaklaştırma kararı talep etmelisiniz. Ekonomik özgürlüğünüz olduğu için boşanma sürecini daha güvenli yönetebilir, kendiniz ve çocuklarınız için şiddetten uzak yeni bir düzen kurmak adına süreci bir avukat eşliğinde profesyonelce yürütebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 653 göst.
6 Ağustos 2026 Aile & Aşk kategorisinde Asya25 (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,560 göst.
4 Temmuz 2026 Aile & Aşk kategorisinde merve124 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 563 göst.
13 Mayıs 2026 Aile & Aşk kategorisinde Gulchan1-12 (378 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,162 göst.
11 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Selma (25 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,096 soru

24,757,537 cevap

372,597 kullanıcı

...