0 oy
1,674 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

image2007den beri eşimle birlikteyiz...Ne 17 yaşımdayken ne 27 yaşımdayken eşimden izin almadım...O da benden...Biz birbirimizden fikir aldık sadece...İnanın ki iliskiye ewlilige nasıl başlarsanız öyle gider...KENDİ KENDİNİZİ KÖLELEŞTİRMEYİN KIZLAR...Sonra bu adam bana neden saygı duymuyor neden beni tinlamıyor diye konu açarsınız...Önce kendinize saygınız olsun...Yoksa eşiniz dahil size kimse saygı duymaz...

14 Cevaplar

0 oy
(1,517 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Çok çok çok doğru... En sevmediğim şey izin almak. İzin almak ne ya söylersin haber verirsin tamamdır yani ama malesef herkeste böyle değil 4 aylk evli arkadaşm var kendisi 11 yıllık dostum olur. Davet ettim ve gelmedi kocası izin vermemiş! Keşke isteklerine değer verecek saygı duyacak biriyle evlenseydin dedim o bu huyunu bırakacağını düşünüyor ama yanılıyor yakında tek başına markete bile gidemiycek haberi yok belki şimdide gitmiyodur onu bilmiyorum. 
tarafından
Agziniza saglik...Malesef bazı insanlar bu vahim durumun farkında deil.Kıskanildiklarini falan zannediolar cok yazık.Resmen saygısızlık.Sizi cok cok tebrik ediorm Rabbim daha cok huzur versin sizlere insallah
(1,517 puan) tarafından
Bencede çok yazık.. Evlilik bu olmadığı gibi asla bunu da gerektirmiyor biz kocamız bize asla karışamaz demiyoruz ama karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde özgürüz tabiki arkadaşlarımız olcak görüşcez tabiki tek yapabileceğimiz aktivitelerimizde olcak. Aksini iddia edenler olayı anlamıyor zaten. Amin canım sizede versin yuvalarımızdan huzur eksik olmasın inşallah
tarafından
Amin canımın ici.Ne guzel anlamissin anlatmak istedigimi.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Böyle yazıp bırakılmayacak kadar hassas bir konu bu Kuran eşinizin sözünden çıkmayın diyor senin tabir ettiğin şekilde kimse yuvasında mutlu değil ama kadın haklarıda gözetilmesi gerekiyor tabiki
tarafından
Kuran ailede huzuru vurgular...Kocanin sözünden cıkmamak ne kadar adaletsiz bi mealdir...Ne yani ickici bos beleş faydasız koca ne derse o mu olacak???Hayir efendim kadin erkek huzurlu olmali bir yuva ancak öyle yuva olur!
tarafından
Şimdi içki içen şiddet gören koca zaten evliliği yürütemiyor ayrıca okadar kendinden habersiz oluyor ki karısı dışarı çıksa afedersin..... Yapsa ekmek nerden geldi diye sormuyor benim fikrim karıda kocada evlilikte hesap vermeli birbirine yoksa flörtte kalsın evlilik sahiplik değildir ama aitlik duygusunu ortaya koyan bir olgudur okadar geniş yelpazeliki aslın da bu konu zaten çalışan kadın kendine ses ettirmiyor ama imkanı olmayan bayan istesede konuşamıyor hadi konuştu diyelim  senin anlattıgıın kadar kolay degil gitmek arkasını dönüp eyvallah demek tuzumuz kurudur konuşuruz ama yaşamın en içinden olmak bazen ne yapacağını bilememek demektir asla katti kararlar alınmaz evlilikte bazen olması gereken herşey olur.
tarafından
Hayır calisip calismamakla ozgurlukle bu konunun alakası yok!Calismayip okumayip cok guclu kadinlar var hatta cok yakin arkadasimin biri ole.Lakin ne dayak yedi ne iskence gordu.Kocasida kendisine saygili o da esine.Bu da arkadasimdan kaynaklanio...Ewliliginin ilk baslarinda mıç mıç kocacim suraya gidebilirmiyim?Şuna izin verirmisin vs deseyydi asla bu sekilde olmazdi ewlilikleri...Kadın kendini degersiz gorurse ve sınırlarıni çizmezse o kisiye herkes mudahale eder karışır.Buda huzurszluk yaratır.Evlilik sorumluluk gerektirir lakin asla mecburiyet gerektirmez.Benim esime eyvallahim yok dusuncesi cok cok yanlis.Bu ince bi cizgidir ya kole olursun ya umursamaz.Onemli olan saygi olması.Eşimiz icin deil ki namusumuz kendimiz icin tasiyoruz.Gidilecek yeri de kendimiz biliriz.Gitmeyi düşünüyorum kelimesiyle gidebilirmiyim kelimesi arasında daglar kadar fark var.Bende bunu anlatmak istedim.
0 oy
(636 puan) tarafından
Bizde de durum aynı. Kesinlikle katılıyorum...
tarafından
Ne güzel sizee tebrik ederim.
0 oy
tarafından
Ben nereye gittiğimi söylemeyince kayinvalidemgil eşimi dolduruyor. Böyle olunca benim de eşime nereye gidiyorsun diye sorasım geliyor. Bu sefer de yine kayinvalidem karışıyor. Erkek adama nereye gittiği sorulur mu diyor. Anlayacağın kölelik eşle değil eşinin ailesiyle oluyor. Iliskiye eşlerin aileleri girdiği zaman evlilik fidanın kök hastalığı bulması gibi yavaş yavaş dipten ölüyor 
tarafından
Aile icinde aile olmaz...Bu en baştan yanlış...Kayinvalidenin kocasıyla iletisimi farklidir senin esinle iletisimin farklıdır...Kimseye mudahale ettirme kocanla aranda ne gecerse gecsin...Nereye gittigini eşine tabiki solemelisin...O cok farkli bi konu.Basina bise gelir haberi olmali esinin nerde oldugundan.Ben izin alinmasina yalvarilmasina karsiyim.Gidebilirmiyim yapabilirmiyim kelimesi bana gore yanlis.Hayatım ben falan filana gidiyorum yada gitmeyi planliorm haberin olsun demek farkli.Ayni seyi esinde sana yapmali.Yani ole ceketini alip haber vermeden gitmek olmaz.
tarafından
Eşimin ailesi her şeye müdahale ettiği için özelimiz kalmadı.  Bi de annesine çok düşkün.  Sanki hâlâ emziriyor anası.  Buzağılı inek gibiler.
0 oy
(4,651 puan) tarafından
Çok doğru ama her eş de anlayışlı olmuyor erkekler eşlerine çoğu zaman haber bile vermiyor kadınlar bir yere gitmek istediğinde de kimi zaman izin vermiyor sorun haline getiriyorlar keşke her eş böyle olsaa
tarafından
Canm insallah esini yola getirirsin ne diim ki sadece uzme kendini cok az kalmiş doguma.Rabbim size cok cok huzur versin hayirli ewlat versin kuzu.Kayinvalidene de akil versin ki sizin huzurunuzu bozmasin.
tarafından
Amin canım.  Teşekkür ederim
(196 puan) tarafından
haber vermiyorsa haberde alamaz tek tarafli bakmasi cok sacma. benim esimde oyleydi illa haber vermemi isterdi ama haber vermezdi  baktım olmuyor  bende haber vermedim bi süre böyle devam etti sordugunda onemsersen onemserim saygı duyarsan saygı duyarim haber verirsen haber veririm dedim.. simdi asla habersiz bir yere gitmez bende aynı sekilde haber vermeden bir yere gitmem izin almam haber veririm ki başıma birsey geldiginde haber alamadiginda bakacağı en son yeri bilsin..
tarafından
Ewet canm cok guzel yapiosun ne guzel yola gelmis eşin masallah hep bole dewam etsin insallahh:*
tarafından
Benim kayinvalidem tam bi maydanoz olduğu için biyere gidemiyorum. Kayinvalideme gore kadin evde oturmalı çocuk bakmalı örgü örmeli.  Kafasına göre hareket etmemeli.
0 oy
(9,920 puan) tarafından
Cok dogru canım bende 8.5 yıldır esımle beraberim. Hıc ızın almadım sadece bulundugum yerlerı haber verdım o kadar.bende ona karısmam ama o onay ister gidiyimmi der bende git derim.ne harcadıgıma ne aldıgıma karısır Allah razı olsun.
tarafından
Mis gibi ewlilik tebrik ederim sizi...Huzur cok onemli cok canm.
0 oy
(181 puan) tarafından
Eşime asla karışmam oda bana öyle birbirimizin neyden hoşlanmadığını biliriz o yüzden hiç sorun yaşamayız Allaha şükür 6. Senemizdeyiz hiç öyle ciddi bir kavgamız olmadı ikimizde eglenceli kişiliklerdeyiz dogru düzgün küs bile kalamayız birbirimize birbirimizein suratına baksak hemen güleriz. Ama ilişkimizi hep 2 kişilik yaşadık anneymiş kaynanaymış kimseyi karıstırmadık zten gurbetteyiz birbirimizden baska kimsemiz yok hal böyle olunca evlilikte gerçekten tadını alarak yaşanıyor
tarafından
Cok cok guzel maşallah.Ikinizide tebrik ederim...Inaninki kocam izin vermiyor yada kocam şöyle giyinmeme karışıyor balkona bile çıkarmıyor kelimelerinden bu grupta gına geldi...Nedir bu?Ewlilik mi tutsaklık mı?Kadınlarımızın iradesi yokmu?Evlenmeden oncede evlendikten sonrada namusumuzu kendimiz icin tasımadıkmi?Erkek egomanyasına Hayır diyorum ben.Esimde buna karsi.Cunku ole ailelerde asla huzur olmuyor...
(181 puan) tarafından
Kesınlıkle bir insanı nasıl alıstırırsan öyle gidiyor günün birinde tabuları yıkmak istediğinde ilk duydugun cümle sen çok değiştin oluyor bunu duymamak için nasılsak öyle olmalıyız ve öyle devsm etmeliyiz kimse için eğilip bükülmeye gerek yok böyle yaptıkları içinde sürekli eğilip büküldükleri yerden kırılıyorlar
tarafından
Harikasnz vallahi tam düsündüklerimi yazmışsınız.Biz eşimle sevgiliyken ve nisanliyken 1 kere bile ayrilmadik...Esim hep der erkekler ewlilik guzel degil der lakin ben ole dusunmuyorm diye...Demekki huzur cok onemli...Bosu bosuna birbirini bunaltmanin anlami yok sadece ewlilige zarar verir
(181 puan) tarafından
Bende aynı fikirdeyim eşim evliliğe hiç sıcak bakmayan çevresinden gördüğünce nefret etmiş biriydi ama 4 sene sevgili kaldık birbirimizi tanıyınca dedik bununla ömür geçer diye 2 senedir evliyiz Allaha şükür hiç kavgamız olmadı cünkü birbirimizi darlayıp bunaltma huyumuz yok
0 oy
tarafından
Duvara anlatsan daha iyi anlar iştr:) 
tarafından
Balık baştan kokar be guzelim;)))
0 oy
tarafından
Bizde aynıyiz çok şükür.. Oda bende birbirimizi anliarak hareket ederiz ve empati kurarak davranırız... Umarım herkes böyle olur.. 
tarafından
Cok guzel maşallah.Ne mutlu size.
tarafından
Aminn cnm benimm... ❤️❤️❤️
0 oy
tarafından
Hayatım.markete gidiyorum haberin olsun hayatım anneme gidiyorum haberin olsun hayatım kızlar geliyor haberin olsun hayatım bunu aldım haberin olsun alabilir miyim yok aldım şimdiye kadar izin almadık hep haber verdik ama izin alınması gereken yerler de var tabi
tarafından
Tebrik ederim sizide.Haberin olsun...Bilgin olsun...Sence bu sekilde yapmalimiyim gibi cumleler kurtarıcıdır...Hic bir sekilde hicbir konu icin izin alinmasina gerek yoktur.Cocukken bile ailem bana gidebilirmiyim demiceksin gitsem nasil olur anne? Gitmeyi dusunuorum anne de derdi annem.Allah razı olsun beni bole yetistirmis.
tarafından
Yok ben bu kadar torelans göstermem eşime izin alması gereken yerler var mesela akşam arkadaşları ile dışarı çıkması gerekiyorsa benden izin almak zorunda çünkü ben belki o akşama başka bir plan yapmıştım o yüzden izin almak zorunda şehir dışına çıkaksa  izin almak zorunda
tarafından
Izin almiş olmuyor sana bildirim yapıyor canm....Sende ona su planimiz var dediginde izin vermemis olmuosun fikrini soluosun.Eger planin olmasa durduk yere gidemezsin dersen o olay farkli oluyor iste.Bazı esler sırf egoları icin gitmiceksin der mesela.Bole ailelerde huzur olmaz oldugunu da gormedim.Iki tarafinda Mutlusunu da gormedim.
0 oy
tarafından
Valla eşim de benden izin alır bende eşimden izin alırım çünkü bazen ben bi plan yapıyorum kafam da eşimle şunu yaparım bunu yaparım diye ikimiz de çalışıyoruz çünkü başbaşa vakitlerimiz çok olmuyo ben plan yapmışken ben şuraya gidicem deyip haber verse bozulurum en azından izin istese ben şöyle yapmak istiyodum dediğim zaman iyi düşünmüşsün deyip iptal eder isini eşim benden izin almasa ben ondan izin alsam bu kölelik olur ama bizde herşey karşılıklı 
tarafından
Bebegim sizinki cok guzel bi durum.Gayet adaletli gayet nezih bi evlilik.Siz birbirinize o kadar saygılısınz ki onceden karar veriosunz plan yapiosnz.Demek istedigim sacma sapan izin meselesi.Yani kadın annesine arkadaslarina gitmek istio kocasi hic bi plani isi yokken gicik gicik gidemezsin dio.Yada tam tersi kadin kocasına dio.Sonra huzursuzluk kavga gurultu oluo.
tarafından
Evet maalesef öyle erkekler var kendi egosunu tatmin etmek için sebepiz yere bak ben izin vermedim o yüzden gidemedi mantığında olan herşey ya karışıklı olucak ya da hiç olmuyacak
tarafından
Aynen ole.
0 oy
tarafından
Bizde ikimizde haber veririz birbirimize gideriz ama arada izin aliriz
tarafından
Karsilikli saygi anlayış varsa guzelim o yuva ne guzel yuvadır.Rabbim bereketli huzurlu eylesin yuvanizi:*
tarafından
Amin insallah canim allah razi olsun cok sukur ikimizde birbirjmize saygjmizi sevgimizi eksjk etmeyiz
0 oy
tarafından

MaLesef bizde durum öyle değil , tabiki eşim istediği her yere gider,

Ama beni  ne aileme götürür , ne kardeşlerime götürür nede mahlede ki markete giderim 

Giyeceğim kıyafete o karar verir 

Hani bahçenin kapısı o evdeyken açıp dışarı bile bakmam çünkü kapat o kapıyı der ...

tarafından
düzenlendi
Ah ahhh yavrum benim neden bu kadar izin verdin.Neden baştan sınırlarını belirlemedin.Bak kendi istedigi yere gidio.Neden sen ailene bile gidemiosun.Nasıl bi adaletsizlik saygisizliktir.Rabbim eşini ıslah etsin.Eşlerin görevi sadece o ewe bakmak deil huzur vermek mutlu etmek bu gorevleri de var.
tarafından
Aslında ben hani baştan beri böyle birşeye izin vermedim ve vermek istemedim ama o hep dediğini yapmaya çalıştı ve yaptı , aylardır kimsenin yüzünü gördüğüm yok , inan 27 haftalık hamileyim bir sürü 8htiyacim var donupte gidip alalım dediği yok daha çocuğuma bir çöp bile almamisim hiç umrunda değil hakkımı ona asla helal etmigcgm her iki dünyada da
tarafından
Allah sabır versin canim benim cok uzuldum durumuna.Eşinin Sozunu dinledigi biri yokmu onunla konussan kuzum.Rabbim eşine akil fikir versin islah etsin guzel gönlünü kirmasın insâllah.
0 oy
(557 puan) tarafından

Aynen helal valla çok doğru bir yere deyindin :) 

tarafından
Öyle canm benim.Sadece kadınların deil erkeklerin de bu problemi var.Egerki hanede huzur isteniliosa çok mudahale mudahale olmaz.Kimse kimsenin uzerinde bu kadar baskı kuramaz.
(557 puan) tarafından
Evet doğru cnm hahlisin

İlgili sorular

+1 oy
35 cevap 1,443 göst.
9 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,445 göst.
2 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,418 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 1,856 göst.
2 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Sans_melegi (51 puan) tarafından soruldu